HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3701 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:57

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:54

Olyan vágányra gondoltam mint Bp-en az Andor utcában, hogy nem csatalkozik a vasútvonalhoz csak lusták fölszedni. Ha azon jönne vonat akkor nagyot néznék... Nem tudom megvan-e még, de azt hiszem igen.
Egyébként azt azért észrevenném ha jön egy vonat. Elhagyott mellékvágányon eleve jelentősen korlátozva van a vonatok sebessége is. És a meghalás nem azon múlik hogy 30-cal vagy 50-nel mész, hanem hogy észreveszed-e a vonatot vagy nem.

Az ember látókörét, és reakció képességét nagy mértékben befolyásolja az autó sebessége is! ;)

Szerkesztette: Tibisz 2005. 01. 10. 16:57 -kor

#3702 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:05

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:57

Az ember látókörét, és reakció képességét nagy mértékben befolyásolja az autó sebessége is! ;)

A szűklátókörűnek gyorsan mennek, ezért még szűkebb lesz a látókörük. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3703 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:10

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:05

A szűklátókörűnek gyorsan mennek, ezért még szűkebb lesz a látókörük. :)

Egyetértek! :)

#3704 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:21

Én ma reggel 115-el jöttem az A1-en a 100-as útépítésnél... ásszeg úgy beszűkült a látóterem, a kollégáim még most is a pupillám után kutatnak :D

#3705 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 10. 17:23

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:44

Bár ha ezt a chippelős sebességkorlázotást bevezetnék, hogy nem mehetek soha annyival amennyivel akarok, már tenném is le az autót.. és gondolom ezzel az autósok 95%-a így van (aki nem csak azért vezet autót, hogy A-ból B-be eljusson)

Akkor most ki mit csinálna??

Régen is voltak ilyen viták, de ilyen fölényeskedések, mások semmibe vétele nem volt. --> Gumiszoba.

#3706 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:28

Szerintem vezessen mindenki úgy, ahogy akar.

Gyorshajtás szempontjából pedig amennyit a pénztárcája megenged.

Csak ne veszélyeztessen közben másokat. Ennyi lenne talán az alapszabály.  :think:

#3707 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:29

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:44

Tényleg szar az út, de messze nem annyira (Tököly rosszabb, forgalmasabb, mégsincs korlátozás).

Én csak azt tudom, h 30nál a Timur utcában a lengéscsillapítók szinte folyamatosan dolgoznak. A Tökölyn 50nél nincs ekkora dolguk. De egyik út szarsága sem tudja jobb színben feltüntetni a másik hiányosságait.

Mivel a Timur utca (is) fővárosi kezelésben van, fővárosi pézből fogják felújítani, nem kerületiből.
Ciciman is on borda

#3708 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:21

Én ma reggel 115-el jöttem az A1-en a 100-as útépítésnél... ásszeg úgy beszűkült a látóterem, a kollégáim még most is a pupillám után kutatnak :D

Elhagyott vasúti átjárokról volt szó, igaz részletkérdés!  :o  :cool:
Mellesleg érdemes belegondolni, hogy egy esetleg autópályás (130 km/h) manőverezés során hány métert tesz meg az autó az észlelés, és a reagálás között.

Az egész vita kulcsa az oktatásban van! Új jogsit csak úgy adnék: ha a mostani elvárásokhoz, még mindenkinek lenne egy kötelező min. 2 órás videóanyag is, melyen a baleseteket mutatna be, és a baleset után a sérülteket is, természetesen tiszteletben tartva a személyiségi jogokat.

#3709 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:21

Ilyen "ráér az, mit nekem 10-15 perc pluszban" stílusban a hétvégi mazsolák vezetnek. Ők azok, akik csak a családi kirándulásra, meg bevásárláshoz kapják elő a garázsból a warnyút. Aztán ha valaki netán siet, bármi okból, vagy egyszerűen csak nemszeret tökörészve vezetni, arra máris burmognak.

Vagy csak annyi van, h 10 evvel oregebb Nalad, es 1 nullaval tobbet tekert mar a kilometeroraba, ergo kicsit erettebb.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3710 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:34

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:32

Vagy csak annyi van, h 10 evvel oregebb Nalad, es 1 nullaval tobbet tekert mar a kilometeroraba, ergo kicsit erettebb.

...a vezetéshez. És ez nem feltétlenül korfüggő.

#3711 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:51

Egy kérdésem maradt számodra: SZERINTED MIÉRT?

Belgium, Leuven. Automata trafik minden komolyabb uton, 55-nel mar kapod a fotot, szep nagy buntivel. Nem is gyorshajtanak, pedig ott azert kicsit jobb kocsikkal mennek, mint egy lelakott Civic.

#3712 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:28

Szerintem vezessen mindenki úgy, ahogy akar.

Gyorshajtás szempontjából pedig amennyit a pénztárcája megenged.

Csak ne veszélyeztessen közben másokat. Ennyi lenne talán az alapszabály.  :think:

Helyes. Az első okozott baleset után pedig kötél. :Đ

Szerkesztette: BigBear 2005. 01. 10. 17:43 -kor

42

#3713 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:42

Helyes. Az első okozott baleset után pedig kötél.  :p  ;)

De addig mindenkinek egyenlő kötelezőt! ;)

#3714 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:57

Főleg ha 50-nel repeszt! Teljes csőlátás...

#3715 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:43

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:42

Főleg ha 50-nel repeszt! Teljes csőlátás...

Konkrétan a rekacióidőre gondoltam, de látom ez nem jött le!

#3716 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:34

...a vezetéshez. És ez nem feltétlenül korfüggő.

Valoban nem csak attol fugg. De ha megnezed, hogy a sportosabban kozlekedok milyen atlageletkort kepviselnek... Nem lepodnek meg egy ilyen <22-25 ev eletkor eredmenynel. Ez azert veszelyes, mert csak par eve vezet, igazából nagyobb rutinja nincs, megis mar májernek képzeli magát...

#3717 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:11

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:43

Konkrétan a rekacióidőre gondoltam, de látom ez nem jött le!

Az is rengeteget számít ekkora sebeségnél. Miért is nem jár mindenki 30-cal?  :think:
Ha valaki 50-nél nem vesz észre egy lassú vonatot és nem tud időben reagálni, az tényleg ne vezessen, vagy megérdemli a sorsát

#3718 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:18

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 18:11

Az is rengeteget számít ekkora sebeségnél. Miért is nem jár mindenki 30-cal?  :think:
Ha valaki 50-nél nem vesz észre egy lassú vonatot és nem tud időben reagálni, az tényleg ne vezessen, vagy megérdemli a sorsát

Nos, felénk van egy nagyon szép vasúti átjáró, ahol az út jobb oldalán bokrok/fák/ház szépen takarják az esetlegesen közeledő vonatot. (lámpa azért van) A lényeg, ha nem figyeled a lámpát, vagy nem működik, akkor a jobbról közeledő vonatot jó esetben úgy 10-15 m-ről tudod a legkorábban észlelni. Szóval vedd észre 50-nél időben...
És nem az az egyetlen ilyen vasúti átkelőhely az országban.
Az ilyen helyeken mit csinálsz 50-nél ha nem lassítottál le előre? Azon kívül, hogy elkenődsz az autóddal együtt?  :rolleyes:
42

#3719 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:29

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:51

Tulajdonképpen nem ártana olvasnod és értelmezned is! Mikor írtam, hogy az 50-es táblánál én 45-el közlekedem?  :rolleyes: Csipázom a sarkítást, és a szókiforgatást!  :reklamacio:

Én írtam: "Ja szabálytalankodni szoktam. És mégha a pokol legmélyebb bugyraibanis fogok is elégni, de emiatt semmiféle lelkiismeret furdalásom sincs. rolleyes_2.gif Nem vagyok hajlandó a forgalom ritmusánál lasasbban haladni (hacsak nincs trafi persze), nem vagyok hajlandó 30-ra lelasítani a pesti kamu vasuti átjáróknál, ahol kb. 10 éve nem haladt át semmi és nemis fog, de b@sznak felszedni, nemfogok a Csömörre vezető úton 30-al haladni, mert kint van a tábla (ja egyébként elárulom, hogy azért tették ki a táblát, mert a lakók panaszkodtak, hogy rossz minőségű az út. Semmilyen reakció nem volt, ezért úgy érveltek, hogy már balesetveszélyes, erre az önkormányzat úgy reagált, hogy jaaa balesetveszélyes, akkorcsak 30-al lehet haladni) és még sorolhatnám, ezek miatt nem vagyok hajlandó betartani a szabályokat."

Te reagáltál:"Tudod pont az olyan vezetők miatt veszélyes betartani a táéblákat mint Te, akik tesznek nagy ívben a táblákra!  rolleyes_2.gif  Tudnám, hova sietsz? Megéri veszélyeztetni mások, és a saját életedet városon belül max 5-10 perc miatt? Megéri idegeskedni?"

Ezekután nem értem miféle sarkításról beszélsz? Ha teis úgy vezetsz, mint én, felveszed a forgalom ritmusát (60-70, mikor hol mennyi), akkor milyen alapon írtad, amit írtál (jaa, hogycsak, mert már kötöttél bele vkibe, az mááás). Ha meg nem veszed fel a forgalom ritmusát és mindenhol betartod a szabályokat, akkor tökéletesen jogos, amit én írtam. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3720 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:30

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 17:54

Olyan vágányra gondoltam mint Bp-en az Andor utcában, hogy nem csatalkozik a vasútvonalhoz csak lusták fölszedni. Ha azon jönne vonat akkor nagyot néznék... Nem tudom megvan-e még, de azt hiszem igen.
Egyébként azt azért észrevenném ha jön egy vonat. Elhagyott mellékvágányon eleve jelentősen korlátozva van a vonatok sebessége is. És a meghalás nem azon múlik hogy 30-cal vagy 50-nel mész, hanem hogy észreveszed-e a vonatot vagy nem.

Pontosan.  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.