Harcművészetek, önvédelmi- és küzdősportok
Elküldve: 2003. 12. 12. 10:29
Én mostanában az Aikido-val és a Krav Magá-val szimpatizálok. Ez utóbbit sajnos csak Pesten oktatják.
Elküldve: 2003. 12. 12. 10:40
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:01
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:01
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:04
Egyebkent nekem szandekom a kozeljovoben elkezdeni valamit, tobben aikido-t javasoltak, de igazabol a vale tudo (Muay Thai + foldharc kombinalva) lenne szimpi leginkabb (csakhat alkatom miatt van aki nem ajanlja, van aki meg batorit, hogy nyugodtan mehetek... ugyhogy ebben meg bizonytalan vagyok)... esetleg wt ami meg szimpi lenne.
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:05
idézet:
Ezt írta Sniper:
ugy fest megis csak nyilt errol topic... a kondis topicban meg a profi box topicban mar volt ezzel kapcsolatban kerdesem, akkor nem akartam neki uj topicot inditani, de ugyfest megis csak van ra igeny
Egyebkent nekem szandekom a kozeljovoben elkezdeni valamit, tobben aikido-t javasoltak, de igazabol a vale tudo (Muay Thai + foldharc kombinalva) lenne szimpi leginkabb (csakhat alkatom miatt van aki nem ajanlja, van aki meg batorit, hogy nyugodtan mehetek... ugyhogy ebben meg bizonytalan vagyok)... esetleg wt ami meg szimpi lenne.[/quote]
Uff, én (már) beszéltem.
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:15
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:20
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:27
idézet:
Ezt írta special:
Az aikidoról annyit érdemes tudni, hogy rengeteg gyakorlással sem lehet 5 éven belül nagy eredményeket elérni, azaz például vészhelyzetben meg tudd védeni magadat. Ha rövid távon akar valaki testet formálni és verekedni megtanulni, akkor ne az aikidot válassza, nem erről szól.[/quote]
Ez pontosan így van. Én is tanultam, de vészhelyzetben maradtam a jó öreg pofonnál, az is bevált
Mostanában már csak disznókat emelgetek![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:30
idézet:
Ezt írta Büfike:
Ez pontosan így van. Én is tanultam, de vészhelyzetben maradtam a jó öreg pofonnál, az is bevált
Mostanában már csak disznókat emelgetek[/quote]
Hentes vagy?![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:31
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
Hentes vagy?![]()
[/quote]
És mészáros.![]()
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:43
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:48
idézet:
Ezt írta Erős Pista:
WT-vel állítólag elég gyorsan lehet fejlődni. És atléta testalkat sem kell hozzá, mert úgy reklámozzák, hogy még 80 éves tata is tudja csinálni. Nyomatja valaki?[/quote]
Az a gond, hogy itthon sok helyen lehet tanulni, es ezek kozul nagyon keves van ahol "jol" tanitjak (Jo a tanar, es tenyleg azert tanit mert lat benned fantaziat, es nem azert mert tobb lesz a penze)
ps.: ez nem tapasztalat, csak a par hetes keresgelesem, es a sok embertol hallott info alapjan mondom (mindenki ezt allitja)
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:49
idézet:
Ezt írta special:
Az aikidoról annyit érdemes tudni, hogy rengeteg gyakorlással sem lehet 5 éven belül nagy eredményeket elérni, azaz például vészhelyzetben meg tudd védeni magadat. Ha rövid távon akar valaki testet formálni és verekedni megtanulni, akkor ne az aikidot válassza, nem erről szól.[/quote]
Vészhelyzetben nincsenek szabályok. Ha az életed a tét, akkor úgysem teszel korlátokat magad elé. Szemdöfés, torokütés, ágyékrúgás, könyök és térd használat simán.
Ezért tetszik a Krav Maga.
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:58
idézet:
Ezt írta Flynn:
Vészhelyzetben nincsenek szabályok. Ha az életed a tét, akkor úgysem teszel korlátokat magad elé. Szemdöfés, torokütés, ágyékrúgás, könyök és térd használat simán.
Ezért tetszik a Krav Maga.[/quote]
Én meg pont ezért kickboxoltam. Ezeket én nem szívesen alkalmaznám vészhelyzetben sem, miattam ne vakuljon meg senki se. De ha kell betöröm az orrát és szétrúgom a combját, az legalább olyan hatékony, ha jól csinálja az ember. Ráadásul ki ellen gyakorlod a tökönrúgást? Nem szívesen lennék edzőpartnered!
Kickboxban meg simán lehet egy-kis "barátságos" bunyót is nyomni.
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:12
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában.
Ha valaki úgymond 'férfiasan' védekezik, vagy szimplán lefekszik a földre, akkor a legtöbb esetben egy egyszerű veréssel megússza - már, ha előtte nem húzta fel az ellenfeleit.
Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához.
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:18
idézet:
Ezt írta Rive:
...Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához. [/quote]
Nem feltetlen azert akar valaki onvedelmet tanulni, hogy az utcan setalva arra varjon, hogy jol megcsaphasson valakitpersze biztosan van ilyen is, de imho a legtobb embert csak azert tanulja (en is ezert szeretnem) hogy legyen egy olyan elfoglaltsaga, ami jo kondicioban tartja, forrmazza a testet es meg szivesen is csinalja.
Ha elkerulhetetlen a helyzet, akkor viszont valoban esszel kell osztani a hererugasokat... ha sokan tamadnak rad, akkor a legeredmenyesebb onvedelmi eszkoz (aker milyen ugyes is vagy valamiben) a futas
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:21
idézet:
Ezt írta Rive:
Érdekes lenne utánanézni a különféle rítusok és tabuk szerepének az agresszió korlátok közé szorításában.
Ha valaki úgymond 'férfiasan' védekezik, vagy szimplán lefekszik a földre, akkor a legtöbb esetben egy egyszerű veréssel megússza - már, ha előtte nem húzta fel az ellenfeleit.
Az első kiosztott hererugás után azonban életbenmaradási esélyei konvergálnak a nullához. [/quote]
Szituáció kérdése. A legtöbb esetben bőven elegendő, ha nyugodt maradsz, beszélsz, és kimutatod, hogy nem félsz. Ha nem találnak érzelmi fogást rajtad, általában elhúznak.
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:23
idézet:
Ezt írta Sniper:
Ha elkerulhetetlen a helyzet, akkor viszont valoban esszel kell osztani a hererugasokat... ha sokan tamadnak rad, akkor a legeredmenyesebb onvedelmi eszkoz (aker milyen ugyes is vagy valamiben) a futas[/quote]
Lehet hogy hülyének tartasz, de én sohasem futok. Egy nihilistának nincs vesztenivalója.![]()

Súgó
A téma zárva.