idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Ennek az ismerete nálunk az első vizsga része...[/quote]
Nem tudom... az utolso pontal nem ertek egyet. off: Sok helyen azt tanitjak, hogy ha fegyvert kell hasznalnod, akkor emberre pisztollyal sosem szabad egyet loni, mert egyet tul lehet elni, es ha veletlenul lebenitod, akkor eleted vegeig torodnod kell vele meg a lelkiismereteddel, hogy egy elo halottat "hoztal a vilagra". On: Ha az eletemert kuzdok, es ha modomban all megolni vagy megbenitani az ellensegem, es csak igy maradhatok eletben, akkor en inkabb megolnem...
Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Elküldve: 2003. 12. 12. 13:30
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2003. 12. 12. 13:47
fegyvervizsga gázpisztolyra : 1-2 hónap + kb 15e HUF
Ha van egy gázpisztolyod az bőven elég az önvédelemre. Ha elmérgesedik a helyzet akkor csak odadurrantasz a csóka pofijába és rögtön elmegy a kedve mindentől. Visszatartóereje is van, mivel aki neked akar ugrani 2* is meggondolja hogy megtegye, mert ki tudja milyen lőszer van a tárban.
Ja és még valami...99% hogy nem nyírod ki vele, így nem kell a lelkiismereteddel is viaskodni
Elküldve: 2003. 12. 12. 13:47
Keselyuu, ez nem erről szól elsősorban, és egyébként sem értek egyet. Aki fegyvert visel, az elsősorban magára veszélyes. Mondjuk a másiknál lehet, hogy nem gázpisztoly van. Ezen kívül hogyan hárítasz el gázpisztollyal egy ütést, szúrást? "Jajj, csókolom, van ám nekem stukkerem, csak a hátizsákomban felejtettem!"?
[ 2003. december 12.: special szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 12. 13:56
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:03
idézet:
Ezt írta special:
Sniper, ha nem értesz egyet a tanítással, akkor az a művészeti ág nem neked való. Ha csak úgy tudod megvédeni magadat, hogy megölöd az ellenfeled, akkor az egyúttal saját korlátaid megjelenése is. Minél magasabb szintre jut valaki, annál kevésbé van szüksége arra, hogy kárt tegyen az ellenfelében.[/quote]
"On: Ha az eletemert kuzdok, es ha modomban all megolni vagy megbenitani az ellensegem, es csak igy maradhatok eletben, akkor en inkabb megolnem"
Tehat csak elmeleti sikon beszeltem rola... csak akkor ha elkerulhetetlen, es valsztanom kell hogy megolom, vagy megbenitom.
idézet:
Ezt írta special:
Ellenfél, nem ellenség...[/quote]
Nem... nem veletlen irtam nagybetuvel... a fenti esetben igen is ellenseg, mert meg akar olni!
szerk: meg valami, a "szabajokhoz" a bibliat is sokan ismerik, tisztelik, es megis kevesen tartjak be (pedig meg csak nincsenek is szukseghelyzetben)
[ 2003. december 12.: Sniper szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:16
idézet:
Ezt írta Sniper:
Nem tudom... az utolso pontal nem ertek egyet. off: Sok helyen azt tanitjak, hogy ha fegyvert kell hasznalnod, akkor emberre pisztollyal sosem szabad egyet loni, mert egyet tul lehet elni, es ha veletlenul lebenitod, akkor eleted vegeig torodnod kell vele meg a lelkiismereteddel, hogy egy elo halottat "hoztal a vilagra". On: Ha az eletemert kuzdok, es ha modomban all megolni vagy megbenitani az ellensegem, es csak igy maradhatok eletben, akkor en inkabb megolnem...[/quote]
Ezt a tanítást így is lehet értelmezni, de így elvész egy fontos része: az élet szentségének legmesszebb menőkig való tisztelete. Másrészt pedig ha az életedért küzdesz, nem biztos, hogy tudsz dönteni. Az pedig, hogy élet-e megbénítva élni, egy olyan morális kérdés, amivel nem igazán tudunk tapasztalat nélkül szembenézni. Szerintem, legalábbis.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:18
idézet:
Ezt írta special:
Erre is fel kell készülni, viszont ez a legritkább eset. Nem mindig e szerint kell cselekedni. Szerintem.[/quote]
Szerintem sem túl gyakori ez az eset. Bár a médiában az ilyeneket mindig "kellő" képpen kihangsúlyozzák, hogy aki eddig ki mert menni az utcára, az se tegye.
Ez tény, hogy a 9mm-es gyorsabb, mint bármilyen ütés, rugás, dobás.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:19
idézet:
Ezt írta keselyuu:
harcművészet elsajátítása jó szinten: 5 év
fegyvervizsga gázpisztolyra : 1-2 hónap + kb 15e HUF
Ha van egy gázpisztolyod az bőven elég az önvédelemre. Ha elmérgesedik a helyzet akkor csak odadurrantasz a csóka pofijába és rögtön elmegy a kedve mindentől. Visszatartóereje is van, mivel aki neked akar ugrani 2* is meggondolja hogy megtegye, mert ki tudja milyen lőszer van a tárban.
Ja és még valami...99% hogy nem nyírod ki vele, így nem kell a lelkiismereteddel is viaskodni[/quote]
Ezzel semmi baj, épp csak nem teljesen ontopic. A harcművészetek elsajátításával nem csak azt tanulod meg, hogy hogy védd meg magad. Az egész életedre, gondolkodásodra kihat, megtaníít szembesülni a problémáiddal és a saját korlátaiddal - és átsegít rajtuk.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:22
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Ez tény, hogy a 9mm-es gyorsabb, mint bármilyen ütés, rugás, dobás.[/quote]
Viszont, mire előhúzod...
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:22
idézet:
Ezt írta special:
Szerintem az, aki bármely ág tanítását magáévá tette, legszívesebben sosem bocsátkozna harcba...
[/quote]
Ezt hadd emeljem ki, a kempo harcosi 'kódexének' is alapelve, kissé más megfogalmazásban. Meg gondolom a legtöbb harcművészeté.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:27
idézet:
Ezt írta Rive:
Viszont, mire előhúzod...[/quote]
A leggyorsabb tokból előhúzva leadott 'célzott' lövés rekordját 0,8 másodperccel tartja egy fickó. Az azér' nem rossz
.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:29
Az igazság az, hogy a kemporól nem sokat tudok(hallottam). Egy kicsit részleteznéd, hogy tulajdonképpen mit is takar ez az ág? Akár priviben is.
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:33
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
A leggyorsabb tokból előhúzva leadott 'célzott' lövés rekordját 0,8 másodperccel tartja egy fickó. Az azér' nem rossz
.[/quote]
Nincs valami adatod a 'célzott' pofonok sebességéről?
()
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:36
idézet:
Ezt írta Rive:
Nincs valami adatod a 'célzott' pofonok sebességéről?
()[/quote]
Volt olyan, amit nem is láttam, csak éreztem, az elég?![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:39
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Volt olyan, amit nem is láttam, csak éreztem, az elég?[/quote]
Bőven
Valami karate-bajnokságok réme volt egy időben egy fickó: rendszeresen alapállásból fejre indított rugásokkal nyert - ca. fél másodperccel a meccs kezdete után...
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:45
Ha barkinek barmilyen tapasztalata van a fenti iskolaval, vagy a vale tudo-val kapcsolatban az plizz ne tartsa magaban
Koszonom!
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:47
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Jim!
Az igazság az, hogy a kemporól nem sokat tudok(hallottam). Egy kicsit részleteznéd, hogy tulajdonképpen mit is takar ez az ág? Akár priviben is.[/quote]
Egy magyar úriember, Dr. Harnos Imre ennek az ágnak a teremtő nagymestere. Alapvetően egy küzdelemcentrikus harcművészet, részei: állóharc, földharc, fegyveres és pusztakezes formagyakorlatok, szituációs önvédelem.
[url="http://"http://kempo.mentha.hu"]A Bushido Dojo honlapja[/url]
Elküldve: 2003. 12. 12. 14:51
idézet:
Ezt írta Rive:
Bőven
Valami karate-bajnokságok réme volt egy időben egy fickó: rendszeresen alapállásból fejre indított rugásokkal nyert - ca. fél másodperccel a meccs kezdete után...[/quote]
Nem rossz. Gondolom, nem heti két edzésből hozta össze a formáját
...

Súgó
A téma zárva.