HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 19:57

Rémálom éjjel a kivilágítatlan kerékpáros. Különösen országúton.

Nemcsak autósoknak rémálom. Mint kerékpáros beszélek. Életveszélyes, mikor este megyek haza kerékpárral, úgy kell lesnem a kerékpárutat, minden második-harmadik biciklin nincs lámpa! Elképesztő! Az élete múlhat rajta! Kombo (első-hátsó) villogó max 3000 HUF-ból kijön és az már márkás is, nem Tesco gazdaságos (ott a kombó kijön 1000 HUF-ból).

Az a minden második-harmadik bringás, akinek nincs lámpája, gondolkodjon el ezen.

Este megyek 40-el, jön andalog szembe kivlágítatlanul 20-al, frontálisan ütközve 60-al megyünk egymásnak. Ha mindketten megúsznánk, 3-4 nyílt törés biztosan lenne benne.

#642 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:36

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:16

Nem kötöm, mert:
-Ezzel csak magamat veszélyeztetem, és kurvára nem érdekelne, ha holnap, vagy ma meghalnék.
-Kényelmetlen, nincs a kocsiban légkondi, majd' 100kg vok, és baromira melegít. :)

Nem tudom, hogy a családtagjaid is így gondolják-e.

Nézd, egyébként nekem mindegy. Mindenki azt tesz amit helyes, vagy helytelen meggyőződése szerint jónak lát, ha másokat nem veszélyeztet vele.

Egyébként egy baleset nem csak fekete-fehér. Értem ezalatt, hogy vagy megúszod karcolás nélkül, vagy meghalsz, lehetnek köztes állapotok is, mondjuk kiveszik a lépedet, mint a munkahelyemen dolgozó embernek, aki szintén nem kötötte be magát, és fejreállt az autópályán, vagy megbénulsz, stb.

#643 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:39

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 4:31

A leszakadó fejcső a csúcs!!!!!!!!!!!! :D

Kedves Czmorek, most nem ahhoz a szálhoz szólnék, hogy hogyan mentél 120-al, és álltál meg 1m alatt.

A lámpa témához. Képzeld, egyik nap megfigyeltem, hogy az egyik biciklis futáron 3 db (!) hátsó villogó volt: egy a cangán, egy a hátizsákon, egy a ruháján figyegett. És tudod miért? Minden valószínűség szerint azért, mert ő úgy határozott, hogy nem szeretne kórházba feküdni 6 hónapot, mert nem volt képes kiadni 1000 forintot egy lámpára. Érdemes elgondolkozni ezen. A bringásfutár tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy huzamosabb ideig művelhesse a foglalkozását. Tartsuk tiszteletben a tapasztalatát, és kövessük a példáját. Nem azt mondom, hogy 3 db villogó, d elegalább egy szerencsétlen ágról szakadt villogót rakjon föl az ember előre és hátra.
És ez nem olyan mint a biztonsági öv, hogy csak magad életével játszol (pláne, ha 47-el mész). Sajnos a másik kerékpáros vagy autós életével is.

Büszke lehetsz rá meg a barátnőd, hogy "kivágtad" magad, és nem büntettek meg, megérdemelted volna.

Még valami: képzeld, Iguánusz kollega is rendelkezik országútis múlttal. Úgyhogy valószerűtlen űber dumákkal nem igazán tudod elkápráztatni, tudja miről beszél. Szerintem azt vártad, hogy hasraesünk majd olyan számoktól, hogy 47kmh, meg 85kmh (mindenki tud menni 47-el sík úton, mondjuk az már határeset.) Ez nem következett be, de a fékút tekintetében kicsit elszaladt a ló veled.
Amúgy még: NoVa se egy potya kerékpáros.

Szerkesztette: tocsa 2004. 06. 08. 09:45 -kor

#644 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 13:00

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 20:21

Autóvezetők, utasok...! Ti mindig becsatoljátok a biztonsági övet? ...akkor is, ha csak egy utcányira mentek...? :think:

:think:  :think:

Én igen, de nem szoktak hülyének nézni miatta, mivel mifelénk a redőrök betartják azt, hogy aki nincs bekötve, az fizet. Igy senki nem csodálkozik rajtam, inkább észbekap, és kapcsolja magát is...
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#645 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 13:52

Idézet: freeone - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 13:00

Én igen, de nem szoktak hülyének nézni miatta, mivel mifelénk a redőrök betartják azt, hogy aki nincs bekötve, az fizet. Igy senki nem csodálkozik rajtam, inkább észbekap, és kapcsolja magát is...

Amerikaban van egy olyan statisztika, hogy a halalos balesetek 80-90%-a lakohelytol 10merfoldon belul kovetkezik be.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#646 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:03

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:21

Autóvezetők, utasok...! Ti mindig becsatoljátok a biztonsági övet? ...akkor is, ha csak egy utcányira mentek...? :think:

én mindig.

de van haverom aki mondta, hogy faterja sose, mióta egyszer a hanyagsága mentette meg az életét...
(szembe jövő kamion áttért az ő sávjába, ő átugrott az anyósülésre, így megúszta)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#647 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:07

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 14:52

Amerikaban van egy olyan statisztika, hogy a halalos balesetek 80-90%-a lakohelytol 10merfoldon belul kovetkezik be.

Akkor messzebb kell költözni attól a lakóhelytől :D.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#648 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:03

de van haverom aki mondta, hogy faterja sose, mióta egyszer a hanyagsága mentette meg az életét...
(szembe jövő kamion áttért az ő sávjába, ő átugrott az anyósülésre, így megúszta)

Ettől az még nem lesz helyes. Szerencséje volt, legközelebb, meg azért lesz komolyabb baja, mert nem kötötte be.

#649 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:17

Mumia: persze, mint írtam én is mindig becsatolom...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#650 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:34

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:16

Nem kötöm, mert:
-Ezzel csak magamat veszélyeztetem, és kurvára nem érdekelne, ha holnap, vagy ma meghalnék.
-Kényelmetlen, nincs a kocsiban légkondi, majd' 100kg vok, és baromira melegít. :)

1: Mindenki, aki utálja magát bekötni, ismer olyan történeteket, amiben a be nem kötött öv mentette meg az autóst. Csak éppen azt szeretik elfelejtik, hogy az esetek 80-90-99?%-ában pont az öv menti meg a delikvenst.

2: Lehet kapni csipeszeket az övre, azt beálítód, és az öv nem feszülni fog rajtad, hanem mondjuk lesz 1-2 centi játéka. Az még nem túl veszélyes, de mégis jobb, tisztább, szárazabb érzés. :)

#651 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:38

övvel picit úgy vagyok én, hogy szerintem elég szemétség, hogy be nem kötött övért megbüntet a rendőr.

ennyi erővel a félresikerült öngyilkossági kisérletek után is legyen megbüntetve az ember...

hagy döntsem már el, hogy féltem-e magam. nem veszélyeztetek ezzel senkit.

#652 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:38

övvel picit úgy vagyok én, hogy szerintem elég szemétség, hogy be nem kötött övért megbüntet a rendőr.

Nagyon sok olyan szabály van, aminek a megszegése nem fáj, és nem is fájhat senkinek, de ha rajtakapnak, mégis viselni kell a következményeket.

Engem sokkal jobban idegesít, hogy az a rendőr büntet meg, aki szintén nincs bekötve, és kresz-t teljes mértékben figyelmen kívül hagyva, sőt másokat veszélyeztetve közlekedik.

#653 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:38

ennyi erővel a félresikerült öngyilkossági kisérletek után is legyen megbüntetve az ember...

Nyugi, a kórházban általában "büntetik" :). Gyomormosáshoz pl valahogy véletlenül mindig csak a legnagyobb átmérőjű szondát találják meg, stb. Tesznek róla, hogy emlékezetes maradjon.
...

#654 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:44

Engem sokkal jobban idegesít, hogy az a rendőr büntet meg, aki szintén nincs bekötve, és kresz-t teljes mértékben figyelmen kívül hagyva, sőt másokat veszélyeztetve közlekedik.

ez engem is.
multkor egyik haver be is szólt ilyenért a fakabátoknak...
na ami utána jött:
"te kis köcsög mi a ***** képzelsz magadról, széjjel verlek te kis buzi.... leteszem a jelvényt, fegyvert és civilként szétb***om a pofád..."

a vicces az volt, hogy elég nagy tömeg közepén volt, haverom mögött ott állt csomó ember, mindenki csak röhögött a rendőrön, az több mint 1 fejjel alacsonyabb volt a haveromnál, és csak felnézett rá és úgy ordított :)

közben meg hátulról mindenki a rendőrnek beszólogatott :)

-NoVa- akkor jó :)

#655 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 15:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:49

multkor egyik haver be is szólt ilyenért a fakabátoknak...
na ami utána jött:

Az a baj, hogy utána általában az következik, hogy minden lehetséges dologért megbüntet a szerv, még a felhőkért is az égen.

Ha pedig esetleg feljelented ezért, a legtöbb, amit kap a főnökeitől, egy szóbeli megrovás. Vagy még azt sem. :(

#656 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 18:44

1. Nézzük egy kicsit másképp ezt a "nem kötöm be az övet, legfeljebb magamat szívathatom meg vele"-elvet. Elsőnek rögtön hoznám az elcsépelt példát, a családot. Őket nem szívatja meg? Vagy az már nem számít? No nem baj. Tegyük fel, hogy nincsen élő rokona, senkit nem fűznek hozzá pozitív érzelmek, nem fog hiányozni senkinek. Maradnak a piszkos anyagiak: példának okáért az Európai Uniónak évről évre 2 milliárd euró kárt okoznak a közlekedési balesetek. Ebben természetesen benne vannak a javítási költségek is, de benne van a kifizetett orvosi ellátás, a táppénz, a termeléskiesés, ez mind szépen húzza lefelé a GDPt, másoknak, ismeretlen embereknek okoz kárt azzal, hogy az adóforintokat az ő felelőtlenségére kell költeni, nem valami értelmesebb dologra.

2. A többi helytálló, jó lenne, ha minden biciklis vezetne autót is és minden autós biciklizne is.

U.i.: valaki írta, hogy átugrott a nem tudom kijének az apja az anyósülésre a szembejövő kamion láttán... Kérdem én, hogy milyen autóban lehet ezt csak így egyszerűen megcsinálni, ha nem kormányvátós?? Másik: annyi idő alatt, amíg ott tornázott, nem lehetett volna okosan elkormányozni, bevállalva inkább az árokban való sokkal puhább landolást?? Harmadik: az eszébe sem jutott, hogy bekapcsolt övvel is túlélte volna, ha már csak akkora volt az ütközés, hogy az anyósülésen öv nélkül is túl lehetett??

U.i. 2.: bocsi, majdnem hosszabb az utóirat, mint a lényeg. :omg:

#657 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 20:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 19:44

A többi helytálló, jó lenne, ha minden biciklis vezetne autót is és minden autós biciklizne is.

Lehet, hogy ez erősnek fog hatni, de én bevezetném, hogy kötelező legyen kresz vizsgát tenni, annak, aki kerékpározik, egyszerűen abszurdnak tartom, hogy a szabályok mindennemű ismerete nélkül aktívan részt vehetnek emberek a közlekedésben. Lehet, hogy ez megint pénzbe kerülne az államnak, de ez van kérjenek érte pénzt, egy párezer forintos díjat simán rátehetnek, abba egyetlen komoly biciklis sem halna bele. És a bírságokból, amit a jogosítvány nélkül bicikliziőktől beszednek szerintem simán fedezné a vizsgáztatás költségét.

#658 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 21:08

Igen, ez lenne a legjobb. Csak sajnos manapság ez egy túlidealizált ötlet, kivitelezhetetlen lenne. Gyakorlatilag lehetetlen lenne betartatni. Sajnos. :(

#659 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:24

Na de komolyan, bringázni 2 - 3 éves koromban kezdtem. Ha valaki akkor nekem olyanokat mond, hogy kreszvizsga, maximum elsírom magam, vagy megállok a növésben.
...

#660 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:09

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 23:24

Na de komolyan, bringázni 2 - 3 éves koromban kezdtem. Ha valaki akkor nekem olyanokat mond, hogy kreszvizsga, maximum elsírom magam, vagy megállok a növésben.

(Na mégegyszer, mert a Chello szétkapcsolt)

Mások is hasonlóan kezdték.
Apád kiséretével a háromkerekűn, a négykerekűn, majd a kétkerekűn.
Közben mondta a magáét, hogy: fiam (lányom) a saroknál (a járda szélén, a kövesútnál) állj meg, mert bármi, ami ott jön, az nem biztos, hogy meg tud állni, amikor kigurulsz az úttestre.
Amikor kézenfogva vitt az iskolába, mesélt a táblákról, elmondta, hogy a jelzőlámpa vigyáz rád, ha szót fogadsz neki.
Tanított, tanultál.
Nem a kreszt, csupán közlekedni, hogy életben maradj holnap is.

Bárki kerékpározhat.
Bárki hajthat lovaskocsit.
Ha balesetet okoz vagy szenved, számonkérik rajta a KRESZt, mert részt vett a forgalomban.
Lehet hivatkozni a lámpanélküli kerékpár esetében fényes nappal, hogy most nincs rá szükség.
Ha rádesteledett, akkor mire hivatkozol?
Kivilágítatlan lovaskocsik miatt autósok, motorosok vesztették életüket, ha kamion jött, akkor a lovak sem úszták meg, nem csak a kocsis.
Kerékpáros esetében nem kell vitatni, hogy a "puhatestű" könnyebben rongálódik, mint a fémkaszni.
De kell az nekem, hogy egy másik ember élete az én lelkemen és lökhárítómon száradjon, mert nem ad esélyt magának?

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.