HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 03. 21:59

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 22:55

A második,  negyedik, a hetedik, és a 12.-ik év.

Meg a 35-ik.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#582 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:16

Idézet: kokler - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 6:54

Hat ebben egy picinkot tevedsz!
Mert a KRESZ pontosan arrol szol,hogy milyen szabalyokat kell
betartanunk,ahhoz,hogy balesetmentesen kozlekedjunk!
Ha most szerezted meg a jogsit, akkor adok egy masik gyakorlati tanacsot,
ami NINCS a KRESZ-ben!
A 20.000.-ik megtett km tajan NAGYON figyelj,mert a legtobb balesetet ekorul
okozzak a kezdo/halado/ vezetok!
Ennek egyszeru a magyarazata /es nem en talaltam ki/ a kezdo vezeto itt dobben
ra arra,hogy milyen ratermett,rutinos,es jo vezeto.Ettol elbizza magat,es sorra hibazik!/sajat tapasztalat is!/ ;)

Baleset elkerülése érdekében nemcsak meg szabad, hanem meg is kell szegni a KRESZ szabályait, ha másképp nem elkerülhető a baleset. Csak néhány szitu, hogy értsd, miről beszélek:

- A megengedett legnagyobb sebességgel közlekedsz, amikor hátulról előznek (ez persze szabálytalan, de mindennapos eset). Az illető picit későn veszi észre, hogy elszámította magát, és az előzést nem tudja befejezni, mert érkeznek szemből. Visszasorolna mögéd, de csak akkor tud, ha Te gyorsítasz, vagyis túlléped a megengedett legnagyobb sebességet.
- Az előtted haladó hirtelen, látszólag ok nélkül fékez. Az ütközést csak úgy tudod elkerülni, ha átléped a záróvonalat, vagy járművektől elzárt területen hajtasz át. (Itt lehet azt mondani, hogy "de a követési távolság", ám mi van abban az esetben, ha pont ott, pont akkor hirtelen az útviszonyok is változnak, pl csúszós lesz az út. És neked nincs ABS-ed, neki meg van...)
- Megkülönböztető jelzését használó gépjármű tovahaladása érdekében bele kellene hajtanod a pirosba. Ezt még a KRESZ is kifejezetten megengedi, feltéve, hogy a többi közlekedőt nem veszélyezteted ezzel.
- Még egy: ez megtörtént velem. Autópályán a megengedett legkisebb sebesség 70 km/ó. Normális esetben. Ámde egyszer akkora ködben kellett hazamennünk, hogy a 70 km/ó sebesség egyszerűen nem volt biztonságos. Ráadásul még havazott is, kb. 20-30 cm-es hó fedte az M7-est. Átlagsebességünk olyan 40 km/ó körül volt, de hazaértünk. Jónéhány olyan autót láttunk azonban az árokban, amelyek nem sokkal előbb megelőztek minket... :(

Szerkesztette: Telcontar 2004. 06. 03. 22:22 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#583 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:38

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 22:59

Meg a 35-ik.....

Akkortól kerül fel a kalap az urak fejére?

#584 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:42

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. máj. 29., szombat - 10:29

A másik dolog: Sok ember előbbre tartja a vagyonvédelmet, mint az életvédelmet. Ennek függvényében, bármi történik, csak az AUTÓM NE TÖRJÖN ÖSSZE. Ez hazánkban sokkal jobban érződik, mert sokan egy életen át spórolnak (és fizetik) az új, "nyugati" autójukat. Viszont meg kell tanulni karambolozni és meg kell tanulni az autót összetörni, úgy hogy te életben maradj. Ennek pedig nem a frontális ütközés a módszere... Sokan nem merik kirántani a kormányt egy vészhelyzetben az árok felé, mert törik az autó, meg felborul. Sokan anyáznak, amikor este úgy előzöl kihalt vidéken, hogy az előzött járműre dudálsz (mellesleg szabályosan...)
Száz emberből én nagy számot mernék mondani arra, akibe ha hátulról belemennek, a fékbe lép. Meg kell tanulni az ilyen helyzetekben a gázra lépni. Mert akkor sokkal kisebb kárral, és sokkal valószínűbb, hogy emberi sérülés nélkül ússzák meg a résztvevők. De ezeket nem tanítják KRESZ-en, nem tanítják gyakorlati oktatáson, sőt nem is vizsgaanyag. Ezeket a dolgokat rossz esetben az élet, jobb esetben az ilyen helyzetekre kiélezett pályák segítik elsajátítani. Csak sokan mondják azt, hogy 1. drága, 2. tíz éve vezetek, minek nekem ilyen... Erre érdemes válaszolni: 1. Az új autó szerintem sokkal drágább, 2. és még akarsz legalább annyit vezetni? Én kimegyek az ilyen pályákra. És sokat köszönhetek nekik. (Pl. vízrefutás, árokba hajtás, borulás elkerülése, stb.)

De persze minden a gyakorlatban dől el. Ezt soha nem vitattuk. De amikor valaki felkészült egy ütközésre, tud és mer előzni, érzi maga alatt az autót, és FELELŐS AZ ÉLETÉRE A VELE UTAZÓK ÉLETÉRE, valamint ismeri a szabályokat, akkor ott már nagy baj nem lehet. Persze a baleset azért baleset, mert nem lehet rá felkészülni. De sok mindent el lehet felelős vezetéssel kerülni. És a felelős vezetés része a szabályok készségszintű és pontos ismerete, valamint a forgalom ütemének és mikéntjének rugalmas felvétele.

Én nem merem azt mondani, hogy jól vezetek, de azt merem mondani, hogy felkészülten és felelősen.

SF

Amit kívánatos lenne, hogy minden gépjárművezető megtanuljon, az a defenzív vezetés. A defenzív vezető nem arról ismerszik meg, hogy kitűnő technikával mászik ki bármilyen csávából. Arról ismerszik meg, hogy nem kerül csávába, mert előre felismeri a veszélyhelyzetet, és kitér előle.

1. Ha veszélyforrást látsz az úton (pl. álldogáló gyalogos, aki szeretne átkelni, de nem tud), távolítsd el! Pl. engedd át a gyalogost!
2. Figyelj a többi közlekedőre! Vedd észre, hogy mit szándékoznak tenni! Segíts nekik, ha kell, és ha megteheted!
3. Figyelmeztető jel, ha egy másik közlekedőnek láthatóan szándékában állna megtenni valamit, de mégsem teszi. Ő már tud valamit, amit Te még nem. Pl. azért nem megy át a gyalogos az úttesten egy rosszul belátható kereszteződésben, mert a kereszteződésbe egy másik jármű is érkezik. Csak Te még nem látod.
4. Klasszikus szabály, de nagyon fontos. Labda után jön a gyerek! A kutyák, lovak és egyéb állatok sem megbízhatóak. Lassíts, ha ez a szitu.
5. A gyorshajtás önmagában is a defenzív vezetés elvetését jelenti. A gyorshajtó önző, és minden olyan elvet felrúg, amit felsoroltam.

#585 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:16

- Még egy: ez megtörtént velem. Autópályán a megengedett legkisebb sebesség 70 km/ó. Normális esetben. Ámde egyszer akkora ködben kellett hazamennünk, hogy a 70 km/ó sebesség egyszerűen nem volt biztonságos. Ráadásul még havazott is, kb. 20-30 cm-es hó fedte az M7-est. Átlagsebességünk olyan 40 km/ó körül volt, de hazaértünk. Jónéhány olyan autót láttunk azonban az árokban, amelyek nem sokkal előbb megelőztek minket... :(

Valami "út- és látási viszoknak megfelelően" választott sebességről is hebegnek a KRESZben.

Bár úgy tudom, az időjárás, és a fizika nem vonatkozik az 500-as, 600-as szériájú Mercedesekre, a 7xx-es BMW-kre, az A6 és jobb Audikra (bár A3-mal is történt ilyen nemrég), valamint nagy terepjárókra, amennyiben megfelelően jó kondíció birtokában van a sofőr, és a másik három utas.

#586 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:49

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:43

Bár úgy tudom, az időjárás, és a fizika nem vonatkozik az 500-as, 600-as szériájú Mercedesekre, a 7xx-es BMW-kre, az A6 és jobb Audikra (bár A3-mal is történt ilyen nemrég), valamint nagy terepjárókra, amennyiben megfelelően jó kondíció birtokában van a sofőr, és a másik három utas.

Vonatkozik azokra is, csak a beléjük épített technika igyekszik a fizika korlátait kijjebb tolni. Megszüntetni azonban nem tudja. Csak ezt sok autótulajdonos nem tudja, vagy nem hiszi el. Elfelejtik, hogy sem az időjárás, sem a fizika:

- nem korrumpálható,
- nem félemlíthető meg,
- nem verhető meg.

:rolleyes:

#587 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:50

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 22:43

Valami "út- és látási viszoknak megfelelően" választott sebességről is hebegnek a KRESZben.

és kopaszok és nemrég jöttek a konditeremből, ezért tucctucct hallgatnak :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#588 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 03. 22:54

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:42

(pl. álldogáló gyalogos, aki szeretne átkelni, de nem tud)

Egyszer régen (nagyon kicsi voltam még) a Jászai Mari térnél volt egy eset, hogy mentünk a külső sávban anyámmal a bogárhátúval egy faszi elénzsuppant a korláton át, mert látta a távolban a villamost... mi még éppen megálltunk, mert sosem sietünk annyira, hogy ne érjünk haza... a mellettünk a belső sávban 'siető' zsiguli már nem. a pasi felrepült a szélvédőről a tetőre, onnan a sínekre, ahová addigra megjött a 'fektetett zsiráf' is... a pasi feje kettényílt én meg azóta sem szeretek ott közlekedni és mindig kizárólag az aluljáróban megyek át gyalog.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#589 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:59

Idézet: LightBringer - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:54

Egyszer régen (nagyon kicsi voltam még) a Jászai Mari térnél volt egy eset, hogy mentünk a külső sávban anyámmal a bogárhátúval egy faszi elénzsuppant a korláton át, mert látta a távolban a villamost... mi még éppen megálltunk, mert sosem sietünk annyira, hogy ne érjünk haza... a mellettünk a belső sávban 'siető' zsiguli már nem. a pasi felrepült a szélvédőről a tetőre, onnan a sínekre, ahová addigra megjött a 'fektetett zsiráf' is... a pasi feje kettényílt én meg azóta sem szeretek ott közlekedni és mindig kizárólag az aluljáróban megyek át gyalog.

Nekem mindig felmegy az adrenalinszintem a megállóban álldogáló busz, villamos, troli láttán. Jó eséllyel lehet ilyen helyzetben hirtelen futóvá változó gyaloggal találkozni. Elkerülő taktika: fékkészenlét. Jobb láb gázról fel és lazán a fékpedálra letesz. Ettől az autó motorfékezni kezd, és ha szükséges, csak le kell nyomni a pedált, nem kell átemelni a lábat rá. Ez kb. 0,4 - 0,6 mp időnyereség. Súlyos méterek, másként fogalmazva.

#590 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 23:26

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:59

Nekem mindig felmegy az adrenalinszintem a megállóban álldogáló busz, villamos, troli láttán. Jó eséllyel lehet ilyen helyzetben hirtelen futóvá változó gyaloggal találkozni. Elkerülő taktika: fékkészenlét. Jobb láb gázról fel és lazán a fékpedálra letesz. Ettől az autó motorfékezni kezd, és ha szükséges, csak le kell nyomni a pedált, nem kell átemelni a lábat rá. Ez kb. 0,4 - 0,6 mp időnyereség. Súlyos méterek, másként fogalmazva.

Dehogy: "gáz, duda, ablaktörlő" megoldja ezt a helyzetet is.
Komolyra fordítva a szót, ez is olyan dolog, amit az "igen, így kéne mindenkinek" sorozatba beilleszthetnénk.
Mint a vészfékezéskor csak az utolsó pillanatban kinyomott kuplung, mert addig is segít lassulni, utána viszont szükséged lehet a járó motorra, hogy a nagy(obb) bajból ki tudj menekülni.
Tudjuk, de a nagy átlag tövig nyomja a féket, csúszó kerekekkel próbál manőverezni, stb.
Persze, olyan népeknek magyarázni, akik egy utcanévtábla láttán képes beleállni a fékbe, elkezdi a kanyarodást, és (jó esetben) a végén megpöccinti az indexkart, meddő dolognak tűnik.

#591 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 04. 06:30

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:38

Akkortól kerül fel a kalap az urak fejére?

A díszekkel?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#592 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 07. 20:21

Fateromnak rossz szokása, hogy "Ááá, nincs messze, minek becsatolni?" felkiáltással ül a volán mögé, és az úristenért sem lehet meggyőzni, hogy azon a 100 méteren is, amit a főúton kell megtenni, érheti baleset ( :eek: ), és meglehet, azon múlik az életbenmaradása, hogy be volt-e kötve vagy sem...
Engem elég sűrűn szoktak idiótának nézni azért, mert amint beülök a járgányba már nyúlok is az övért :confused:  :omg:

Autóvezetők, utasok...! Ti mindig becsatoljátok a biztonsági övet? ...akkor is, ha csak egy utcányira mentek...? :think:

:think:  :think:

#593 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:34

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:21

Fateromnak rossz szokása, hogy "Ááá, nincs messze, minek becsatolni?" felkiáltással ül a volán mögé, és az úristenért sem lehet meggyőzni, hogy azon a 100 méteren is, amit a főúton kell megtenni, érheti baleset ( :eek: ), és meglehet, azon múlik az életbenmaradása, hogy be volt-e kötve vagy sem...
Engem elég sűrűn szoktak idiótának nézni azért, mert amint beülök a járgányba már nyúlok is az övért :confused:  :omg:

Autóvezetők, utasok...! Ti mindig becsatoljátok a biztonsági övet? ...akkor is, ha csak egy utcányira mentek...? :think:

:think:  :think:

Engem is néztek már hülyének, hogy becsatoltam az övem... nem tom nagyon ritkán nem csatolom be...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#594 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:49

:drive:

#595 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:52

Az a lényeg, h én nem szoktam vezetni!
De bringázok!

#596 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:54

És estefelé bringáztam haverral Hatvan utcáin, és már kezdett szürkülni, de a rendőrök, akik igazoltatták az autósokat, ránk se bagóztak!
Csak, mikor felkapcsolták, a közvillt!

#597 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:57

Rémálom éjjel a kivilágítatlan kerékpáros. Különösen országúton.

#598 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:57

És mivel lámpa nuku megakartak állítani minket.
Én mentem elől, mögöttem + haver! és két zsaru elindult a mi sávunk, felé, h na majd fizetnek a kis ..., mivel nincs lámpa!
Csakhogy ez bennem is tudatosult, és úgyelmentem melettük, h csak na!

Szerkesztette: Czmorek 2004. 06. 07. 20:58 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 21:01

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:21

Én majdhogynem előbb csatolom be az övet, minthogy az ajtót becsuknám.

Nem is azért mert a biztonságra gondolok, hanem mert egyenesen kényelmetlenül érzem, ha nincs bekapcsolva. Van, hogy nem kapcsolom be, amikor 20m-re az út, de akkor is kényelmetlenül érzem magam.

#600 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 21:02

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:57

És mivel lámpa nuku megakartak állítani minket.
Én mentem elől, mögöttem + haver! és két zsaru elindult a mi sávunk, felé, h na majd fizetnek a kis ..., mivel nincs lámpa!
Csakhogy ez bennem is tudatosult, és úgyelmentem melettük, h csak na!

pedig a saját érdekedben: egy lámpa sokat ér, bizony megmenthet néha, sőt, sokszor.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.