HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:39

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:37

Hiába, h 1000-el megyek, de mése történhet semmi bajom!!

Mindenki azt hiszi ő a legjobb és vele sosem történhet meg, az autósok között is sok ilyen van.

Viszont ha te nem is hibázol más még hibázhat, és ha 1000 helyett csak 900-al mennél, akkor lehet hogy ki tudnád védeni a más hibájából adódó helyzetet is, 1000-el viszont nem, erre is gondolj.

#622 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:40

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:34

A lémpáról annyit, h ha jössz ahogy kell, és az autós aki kiakar hajtani aléd, csak annyit néz, h még messze van, és kihajt eléd!
De arra nem gondol, és nem iffigyel, h te hogy közeledtsz!
De a legrosszabb a balrakanyarodók tábora, akik szintén, csak rádnéznek, h még ez belefér, aztén + mégsem!
És mindkét esemény jellemző fényes nappal is!

Nekem rendszeresen van gondom a Kőbányi út/Hungária kereszteződésénél (Mekkdónáccnál). Bringaúton zöld lámpánál megyek, autósok meg nem néznek hátra (vagy tükörbe), és kanyarodnak jobbra. Basszus, ha tisztában vagyok a holttér fogalmával, akkor ügyelek rá, hogy bepillázzak oda is, nem? Volt már, hogy kiskölök apukával velem párhuzamosan szabályosan haladt, és én mentem rá az autósra. Robbantás, satufék - autós anyázik, én meg mutatom neki a kiskölyköt, akit addig észre se vett. Nem szólt vissza.

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 06. 07. 22:47 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#623 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:41

-----------------------------

Szerkesztette: Czmorek 2004. 06. 07. 22:54 -kor

#624 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:43

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:41

Na ilyen egy vesztes ember hozzáálása!
Ne feledd el az ányban is betartani a speed limit-et!
Nehogy ne tudj megálni nagyokos!

Ilyen egy halott ember hozzáállása, majd nevetek, amikor holnap elmegyek a kivasalt holttested mellett, nagyokos  :omg:

Csak azt az egyet sajnálom, hogy ilyen őrültek rohangálnak nap mint nap az úton, és nem csak a saját életüket veszélyeztetik, hanem többek között az enyémet is. Most lényegtelen, hogy autóban ülnek, vagy 2 keréken, egy kezdő vezetőt, ugyanúgy megölhet egy bringás is, mert megijed elrántja a kormányt, pánikol, akármi történhet.  :reklamacio:

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 07. 22:46 -kor

#625 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:43

Idézet: hobizoli - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:38

Ne haragudj, hogy ketsegbe merem vonni a 3m-s megallasodat, de 47km/h az ~13.05m/s, azaz a fekezesre van ugy a reakcioidoddel egyutt ~0.23sec-d, hogy megallj, kulonben csatt. Ez fizika.

...

hobizoli

40 fölött én se állok meg 3m-en belül (40-nél kb. 5-6m + reakcióidő) pedig elöl-hátul pizzával nyomom.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#626 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:48

Nagyoks, mi?
A franciáknál megtanultam keskeny, lejtős, macskaköves utcán 85-el menni, ami persze nem egyenes!
Külömben ha kötekedi van kedvetek, akkor ne velem tegyétek, mert akkor a sületlenségekkel támadtok, h az már fály!

#627 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:50

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:48

Nagyoks, mi?

Bissztossan.

Idézet

A franciáknál megtanultam keskeny, lejtős, macskaköves utcán 85-el menni, ami persze nem egyenes!

Forgalomban?

Idézet

Külömben ha kötekedi van kedvetek, akkor ne velem tegyétek, mert akkor a sületlenségekkel támadtok, h az már fály!

Szerintem vegyél vissza.

#628 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:52

Nem. Egy Mezőnyversenyen!

#629 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:54

jó, én visszaveszek, de  :reklamacio:
na mind1!
Fiatal vagyok még és...
Akkoriban meg 18se voltam!
Kijavítok mindent, amit lehet.
Bocsánat, a sértettektől!

#630 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:55

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:52

Nem. Egy Mezőnyversenyen!

Akkor ott sok autós lehetett, sok kereszteződéssel, lámpákkal, keresztirányú forgalommal.

Nem az a lényeg, milyen gyorsan tudsz menni, hanem az, hogy ha kell, meg tudj állni. Ez mindenkire vonatkozik, aki forgalomban túlélésre játszik (autós/robogós/bringás egyremegy - nem az számít, mikor érsz oda, hanem hogy odaérsz-e egyáltalán).

#631 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:56

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:30

HHH-ról lefelé éjszaka...

volt hozzá szerencsém, csak sokan és lámpával :) lámpa nélkül meg sem próbálnám. egyedul meg amugy sem. amiota viszont a biciklim nem nevezhető biciklinek, nem is nagyon foglalkozom a témával, sajnos :(
majd ha egyszer összegyülik annyi...

(HHH -ra mostanság csak futni jarok :) )

#632 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:57

Én ezt a témát elhanyagolnám!

#633 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 07. 22:59

Idézet: Czmorek - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:54

Kijavítok mindent, amit lehet.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!  :mad:

Emiatt (többek között) korlátozták a fórumtagok számára a SZERKESZTÉS funkciót!  :reklamacio:

Ahogyan elnézem, hamarosan letiltják az egészet.  :down:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#634 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 23:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:59

NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!  :mad:

Emiatt (többek között) korlátozták a fórumtagok számára a SZERKESZTÉS funkciót!  :reklamacio:

Ahogyan elnézem, hamarosan letiltják az egészet.  :down:

Mentettem az oldalt, de már későn.

Az a baj, hogy a srác nem írt semmi olyat, amit ki kellett volna szerkeszteni. Nem sértegetett, nem volt (átlagosnál jobban) bántó.

Sajnálom, hogy ez lett a vége.

PS. az idézetek megmaradtak. :omg:

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 06. 07. 23:07 -kor

#635 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 23:52

Azért ehhez még én is hozzászólok. Messze nem országúti kategóriájú bringával járok, de még szélesebb gumikkal és a legjobb outi fékeket lealázó fékekkel sem 3 méter 40-ről a féktáv. Volt hogy el egy beláthatatlan keresztutcából nagyobb sebességgel kihajtó autó oldalát már súroltam. 8 méter körüli fékutat számoltam, és a végén már befordítottam a kormányt, úgy álltam meg 1 keréken. Kb arra gondoltam, hogy ha még nyerek egy tizedmásodpercet, akkor ha is átesek a súlypontomon, azt már utána teszem az útra. A fele féktávot nyereg mögé a hátsó kerékre lehajolva tetem meg, mégis már érezhetően felemelkedett a hátsó kerekem 1-2 centit. Ilyen fékerő bármilyen outi vázról letépné a fejcsövet, csak a keskeny gumik hamarabb csúsznak meg annál. Teljesen mindegy, milyen sebességgel tud valaki menni, a fontosabb, hogy milyen helyzetből képes élve egyben kikerülni.

Az, hogy még világos van, és látsz, végképp nem azt jelenti, hogy ugyanez egy autóban is igaz. Bringán nem világít a képedbe 1000 műszer, kocsiból meg enyhe szürkületnél már vakít a belső tér fénye, sokkal hamarabb hagyatkoznak a fényszórón belüli területre, mint egy bringás, akinek elég egy telihold fényereje normális útminőségnél. Városban kanyarodáskor pedig végképp csak a fényre megy a legtöbb "rutinos" vezető, ha lát fényszórót (és nem valami olcsó pislákoló izét, hanem legalább halogén erősségűt), akkor nem kanyarodik ki, viszont ha nem, akkor minden gondolkodás nélkül gázt ad, akkor is, ha még lát.
Szóval kissé más szempontból is át kéne gondolni, miért is kéne odafigyelni, pláne Hatvan környékén, ahol ugyan a forgalom 90%-a a pesti bringások álma lenne, de a maradék 10% pedig potenciális gyilkos.

Szerkesztette: -NoVa- 2004. 06. 07. 23:59 -kor

...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#636 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 05:01

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:21

Fateromnak rossz szokása, hogy "Ááá, nincs messze, minek becsatolni?" felkiáltással ül a volán mögé, és az úristenért sem lehet meggyőzni, hogy azon a 100 méteren is, amit a főúton kell megtenni, érheti baleset ( :eek: ), és meglehet, azon múlik az életbenmaradása, hogy be volt-e kötve vagy sem...

Manapság, amikor a hivatalos szervek körében is kétség merül fel, melyik a jobb: ha be van kapcsolva az öv, vagy az, ha nincs? :( Ajánlott olvasmány, kíváncsi voltam, hogy a műszaki mentésekben -súlyos baleseteknél- dolgozó tűzoltók hogyan vélekednek a biztonsági öv kérdésről... kicsit meglepő az eredmény! :eek:

Czmorek, kár volt kiszerkeszteni a hozzászólásaidat. Vállald a véleményed, más vállalja az övét, így lehet beszélgetni egy adott dologról! Bármennyire edzett és profi bringásnak tartod magad, közúton mások a szabályok. Ha életben akarsz maradni, ezek szerint kell játszanod; én ezt 4 éve tanultam meg, aztóta csak háromszor ültem kerékpárra, és 'sima' huszonezer forintos mountain bike-ra, forgalommentes területen... Írtad, nem szoktál vezetni... kár. Ha egy autós szemszögéből _is_ tudnád nézni a helyzetet, kissé megváltozna a szemléleted. S ez vonatkozik az összes bike-párti emberkére. :respect:

Mumia, Melinda, pontosan jól írtátok, a jellemzőből ítél/előítél az ember, ezért vagyok 'allergiás' a bringásokra. S itt 'vidéken' nincs bringás futár, marad a boly + a :lama: kacskaringósan dzsávázó kerékpáros... akinek fingjuk nincs a közlekedési szabályokról, vagy a másik alfaj, kinek van, de az autójukból kiszállva úgy gondolják, onnantól nem vonatkozik rájuk a KRESZ! Pedig de! :reklamacio:

#637 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 05:31

A leszakadó fejcső a csúcs!!!!!!!!!!!! :D

#638 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 07:45

Régen még autópályán bekötöttem az övet, már ott sem jellemző. Kivétel, ha nagyon esik, csúszik az út, de akkor sem magam miatt kötöm be, hanem azért, mert sok az idióta barom az úton, aki nem tudja, hogy a 20 millás kocsira is vonatkoznak a fizika törvényei...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#639 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:01

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 8:45

... mert sok az idióta barom az úton...

Így van, és tiszta szerencse, hogy ezek, csak autópályán és, akkor is csak esős időben közlekednek. Szerintem inkább kösd be magad ahelyett, hogy teóriákat gyártasz az öv használatát elkerülendő.

Meg általánosságban is olyan "feszítő", ha nem köti be magát az ember.

#640 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:16

Nem kötöm, mert:
-Ezzel csak magamat veszélyeztetem, és kurvára nem érdekelne, ha holnap, vagy ma meghalnék.
-Kényelmetlen, nincs a kocsiban légkondi, majd' 100kg vok, és baromira melegít. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.