HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 14. 02:35

idézet:
Ezt írta Flynn:

Nem kell, hogy elhidd. Bognár Zolinak hívják a srácot és a nagyatádi dojóban edz.
[/quote]

Nem azt mondtam, hogy nem hiszem el.

Hanem azt, hogy urban legend szaga van.

Nem ugyanaz. :)

Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni??? :D ;)

#142 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 22:36

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Bár... még mindig szkeptikus vagyok. Gerinctöréssel sétafikálni??? :D ;)[/quote]

Vegulis nem lehetetlen, egyik ismerosom szilankosra tort csigolyaval maszott ki az ego auto alol (190cm magas srac fejtetore borult az auto parszor 140km/h kornyeken, es gyakorlatilag osszenyomta annyira, hogy osszeroppant egy csigolyaja) ... kesobb azt mondtak az orvosok, hogy talan ez az akaratero mentette meg a lebenulastol (bar a mai napig sem erzi a labujjait... lehet frenkizni, hogy taposod a labat es nem erzi :D... na meg azt sem ha o lep veletlen valaki labara :D)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#143 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 08:30

idézet:
Ezt írta foxyr:

A havi tandijat meg ki tudtam volna fizetni(ez 98-ban volt 5000Ft...az akkoriban a legdragabb volt), de sokba kerultek a cumok(s egy ido utan megkoveteltek a rendes edzoruhat, s az nem volt occcssso), illetve 5.szinttol maganorakra kellett volna jarnom, ami egy hetre 2-3000Ft...igy havonta akar 20000Ft-ba is kerult volna, s ez 20evesen egyetemista letemre nagyon nehezen elokeritheto volt. Bar most sem adnek ki 20000Ft-ot havonta edzesre.
[/quote]

20 pénz?? :eek: Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#144 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 09:08

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
És itt jön be az én (globális) véleményem: az a harcművészet, amely nem minősül versenysportnak a való életben semmit nem ér, bár lehet nagyon esztétikus a mozgáskultúrája, szimpatikus a szellemisége, és hobbinak kiváló...

Mert hogyan lehet eldönteni, hogy mely a "leghatékonyabb" harcművészet??? Csakis versenyen, "éles körülmények között" (és itt kifejezetten a full contactra gondolok). Minden egyéb dolog duma. Lehet szép, lehet jó, lehet tetszetős, de csak duma.[/quote]

Nem mondhatom, hogy valahol ne lenne ebben valami, ám erről mindazok, akik - akár versenyzés után is - végül a művészetibb ágat választották, némileg másképpen gondolkodnak.

Én meg nem szívesen hallanák egy 'komolyan vett' versenyről: nem hiszem, hogy néhány másodperces, esetenként győztes nélküli, halállal végződő meccsek bármit is jelentenének.

Bár, kétségkívül ismét valós tartalmat adnának mindannak, ami miatt az élethalálharcból rituálé lett:

idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában. [/quote]
Elköltöztem :-)

#145 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 15:39

idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában[/quote]

Akkor nézz utána.... :)
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#146 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 18:31

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

20 pénz?? :eek: Azt a leborult!! Eddig gondolkodtam rajta, hogy esetleg megnézem, de ezek után biztos, hogy nem.
[/quote]

Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni :D

#147 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 08:25

idézet:
Ezt írta foxyr:

Mint mondtam ez '98-ban volt....nem tudom mit valtozott...bar 90-es evek elejen 20-30rugoba is kerultek a sportcipok, s 13ev utan is ennyibe kerulnek....sot olcsobbak. Azert teljesen nem lehet alapul venni, de valamennyire adhat tampontot. Azert azt mondom, hogy menj el egy nyilt napra, s ott minden kerdesedre valaszt kaphatsz. A cuccokat azert csak egyszer kell megvenni :D
[/quote]

Szerintem, hogy olcsóbb nem lett az biztos. Én amikor elkezdtem kickboxra járni, akkor az edzőmtől kérdeztem milyen felszerelés kell. Az elején elég egy mackó nadrág, aztán ha meg tetszik, ráérsz a többit megvenni. Addig adott kölcsönbe kesztyűt is, ha kellett. Az 8 hónap után úgydöntöttem veszek saját kesztyűt meg lábfejvédőt. Mondta edzőm tud szerezni 4k-ért kesztyűt, igaz nem Top T*n és nem is Kw*n, de edzésre jó az is. Azt ennyi. A többi az opcionális volt, aki akarta megvette, aki nem az nem. Nálunk nem a pénzről szólt a sport, de hát ízlések és pofonok. Mondjuk egy herevédőt azért nem ártott beszerezni, mert néha-néha azért előfordult egy-két "lecsúszott" rúgás is. :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#148 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 09:05

idézet:
Ezt írta Flynn:
Akkor nézz utána.... :)[/quote]

Én már utánanéztem :)

#149 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:18

idézet:
Ezt írta Rive:

Én már utánanéztem :)
[/quote]

Megosztanád velünk?
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#150 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 13:50

idézet:
Ezt írta Flynn:
Megosztanád velünk?[/quote]

Ossza meg veled a Konrád bácsi :)

Tőlem meg legyen elég annyi: a rítusok kontrollja nélküli agresszió szélsőértékben az egyik legkontraszelektívebb tulajdonság - maximum egy marad. De az se mindig...

#151 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 01. 17:25

Nem láttam eme témát eme fórumban (eme ideig még), gondoltam, kinyitom.

Mivel az Aikido "valódi" harcművészet, úgy értem, nem versenyorientált, arra gondoltam, akik foglalkoznak ezen témával, ill. benne élnek, megoszthatnák egymással ide kapcsolódó gondolataikat.

Régebben (már vagy 10 éve) karatéztam, de otthagytam, nem a keménysége miatt. A városi embernek nincs könnyű dolga a harci művészetekkel.

Most pár edzés után szeretném elkezdeni az Aikido-val való ismerkedést. Persze nemcsak fizikai értelemben.

Szóval ha van érdeklődő kolléga, magasabb fokozatú aikidoka, bátran írjatok!

Köszy!  :cool:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#152 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 17:31

Nekem a csabai edzö a cimborám, söt már vendégül látta a nagymestert is anno :)

Jó kis sport ez  :respect:

No meg ne feledkezzünk meg Seagal bácsiról se, aki magasan müveli  :up:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#153 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:12

Seagal 7 danos, ami nagy megtiszteltetés Japánban is. 8-9 danos mesterből van néhány. 7 danosból mondjuk 10, 6 danosból mondjuk 200, stb. Az Aikidoban ugyanakkora dan fokozat, mint pl. a Karateban (pl. 4 dan) "kevesebbet" jelent, már ami a gyakorlók számához képesti arányt illeti. Szóval itt több "magas" fokozatú mester van. A karate 4 dan iszonyú magas!

Seagal egyike volt (ha nem az első) azoknak, akik Japánban taníthattak, külföldi létükre!

Remélem nem dobálóztam a számokkal, szóljatok, ha valami nem stimmel, amit írtam, csak hozzávetőleges persze... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#154 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 19:12

Seagal egyike volt (ha nem az első) azoknak, akik Japánban taníthattak, külföldi létükre!

tudtommal Ő volt az első, aki nem japán létére saját iskolát nyithatott!!! :respect:

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#155 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:18

Most nem emlékszem, hol olvastam, de szerintem a danok és gyakorlóik száma nem stimmel.:)

#156 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:19

a legszebb, leglátávnyosabb önvédelem, egyszerűen a többi fölé helyezem! persze ez csak az én véleményem!

üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#157 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 21:04

Idézet: jordan6 - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 19:19

a legszebb, leglátávnyosabb önvédelem, egyszerűen a többi fölé helyezem! persze ez csak az én véleményem!

Ez a hozzászólás nagyon tetszett. :respect:  Én is így gondolom. :)

A gimnázium végén 96-97-ben 2 évig jártam AIKIDO-ra Bp-en a Honvéd Kórházzal szemben. A Tüzér utcában volt, nem tudom most mi van vele. (Honvéd)

Az tetszett meg benne, hogy lendületes, elegáns, "kecses". Nem rombol, nem erőszakos, hanem az ellenség (támadó) lendületét-mozgását próbálja meg kihasználni, ki kell billenteni az egyensúlyából, hogy utána Mi szerezzük meg az irányítást felette. (mondjuk a támadó izületeit, csontjait nagyon megviseli, láttam vizsgán ronda csukló/alkar törést. :(

Várszegi Rudolf volt a mesterem. Itt van Tamura sensei-jel. Szép nagydarab ember. :) Olyan vastag a csuklója, hogy 2 kézzel alig értem át. :D Az AIKIDO mellett KEMPO-t, JU-JITSU-t és KENDO-t is oktat.
Kép

Vizsgáztam is, 6 kyu-s lettem, aztán a gimnázium végével abbahagytam, elkezdtem dolgozni, tanulni. Pedig szerettem csinálni. :(

Voltam  1x edzőtáborban Szlovákiában, ott volt Nebi Vural, meg vmi francia mester is. Nagyon élveztem, csak 6-kor kellett kelni, reggeli előtt futás. :)

Az AIKIDO alapítója.
Kép
O Sensei Morihei UESHIBA, 1883-1969

Kép
"Technikákban négy olyan tulajdonság használatos, melyek világunk természetét tükrözik vissza. A körülményektől függően légy olyan kemény, mint a gyémánt, olyan hajlékony, mint a fűz, olyan könnyen áramló, mint a víz vagy olyan üres, mint az űr. "

O-Sensei szabályai az Aikido gyakorlására
Az aikido egyetlen csapással dönt életrôl és halálról, ezért a tanítványoknak gondosan kell követniük instruktoruk tanításait, és nem szabad vetélkedni, hogy lássák ki a legerôsebb.

Az aikido egy olyan út, ami megtanít több ellenséggel bánni egyszerre. A tanítványoknak képezniük kell magukat hogy ne csak elôre, hanem minden oldalra tudjanak figyelni.

Az edzésnek mindig kellemes és vidám légkörben kell folynia.

Az instruktor csak egy kis szemszögét tanítja a művészetnek. Sokoldalú alkalmazásait minden egyes tanítványnak magának kell felfedeznie szüntelen gyakorláson és edzésen keresztül.

A mindennapi gyakorlásban elôször kezdd a tested megmozgatásával és aztán haladj az intenzív gyakorlás felé. Sose erôltess bármit természetellenesen vagy ésszerűtlenül. Ha ezt a szabályt követed, akkor még az öregek sem fognak megsérülni, és kellemes és vidám légkörben folyhat a gyakorlás.

Az aikido célja a test és a lélek edzése, ôszinte és komoly emberek kifejlesztése. Mivel ezeket a technikákat csak a beavatottak tanulhatják, ne áruld el másoknak, mert az lehet a következménye, hogy gengszterek kezdik el használni.

Egy kis olvasnivaló.
http://aikido.lap.hu/

>> Az AIKIDO  technikák rendszere <<

Szaotome Micugi: Az aikido alapelvei

olvasnivaló

>> Vizsgakövetelmények <<

Szerkesztette: eszpe 2004. 08. 01. 21:51 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#158 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 21:24

Aikido kanji
Kép

Kép

Kép

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#159 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 21:37

üdv!

végigolvastam a topicot, nagyjábol megnéztem a linkeket.
anno jártam 2-3 évig Kobudora, ami a Iaido kard nélküli "változata".
nem volt rossz, csak az edző.. otthagytam, aztán kb fél-egy évre rá felbomlott az egész. azta semmi.
most igy 17évesen haverommal gondolkodtunk, hogy amig nem késő kéne valami.
én otthon edzem mert elég kis darab vagyok.

de ha már edzünk (az edzotermi filing nem jon be..) akkor gondoltuk valami olyasmi kéne, amit lehet hasznositani az utcán.
sokszor járok/járunk olyan helyen ahol sajna kell(ene)
részemről egyelöre a futás van soron.

amire én gondoltam:
Kempo, Wing tsun, esetleg kyokushin.

azt a 2-3év edzést szerintem nem kell tekinteni, mert nem volt valami magas szinvonal.
melyiket ajánljátok?

#160 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:45

Én is örökké AIKIDOKA maradok, még ha nincs is időm rá mostanság.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.