HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 22:07

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Szeva! Már vártalak, senpai :cool:.
[/quote]

Itt vagyok, ragyogok! :) Csupán a hangulat miatt, meg hogy ne legyen off, meg a kedvedért és mindenki kedvéért:
Kép

#102 Felhasználó inaktív   Tomszakármennyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 22:12

idézet:
Ezt írta Sniper:

Vegre valaki, aki Thai box-ban jartas :cool: Kerdes: mennyire kemenyek kezdetben az edzesek, mennyire szamit a kondicio? (a tobbiek mar unjak mert 100x kiveseztem, de neked roviden hogy ertsd a kerdes lenyeget: 183cm/63kg vagyok... eshat ezzel a sportal (vale tudo) szeretnem magam kicsit feljebb tornazni... nem tudom, hogy osszetornenek-e rogton a legelejen :D )
[/quote]

A Muay Thai Box lényege hogy bárkit letudj küldeni a földre akár mekkora vagy akármilyen erős! Összetörni nem fognak, de ha jársz rendesen jó kondicióba hoznak és kemény leszel! Az elején még nem fogsz full contact-ban verekedni és nem is fognak szanaszét verni hisz akkor senki sem kezdené el! :D
Szerintem menj és próbáld ki nekem be jött a Thai Box nagyon csak aztán már haverok, buli, F*nta és így már én se járok!
Ezt a sportágat inkább azoknak ajánlom akik szeretik csépelni a másikat nem pedig figurákat meg különböző csiribiri trükköket bemutatni!
Egyszerű, de nagyon hatékony! :cool:

[ 2003. december 12.: Tomszakármennyi szerkesztette a hozzászólást ]

#103 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 23:41

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Csak hogy én is ideböfögjek valamit. :) :) Lehet hogy pár embernek nem fog tetszeni amit írok... :)

Én pl. az aikido-t kedvelem, mert szép dolgokat tud csinálni egy mester, aki már jópár éve gyakorolja a technikákat.
De még egy mester sem nagyon tudja, hogy mennyit ér szemtől szembeni harcban a való életben, éles szituációban (hacsak nem akadt már össze valakivel utcán :) ). Ugyanis az aikido nem versenysport.

És itt jön be az én (globális) véleményem: az a harcművészet, amely nem minősül versenysportnak a való életben semmit nem ér, bár lehet nagyon esztétikus a mozgáskultúrája, szimpatikus a szellemisége, és hobbinak kiváló...

Mert hogyan lehet eldönteni, hogy mely a "leghatékonyabb" harcművészet??? Csakis versenyen, "éles körülmények között" (és itt kifejezetten a full contactra gondolok). Minden egyéb dolog duma. Lehet szép, lehet jó, lehet tetszetős, de csak duma.
[/quote]
Egyetértek. Tud valaki videókat, infókat Bushido versenyekről?
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#104 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 00:07

idézet:
Ezt írta special:
Érthetetlen, hogy mi a jó a támadó technikákban. Megelőző csapás? Ez nagyon, nagyon veszélyes dolog...[/quote]

Ezen már én is gondolkoztam. Éppen a minap beszélgettem a fentebb említett aikido-t és iai-do-t gyakroló iskolatársammal és mesélte, hogy a haverja, aki wing-tsun kung-fu-ra jár éppen a toroktámadásokat gyakorolja edzésen.
Megkérdezte tőle, hogy "mi van, ha valakinek egy rosszul sikerült ütés miatt kimozdul a helyéről a gégéje ? Mire odaérnek a mentők, az illető már halott."
Erre a srác már nem nagyon tudott mit mondani.

Ha már szóbajött a wing-tsun... Úgy látom, sokan elég lenézően beszéltek erről a harcművészetről ? Miért ?

Azért kérdezem, mert az iskolában ingyen járhatnék edzésekre. Érdemes elkezdeni ?
Egyáltalán milyen harcművészet van, amelyet nem kell 5- éves korban kezdeni, hanem felnőtt emberek is próbálkozhatnak vele ?

Igazából a Shaolin kung-fu és a ninjutsu a kedvencem (előbbi a sokrétűsége, filozófiája és a csodálatos mozgáskombinációk miatt, utóbbi a fegyveres harc speciális volta és a "veszélyérzet" kifejlesztése miatt), de hát ezekkel soha nem foglalkozhatom (előbbivel azért, mert nem áll szándékomban beköltözni a kolostorba, utóbbival azért, mert tudtommal Magyarországon nincs jelen).

Az aikido is nagyon szimpatikus, de nem hiszem, hogy manapság kellő időt tudnék fordítani rá.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#105 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 01:09

idézet:

És itt jön be az én (globális) véleményem: az a harcművészet, amely nem minősül versenysportnak a való életben semmit nem ér, bár lehet nagyon esztétikus a mozgáskultúrája, szimpatikus a szellemisége, és hobbinak kiváló...

Mert hogyan lehet eldönteni, hogy mely a "leghatékonyabb" harcművészet??? Csakis versenyen, "éles körülmények között" (és itt kifejezetten a full contactra gondolok). Minden egyéb dolog duma. Lehet szép, lehet jó, lehet tetszetős, de csak duma.

[/quote]

Ezzel azert nem ertek egyet, mivel a Wing Tsun sem versenysport, de az hogy ne lenne hatekony nem igaz. Anno annak idejen rendeztek versenyeket ebben a "sportban", de betiltottak, mivel vedofelszerelesben is tortentek halalesetek....valamibol mar csak ezert sem lehet versenysport.
2evig csinaltam, s elso nap amikor beleptem az edzoterembe 2baleset is tortent...egyik lanynak sajnos labszara eltort egy vetlen rugas miatt....szal furcsan kezdodott az ismerettsegem a WT-vel. Viszont szerintem gyorsan lehet vele fejlodni...sajnos egyetemista diak letemre nem tudtam allni az anyagiakat 5. szint utan, igy kenytelen voltam abbahagyni. Sajnos az egyik legdragabb harcmuveszet.

#106 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 01:16

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Ha már szóbajött a wing-tsun... Úgy látom, sokan elég lenézően beszéltek erről a harcművészetről ? Miért ?

Azért kérdezem, mert az iskolában ingyen járhatnék edzésekre. Érdemes elkezdeni ?
[/quote]

Ingyen???Vigyel engem is magaddal... :D :D
Bar 97-98-ban csinaltam, szoval igencsak sokminden elveszett, de azert sok olyan dolgot oktatnak, amik nem mennek ki az ember "kezebol" sok ev kihagyas utan.
Eronlet nem kell annyi hozza, mint pl. karatehoz.
Nagyon gyorsan lehet benne fejlodni, viszont tenyleg olyan dolgokat is oktatnak(fentebb emlitetted), amiket en kihagynek. Arra meg figyelj oda, hogy rengeteg olyan suli mukodik, ami nem a Yip Man fele iskolahoz(ott tanult Bruce Lee is) tartozik. Magyarorszagon Madai Norbert a "hivatalos" mester, viszont kb 4evvel ezelott a tanitvanyainak kb. fele otthagyta es hasonlo neven alapitott sulit, mivel tul durvanak tartottak Madait.

[ 2003. december 13.: foxyr szerkesztette a hozzászólást ]

#107 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 01:24

idézet:
Ezt írta foxyr:

Ezzel azert nem ertek egyet, mivel a Wing Tsun sem versenysport, de az hogy ne lenne hatekony nem igaz. Anno annak idejen rendeztek versenyeket ebben a "sportban", de betiltottak, mivel vedofelszerelesben is tortentek halalesetek....
[/quote]

Jesszus, ez komoly ?

idézet:
Ezt írta foxyr:

valamibol mar csak ezert sem lehet versenysport.
2evig csinaltam, s elso nap amikor beleptem az edzoterembe 2baleset is tortent...egyik lanynak sajnos labszara eltort egy vetlen rugas miatt....szal furcsan kezdodott az ismerettsegem a WT-vel.
[/quote]

Egyre kevésbé tetszik. :rolleyes:

idézet:
Ezt írta foxyr:

Sajnos az egyik legdragabb harcmuveszet.
[/quote]

Miért ? Mi kerül olyan sokba ?

#108 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 01:36

Ha már Bruce Lee szóba került...

Jeet Kune Do-t oktatnak Magyarországon ? Az is elég figyelemreméltó sport.

Fentebb szóba kerültek az akciófilmek sztárjai; Van Damme is.
Nos, lehet nem szeretni (speciel kis koromban nagyon szerettem a filmjeit), de nem olyan "balerina", mint ahogy többen mondják.
Én úgy tudom, hogy nyert kick box versenyt is, úgyhogy azért csak nem lehet "piskóta" a pali.

Leglátványosabban pedig -tetszik, nem tetszik- ő csinálja a kick box-ot, mert a balettnak köszönhetően hihetetlen hajlékony maradt.

Nekem nagy kedvencem egyébként Bruce Lee mellett Jackie Chan. Egészen egyedülálló ő is. A múltkor hazánkban járt a legnagyobb wing tsun mester, aki őt is tanította.
Azt mondta róla, hogy nem találkozott még ilyen kivételes tehetséggel. Mutatott neki 24 új figurát és Jackie 5 perc alatt megtanulta őket. :cool:

Egészen kis korom óta kedvelem a filmjeit, amelyek közül Samo Hung-al és Yeun Biao-val játszott sokat.
Az mondjuk nekem a mai napig rejtély, hogy egy olyan duci ember, mint Samo, hogy a manóba tud olyan fürgén, energikusan mozogni ! :)

#109 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 06:53

na és akkor ott van még Jet Li és a wushu is :cool:

[url="http://"http://www.jetli.com/hungary/jetli_wushu.php?bw="]Jet Li a wushuról[/url]

[ 2003. december 13.: boyscout szerkesztette a hozzászólást ]
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#110 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:36

idézet:
Ezt írta boyscout:

[url="http://"http://www.jetli.com/hungary/jetli_wushu.php?bw="]Jet Li a wushuról[/url]

[ 2003. december 13.: boyscout szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jet Li nem ember... :)

#111 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:53

idézet:

Honnan tudod, hogy valami működik-e vagy sem, ha soha nem próbálták még ki????????????
[/quote]

Szerintem mindegyik harcművészet képessé tesz saját magad megvédésére, ha elég magas szinten űzöd. Az aikidoban a legmagasabb ez a szükséges szint talán, az igen kifinomult mozgásoknak, melyeket éles helyzetben gondolkodás nélkül szempillantás alatt kellene alkalamzni. Ezenkívül ha láttál aikido edzést, a gyakorlatok valós helyzetekre épülnek: megragadják a ruhádat, feléd futnak, ütnek, késsel szúrnak, stb.

Az aikido, sokan elfelejtik, nem ősi, hanem modern harcművészet (20. század első fele), és a japán harcművészetekben gyökerezik (jujitsu, kardforgatás stb.), de rengeteg új technikát az alapító Ueshima fejlesztett ki, mégpedig azzal a céllal, hogy az utcán meg tudja magát védeni. Az indította erre, hogy kiskorában az apját rendszeresen összeverték. Azonban az aikido feltöltődött ideológiákkal, és talán nagyobb mértékben erről szól. A mozgás segít harmóniát teremteni.

Tehát az aikido egy ősi alapokon nyugvó modern harcművészet, melynek technikái a modern korok követelményeinek is megfelel. Az más kérdés, hogy ezeknek a technikáknak az alkalmazása milyen nehéz és mennyi gyakorlás szükséges.

#112 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:56

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Fentebb szóba kerültek az akciófilmek sztárjai; Van Damme is.
Nos, lehet nem szeretni (speciel kis koromban nagyon szerettem a filmjeit), de nem olyan "balerina", mint ahogy többen mondják.
Én úgy tudom, hogy nyert kick box versenyt is, úgyhogy azért csak nem lehet "piskóta" a pali.

Leglátványosabban pedig -tetszik, nem tetszik- ő csinálja a kick box-ot, mert a balettnak köszönhetően hihetetlen hajlékony maradt.
[/quote]

Ez így van. Kb 10 éve még engem is lenyűgőzött az, hogy milyen szép látványos fordoló, repülő, földalatti rúgásokat csinált és valljuk be őszintén, hogy legtöbbünk ezeknek a filmeknek hatására kezdte el a karatét vagy kickboxot vagy akármit. Aztán amikor ott voltam edzéseken és már láttam, azt hogy nagyjából mi mennyit ér a küzdelemben, utána már csak röhögtem azokon a mozdulatokon, amit művelt. Valós küzdelemben egy ilyen repülőrúgás kábé a taj részeg helyi szócsók ellen használható egy félig képzett bunyós ellen semmit nem ér.
1. Látványosnak látványos, de a legnehezebben kivitelezhető technika. Nagyon sokat kell ahhoz gyakorolni, hogy az ember egyáltalán jól tudja csinálni hát még hatékonyan.
2. A legkönnyebben hárítható támadás. Ugyanis csak el kell lépni előle, azt mielőtt visszanyerné az egyensúlyát jöhet a kontra, akármi. :D

A Segal mozdulatai lehet, hogy kevésébé látványosak, de hogy hatékonyabbak az holtziher. Mondom én ezt, aki kickboxolt. :) Csak színésznek, hát... Bár ha nem szerepel, akkor most biztos nem lenne ennyi aikidós.

A Ving Tsun és a Wing Tsun az ugyanaz? Csak, mert pesten V-vel hirdetik az eredeti meg a W-s, nem?
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#113 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 09:01

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Igazából a Shaolin kung-fu és a ninjutsu a kedvencem (előbbi a sokrétűsége, filozófiája és a csodálatos mozgáskombinációk miatt, utóbbi a fegyveres harc speciális volta és a "veszélyérzet" kifejlesztése miatt), de hát ezekkel soha nem foglalkozhatom (előbbivel azért, mert nem áll szándékomban beköltözni a kolostorba, utóbbival azért, mert tudtommal Magyarországon nincs jelen).

[/quote]

Tévedsz. Biztos, hogy oktatják a ninjutsut, mert láttam, de hogy milyen szinten arról gőzőm sincs. Amit én láttam az csak bohóckodásnak tűnt számomra.

[ 2003. december 13.: Erős Pista szerkesztette a hozzászólást ]
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#114 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:16

idézet:
Ezt írta boyscout:

[/quote]

Hú, ez "brutális". Ezek a leghajlékonyabb harcművészet művelők (meg a Shaolin kung-fu-sok) ! Éppen nemrég kaptam egy múvit a haveromtól, amelyen wushu bemutató van.
Hát amiket ezek megcsinálnak !!! :eek: Nekifut az emberke, felugrik a levegőbe, megpördül háromszor a tengelye körül, majd a gravitáció által spárgában "földbecsapódik".
Pattognak, mint a nikkelbolha és rendszerint valami óriásit "taknyolnak", de nem sérülnek. Ez a lényeg; tudatosan vágják földhöz magukat. De hihetetlen, hogy nem szakad ín és a csontok nem zúzódnak porrá.

Amikor néztem ezt a múvit, az jutott eszembe, hogy ezek az emberek mindazt megcsinálják élőben, amit egy Jet Li filmben a számítógépes grafika állít elő. :) :cool: ;)

#115 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:31

idézet:
Ezt írta special:

Jet Li nem ember... :)
[/quote]

Ha már filmsztároknál tartunk, meg kell említeni Chuck Norris-t is. Kyokushin világbajnokságot nyert. (Én ki nem néztem volna belőle. :))

Valamint Dolph Lundgren az egyik kedvenc tanítványa volt a kyokushin atyjának, Oyamának.

#116 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:34

Azt hallottam, Jet Li-nek lelassítják a mozdulatait amikor filmezik, hogy a néző élvezni tudja.

#117 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:40

idézet:
Ezt írta Flynn:
Azt hallottam, Jet Li-nek lelassítják a mozdulatait amikor filmezik, hogy a néző élvezni tudja.[/quote]

Ezt már én is hallottam. De először Bruce Lee-ról. Például, amikor pont Chucky játszotta a rossz fiút, mondták Lee-nek, hogy egy kicsit lassítson, mert túl gyors. Ez után mondta Chucky, hogy még szerencse, hogy tudta a koreográfiát, mert különben reagálni sem tudott volna Lee-re olyan gyors volt!

#118 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:52

idézet:
Ezt írta special:

Az aikido, sokan elfelejtik, nem ősi, hanem modern harcművészet (20. század első fele), és a japán harcművészetekben gyökerezik (jujitsu, kardforgatás stb.), de rengeteg új technikát az alapító Ueshima fejlesztett ki, mégpedig azzal a céllal, hogy az utcán meg tudja magát védeni.
[/quote]

Ueshiba Morihei-nek hívták a kisöreget. :)

[url="http://"http://aikido.lap.hu"]Aikido.lap.hu[/url]

#119 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:02

Lehet, hogy mégis az aikido mellett döntök. Ahogy olvasgatom Ueshiba gondolatait, egyre jobban érlelődik bennem az elhatározás.

[url="http://"http://kihon.aikido.org.hu/readings/osensei.html"]Interjú O-Sensei-jel[/url]

#120 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:08

idézet:
Ezt írta Flynn:

Ueshiba Morihei-nek hívták a kisöreget. :)

[url="http://"http://aikido.lap.hu"]Aikido.lap.hu[/url]
[/quote]

Igen, köszönöm.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8