idézet:
Ezt írta Flynn:
... Krav Magá-val szimpatizálok. Ez utóbbit sajnos csak Pesten oktatják.[/quote]
Ez az, amivel a leggyorsabban elsajátíthatóak az önvédelmi technikák és ezért elsősorban a világ rendőrségein ezt oktatják ?
Volt egy film a SPECTRUM-on... a Világ 10 legjobb harcművészetét választották ki (tudom, teljesen szubjektív; de biztosan ismeritek ezt a sorozatot; a Világ legnagyobb rablásai; a Világ leghíresebb épületei stb.).
Abban volt róla szó, de mivel nekem az elnevezés az újdonság erejével hatott, így nem jegyeztem meg.
Azaz lehet, hogy keverem és ez lenne az, amelyikben a fájdalom teljes kikapcsolására törekednek a mesterek.
Ez is volt a legjobb 10-ben (egyébként már nem emlékszem, melyik, hányadik).
Ennek az volt a lényege, hogy a mesterek rengeteg gyakorlással kifejlesztik a képességet, hogy az átlagember számára halálos ütéseket és rúgásokat kibírjanak.
Évente egyszer a sportág alapítójánál összegyűlnek a mesterek új technikákat gyakorolni. Hihetetlen volt nézni, amint 5 felnőtt, kigyúrt, edzett ember, egyszerre teljes erőből nyakonütötte az egyik mestert, aki csak szisszent egyet, kifújta a levegőt és semmi baja nem volt. Egy átlag embernek ettől helyet cserélt volna a gégéje és a nyakcsigolyája.
Egy mesternőt pedig teljes erőből alulról ágyékon rúgott egy benga néger másik mester. Eredmény semmi.
Ezt a benga néger mester pedig szintén másik három mester egymás után tökön, szíven, majd gégén rúgta/ütötte.
Semmi baja nem lett "természetesen".
Azért az emberi test bámulatos szerintem és az, hogy ilyen képességet egyáltalán ki lehet fejleszteni.
Na, de végül is az a kérdésem, hogy ez a Krav Maga akkor melyik is ?
Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:53
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:56
idézet:
Ezt írta special:
Látszik, hogy nem láttál még aikido mestert "verekedni".[/quote]
Igazi bunyóban tényleg nem. Csak bemutatókon tanítványok ellen, akik nagyon vigyáznak rá, hogy meg ne sebezzék a mestert.
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:00
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Ez az, amivel a leggyorsabban elsajátíthatóak az önvédelmi technikák és ezért elsősorban a világ rendőrségein ezt oktatják ?
Volt egy film a SPECTRUM-on... a Világ 10 legjobb harcművészetét választották ki (tudom, teljesen szubjektív; de biztosan ismeritek ezt a sorozatot; a Világ legnagyobb rablásai; a Világ leghíresebb épületei stb.).
Abban volt róla szó, de mivel nekem az elnevezés az újdonság erejével hatott, így nem jegyeztem meg.
Azaz lehet, hogy keverem és ez lenne az, amelyikben a fájdalom teljes kikapcsolására törekednek a mesterek.
Ez is volt a legjobb 10-ben (egyébként már nem emlékszem, melyik, hányadik).
Ennek az volt a lényege, hogy a mesterek rengeteg gyakorlással kifejlesztik a képességet, hogy az átlagember számára halálos ütéseket és rúgásokat kibírjanak.
Évente egyszer a sportág alapítójánál összegyűlnek a mesterek új technikákat gyakorolni. Hihetetlen volt nézni, amint 5 felnőtt, kigyúrt, edzett ember, egyszerre teljes erőből nyakonütötte az egyik mestert, aki csak szisszent egyet, kifújta a levegőt és semmi baja nem volt. Egy átlag embernek ettől helyet cserélt volna a gégéje és a nyakcsigolyája.
Egy mesternőt pedig teljes erőből alulról ágyékon rúgott egy benga néger másik mester. Eredmény semmi.
Ezt a benga néger mester pedig szintén másik három mester egymás után tökön, szíven, majd gégén rúgta/ütötte.
Semmi baja nem lett "természetesen".
Azért az emberi test bámulatos szerintem és az, hogy ilyen képességet egyáltalán ki lehet fejleszteni.
Na, de végül is az a kérdésem, hogy ez a Krav Maga akkor melyik is ?[/quote]
Nem az, amit mondtál. A Krav Maga (ha jól emlékszem) egy, az izraeli titkosszolgálat által kifejlesztett önvédelmi rendszer. Inkább sebesség- és pontosság-, mint erőcentrikus, törésekkel, feszítésekkel, életpontokra támadással operál.
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:03
idézet:
Ezt írta Piftuka:
[/quote]
Igen, tudtommal az izraeli katonák/rendőrség/MOSZAD használta először. Direkt fegyveres utcai harc ellen fejlesztették ki.
Van magyar honlap is, keres rá guglival....
idézet:
...
[/quote]
Ez valami más lesz. A fájdalom kikapcsolását nem tartom túl jó ötletnek, mert a test ennek ellenére sérül. Inkább védd ki a támadást.
[quote][qb]
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:05
DE
A való életben nem egy másik harcművész ellen fogsz harcolni, hanem sokkal inkább egy szakadt cigány ellen aki késsel követeli tőled a pénzedet. Az ukránokkal sem fogsz nagy valószínűséggel összeakaszkodni, mert azok nem a kishalakkal törődnek (nem megsértődni, általánosságokról beszélek).
TEHÁT: az nem árt ha megtanul valaki valamilyen harcművészetet, mert jól jöhet, de szerintem ha az utcán valaki megtámad, nem fogsz nekiállni az összes kick-box tudásodat latba vetve harcolni, hanem van 3 sanszod. Megütöd/megrúgod ahogy tudod, odaadod a pénzedet, kb 1-1.5 m távolságról fegyvert rántasz és lősz.
Csak gondolj bele, hogy mit tennél leginkább ha valaki/valakik késsel támadnak rád....szinte biztos vagyok benne hogy nem mennél oda küzdeni...márcsak azért sem mert sehol nem készítenek föl arra hogy ilyen esetben mit tegyél. Az edzéseken lassított mozdulatokkal gyakorlod, hogy egy CSAPATTÁRSAD rádtámad, és te hárítod. De a valós helyzetben nem csapattárs támad rád, és őt nem kötik szabályok, mint téged.
Ergo: szerintem 90%-ban odaadod a pénzed és hagyod elmenni. (én is ezt tenném, pedig nálam fegyver van) És ez a helyes megoldás...az csak pénz, nem éri meg kockáztatni mert téged is hazavárnak.
Az más téma ha azért támadnak meg mert meg akarnak ölni...de erre még kisebb az esély mint arra hogy kirabolnak. Ilyen esetben más a felállás, mert az életedért küzdesz, és legyél fegyveres, vagy harcművész mindent meg fogsz tenni azért hogy ne te maradj lenn.
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:11
idézet:
Ezt írta special:
Egyébként több helyen láttam már aikido edzést, de olyat még nem, ahol támadni tanultak volna, pedig az is része, csak gondolom magasabb szinten. A lényeg a tökéletes védekezés és ellenfeled (edzésen társad!!) mozgási energiájának saját maga ellen fordítása. Nem azért, hogy nagyot mondjak, de ha szemtől szemben állsz egy magasan képzett aikidossal, és számít rád, akkor gyakorlatilag zéró az esélye annak, hogy meg tudd ütni vagy rúgni.[/quote]
Tökéletesen tisztában vagyok az aikido technikájának a lényegével, és a filozófiája még ennél is jobban tetszik.
Megkérdeztem a helyi 4 danos aikido mestert, hogy ki merne-e állni más harcművészetet űző ember ellen is. Nem válaszolt.
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:12
idézet:
Ezt írta keselyuu:
Én nem a harcművészetek ellen agitálok, sőt minden tiszteletem azoké akik magas szinten űzik (segal rulz)
DE...[/quote]
:o Harcmuveszetet (mint mar emlitettem en is es masok is) legritkab esetben tanul azert az ember, mert ki akar csinalni valakit (arra van hatekonyabb modszer is) ... olvasd el a fenti hozzaszolasok kozul azt, ami arrol szol, hogy a valo eletben is onbizalmat, magabiztonsagot ad, segit szembenezni a problemakkal, teljesen atformalja a testet es a lelket...
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:14
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Ha már Aikdonál tartunk, tudja valaki, hogy a Segal hány danos mester? Csak azért kérdem, mert lehet, hogy baromi gyenge színész, de amit csinál, azon látszik is, hogy tudja, hogy mit csinál. Nem úgy, mint a balerina Van Damme.[/quote]
7
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:14
idézet:
Ezt írta Flynn:
Tökéletesen tisztában vagyok az aikido technikájának a lényegével, és a filozófiája még ennél is jobban tetszik.
Megkérdeztem a helyi 4 danos aikido mestert, hogy ki merne-e állni más harcművészetet űző ember ellen is. Nem válaszolt.[/quote]
Erre a kerdesre en sem valaszoltam volna... nem az a kerdes ugyanis hogy merne-e, nezz bele az aikido filozofiajaba...
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:15
idézet:
Ezt írta Flynn:
Megkérdeztem a helyi 4 danos aikido mestert, hogy ki merne-e állni más harcművészetet űző ember ellen is. Nem válaszolt.[/quote]
Kuc-kuc-kuc![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:19
idézet:
Ezt írta Flynn:
7[/quote]
en 8-ra emlekszem... de mar fene sem tudja hanyat kapott az elmult evekben![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:44
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:54
idézet:
Ezt írta Flynn:
Igazi bunyóban tényleg nem. Csak bemutatókon tanítványok ellen, akik nagyon vigyáznak rá, hogy meg ne sebezzék a mestert.[/quote]
Edzéseken általában előre megbeszélt gyakorlatokat mutat be a mester egy választott, általában a jelenlevő között legmagasabb rangú társsal. Viszont vannak szabad gyakorlatok, ahol még mindig társként kell tekinteni egymásra, viszont itt már tetszőlegesen lehet támadni, természetesen egymásra vigyázva. Egyébként szerintem inkább annak kell vigyáznia a másikra aikidoban, aki védekezik...egy ütéstől vagy rúgástól, amit meg szándékozik állítani az ember, ha nem védik ki, vagy szúrás imitálásától még nem lett baja senkinek (nekem is csak a tejfogam esett ki régebben), viszont a védekezés során csúnya sérülést is lehetne okozni.
Elküldve: 2003. 12. 12. 15:58
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Még soha nem voltam aikidó edzésen ezért fogalmam sincs róla, de ott mennyire fektetnek hangsúlyt a fizikai kondícióra? Úgyértem mennyire fektetnek hangsúlyt az erősítésre? Vagy inkább a technikázás dominál?[/quote]
Van kicsi erősítés, ez mestertől függ, inkább a nyújtás a jellemző. Aikido nem feltétlenül igényel erős fizikumot, persze az mindig jól jön, vagy nagy termetet, ez már nem. Viszont egy 2 órás edzés rohadt fárasztó tud lenni csak gyakorlatok végzésével is. Ja, és mondjuk az esés gyakorlása is egy idő után döglesztő.
Elküldve: 2003. 12. 12. 16:03
idézet:
Ezt írta special:
Van kicsi erősítés, ez mestertől függ, inkább a nyújtás a jellemző. Aikido nem feltétlenül igényel erős fizikumot, persze az mindig jól jön, vagy nagy termetet, ez már nem. Viszont egy 2 órás edzés rohadt fárasztó tud lenni csak gyakorlatok végzésével is. Ja, és mondjuk az esés gyakorlása is egy idő után döglesztő.[/quote]
Tud valaki honlapot, ahol up-to-date adatok vannak aikido edzotermek, es edzesek idopontjairol? (jopar eves amit talaltam)
Elküldve: 2003. 12. 12. 16:03
Elküldve: 2003. 12. 12. 16:56
Elküldve: 2003. 12. 12. 17:10
idézet:
Ezt írta Sniper:
Tud valaki honlapot, ahol up-to-date adatok vannak aikido edzotermek, es edzesek idopontjairol? (jopar eves amit talaltam)[/quote]
[url="http://"http://aikido.org.hu/"]katt ide[/url]
Mondjuk ez se teljesen friss.
[ 2003. december 12.: Erős Pista szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 12. 17:23
idézet:
Ezt írta Cheese:
Hát én egy kicsit nyugatibb harcművészetet űzök
[url="http://"http://www.middleages.hu"]www.middleages.hu[/url]
[/quote]
Király ! De ugye edzés alatt [url="http://"http://www.mightyrhapsody.com/index2.htm"]RHAPSODY[/url] az aláfestő zene ?![]()
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Súgó
A téma zárva.