HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3681 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:20

Vagy belédszáll a mögötted jövő :D (valószínűbb esetben még dudál is hozzá)

Btw, egy pillanatra kivirult az arcom, hogy végre lezárták a benzin vs diesel topikot :D :D :D

Ha ennyire örülnél Neki ha bezárnák, akkor miért írogatsz bele?  :rolleyes:

#3682 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:44

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:51

Jah, de csak csendben mert itt teremnek mindjárt és lehordanak, hogy mit képzelsz ez a szabály!
Szerintem be kéne vezetni, hogy minden autóba városba 50-nél szabályzó csip, varos határában érzékelő, fölenged 90-ig, autópályán 130-ig! Aki a csipet kiszerelteti annak azonnali főbelövés! Ja és birkafej sapkában kell vezetni a jókedv megtartása érdekében! :D

Ausztriában az új alagutakban bevezették azt, hogy felvesznek a belépésnél mindenkit, meg a kilépésnél is.
Ezután mikor kiéértél, a számítógép kiértékeli az alagút hossza, és az időpontok alapján az átlagsebességedet, és ha túllépted a megengedettet, akkor már postázzák is a csekket. (csak ugye itt ez a korlátozás legrosszabb esetben is 80-100, aminél úgysem megy gyorsabban az ember 1-1sávos alagútban, libasorban haladva)

Bár ha ezt a chippelős sebességkorlázotást bevezetnék, hogy nem mehetek soha annyival amennyivel akarok, már tenném is le az autót.. és gondolom ezzel az autósok 95%-a így van (aki nem csak azért vezet autót, hogy A-ból B-be eljusson)

#3683 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:48

Az 50-es témára visszatárve és a sarkítások kiküszöbölésére: részemről mindig úgy választom meg a sebeséget, hogy a tábla +10-15%! Természetesen ha lehet akkor a külső sávban, így aki akar az mehet! ;) Akinek ez a tempó nem tetszik az megelőz, de én nem fogok fizetni egy trafi miatt sem és azért sem fogok soha idegeskedni Veletek ellentétben, hogy épp hol van a trafi! :D

#3684 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:48

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:40

Az okok: rendezvénynek minősül, mert több mint 10-en Vagytok jelen, így a gyülekezési jog lép életben, de Ti nem jelentettétek be a rendőrségre, hisz illegális amit csináltok. Mivel nincs meg a megfelelő biztosítás sem, és egyértelmű, hogy nem autóskártyákat cserélgettek, ezért teljesen jogos a rendőri intézkedés!

És szerinted nem az lenne a megoldás, ha inkább azt mondaná a rendőrség, hogy gyerekek akkor itt ez az ipari út szombat este lehet lőni, tiétek a pálya, lezárjuk nektek két oldalról! Aztán ha valakit elkapunk a városba akkor nem lesz több ilyen móka! Állítom ott kiélnék magukat az emberek és mivel tudnák, hogy ha a városba is randalíroznak nem lesz több ilyen, szépen hazadöcögne mindenki ha vége a partynak!

#3685 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:54

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:48

És szerinted nem az lenne a megoldás, ha inkább azt mondaná a rendőrség, hogy gyerekek akkor itt ez az ipari út szombat este lehet lőni, tiétek a pálya, lezárjuk nektek két oldalról! Aztán ha valakit elkapunk a városba akkor nem lesz több ilyen móka! Állítom ott kiélnék magukat az emberek és mivel tudnák, hogy ha a városba is randalíroznak nem lesz több ilyen, szépen hazadöcögne mindenki ha vége a partynak!

:taps: De, ez a megoldás!

Ehhez engedélyt kell kérni az út tulajdonosától (ált. önkormányzat), biztonsággal körbe kell keríteni a területet, hogy egy részeg gyalogos se tudjon eléd botorkálni, és biztosítást kell kérni a rendőrségtől. Ezek persze pénzbe kerülnek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3686 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:59

Nálunk ugyanez a belvárosban zajlik, a várkeren. A két mocis rendőr odajön, hogy senkit nem akarnak körberajzolni éjjel, aztán ennyi. Tudják hogy normális a banda, és soha nem volt még gond.
De pl a robogós suttyókat együtt üldözzük, mert azokból minden hétvégén összevakarnak egyet az aszfaltról, és őket utálják a rendőrök is.

#3687 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:00

Erre külön helyet kell biztosítani, mert így nem lehet szavatolni a biztonságot, ugyanis a rendezvény tartásának több szabálya is van, de jelen esetben talán az egyik legfontosabb, egy mentőautó helyszíni szolgálata!

#3688 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:44

Ausztriában az új alagutakban bevezették azt, hogy felvesznek a belépésnél mindenkit, meg a kilépésnél is.
Ezután mikor kiéértél, a számítógép kiértékeli az alagút hossza, és az időpontok alapján az átlagsebességedet, és ha túllépted a megengedettet, akkor már postázzák is a csekket. (csak ugye itt ez a korlátozás legrosszabb esetben is 80-100, aminél úgysem megy gyorsabban az ember 1-1sávos alagútban, libasorban haladva)

Bár ha ezt a chippelős sebességkorlázotást bevezetnék, hogy nem mehetek soha annyival amennyivel akarok, már tenném is le az autót.. és gondolom ezzel az autósok 95%-a így van (aki nem csak azért vezet autót, hogy A-ból B-be eljusson)

Szerintem pár éven belül a GPS rendszerekkel fogják mérni a sebesség túllépést.

Mondjuk a SAAB ki fog dobni egy alkoholszondás slusszkulcsot, amit főleg céges autókba szánnak. Ugyanezt el tudom képzelni majd sebesség limiterrel is. A verzió vagy figyeli a rendszer, hogy milyen zónában vagy és nem engedi, hogy túllépd a limitet, vagy B. verzió regisztrálja a sebességet.

az alkoholszondás slusszkulcs csökkenteni fogja a biztosítási díjat, biztos vagyok benne, hogy ha lesz ilyen sebességmérős cucc akkor az is.. és akkor sokan választják majd. Én nem :)
chill,
aDoayen

#3689 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:10

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:08

Mondjuk a SAAB ki fog dobni egy alkoholszondás slusszkulcsot, amit főleg céges autókba szánnak. Ugyanezt el tudom képzelni majd sebesség limiterrel is. A verzió vagy figyeli a rendszer, hogy milyen zónában vagy és nem engedi, hogy túllépd a limitet, vagy B. verzió regisztrálja a sebességet.

az alkoholszondás slusszkulcs csökkenteni fogja a biztosítási díjat, biztos vagyok benne, hogy ha lesz ilyen sebességmérős cucc akkor az is.. és akkor sokan választják majd. Én nem :)

Az alkoholszondás nemnagyon érint, mert teljesen anti vagyok, de a GPS-szel való sebességmérés tényleg bejöhet lassan. De szerintem még jópár év eltelik addig, míg ezt kötelezővé tehetik minden autóban. Egyelőre ugyanis még nem a megfizethető kategóriában van, főleg a magyar embernek.

#3690 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:27

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:08

A kulcs mire lesz jó Szerinted? Belefújat a haverral egyet, aki teljesen tiszta, és már megy is! ;)

#3691 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:30

Én pedig még mindig azt mondom, hogy nem a gyorshajtás miatt vannak a balesetek.

Hanem a rosszul megválasztott sebesség, figyelmetlenség, indexet nem használók, forgalom elöl elzárt területen előzgetők, a többiek fejére szarók miatt. Meg kell mondjam az utóbbi másfél oldalt olvasgatva nekem úgy tűnik itt még a legutóbbi kategóriából való is van.

Egyébként meg egyszerűen röhejesnek tartom, hogy az 1978-as évjáratú szakadt warnyúval is 90 a megengedett sebesség (holott már 60-nál életveszélyes) és a mindeféle szirszarral felszerelt, hülyebiztos, sajátmagátvezető csodaszarral is 90 a megengedett. :bolond:

#3692 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:30

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:12

Tudod pont az olyan vezetők miatt veszélyes betartani a táéblákat mint Te, akik tesznek nagy ívben a táblákra!  :rolleyes:  Tudnám, hova sietsz? Megéri veszélyeztetni mások, és a saját életedet városon belül max 5-10 perc miatt? Megéri idegeskedni?

LOL :omg:  tudod, mit haladj mindenhol 45-el, ahol 30-as tábla van ottpedig 25-el, egézségedre.
Mondjuk azt azért kifejthetnéd, hogy mitől veszélyes "betartani a táéblákat"  :D (elmentem ezt a postot, ha rossz hangulatom van ezt fogom olvasni, akkorákat röhögtem rajta :nevet: )
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3693 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:34

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:50

illetve az olyan átjátókat is ahol már 10 éve nem jár vonat.

Tavaly őszön, amikor reggel suliba mentem esett meg. Van itt egy régi mellékvágány, amin még fénysorompó sincs, és egy közepesen forgalmas úton is átmegy. Vonat kb a rendszerváltás óta nem járt rajta. És tavaly ősszel mégis, mi ment keresztül rajta? Egy Vonat. Na most ha úgy gondolkodsz, ahogy itt előadod, akkor lehet hamarosan téged egy ilyen alól fognak kivágni a tűzoltók.

#3694 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:35

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 12:45

Gyerekek a fikázás helyett, inkább gondoljatok bele, hogy hova is olyan fontos Nektek eljutni 5-10 percel előbb, és ezért megéri -e folyatosan kockáztatni?!

Én imádom a veszélyt  :smoker: Multkoris 60-al haladtam a Szlovák úton :smoker:  :nevet2:
Mi máyer gyerekek így szoktuk :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3695 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:44

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:52

Ez idáig rendben van, csak jrpryv a következőket írta:

Mondom, van olyan szakasz, ahol a 25 kmh is sok. 30cal az a 2 km kiba hosszú ideig tart, de

- tényleg szar az út
- XVI kerületnek saját radarja van, nem kell osztoznia senkivel, ha felállítják a dombtetőre, 1200 méterről bemérhetnek simán, mert Csömör felől lejt az út a domb aljáig
- 48 fölött oda a jogsid, és nincs trükközés, mert a kerületi radarhoz 4 rendőr jár és egyből leállítanak, felveszik a vezető adatait, lehet majd jelenni az illetékes előadóhoz
- ha megelőzöl a 30as szakaszon, jó esély van arra, h a Szlovák útnál utolérjelek, mert általában 2-3 autó szokott várakozni arra, h kikanyarodhasson és a Szlovák útnak erős forgalma van

Szóval lehet 50-nel menni, de szétcseszi az autóját, kockáztatja a jogsiját és nézheti, ahogy beérik a 30cal közlekedők a Szlovák útnál.

Én 35nél többel nem szoktam menni, alig van, aki megelőz, de nem nyernek sokat vele időben. (A teljességhez az is hozzátartozik, h Csömör zsákfalu)

Szóval én ebben a konkrét 30as táblás esetben nem tudok egyetérteni jrpryv-vel. Túl sok, amit kockáztat azért a kevésért (vagy semmiért) ezen az útszakaszon.

Ui: május óta majdnem visszajött a radar ára a büntetésekből ...
Ui2: az út fővárosi kezelésben van, nem kerületiben

Tényleg szar az út, de messze nem annyira (Tököly rosszabb, forgalmasabb, mégsincs korlátozás). Egyébként tényleg előfordul ott radar sajnos (mondjuk én szinte minden nap arra megyek, de eddig csak egyszer volt szerencsém hozzá, akkormeg villogtak és szép komótosan 20-al elhaladtam elöttük). Mondjuk, ha a pénzt az út felújítására költik, hogy utána visszaálhasson a régi rend, akkor jogos :)
Egyébként evidens, hogy mindenki annyival megy, amennyit az út megenged, nyilvánvaló, hogy senki nem akarja szétcseszni a saját kocsiját.

#3696 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:48

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:09

látom azért van végre éber moderátor is :D

Lemaradtam valamiről? :rolleyes:  :)

#3697 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:50

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:48

Az 50-es témára visszatárve és a sarkítások kiküszöbölésére: részemről mindig úgy választom meg a sebeséget, hogy a tábla +10-15%! Természetesen ha lehet akkor a külső sávban, így aki akar az mehet! ;) Akinek ez a tempó nem tetszik az megelőz, de én nem fogok fizetni egy trafi miatt sem és azért sem fogok soha idegeskedni Veletek ellentétben, hogy épp hol van a trafi! :D

És én mit mondtam? ;)

#3698 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:51

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:30

LOL :omg:  tudod, mit haladj mindenhol 45-el, ahol 30-as tábla van ottpedig 25-el, egézségedre.
Mondjuk azt azért kifejthetnéd, hogy mitől veszélyes "betartani a táéblákat"  :D (elmentem ezt a postot, ha rossz hangulatom van ezt fogom olvasni, akkorákat röhögtem rajta :nevet: )

Tulajdonképpen nem ártana olvasnod és értelmezned is! Mikor írtam, hogy az 50-es táblánál én 45-el közlekedem?  :rolleyes: Csipázom a sarkítást, és a szókiforgatást!  :reklamacio:

Szerkesztette: Tibisz 2005. 01. 10. 16:53 -kor

#3699 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:52

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:35

Én imádom a veszélyt  :smoker: Multkoris 60-al haladtam a Szlovák úton :smoker:  :nevet2:
Mi máyer gyerekek így szoktuk :D

Ez jó válasz volt a kérdésre, gratula hozzá! ;)

#3700 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:34

Tavaly őszön, amikor reggel suliba mentem esett meg. Van itt egy régi mellékvágány, amin még fénysorompó sincs, és egy közepesen forgalmas úton is átmegy. Vonat kb a rendszerváltás óta nem járt rajta. És tavaly ősszel mégis, mi ment keresztül rajta? Egy Vonat. Na most ha úgy gondolkodsz, ahogy itt előadod, akkor lehet hamarosan téged egy ilyen alól fognak kivágni a tűzoltók.

Olyan vágányra gondoltam mint Bp-en az Andor utcában, hogy nem csatalkozik a vasútvonalhoz csak lusták fölszedni. Ha azon jönne vonat akkor nagyot néznék... Nem tudom megvan-e még, de azt hiszem igen.
Egyébként azt azért észrevenném ha jön egy vonat. Elhagyott mellékvágányon eleve jelentősen korlátozva van a vonatok sebessége is. És a meghalás nem azon múlik hogy 30-cal vagy 50-nel mész, hanem hogy észreveszed-e a vonatot vagy nem.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.