HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3161 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:29

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:02

Csak kellett volna! Hamarabb rántanak ki a sorból telefonálásért, mint az öv hiányáért. De vajon hányan halnak meg a telefon miatt, és hányan az öv mellőzése miatt...

A telefonálást százszorta veszélyesebbnek tartom mint az övhasználat mellőzését  :mad: Aki nem használ övet az jó esetben csak magára veszélyes, aki viszont telefonál fél kézzel vezet, és még a figyelme is el van vonva az olyan mintha egy csőre töltött puskával hadonászna. Csak ezt képtelenek felfogni  :mad:

#3162 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:32

Szerintem felesleges kiemelni akár az egyiket, akár a másikat. Mindkettő veszélyes.
42

#3163 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 10:34

Igen, csak az egyik magára a másik meg rám is, azért ez nekem nem mindegy.

#3164 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:34

:respect:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3165 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 12:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 10:34

Mindkettő Rád is, de az egyik nagyobb eséllyel.

#3166 Felhasználó inaktív   Warper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:46

Sziasztok!

A hétvégén voltam Ausztriában, és nagy élmény volt.
Lakott területen közel mindenki a megengedett sebességgel megy. Szépen, nyugodtan. Nem villognak le, nem dudálnak. Illetve egyszer dudált valami baromarcú, de amikor elgyorshajtott mellettem, akkor láttam, hogy magyar rendszáma van. Sejtettem.
A lámpákon tényleg jó ötlet a villogó zöld, de szerintem ők anélkül is meg tudnák oldani, hogy ne csattanjon beléd senki, amikor megállsz egy sárgánál. Öv nélkül közlekedő osztrákot sem láttam.
Láttam a traffizó műrendőrt is, tényleg nagyon élethű.
A "Sie fahren XX km/h" mérőeszközök pontossága elég gyanús nekem, a mutatóm 55-öt mutatott, de a táblán csak 44 volt, pedig közel konstans sebességgel mentem. Lehet, hogy csak elnéztem valamit.
Szóval tényleg nagyon élveztem a kirándulást, és gyökeresen más gondolkodásmódott láttan, pedig a magyar határhoz közel voltam.

Most végképp megerősödött bennem, hogy Európa az osztrák határnál véget ér, tőle keletre már Balkán van.
És túl nagy ez az állatkert, amit Budapestnek neveznek.  :(

Üdv, Warper

#3167 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:54

Idézet: Warper - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:46

Sziasztok!

Lakott területen közel mindenki a megengedett sebességgel megy. Szépen, nyugodtan. Nem villognak le, nem dudálnak. Illetve egyszer dudált valami baromarcú, de amikor elgyorshajtott mellettem, akkor láttam, hogy magyar rendszáma van. Sejtettem.
A lámpákon tényleg jó ötlet a villogó zöld, de szerintem ők anélkül is meg tudnák oldani, hogy ne csattanjon beléd senki, amikor megállsz egy sárgánál. Öv nélkül közlekedő osztrákot sem láttam.
A "Sie fahren XX km/h" mérőeszközök pontossága elég gyanús nekem, a mutatóm 55-öt mutatott, de a táblán csak 44 volt, pedig közel konstans sebességgel mentem. Lehet, hogy csak elnéztem valamit.
Szóval tényleg nagyon élveztem a kirándulást, és gyökeresen más gondolkodásmódott láttan, pedig a magyar határhoz közel voltam.

Most végképp megerősödött bennem, hogy Európa az osztrák határnál véget ér, tőle keletre már Balkán van.

Üdv, Warper

Na majd mindjárt jön valaki, hogy az 540es BMW-vel miért totjáznak annyit... :rolleyes:

Egyébként az osztrák/német tapasztalataim nekem is hasonlóak, de a belgákkal sem volt gond soha.

#3168 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:58

Idézet: Warper - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:46

Sziasztok!

Üdv, Warper

Ne csak Ausztriát, vagy Németországot nézd, egyszer kukkants el Olaszországba, rá fogsz döbbenni, hogy idehaza milyen szerény kezesbárányok vannak. Ahhoz képest. :D
Egyébként elég sokat jártam Németországban, mindíg Ausztrián keresztül mentem és a gondolkodásmódbeli különbség tényleg lejön a közlekedésben.

#3169 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 13:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:58

Ne csak Ausztriát, vagy Németországot nézd, egyszer kukkants el Olaszországba, rá fogsz döbbenni, hogy idehaza milyen szerény kezesbárányok vannak......

Gyorsnak és őrültnek tűnnek.... - különösen egy-egy nagyvárosban - de közel sem olyan erőszakosak, mint a magyarok.

Mindig mondom, Rómában csak úgy tudsz átmenni az utca túloldalára, ha bevársz valakit 10 méterre, és nekiindulsz. Lassítani nem fog, de el sem üt. És nem rázza az öklét.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3170 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:16

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:04

Gyorsnak és őrültnek tűnnek.... - különösen egy-egy nagyvárosban - de közel sem olyan erőszakosak, mint a magyarok.

Mindig mondom, Rómában csak úgy tudsz átmenni az utca túloldalára, ha bevársz valakit 10 méterre, és nekiindulsz. Lassítani nem fog, de el sem üt. És nem rázza az öklét.....

Azt nem tudom, hogy mennyire erőszakosak, mert autóval nem voltam Olaszországban, de járókelőként csak kapkodtam a fejem, hogy akkor most ki-merre-hová és hogy ki kinek dudál éppen és hogy egyáltalán tudatában vannak-e annak, hogy vannak közlekedési szabályok... Saját szememmel láttam, amikor egy egyirányú utcába behajtott egy furgon a tilos feléről, de félúton összetalálkozott egy szabályosan jövő valami Fiattal (Multipla? Olyan buborék-autó volt). Mindketten megálltak egymással szemben, mivel nem fértek el egymás mellett. Nem láttam, hogy mi történt pontosan, de egyszer csak a Fiat kezdett el visszatolatni és beállni egy kapualjba, hogy a szabálytalan elférjen. Hogy hogyan beszélték ezt meg, azt nem tudom, de tény, hogy nem láttam se' Thompson-csövet kifigyelni a furgonból, se' baseballütővel hadonászó kopaszt, ki sem szállt egyik fél sem az autóból. Ahhoz messze voltam, hogy lássam, vagy halljam, hogy hogyan kommunikálják le a dolgot. A mókás az volt, hogy mikor továbbmentem akkor láttam, hogy egy carabinieri autó a sarkon állt, valószínűleg végignézték ők is a dolgot, de nem tettek semmit a szabálytalanul közlekedő furgonnal szemben. :think:

#3171 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:16

Azt nem tudom, hogy mennyire erőszakosak, mert autóval nem voltam Olaszországban, de járókelőként csak kapkodtam a fejem, hogy akkor most ki-merre-hová és hogy ki kinek dudál éppen és hogy egyáltalán tudatában vannak-e annak, hogy vannak közlekedési szabályok... Saját szememmel láttam, amikor egy egyirányú utcába behajtott egy furgon a tilos feléről, de félúton összetalálkozott egy szabályosan jövő valami Fiattal (Multipla? Olyan buborék-autó volt). Mindketten megálltak egymással szemben, mivel nem fértek el egymás mellett. Nem láttam, hogy mi történt pontosan, de egyszer csak a Fiat kezdett el visszatolatni és beállni egy kapualjba, hogy a szabálytalan elférjen. Hogy hogyan beszélték ezt meg, azt nem tudom, de tény, hogy nem láttam se' Thompson-csövet kifigyelni a furgonból, se' baseballütővel hadonászó kopaszt, ki sem szállt egyik fél sem az autóból. Ahhoz messze voltam, hogy lássam, vagy halljam, hogy hogyan kommunikálják le a dolgot. A mókás az volt, hogy mikor továbbmentem akkor láttam, hogy egy carabinieri autó a sarkon állt, valószínűleg végignézték ők is a dolgot, de nem tettek semmit a szabálytalanul közlekedő furgonnal szemben. :think:

Az eset gyanúsan arra enged következtetni, hogy épelméjű emberek találkoztak össze.
Mindketten felmérték a helyzetet, és a szgk-s rájött, hogy egyrészt neki ott van néhány méterre a hely, amivel meg tudja oldani a problémát, másrészt meg amúgy is könyebben tolat, mint a furgon, hát megoldotta a problémát.
És kikerültek egy jó kis anyázást, némi gyomorsavtúltengést, és 40 éves korukra feltehetően gyomorfekélyük sem lesz. Maximum a jófajta fűszeres olasz kajáktól. :)

A trükk annyi, hogy nem ellenfélként kezelték egymást, hanem partnerként a közlekedésben.
Ki tudja, lehet, hogy a furgonos elnézett valamit, és nem vette észre a behajtani tilost. És ha észrevette, és leszarta? Akkor mi van? Egyszerűbb, és nyugodtam szépen úriember módjára lerendezni a dolgot, mint agyonverni egymást, aztán járkálni a bíróságra.

#3172 Felhasználó inaktív   Warper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:58

Ne csak Ausztriát, vagy Németországot nézd, egyszer kukkants el Olaszországba, rá fogsz döbbenni, hogy idehaza milyen szerény kezesbárányok vannak. Ahhoz képest. :D
Egyébként elég sokat jártam Németországban, mindíg Ausztrián keresztül mentem és a gondolkodásmódbeli különbség tényleg lejön a közlekedésben.

:D

Taljánföldön még nem jártam.
Németországban az is érdekes, hogy az autópályán a gyorsítósáv 100-200 m hosszú, és nem 1km, mint nálunk.  Ha valaki látja, hogy balra indexelsz, és lehetősége van rá, akkor bemegy a belső sávba, aztán gyorsulhatsz te is.
Az autópályákon nem csak a sebességet mérik, hanem a követési távolság be nem tartásáért is keményen fotóznak az automata eszközök.
Aztán ha a német autós látja, hogy gyalogos közeledik a zebra felé, akkor bizony megáll.

Persze, biztosan nekik is megvan a maguk baja, meg ott is vannak felelőlten suhancok, de akkor is felüdítő érzés azt látni, hogy ez működhet így is.

Üdv, W.

#3173 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:05

Nah, tegnap sikerélmény volt.

Bp, eső, dugó. Már sötét volt, araszolt a sor, szembe sorban állt egy Ford Transit, pilács nélkül. Megcéloztam, ráfordultam, megálltam, 2 refi, sáfjőr rámnéz. Saját fényesség lekapcs-felkapcs, majd felé mutattam a mutatóujjammal. Megértette.
Ciciman is on borda

#3174 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 03:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 12:58

2,5 hónapot (nem sokat) dolgoztam kint. Ahhoz elég volt viszont, hogy megkíséreljem átlátni a káoszt, ami náluk van. Vakmerőek, déli temperamentumosak, de RETTENETESEN vigyáznak! Alig látni balesetet, ha van is egy-egy, akkor is csak apróbb koccanás.

A spanyolonál már rosszabb a helyzet (legelőször ~15 éve töltöttem kint huzamosabb időt, és hát épp akkoriban csatlakoztak az Unióhoz, azóta sokminden változhatott azóta a fejekben arrafelé is). Gyorshajtást és sok közlekedési balesetet láttam, eléggé elszomorító módon. Legutóbb talán 3-4 éve voltam, akkor már sokkal konszolidáltabban éltek/közlekedtek, kicsit globálisabbak lettek ők is. :)

Legérdekesebb idén tavasszal volt Egyiptomban. Iszonyatosan fegyelmezetlen a közelekedés, szabályok gyakorlatilag nincsenek, a jelzőlámpák színjelzése inkább hangulatlámpaként funkcionál. Az autókon gyakorlatilag semmi nincs, ami fényt bocsátana ki, egész éjszaka a sötétben tapogatóznak. A mi egyik buszunk a maga 5 W körüli, egyik oldalon működő helyzetjelzőjével janinak számított. Velünk volt a kairói magyar nagykövet, ő mesélte, hogy ezt tudta a legnehezebben megszokni. Kint él már jó ideje, de éjszaka még mindig nehezen szánja magát vezetésre. Láttam Alexandriában balesetet is, egy kislány szaladt ki egy agyatlanul közlekedő (de akár vétlennek is nevezhető) autós elé fényes nappal. Ahogy megvolt a baj, a vezető zokogva szállt ki (~40-es ürge), és már nyalábolta is fel a kislányt, fektette be a hátsó ülésre és azonnal vitte kórházba. Gyorshajtást nem nagyon tapasztaltam, annyira senki sem vagány, hogy azzal a szakadt szutyokkal még gyorsan is menjen.

Libanonban/Beirutban (bár ott is arabok élnek) sokkal jobb a helyzet. Persze sokkal gazdagabb a környék, de azért olyan autókkal is közlekednek, amelyet egy itthoni autóbontós dünnyögve, bizományba sem venne át. Az egyetlen létfontosságú elem, ami nélkül értéktelen a járgány, az a harsány, kiválóan működő duda!
Mert mindent azzal jeleznek. Így az egész országban egész nap folyamatosan csak a dudálást lehet hallani. Meg kell szokni, nehezen, de meg lehet.
Gyorshajtást nem nagyon tapasztaltam (talán 6 hetet töltöttem kint több részletben), persze nem nagyon mer gyorsan hajtani az ember, ha 1,5 méteres gépkarabélyokkal állnak az út szélén a katonák, mégpedig elég sűrűn.

A legkritikusabb a helyzet Kínában. Mivel ugye ~10 éve lehet csak valakinek saját autója (SŐT egyáltalán privát jogosítványa), ezért iszonyatosan nincs közlekedési kultúra. Pedig utak már vannak, évente 1.500-2.000 (IGEN, KETTŐEZER) km autópályát építenek. Ennek ellenére vannak olyan utak (inkább út-szerűségek), amelyek néhai patakmedrekből lettek átszármaztatva közúttá. Érdekes módon a színes lámpácsklákat betartják, inkább a kaotikus tömeggel, a rengeteg biciklissel, riksással, és a mérheteltne mennyiségű, zajos segédmotorosokkal van probléma. Náluk ott ezeknek a vezetéséhez semmiféle engedély, vizsga, egyebek nem kell (egyelőre).
(Különleges érzés volt, amikor először voltam a kontinensnyi országban, és Hong Kongban kimerészkedtem legelőször egyedül az utcára. Többezer ember, fekete masszaként jött szembe velem. Kicsit elbizonytalanodva vissza akartam fordulni. DE OTT IS! Minden irányból minden irányba hömpölyögnek. És mindenki szembe jön!!! Még szerencse, hogy a mellkasomig érnek, így legalább kiláttam közülük. :) Meghatározó élmény volt...)
Kinntöltött 2x3 hetem alatt gyorshajtást nem nagyon láttam, pedig egyáltalán nem ellenőrzik őket. Rendőrt Wuhanban és Pekingben láttam csak, igaz ott elég sokat. (A buszunkat meg is vágták rendesen tilosban parkolásért, akkor hallottam először életemben kínait folyékonyan káromkodni. :) Nem tudtam mit mond, de valahogy a hanglejtésből viszonylag pontosan tudni lehetett mit és hová kíván.)

Visszatérve kis hazánkba, meg kell mondjam, ilyen agyatlan és gondolkodásmentes közlekedést még nem láttam. A Balkánon sem! Bár ha valahol, ott talán lehet hasonlatosságot találni.
De miért kell nekünk a Balkánhoz akarni hasonlítani???
Nem lehetne azokhoz hasonlítani, akikkel egy szintre szeretnénk viszonylag rövid időn belül kerülni? Mondjuk Ausztria vagy Hollandia?

Szerkesztette: *Macika* 2004. 11. 25. 03:20 -kor

Gondolkoztál már ma?

#3175 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 4:18

Vakmerőek, déli temperamentumosak, de RETTENETESEN vigyáznak! Alig látni balesetet, ha van is egy-egy, akkor is csak apróbb koccanás.

Nem tudom, de a kettő mintha kizárná egymást logikailag!

#3176 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:06

Nem értem miért kell állandóan példálózni a külföldi barátainkkal. Itt is ott is vannak,voltak,lesznek bénábbak! De lehet, hogy egy szerencsétlen napon én vagy Te csonkítasz meg egy családot, életet.
Ugyanígy odakint! Szóval nem érdemes mindig a "kinti" életet isteníteni
Na mindegy nem merülök itt bele. Öv miatt büntettek meg valakit tegnap?

#3177 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 09:18

Idézet: Yep - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 10:06

Nem értem miért kell állandóan példálózni a külföldi barátainkkal. Itt is ott is vannak,voltak,lesznek bénábbak! De lehet, hogy egy szerencsétlen napon én vagy Te csonkítasz meg egy családot, életet.

Szerintem se kéne ezt a mi bénák vagyunk bezzeg nyugaton dolgot erőltetni! Inkább mondjuk úgy van mo-n egy széles kör akinek az intelligencia, műveltség, kultúráltsága nem üti meg a kívánt szintet! ( lsd mónika showk, balázs showk, régen a kriminális és egyebek én mindig megrettenek, hogy ennyire ostoba emberek léteznek) Emiatt magunkat internetező, esetleg diplomás, európai fiatal réteget akik itt a fórumon vannak nem kéne lehúzni, én mindenkiről feltételezem itt, hogy simán felér akármelyik német v osztrák fiatallal, semmivel nem kevesebb!

#3178 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:42

Idézet: Yep - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:06

Nem a béna de óvatos a fő veszélyforrás. Hanem a béna de máyerjózsivagyok típusú.

Az öv miatt pedig soha a büdös életben nem fognak megbüntetni, ez bizonyos. Abban a pillanatban, hogy beülök és nincs bekötve az övem kényelmetlenül érzem magam.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 25. 11:44 -kor

#3179 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:21

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:18

Szerintem se kéne ezt a mi bénák vagyunk bezzeg nyugaton dolgot erőltetni! ....

Érdekes módon a máyerjózsika példálózik azzal, hogy nem kell a  "bezzeg nyugaton" szöveg.... rajta kívül egyébként nem is teszi más.

Aki nem máyerjózsika, az elolvasva a fentieket, azt találja, hogy arról szól a szöveg, máshol hogyan történik. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3180 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 23:04

Istenbizony nem azért írtam le, hogy bezzegnyugaton-ozzak.
Gyakorló autósként figyelem így a körülöttem közlekedőket. És kialakult bizonyos véleményem, aminek itt hangot adtam. Lehet, hogy ha nem Pesten laknék, akkor más véleményem lenne a magyar úrvezetőkről.

Örömmel olvasom, hogy igen sokan hozzám hasonlóan gondolkoznak, ugyanakkor (én úgy érzem) többen vannak nálunk az olyanok, akiknek a trafi-vaku villanásakor nem az az első gondolatuk, hogy "hogyfogoméneztkifizetni/legközelebbóvatosabbanközlekedek", hanem hogy "mitkellhazudjak,hogymegússzam". És ha jót hazudott, akkor nyugodt lelkiismerettel él tovább, sőt még publikálja is, hogyan kell átverni a mocsok korrupt zsarukat.

Szerkesztette: *Macika* 2004. 11. 25. 23:05 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »