HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3641 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:50

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:27

Most teljesen elbeszélt amelett, amiről eddig beszélgettünk, azaz a sebességkorlátozás! Ennél már tényleg nem akarok tovább off-olni, így a többi Írásodra nem itt fogok válaszolni, mert nem tartozik a témához!

Mindegy ez csak egy példa volt arra hogy nem lehet csak a szabályok és táblák alapján vezetni. A múltkor az útfelbontás után 3 hétig kint volt a 30-as meg az útszűkület tábla az utcánkban. Elég egyértelmű hogy már rég befejezték az útjavítást csak kint felejtették a táblát. Attól még nem fogok 30-ra fékezni miközben az út többi részén 50 vagy 70 a tempó. Valószínű hogy belém is szállna valaki, akkor melyik a balesetveszélyesebb? Mindegy, én a látási és útviszonyoknak megfelelően vezetek és a nyilvánvaló tévedésből/lustaságból kint hagyott táblákat leszarom, illetve az olyan átjátókat is ahol már 10 éve nem jár vonat.

#3642 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:51

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:40

Nem érdekes Számodra, hogy pl. Németországban betartják a táblákat? Aki esetleg nem, az kap 200-300 eurós büntetést, és máris tudja, hogy hol a helye! )

Egy kérdésem maradt számodra: SZERINTED MIÉRT?

Megmondom neked. Egyrészt azért, mert pléldául autópályán nem korlátoznak feleslegesen 130, tehát ott nincs is tábla.
Másrészt meg azért, mert más helyeken SEM korlátoznak le feleslegesen. Ahogy irtam már korábban is, ausztriában szinte sehol nem látsz 30-as táblákat, sőt, a legtöbb lakott területen 70 van engedélyezve. De továbbmegyek, autopályán sem tesznek ki röhejes 60-80 táblákat, max akkor ha egysávosra csökken a szélesség. Olyan helyeken mint itthon az M0, simán 100kmh meg van engedve. ÉS EZÉRT TARTJÁK BE OTT. Mert ott ésszerű a korlátozás. Itthon meg nem az, és engem feleslegesen ne korlátozgasson senki. Hidd el, hogy ahol van értelme, ott úgyis betartja az ember.

#3643 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:43

Azt hiszem, inkább neked nem magyarázták el... emlékszel a megkülönböztető jelzéseit használó járművel szembeni szabályos magatartásra?

Ezek szerint nem nagyon.

Én elengedem, ha nem derült volna ki abból amit írok. De sok olyat láttam aki nem, mert nem mert kijebb húzódni a piros lámpa miatt.

#3644 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:52

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:03

Arra nem nagyon járok, de sajnos ez hungarikum hogy a kátyúkat 30-as vagy "csöcs" táblával gyógyítják. Még így se tesznek mindenhova, mert akkor már igen jelentős behozatalra szorulnánk alumíniumból.
A kresz azt mondja hogy az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, ez inkább megállja a helyét mint a ragaszkodás a néhol értelmetlen táblákhoz.

Ez idáig rendben van, csak jrpryv a következőket írta:

Idézet

nemfogok a Csömörre vezető úton 30-al haladni, mert kint van a tábla (ja egyébként elárulom, hogy azért tették ki a táblát, mert a lakók panaszkodtak, hogy rossz minőségű az út. Semmilyen reakció nem volt, ezért úgy érveltek, hogy már balesetveszélyes, erre az önkormányzat úgy reagált, hogy jaaa balesetveszélyes, akkorcsak 30-al lehet haladni)

Mondom, van olyan szakasz, ahol a 25 kmh is sok. 30cal az a 2 km kiba hosszú ideig tart, de

- tényleg szar az út
- XVI kerületnek saját radarja van, nem kell osztoznia senkivel, ha felállítják a dombtetőre, 1200 méterről bemérhetnek simán, mert Csömör felől lejt az út a domb aljáig
- 48 fölött oda a jogsid, és nincs trükközés, mert a kerületi radarhoz 4 rendőr jár és egyből leállítanak, felveszik a vezető adatait, lehet majd jelenni az illetékes előadóhoz
- ha megelőzöl a 30as szakaszon, jó esély van arra, h a Szlovák útnál utolérjelek, mert általában 2-3 autó szokott várakozni arra, h kikanyarodhasson és a Szlovák útnak erős forgalma van

Szóval lehet 50-nel menni, de szétcseszi az autóját, kockáztatja a jogsiját és nézheti, ahogy beérik a 30cal közlekedők a Szlovák útnál.

Én 35nél többel nem szoktam menni, alig van, aki megelőz, de nem nyernek sokat vele időben. (A teljességhez az is hozzátartozik, h Csömör zsákfalu)

Szóval én ebben a konkrét 30as táblás esetben nem tudok egyetérteni jrpryv-vel. Túl sok, amit kockáztat azért a kevésért (vagy semmiért) ezen az útszakaszon.

Ui: május óta majdnem visszajött a radar ára a büntetésekből ...
Ui2: az út fővárosi kezelésben van, nem kerületiben

Szerkesztette: fram 2005. 01. 10. 12:59 -kor

Ciciman is on borda

#3645 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 12:57

hmm. Hát ahol tényleg szar az út, ott nincs mit tenni...

#3646 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:51

Megmondom neked. Egyrészt azért, mert pléldául autópályán nem korlátoznak feleslegesen 130, tehát ott nincs is tábla.
Másrészt meg azért, mert más helyeken SEM korlátoznak le feleslegesen. Ahogy irtam már korábban is, ausztriában szinte sehol nem látsz 30-as táblákat, sőt, a legtöbb lakott területen 70 van engedélyezve. De továbbmegyek, autopályán sem tesznek ki röhejes 60-80 táblákat, max akkor ha egysávosra csökken a szélesség. Olyan helyeken mint itthon az M0, simán 100kmh meg van engedve. ÉS EZÉRT TARTJÁK BE OTT. Mert ott ésszerű a korlátozás. Itthon meg nem az, és engem feleslegesen ne korlátozgasson senki. Hidd el, hogy ahol van értelme, ott úgyis betartja az ember.

Nem tudom Te kinek érzed magad, hogy "feleslegesen téged ne korlátozzon senki sem"!  :omg:
Svájc példáját már mondták mások is, ott már bevett szokás a harminc. Ezzel nem azt mondom, hogy az kell mindenhova, csak nem értem, hogy hol jártok Ti, hogy ennyi gondotok van a táblákkal. Remélem legközelebb nem az fog következni, hogy Te fegyvert is hordasz magadnál csőre töltve, mert hisz neked ne mondja meg senki, hogy mi lehet Nálad, hisz szabad országban élünk! Tudod egy dolgot felejtesz el, a jó demokráciához: KÚLTÚRA KELL, természetesen a vezetési morál tekintetében is!

#3647 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:05

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:52

Ez idáig rendben van, csak jrpryv a következőket írta:

Mondom, van olyan szakasz, ahol a 25 kmh is sok. 30cal az a 2 km kiba hosszú ideig tart, de

- tényleg szar az út
- XVI kerületnek saját radarja van, nem kell osztoznia senkivel, ha felállítják a dombtetőre, 1200 méterről bemérhetnek simán, mert Csömör felől lejt az út a domb aljáig
- 48 fölött oda a jogsid, és nincs trükközés, mert a kerületi radarhoz 4 rendőr jár és egyből leállítanak, felveszik a vezető adatait, lehet majd jelenni az illetékes előadóhoz
- ha megelőzöl a 30as szakaszon, jó esély van arra, h a Szlovák útnál utolérjelek, mert általában 2-3 autó szokott várakozni arra, h kikanyarodhasson és a Szlovák útnak erős forgalma van

Szóval lehet 50-nel menni, de szétcseszi az autóját, kockáztatja a jogsiját és nézheti, ahogy beérik a 30cal közlekedők a Szlovák útnál.

Én 35nél többel nem szoktam menni, alig van, aki megelőz, de nem nyernek sokat vele időben. (A teljességhez az is hozzátartozik, h Csömör zsákfalu)

Szóval én ebben a konkrét 30as táblás esetben nem tudok egyetérteni jrpryv-vel. Túl sok, amit kockáztat azért a kevésért (vagy semmiért) ezen az útszakaszon.

Ui: május óta majdnem visszajött a radar ára a büntetésekből ...
Ui2: az út fővárosi kezelésben van, nem kerületiben

Pont ma volt Csömör felé dolgom, és tényleg kiritákán aluli, az útszakasz! :(

#3648 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:07

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:57

hmm. Hát ahol tényleg szar az út, ott nincs mit tenni...

Most akkor nem értelek? Ott is 30-as tábla van, és belátható az útszakasz! Azért mert szar az út, miért is akarsz tötyörögni, hisz mehetsz 50-60-al is! ;) Honnan tudod, hogy ott nem csak véletlenül hagyták ott, hisz majd fel akarják újítani? :D

#3649 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:51

Khmm. Németországban is volt olyan autópályaszakasz, h 120->100->80, mert építettek 1 hidat, utána 1km ig 80, de nem épült semmi (a felhajtó készült volna azon a szakaszon) és utána még 4-5 km-en keresztül 100, mert csak a 80as volt feloldva. És ez nem 1 napos állapot volt, hanem 1 hónapos. [gyk: 5 km után volt a 100as feloldó tábla, azon a szakaszon semmilyen elkerítés, munka nem volt]

Más. Sosem feledem, mikor nagymerci 100as táblánál 200ról brutálfék, majd Opel Corsával 110zel kisöpörtük a belső sávból :D
Ciciman is on borda

#3650 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:24

Húú ez jó parázs vitává fajult!
Én egy dolgot utálok, de azért ölni is képes lennék, mikor azért nem érek el egy zöldet, mert előttem valaki nem időbe indul el/tököl/lefullad/lassan megy/nem képes kicsit odalépni na ilyenkor legszívesebben kiszállnék és öcsém jössz egy 100-sal amiért miattad füstölöm a benzint feleslegesen!

#3651 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:25

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:03

Nem tudom Te kinek érzed magad, hogy "feleslegesen téged ne korlátozzon senki sem"!  :omg:
Svájc példáját már mondták mások is, ott már bevett szokás a harminc. Ezzel nem azt mondom, hogy az kell mindenhova, csak nem értem, hogy hol jártok Ti, hogy ennyi gondotok van a táblákkal. Remélem legközelebb nem az fog következni, hogy Te fegyvert is hordasz magadnál csőre töltve, mert hisz neked ne mondja meg senki, hogy mi lehet Nálad, hisz szabad országban élünk! Tudod egy dolgot felejtesz el, a jó demokráciához: KÚLTÚRA KELL, természetesen a vezetési morál tekintetében is!

Biztosan véletlen kerülte csak el a figyelmedet az utolsó mondatom, sőt a hsz-em teljes mondanivalója is, hiszen sokkal egyszerűbb volt hurrogni egyet egy kiragadott mondatrészre... Hát persze.
Te elkönyvelted magadban, hogy én minden 50-es területen 100-al megyek, sőt 30-as táblánál 120-al, és ettől kezdve összeszorított szemekkel kajabálsz nekem mindenféle hülyeséget. Szal ettől kezdve inkább rádhagyom, mert még megreped a búra. :rolleyes:

#3652 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:33

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:03

Tudod egy dolgot felejtesz el, a jó demokráciához: KÚLTÚRA KELL, természetesen a vezetési morál tekintetében is!

Ez mondjuk igaz, de szerintem azzal Te is tisztába vagy, hogy a kultura NEM TILTÁSSAL fog javulni/létrejönni! A tiltsunk mindent az kb a komunizmusban volt módszer!

#3653 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:25

Biztosan véletlen kerülte csak el a figyelmedet az utolsó mondatom, sőt a hsz-em teljes mondanivalója is, hiszen sokkal egyszerűbb volt hurrogni egyet egy kiragadott mondatrészre... Hát persze.
Te elkönyvelted magadban, hogy én minden 50-es területen 100-al megyek, sőt 30-as táblánál 120-al, és ettől kezdve összeszorított szemekkel kajabálsz nekem mindenféle hülyeséget. Szal ettől kezdve inkább rádhagyom, mert még megreped a búra. :rolleyes:

Szerinted... :D

#3654 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 23:50

Én az egri fiatalembert minimálisan is a jogsi végleges bevonásával ismertem volna el, ilyen felelőtlen embereknek nincs helye a közutakon! Ha ott lettem volna és nem tapasztaltam volna az ilyenkor megfelelő intézkedést, akkor az eljáró járőrök jelvényszámának birtokában ment volna a jelentés. Aztán majd őrölnek a malmok.
...
Nem is óhajtok többet erről beszélni, mert csak felhúzom magamat.

Azért azt hozzá kell tenni, hogy attól, hogy gyorsan mentem, még figyeltem, sőőőőt!
Azért nem vettem észre a mögöttem száguldó jagellókat, mert sasoltam előre meg oldalra.

A gyalogosnál akkor lett volna gáz, ha minden előjel nélkül megáll, bár amikor olyan helyen megy át valaki, ahol van forgalom keményen, ott nem áll meg. Nálam annyi történt, hogy nem vártam meg, amíg átmegy, hanem hátamögött elsliszoltam, kicsit áthúzódva a sávom egyik szélére.

Vicc az egészben, hogy két héttel később teljesen szabályosan, teljesen nyugodtan, rutin útvonalon haladva sikerült belecsúszni egy előttem jövőbe, egy "jóindulatú" másik autó miatt + saját rossz döntés sávváltás ügyben. Na mind1. Lehet az volt a büntetés.

Néha azon szoktam elcsodálkozni, hogy sima 50-es részen megyek a forgalommal együtt, ránézek az órára és 80... na ilyenkor mivan? :)
chill,
aDoayen

#3655 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:48

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:33

Ez mondjuk igaz, de szerintem azzal Te is tisztába vagy, hogy a kultura NEM TILTÁSSAL fog javulni/létrejönni! A tiltsunk mindent az kb a komunizmusban volt módszer!

Sajnos akikben nem alapfelszereltség a szabályok tisztelete és betartása, azoknál marad a büntetéses módszer. ;)

#3656 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:55

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:45

Néha azon szoktam elcsodálkozni, hogy sima 50-es részen megyek a forgalommal együtt, ránézek az órára és 80... na ilyenkor mivan? :)

Jobb láb fel, bal láb kuplung, sebességváltó vissza 3.-ba, kuplung fel, motorfék 50 km/h-ig, jobb láb gázpedál, sebesség megtart.  ;)
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#3657 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:01

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:48

Sajnos akikben nem alapfelszereltség a szabályok tisztelete és betartása, azoknál marad a büntetéses módszer. ;)

Szerintem ponthogy nem! Nem lehet úgy terelni az embereket, mint a birkákat, a kresz betartása természetesen kötelező, de pl miért van az, hogy az elhagyott ipari útra kijönnek a rendőrök és szétverik a gyorsulásokat, sőt esetenként csak mindenki áll és beszélget akkor is elkergetnek, na ez miért van?

#3658 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:02

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:45

Azért azt hozzá kell tenni, hogy attól, hogy gyorsan mentem, még figyeltem, sőőőőt!
Azért nem vettem észre a mögöttem száguldó jagellókat, mert sasoltam előre meg oldalra.
...

Macikával ellentétben én azért "büntetlek" meg, mert nem tudtad a "száguldozásod alatt" milyen is a mögöttes forgalom. Ha jön valaki akkor mögötted 100zal, fölkenitek egymást a falra. Igenis tessék tudni, milyen autók vannak mögötted és kb milyen a sebességük/távolságuk.

Nem tudom, h a belecsúszásod hogy volt, de nem bámultad előtte túl sokáig a tükröt? Egy-egy tükörbe pillantásból tudni kell, mi a szitu mögötted/melletted és lehet újra előre figyelni. Ha nem megy, gyakorolni kell ezt is.

Idézet

Ilyenkor az van, h lelépsz a gázról :Đ
Ciciman is on borda

#3659 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:04

Kimoderáltam magam, mert az idézett hsz törölve lett. :)

Szerkesztette: Studi 2005. 01. 10. 14:14 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3660 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:06

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:01

Szerintem ponthogy nem! Nem lehet úgy terelni az embereket, mint a birkákat, a kresz betartása természetesen kötelező, de pl miért van az, hogy az elhagyott ipari útra kijönnek a rendőrök és szétverik a gyorsulásokat, sőt esetenként csak mindenki áll és beszélget akkor is elkergetnek, na ez miért van?

Az ipari út is közút. Nem arra való, hogy fiatalok összejöjjenek, és beszélgessenek. És főleg nem arra, hogy gyorsulási versenyeket rendezzenek. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.