HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 13. 11:57

idézet:
Ezt írta mocsi:
Nos ma reggel engem is elkaptak hogy 110-el mentem az M3-as bevezeto szakaszan 80 helyett. :( A feluljaro egyik felen allt a feher Skoda, a masik felen egy Takarito gep miatt nem tudtak leinteni.
Szinten "szuz" vagyok meg, szol akkor most mire szamithatok es mit kellene tennem legalisan? Illegalis ajanlatok maganba :D
[/quote]

asszem mákod van és ennyivel meg is úsztad :)

ha meg kiküldik (bár msotanában nem szokták) akkor azt kell mondani, hogy külföldi ismerős vezetett, és annak nevét címét megadni
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#62 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 12:12

idézet:
Ezt írta joe39:

ennyi idő alatt most találkoztál rendőrrel?
szvsz nem lehetsz sokat úton, vagy a fővárost kerülöd nagy ívben.
itt olyan sűrű a közúti ellenőrzés, mint metróban az ellenőr.
az első "nyilvános" gyorshajtásom nekem is 4-5 éves jogsi mellett történt.
(valahol közlekedéssel foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a 4.-ik, éa 12.-ik év a kritikus a vezetési hibázásokban. azt hiszik a sofőrök, hogy már "mindent tudnak". )
[/quote]

A fővároban sűrű?
Hát ismerősöm 2 éve vezet rendszeresen (hetente legalább 5-6 alakalommal) át a városon és még 1X sem találkozott rendőrrel!!!
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#63 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 14:16

idézet:
Ezt írta Nevl:

A fővároban sűrű?
Hát ismerősöm 2 éve vezet rendszeresen (hetente legalább 5-6 alakalommal) át a városon és még 1X sem találkozott rendőrrel!!!
[/quote]

Ez így van! Budapesten is simán el lehet úgy járni, hogy rendőrt nem is látsz. Engem 4 év után most első alkalommal állítottak meg igazoltatásra, és ami a legszebb, hogy nem Pesten, hanem Fonyódon! ;)
Tudniillik, hogy évente 12e km-ert megyek, melyből 10e csak Pest, és környéke.

#64 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 14:18

leginkább attól függ mikor járkálsz pesten.

napközbe tényleg kevés a rendőr, és sok az autó, jóformán csak akkor állítanak meg ha szabálytalan vagy, nagyon kevés helyen van egyszerű ellenőrzés...

de éjjel aránylag sok rendőr...
éjjel is szoktam vezetgetni (buliba, buliból haza....) és havi 1x minimum megállítanak, de volt hogy egy héten 2x
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#65 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 14:42

idézet:
Ezt írta WiZARD:

asszem mákod van és ennyivel meg is úsztad :)

ha meg kiküldik (bár msotanában nem szokták) akkor azt kell mondani, hogy külföldi ismerős vezetett, és annak nevét címét megadni
[/quote]

Haaat en orulnek neki, bar nem ertem, mostansag nem postaznak? Akkor meg minek vakuznak ott a nagyvilagba? :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#66 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 14:45

idézet:
Ezt írta mocsi:

Haaat en orulnek neki, bar nem ertem, mostansag nem postaznak? Akkor meg minek vakuznak ott a nagyvilagba? :D
[/quote]

állítólag pont azért nem postáznak mert mindenki úgyis letagadja, és külföldi címeket ad meg :)
(bár van aki azt mondja, hogy ez hülyeség, de több forrásból hallottam a nem postáznak verziót)

#67 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 14:46

idézet:
Ezt írta WiZARD:
leginkább attól függ mikor járkálsz pesten.

napközbe tényleg kevés a rendőr, és sok az autó, jóformán csak akkor állítanak meg ha szabálytalan vagy, nagyon kevés helyen van egyszerű ellenőrzés...

de éjjel aránylag sok rendőr...
éjjel is szoktam vezetgetni (buliba, buliból haza....) és havi 1x minimum megállítanak, de volt hogy egy héten 2x
[/quote]

Egyik ismerős csaj 4 évig vezetett jogsi nélkül, majd a 4. évben lekapcsolták a redőrök az autó tele vlt részegekkel beleértve ő is! :D Kissé érdekes volt a szitu, de valahogy megoldotta!

#68 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 16:41

idézet:
Ezt írta Nevl:

Egyik ismerős csaj 4 évig vezetett jogsi nélkül, majd a 4. évben lekapcsolták a redőrök az autó tele vlt részegekkel beleértve ő is! :D Kissé érdekes volt a szitu, de valahogy megoldotta!
[/quote]
mellbedobassal nyert? :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#69 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 18:09

Ehh épp most jöttem meg a billiárdozásból és nagyon aranyos kis jelenetnek voltam a szemtanuja!!

Lenn voltunk a Kolosy térnél. 2 porsche-ra lettünk fogyelmesek, amint éppen "jasszolnak" a lóerőkkel, az egyik elkanyarodott, így vége lett a kis versenynek, mi meg a lámpánál pont mögé álltunk be (egy Fiat Puntóval :D). Na a következő pillanatban egy fehér Lada Niva villogók elállta a porsche útját és kiszállt belőle 2 rendőr :D Meg is vágták kapásból a csórikátgyorshajtásért :D :D Nagyon jól nézett ki!

[ 2003. szeptember 13.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]

#70 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 18:09

idézet:
Ezt írta mocsi:

mellbedobassal nyert? :D
[/quote]

Na erről már nem szólt a fáma!

#71 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 14. 17:56

Jó a téma engem kapott már le a szerv igaz hivatalosan csak március közepe óta vezetek de azota már nem is számolom hogy hányszor igazoltattak meg van két gyorshajtás egyéb szabálysértéssel kombinálva pl elözésben lévő autot előztem zárovonal átlépés meg ilyenek.
Első áffér az a 6-os ut pest felé százhalombattai lejtő 60-as tábla 148-cal + zárovonal átlépés 10k huf csekk + 1 pont mivel első volt ezért megusztam ennyivel.
Második épp tegnap 4-es ut kunmadaras felé 60-as tábla 112 vagy 132 már nem igazán emlékszem, ez komolyabb volt mert itt megelőztem egy kamiont ami épp egy polákot előzött plusz zárovonal átlépés kereszteződés elött és szembe kanyarodósávban fértem el, de szerencsére semmi nem volt 10 percet dumáltam a motoros rendörrel és elengedett.
Mondta hogy még le kell zsíroznia a kollégáival de megoldja eltépte a feljelentést azt bekurta az árokba és lelépett.
A tapasztalat az hogy a rendőr is csak ember igazábol akkor érdemes sokat dumálni ha nagyon áthágtad a dolgokat 50-es tábla mondjuk 61 km na bumm fizetsz azt mész tovább nem érdemes dumálni mert szarik rá olyankor kell dumálni ha a jogsi ugrana az már gáz!

tRebroN

#72 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 14. 19:29

idézet:
Ezt írta tRebroN:
Jó a téma engem kapott már le a szerv igaz hivatalosan csak március közepe óta vezetek de azota már nem is számolom hogy hányszor igazoltattak meg van két gyorshajtás egyéb szabálysértéssel kombinálva pl elözésben lévő autot előztem zárovonal átlépés meg ilyenek.
Első áffér az a 6-os ut pest felé százhalombattai lejtő 60-as tábla 148-cal + zárovonal átlépés 10k huf csekk + 1 pont mivel első volt ezért megusztam ennyivel.
Második épp tegnap 4-es ut kunmadaras felé 60-as tábla 112 vagy 132 már nem igazán emlékszem, ez komolyabb volt mert itt megelőztem egy kamiont ami épp egy polákot előzött plusz zárovonal átlépés kereszteződés elött és szembe kanyarodósávban fértem el, de szerencsére semmi nem volt 10 percet dumáltam a motoros rendörrel és elengedett.
Mondta hogy még le kell zsíroznia a kollégáival de megoldja eltépte a feljelentést azt bekurta az árokba és lelépett.
A tapasztalat az hogy a rendőr is csak ember igazábol akkor érdemes sokat dumálni ha nagyon áthágtad a dolgokat 50-es tábla mondjuk 61 km na bumm fizetsz azt mész tovább nem érdemes dumálni mert szarik rá olyankor kell dumálni ha a jogsi ugrana az már gáz!

tRebroN
[/quote]

Szomorú, hogy így gondolkozol!
Talán el kéne gondolkoznod, hogy a felelőtlenségeddel, nem csak a magad életét, hanem más ember életét is veszélyezteted! :mad:

[ 2003. szeptember 14.: Tibisz szerkesztette a hozzászólást ]

#73 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 14. 22:10

idézet:
Ezt írta tRebroN:

tRebroN
[/quote]
nem tudom, autózol, vagy motorozol, de ma a 33-ason láttam este 9 körül poroszló és besenyőtelek között egy kb 100 méteren szétszóródott motorost...
a helyszínt elhagyva, az m3-asig nem előzött senki, és mindenki tartotta a 80 km/h-t. (vajon miért?)
péntek éjjel ugyanitt, csak bt határában egy golf volt az árokban. mögötte egy másik, és erősen vakaróztak, hogy mit is kéne tenni. (szvsz nem itt kéne versenyezni...)

#74 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 14. 22:24

Pontosan. Én bringával járok mindenhova, és nem épp felemelő érzés vérben fürdő sporttársakat látni sebességhatárokat semmibe vevő, telefonáló, vagy épp másra figyelő autósok miatt. Beláthatatlan mellékutcából kivágódó autó (kerékpárút elsőbbséget nem adja meg) oldalába sem élmény belemenni, a kocsinak sem tesz jót, de egy ismerős hetek óta kórházban fekszik emiatt, és még pár hónapig nem engedik ki. Néhány másodperc spórolásért miért kell veszélyeztetni mások életét?
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#75 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 08:03

idézet:
Ezt írta -NoVa-:
Pontosan. Én bringával járok mindenhova, és nem épp felemelő érzés vérben fürdő sporttársakat látni sebességhatárokat semmibe vevő, telefonáló, vagy épp másra figyelő autósok miatt. Beláthatatlan mellékutcából kivágódó autó (kerékpárút elsőbbséget nem adja meg) oldalába sem élmény belemenni, a kocsinak sem tesz jót, de egy ismerős hetek óta kórházban fekszik emiatt, és még pár hónapig nem engedik ki. Néhány másodperc spórolásért miért kell veszélyeztetni mások életét?[/quote]

Én meg az alkonyatban, esőben vagy töksötét éjjel kivilágítatlanul bringázó delikvenseket imádom. Néhány másodperc spórolásért (dinamó beállítása) miért kell veszélyeztetni a saját életüket? Jópár alkalommal (legutóbb tegnap este egy kivilágítatlanul bringázó delikvens előttem 25-30 méterrel gondolta úgy, hogy akkor most karjelzés nélkül befordul - mit fordul, bedülöngél - balra) csak a jószerencséjük mentette meg őket attól, hogy a kerekeim alatt végezzék. Namármost, ha a balhé után a hülyéje megússza, és nem hal meg ott helyben, akkor tudod mit tennék vele, látva az összetört autómat - biciklisnek ugyebár nincs kötelezője.

[ 2003. szeptember 15.: worxland szerkesztette a hozzászólást ]
 aláírás
Spoiler

#76 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 10:32

idézet:
Ezt írta worxland:

Én meg az alkonyatban, esőben vagy töksötét éjjel kivilágítatlanul bringázó delikvenseket imádom. Néhány másodperc spórolásért (dinamó beállítása) miért kell veszélyeztetni a saját életüket? Jópár alkalommal (legutóbb tegnap este egy kivilágítatlanul bringázó delikvens előttem 25-30 méterrel gondolta úgy, hogy akkor most karjelzés nélkül befordul - mit fordul, bedülöngél - balra) csak a jószerencséjük mentette meg őket attól, hogy a kerekeim alatt végezzék. Namármost, ha a balhé után a hülyéje megússza, és nem hal meg ott helyben, akkor tudod mit tennék vele, látva az összetört autómat - biciklisnek ugyebár nincs kötelezője.

[ 2003. szeptember 15.: worxland szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Na ja azok tényleg meglehetősen érdekesek! De nem kell valakit még +-ba össze is verni, mert hülye volt!

#77 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 10:35

idézet:
Ezt írta tRebroN:

tRebroN
[/quote]

Nem akarok kötöszködni, de nem gondolod, hogy jó lenne leszokni a sebességkorlát kétszeresével menésnek meg a záróvonalon előző járművet előzésnek? Mert ez hatalmas poén, amig egyszer nem jön szembe egy kamion (ahol te járnál meglehetősen rosszul), egy másik autó (ahol mindketten elég szépet szívnátok) ne adj isten egy vagy több gyalogos? Szerintem itt nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy én is szeretem a sebességet, de ez nem azt jelenti, hogy tömegbaleseteket vagy gondatlanságból elkövetett emberöléseket szeretnék elkövetni azért mert éppen viszketett a jobb lábam a gázpedálon! Uygebár azt mindenki tudja nyomni, de megállni már sokkal kevesebben! :(

#78 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 12:45

Kedves autós munkatársak!

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő
közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén.

Az alábbi lista tuti, mivel a felszerelő cégtől jött:

- a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc utca
sarok után következő első lámpasor
- Ferenc krt. ? Üllői út sarok
- Rákóczi tér, József krt. ( Nyugati felé )
- Attila utca ? Alagút sarok
- Hegyalja út ? Jagelló út sarok
- Fehérvári úti piacnál
- Budafoki út
- Mártírok útja ? Bimbó utca sarok
- Moszkva tér
- Kőbányai út ( Egészségháznál )
- Kőbányai út ? Könyves Kálmán krt.
- Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor Csillaghegyi elágazásig
- Flórián tértől a Timár utca irányában három lámpasor
- Szamuely utca ? Petőfi híd felhajtónál

Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos
jelzésen áthaladó járművet, zöld jelzésnél pedig a kereszteződésen (
mért szakaszon ) az áthaladási sebességet. A sebességmérő műszer három
fotót készít és rögzít a kereszteződésben.

#79 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 14:26

idézet:
Ezt írta Tibisz:

Szomorú, hogy így gondolkozol!
Talán el kéne gondolkoznod, hogy a felelőtlenségeddel, nem csak a magad életét, hanem más ember életét is veszélyezteted! :mad:

[ 2003. szeptember 14.: Tibisz szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem tudom hogy miota és mit vezetsz de más egy polákban egy trabant és más egy nyugati kocsiban az más kérdés hogy tök mindegy mibe ülsz igy is ugyis meghalsz ilyen sebességnél nem veszélyeztettem senkit ezzel hisz belátható volt az ut ráadásul nappal volt tiszta idő és egy kurva hosszu egyenes a 4-es uton!
Szerintem egyátalán nem felelőtlenség, az az amikor kanyarba belekezdesz egy előzésbe és nem látsz be vagy este mész reflektor nélkül a tök sötétben jo hogy lefordulsz az árokba hisz tompitottal jo ha 70 méter látsz előre. Refivel kell menni amikor szembe jön valaki természetesen lekapcsolod.
A másik ha jön egy 60 vagy 80 -as tábla nem fogok pánikszerüen a fékbe ugyrani ezáltal a mögöttem levő vészfékre kényszeríteni én nemtudom miota vezetsz én ugy 10-11 éves korom ota igaz mindennap csak a jogsi ota vezetek de elötte is igaz csak városban és kis távokat de volt nappal éjszaka egyaránt soha semmilyen körülmények között nem okoztam vagy nem kényszeritettem senkit vészfékezésre vagy nem teremtettem kétes szituáciot egyszerüen szeretek temposan vezetni de nem szálguldozok pl.: a hatos uton majd jövőnyáron ugy juliusban nézdmeg a hatvanas táblát hogy mennyire nem látni a növényzet miatt persze ez nem kifogás csak tény!

[ 2003. szeptember 15.: tRebroN szerkesztette a hozzászólást ]

#80 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 14:35

idézet:
Ezt írta tRebroN:

Nem tudom hogy miota és mit vezetsz de más egy polákban egy trabant és más egy nyugati kocsiban az más kérdés hogy tök mindegy mibe ülsz igy is ugyis meghalsz ilyen sebességnél nem veszélyeztettem senkit ezzel hisz belátható volt az ut ráadásul nappal volt tiszta idő és egy kurva hosszu egyenes a 4-es uton!
Szerintem egyátalán nem felelőtlenség az az amikor kanyarba belekezdesz egy előzésbe és nem látsz be vagy este mész reflektor nélkül a tök sötétben jo hogy lefordulsz az arokba hisz tompitottal jo ha 70 méter látsz előre. Refivel kell menni amikor szembe jön valaki természetesen lekapcsolod.
A másik ha jön egy 60 vagy 80 -as tábla nem fogok pánikszerüen a fékbe ugyrani ezáltal a mögöttem levő vészfékre kényszeríteni én nemtudom miota vezetsz én ugy 10-11 éves korom ota igaz mindennap csak a jogsi ota vezetek de elötte is igaz csak városban és kis távokat de volt nappal éjszaka egyaránt soha semmilyen körülmények között nem okoztam vagy nem kényszeritettem senkit vészfékezésre vagy nem teremtettem kétes szituáciot egyszerüen szeretek temposan vezetni de nem szálguldozok pl.: a hatos uton majd jövőnyáron ugy juliusban nézdmeg a hatvanas táblát hogy mennyire nem látni a növényzet miatt persze ez nem kifogás csak tény!
[/quote]

Nem azt mondja (tuk), hogy ha meglátsz egy táblát taposs a fékbe, hanem azt, hogy nem kell a saját felelőtlenségedből kofolyólag másokat veszélyeztetned!
És az, hogy belátható az út, nappal van meg elhagyatott a környék semmit sem jelent. Egyik ismerős család 2 tagja egy ilyen úton halt meg, amikor kiugrott eléjük egy vaddisznó az útra!

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »