HWSW Informatikai Kerekasztal: Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 10:29

A kérdés adott. Ki gyakorol ilyesmiket?
Én mostanában az Aikido-val és a Krav Magá-val szimpatizálok. Ez utóbbit sajnos csak Pesten oktatják.
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#2 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 10:40

Kick-boxoltam pár évig... Mostanában meg csak ülök a gép előtt :( Ezen változtatni kell! :) A kenjutsu-val szimpatizálok. ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#3 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 10:56

Én a Taek Won Do-t műveltem.

Mostanában a sörrel szimpatizálok. :p

#4 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:01

Zen Bu Kan Kempo Karate :cool:. Meg a sör :D.

#5 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:01

Én is kick-boxoltam két évig. És mondhatnám dettó, mert én is csak sörözök mostanában. :D Pedig jó lenne változtatni. Tud valaki Pesten egy olyan konditermet, ahol van boxzsák és megfizethető árban van?
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#6 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:04

:) ugy fest megis csak nyilt errol topic... a kondis topicban meg a profi box topicban mar volt ezzel kapcsolatban kerdesem, akkor nem akartam neki uj topicot inditani, de ugyfest megis csak van ra igeny :cool:

Egyebkent nekem szandekom a kozeljovoben elkezdeni valamit, tobben aikido-t javasoltak, de igazabol a vale tudo (Muay Thai + foldharc kombinalva) lenne szimpi leginkabb (csakhat alkatom miatt van aki nem ajanlja, van aki meg batorit, hogy nyugodtan mehetek... ugyhogy ebben meg bizonytalan vagyok)... esetleg wt ami meg szimpi lenne.
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#7 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:05

idézet:
Ezt írta Sniper:
:) ugy fest megis csak nyilt errol topic... a kondis topicban meg a profi box topicban mar volt ezzel kapcsolatban kerdesem, akkor nem akartam neki uj topicot inditani, de ugyfest megis csak van ra igeny :cool:

Egyebkent nekem szandekom a kozeljovoben elkezdeni valamit, tobben aikido-t javasoltak, de igazabol a vale tudo (Muay Thai + foldharc kombinalva) lenne szimpi leginkabb (csakhat alkatom miatt van aki nem ajanlja, van aki meg batorit, hogy nyugodtan mehetek... ugyhogy ebben meg bizonytalan vagyok)... esetleg wt ami meg szimpi lenne.
[/quote]

Uff, én (már) beszéltem :D.

#8 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:15

Én azt mondom, ha az ember le van egy kicsit épülve (mint én :D ) az gyúrjon egy kicsit rá mielőtt harcművészetre adja a fejét. Ugyanis a mozgástól elszokott izomnak eléggé megerőltető egy ilyen edzés és nem is egészséges. Tudom, mert a saját bőrömön tapasztaltam. Belevágtam és pont alapozási időszakban (jan-febr) kezdtem el, ami köztudottan a legkeményebb és egy gyönyőrű ínhüvely gyulladást összeszedtem. Nem bírta a vádlim az ugri bugrit.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#9 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:20

Az aikidoról annyit érdemes tudni, hogy rengeteg gyakorlással sem lehet 5 éven belül nagy eredményeket elérni, azaz például vészhelyzetben meg tudd védeni magadat. Ha rövid távon akar valaki testet formálni és verekedni megtanulni, akkor ne az aikidot válassza, nem erről szól.

#10 Felhasználó inaktív   Büfike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:27

idézet:
Ezt írta special:
Az aikidoról annyit érdemes tudni, hogy rengeteg gyakorlással sem lehet 5 éven belül nagy eredményeket elérni, azaz például vészhelyzetben meg tudd védeni magadat. Ha rövid távon akar valaki testet formálni és verekedni megtanulni, akkor ne az aikidot válassza, nem erről szól.[/quote]

Ez pontosan így van. Én is tanultam, de vészhelyzetben maradtam a jó öreg pofonnál, az is bevált :D

Mostanában már csak disznókat emelgetek :D
Hurka, kolbász, disznósajt:)

#11 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:30

idézet:
Ezt írta Büfike:

Ez pontosan így van. Én is tanultam, de vészhelyzetben maradtam a jó öreg pofonnál, az is bevált :D

Mostanában már csak disznókat emelgetek :D
[/quote]

Hentes vagy? :D ;)

#12 Felhasználó inaktív   Büfike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:31

idézet:
Ezt írta Erős Pista:

Hentes vagy? :D ;)
[/quote]

És mészáros. :cool:
Hurka, kolbász, disznósajt:)

#13 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:43

WT-vel állítólag elég gyorsan lehet fejlődni. És atléta testalkat sem kell hozzá, mert úgy reklámozzák, hogy még 80 éves tata is tudja csinálni. Nyomatja valaki?

#14 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:48

idézet:
Ezt írta Erős Pista:
WT-vel állítólag elég gyorsan lehet fejlődni. És atléta testalkat sem kell hozzá, mert úgy reklámozzák, hogy még 80 éves tata is tudja csinálni. Nyomatja valaki?[/quote]

Az a gond, hogy itthon sok helyen lehet tanulni, es ezek kozul nagyon keves van ahol "jol" tanitjak (Jo a tanar, es tenyleg azert tanit mert lat benned fantaziat, es nem azert mert tobb lesz a penze)

ps.: ez nem tapasztalat, csak a par hetes keresgelesem, es a sok embertol hallott info alapjan mondom (mindenki ezt allitja)

#15 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:49

idézet:
Ezt írta special:
Az aikidoról annyit érdemes tudni, hogy rengeteg gyakorlással sem lehet 5 éven belül nagy eredményeket elérni, azaz például vészhelyzetben meg tudd védeni magadat. Ha rövid távon akar valaki testet formálni és verekedni megtanulni, akkor ne az aikidot válassza, nem erről szól.[/quote]
Vészhelyzetben nincsenek szabályok. Ha az életed a tét, akkor úgysem teszel korlátokat magad elé. Szemdöfés, torokütés, ágyékrúgás, könyök és térd használat simán.
Ezért tetszik a Krav Maga.

#16 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:58

idézet:
Ezt írta Flynn:

Vészhelyzetben nincsenek szabályok. Ha az életed a tét, akkor úgysem teszel korlátokat magad elé. Szemdöfés, torokütés, ágyékrúgás, könyök és térd használat simán.
Ezért tetszik a Krav Maga.
[/quote]

Én meg pont ezért kickboxoltam. Ezeket én nem szívesen alkalmaznám vészhelyzetben sem, miattam ne vakuljon meg senki se. De ha kell betöröm az orrát és szétrúgom a combját, az legalább olyan hatékony, ha jól csinálja az ember. Ráadásul ki ellen gyakorlod a tökönrúgást? Nem szívesen lennék edzőpartnered! :)
Kickboxban meg simán lehet egy-kis "barátságos" bunyót is nyomni.

#17 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:12

Hm.

Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában.

Ha valaki úgymond 'férfiasan' védekezik, vagy szimplán lefekszik a földre, akkor a legtöbb esetben egy egyszerű veréssel megússza - már, ha előtte nem húzta fel az ellenfeleit.

Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához.
Elköltöztem :-)

#18 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:18

idézet:
Ezt írta Rive:
...Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához. [/quote]

Nem feltetlen azert akar valaki onvedelmet tanulni, hogy az utcan setalva arra varjon, hogy jol megcsaphasson valakit :) persze biztosan van ilyen is, de imho a legtobb embert csak azert tanulja (en is ezert szeretnem) hogy legyen egy olyan elfoglaltsaga, ami jo kondicioban tartja, forrmazza a testet es meg szivesen is csinalja.

Ha elkerulhetetlen a helyzet, akkor viszont valoban esszel kell osztani a hererugasokat... ha sokan tamadnak rad, akkor a legeredmenyesebb onvedelmi eszkoz (aker milyen ugyes is vagy valamiben) a futas

#19 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:21

idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában.

Ha valaki úgymond 'férfiasan' védekezik, vagy szimplán lefekszik a földre, akkor a legtöbb esetben egy egyszerű veréssel megússza - már, ha előtte nem húzta fel az ellenfeleit.

Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához.
[/quote]
Szituáció kérdése. A legtöbb esetben bőven elegendő, ha nyugodt maradsz, beszélsz, és kimutatod, hogy nem félsz. Ha nem találnak érzelmi fogást rajtad, általában elhúznak.

#20 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:23

idézet:
Ezt írta Sniper:

Ha elkerulhetetlen a helyzet, akkor viszont valoban esszel kell osztani a hererugasokat... ha sokan tamadnak rad, akkor a legeredmenyesebb onvedelmi eszkoz (aker milyen ugyes is vagy valamiben) a futas
[/quote]

Lehet hogy hülyének tartasz, de én sohasem futok. Egy nihilistának nincs vesztenivalója. :)

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó