HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3621 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 10:43

Gyerekek, tegnap este csoda történt, megyek a kocsival kb 55km/h-val éjszaka, a távolba már látom egy rendőr "bűnmegelőz" és 5 km/h-val araszol! Na mondom megint szívás lesz, ha megelőzöm azért, ha nem akkor azért! Erre oda érek mögé indexel jobbra lehúzódik a buszöbölbe, elmegyek mellette index vissza és folytatja 5-el. Na minden rendőrnek így kéne!

#3622 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:12

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:30

Ja szabálytalankodni szoktam. És mégha a pokol legmélyebb bugyraibanis fogok is elégni, de emiatt semmiféle lelkiismeret furdalásom sincs.   :rolleyes: Nem vagyok hajlandó a forgalom ritmusánál lasasbban haladni (hacsak nincs trafi persze), nem vagyok hajlandó 30-ra lelasítani a pesti kamu vasuti átjáróknál, ahol kb. 10 éve nem haladt át semmi és nemis fog, de b@sznak felszedni, nemfogok a Csömörre vezető úton 30-al haladni, mert kint van a tábla (ja egyébként elárulom, hogy azért tették ki a táblát, mert a lakók panaszkodtak, hogy rossz minőségű az út. Semmilyen reakció nem volt, ezért úgy érveltek, hogy már balesetveszélyes, erre az önkormányzat úgy reagált, hogy jaaa balesetveszélyes, akkorcsak 30-al lehet haladni) és még sorolhatnám, ezek miatt nem vagyok hajlandó betartani a szabályokat.

Tudod pont az olyan vezetők miatt veszélyes betartani a táéblákat mint Te, akik tesznek nagy ívben a táblákra!  :rolleyes:  Tudnám, hova sietsz? Megéri veszélyeztetni mások, és a saját életedet városon belül max 5-10 perc miatt? Megéri idegeskedni?

Szerkesztette: Tibisz 2005. 01. 10. 11:12 -kor

#3623 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:26

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:12

Tudod pont az olyan vezetők miatt veszélyes betartani a táéblákat mint Te, akik tesznek nagy ívben a táblákra!  :rolleyes:  Tudnám, hova sietsz? Megéri veszélyeztetni mások, és a saját életedet városon belül max 5-10 perc miatt? Megéri idegeskedni?

Te búrában lépsz ki a lakás ajtaján is, igaz?
Nem lrtem hogy lehet így élni, hogy ennyire be vagy szarva. Neked nem kellene autót se vezetned inkább.

#3624 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:28

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:26

Nem lrtem hogy lehet így élni, hogy ennyire be vagy szarva. Neked nem kellene autót se vezetned inkább.

de még a BKV busz is veszélyes számára :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3625 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:31

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:12

Egy csomó helyen azért van csak kint tábla, mert elfelejtik fölszedni, mondjuk egy útjavítás után a 30-ast. Aztán olyan is van ahol kéne legyen de ellopják, az még veszélyesebb. Nem lehet csak táblák alapján vezetni!

#3626 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:26

Ki kell rakni az autója elé meg mögé egy behajtani tilost és akkor már nem indulhat el többé :)

#3627 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:42

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 9:11

Miért? Egyirányú utcában szabályos menetiránnyal szemben parkolni? :)

Nem ;)
Ciciman is on borda

#3628 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:26

Még jó, hogy ismersz!  :rolleyes: Kicsit inkább gondolkozz mielőtt Írogatsz! ;)

#3629 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:45

Gyerekek a fikázás helyett, inkább gondoljatok bele, hogy hova is olyan fontos Nektek eljutni 5-10 percel előbb, és ezért megéri -e folyatosan kockáztatni?!
Tudjátok a fényképeket egyenként postázzák, így én sem vagyok ellene annak, hogy aki menő csávó az rohanjon, de eközben ne veszéleyztessen senkit sem, és főleg ne ítélkezzen azok felett akik betartják a KRESZ-t!  :omg:

#3630 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:50

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:45

Gyerekek a fikázás helyett, inkább gondoljatok bele, hogy hova is olyan fontos Nektek eljutni 5-10 percel előbb, és ezért megéri -e folyatosan kockáztatni?!
Tudjátok a fényképeket egyenként postázzák, így én sem vagyok ellene annak, hogy aki menő csávó az rohanjon, de eközben ne veszéleyztessen senkit sem, és főleg ne ítélkezzen azok felett akik betartják a KRESZ-t!  :omg:

Pontosan olyan eseteket soroltunk fel amikben SEMMI kockázat nincs, és a táblák csak emberi lustaság/hanyagság miatt vannak kint. Vannak a táblák, meg van a valóság, és a kettő időnként nem fedi egymást. Aki vezet annak tudni kell ezt mérlegelni ezt és önállóan dönteni.

#3631 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:51

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:31

Egy csomó helyen azért van csak kint tábla, mert elfelejtik fölszedni, mondjuk egy útjavítás után a 30-ast. Aztán olyan is van ahol kéne legyen de ellopják, az még veszélyesebb. Nem lehet csak táblák alapján vezetni!

Azért a Timur utcánál más a helyzet. Kb. 2 km-en 30, ez meg van spékelve egy méretes dombbal. A 4 km-en (2 oda, 2 vissza) kb 400 m, ahol nem jogos a 30. De befelé, a dombról lefelé a 30 is sok, 25nél is izomból működik mind a 4 lengéscsillapító és közben én yáyyáyyyáy-ozok, mert már nekem is fáj, annyira szar az út.

Ui: egyébként ez inkább a Gyorshajtáshoz passzoló téma, mint a Benzin <> dízel

Ui2: Timur utca = a Csömörre vezető út

Szerkesztette: fram 2005. 01. 10. 11:54 -kor

Ciciman is on borda

#3632 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:56

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:38

Egyetértek. Nem tudtam, hogy egy dCi rönóhoz ekkora szemellenző is jár :D

Halkan jegyzem meg, hogy Te Vagy mindig felháborodva a személyeskedésektől és kötekedésektől, akkor Te miért is teszed mindezt?  :rolleyes:

#3633 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:57

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:50

Pontosan olyan eseteket soroltunk fel amikben SEMMI kockázat nincs, és a táblák csak emberi lustaság/hanyagság miatt vannak kint. Vannak a táblák, meg van a valóság, és a kettő időnként nem fedi egymást. Aki vezet annak tudni kell ezt mérlegelni ezt és önállóan dönteni.

A szabályok nem képezik döntés tárgyát! Figyelj, a szabályt nem azért hozták, hogy Te a sportautóddal úgy lépkerdj ahogy akarsz! Tovább Te sem Vagy látnok, és nem minden tábla van rossz helyen! ;) Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek rossz táblák, de nem hinném, hogy olyan nagy gondot jelent betartani, legalábbis nekem nem!

#3634 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:03

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:51

Azért a Timur utcánál más a helyzet. Kb. 2 km-en 30, ez meg van spékelve egy méretes dombbal. A 4 km-en (2 oda, 2 vissza) kb 400 m, ahol nem jogos a 30. De befelé, a dombról lefelé a 30 is sok, 25nél is izomból működik mind a 4 lengéscsillapító és közben én yáyyáyyyáy-ozok, mert már nekem is fáj, annyira szar az út.

Ui: egyébként ez inkább a Gyorshajtáshoz passzoló téma, mint a Benzin <> dízel

Ui2: Timur utca = a Csömörre vezető út

Arra nem nagyon járok, de sajnos ez hungarikum hogy a kátyúkat 30-as vagy "csöcs" táblával gyógyítják. Még így se tesznek mindenhova, mert akkor már igen jelentős behozatalra szorulnánk alumíniumból.
A kresz azt mondja hogy az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, ez inkább megállja a helyét mint a ragaszkodás a néhol értelmetlen táblákhoz.

#3635 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:13

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:57

A szabályok nem képezik döntés tárgyát! Figyelj, a szabályt nem azért hozták, hogy Te a sportautóddal úgy lépkerdj ahogy akarsz! Tovább Te sem Vagy látnok, és nem minden tábla van rossz helyen! ;) Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek rossz táblák, de nem hinném, hogy olyan nagy gondot jelent betartani, legalábbis nekem nem!

De, a vezetés pontosan a döntésről szól. Pl amikor egy mentőautó szirénázik mögötted a piros lámpánál, vagy egy balesetet csak úgy tudsz kikerülni hogy átléped a záróvonalat.
Egyszer a házunk előtt 4 napig volt piros a lámpa egyfolytában. Néha a Margit hídnál is látok ilyet. Olyankor mit csinálsz? Nem döntesz, hanem megvárod amíg vált és közben a fél város bedugul? Pont ez vezet inkább balesetekhez. Vannak olyan helyzetek amikor egyértelműen felül kell bírálnod a jelzéseket. Neked ezt nem magyarázták el amikor vezetni tanítottak?
Nekem igenis gondot jelentene betartani egy 4 napig piros lámpát, főleg ha minden irányból bedugult miatta az út és elkerülni sem tudom, akár sportkocsim van, akár talicskám.

#3636 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:21

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:43

Még jó, hogy ismersz!  :rolleyes: Kicsit inkább gondolkozz mielőtt Írogatsz! ;)

Miért kellene hogy ismerjelek? Leirtad magadról, amire reagáltam. Szal korántsem személyeskedés, vagy ilyesmi, de ilyen paranoiával nem lehet rendesen autót vezetni.
Azért remélem a T betű kintvan az autódon, szeretem időben felismerni a mazsolákat, hogy kigondolhassam az elkerülő manővert ;)

Btw, nálunk pl rendszeresen elfelejtik felnyitni a sorompót, miután elment a vonat. Vagy egyszerűen csak pirosra vált és lecsuk, úgy, hogy egy darab vonat nincs a láthatáron. No ekkor 10-15 perc után vagy észbekap valaki, hogy át kellene menni, vagy a mazsi csak szentségel a kormány mögül, és bedugul a fél város.

De van pesti példa is. Mit csinálsz, ha a parkoló sor mellett egy balfasz kiteszi az elakadásjelzőt, és elmegy bevásárolni? (én az ilyeneket amúgy helyben meglincselném) Kikerülöd őt a záróvonalon át esetleg, vagy ott állsz és pislogsz a kormány felett, hogy mikor megy már el, és miért cikázik körülötted mindenki?

Ilyen "ráér az, mit nekem 10-15 perc pluszban" stílusban a hétvégi mazsolák vezetnek. Ők azok, akik csak a családi kirándulásra, meg bevásárláshoz kapják elő a garázsból a warnyút. Aztán ha valaki netán siet, bármi okból, vagy egyszerűen csak nemszeret tökörészve vezetni, arra máris burmognak.

#3637 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:27

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:13

De, a vezetés pontosan a döntésről szól. Pl amikor egy mentőautó szirénázik mögötted a piros lámpánál, vagy egy balesetet csak úgy tudsz kikerülni hogy átléped a záróvonalat.
Egyszer a házunk előtt 4 napig volt piros a lámpa egyfolytában. Néha a Margit hídnál is látok ilyet. Olyankor mit csinálsz? Nem döntesz, hanem megvárod amíg vált és közben a fél város bedugul? Pont ez vezet inkább balesetekhez. Vannak olyan helyzetek amikor egyértelműen felül kell bírálnod a jelzéseket. Neked ezt nem magyarázták el amikor vezetni tanítottak?
Nekem igenis gondot jelentene betartani egy 4 napig piros lámpát, főleg ha minden irányból bedugult miatta az út és elkerülni sem tudom, akár sportkocsim van, akár talicskám.

Most teljesen elbeszélt amelett, amiről eddig beszélgettünk, azaz a sebességkorlátozás! Ennél már tényleg nem akarok tovább off-olni, így a többi Írásodra nem itt fogok válaszolni, mert nem tartozik a témához!

#3638 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:21

Miért kellene hogy ismerjelek? Leirtad magadról, amire reagáltam. Szal korántsem személyeskedés, vagy ilyesmi, de ilyen paranoiával nem lehet rendesen autót vezetni.
Azért remélem a T betű kintvan az autódon, szeretem időben felismerni a mazsolákat, hogy kigondolhassam az elkerülő manővert ;)

Btw, nálunk pl rendszeresen elfelejtik felnyitni a sorompót, miután elment a vonat. Vagy egyszerűen csak pirosra vált és lecsuk, úgy, hogy egy darab vonat nincs a láthatáron. No ekkor 10-15 perc után vagy észbekap valaki, hogy át kellene menni, vagy a mazsi csak szentségel a kormány mögül, és bedugul a fél város.

De van pesti példa is. Mit csinálsz, ha a parkoló sor mellett egy balfasz kiteszi az elakadásjelzőt, és elmegy bevásárolni? (én az ilyeneket amúgy helyben meglincselném) Kikerülöd őt a záróvonalon át esetleg, vagy ott állsz és pislogsz a kormány felett, hogy mikor megy már el, és miért cikázik körülötted mindenki?

Ilyen "ráér az, mit nekem 10-15 perc pluszban" stílusban a hétvégi mazsolák vezetnek. Ők azok, akik csak a családi kirándulásra, meg bevásárláshoz kapják elő a garázsból a warnyút. Aztán ha valaki netán siet, bármi okból, vagy egyszerűen csak nemszeret tökörészve vezetni, arra máris burmognak.

Lehetőleg próbálj meg erőt venni magadon, és annak ellenére maradni az szurkálódások nélküli tényeken alapuló társalgásnál, hogy látom nehezedre esik, de ha akarod, akkor kommunikáljunk így! ;)

Szerinted aki nem lépi túl a táblákat, és a sok "nyomom a gázt mert az gizda" típusú autósokat ki nem állhatja, csak kezdő vezető lehet és rosszul vezethet?  :rolleyes: Tetszik, hogy ilyen objektíven szűröd a világ feléd irányuló rezdüléseit! :D

Sajnos ami ellenben nagyon igazi, hogy Neked is van egy Hondád, és a Hondások mindig sietnek valahova, pl WC-re vagy barátnőhöz, esetleg enni a lényeg, hogy nyomják ezerrel, biztos ettől érzed Te is magad igazi sofőrnek! Több autós kasztra igaz a versengési láz, de talán a Hondásokra legjobban!

Azt nem értem, hogy ha ennyire nem smakkol a dízel, akkor miért nem dobod vissza a céges Passat-ot? :D A fele árából kaphatnál a segged alá egy 160 lovas Civic-et! ;)

Egy a lényeg, hogy Ti nyugodtan rohangáljatok, de ha valakinek kárt okoztok vagy veszélyeztetitek mások életét, mert szerintetek csak ott marad egy 30-as tábla, akkor sokkal keményebben kellene büntetni, és máris nem lenne ezen sem vita.
Nem érdekes Számodra, hogy pl. Németországban betartják a táblákat? Aki esetleg nem, az kap 200-300 eurós büntetést, és máris tudja, hogy hol a helye! )

#3639 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 12:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:21

Ehhez csak gratulálni lehet. Vagy sírni rajta...

#3640 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:43

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:13

...

Vannak olyan helyzetek amikor egyértelműen felül kell bírálnod a jelzéseket. Neked ezt nem magyarázták el amikor vezetni tanítottak?

Azt hiszem, inkább neked nem magyarázták el... emlékszel a megkülönböztető jelzéseit használó járművel szembeni szabályos magatartásra?

Ezek szerint nem nagyon.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.