Eszelős kis film, nekem kb ötödikre sikerült véginézni, mert 20 percenként meghaltam a nevetéstől
Filmajánló
Elküldve: 2005. 03. 13. 20:03
Eszelős kis film, nekem kb ötödikre sikerült véginézni, mert 20 percenként meghaltam a nevetéstől
Elküldve: 2005. 03. 13. 20:07
Spilberg István legújabb megaprodukciója, a Cécómókus forgatása nem éppen zökkenőmentes. A film ihletője, a cseh származású Edward Kritchmik, a multimilliomos playboy, aki addigi életét hátrahagyva a Zöldbéke mozgalom elkötelezett aktivistája lett, az életéről szóló filmforgatókönyvvel kapcsolatban emelt kifogásokat, hátráltatva ezzel az egyébként is kínosan lassú ütemben folyó forgatást.A film körüli jogvitákra válaszul Spilberg befagyasztotta a produkciós munkát, és mindössze egy hónap leforgása alatt előrukkolt egy kamaradarabbal, A hallójárat túszaival, melynek láttán a kritikusok már most elismerően bólogatnak. A rendező a fiók mélyére nyúlt, hogy előhalássza fiatalkori filmötletének vázlatait; a történetben egy arkansasi kisváros kórusának turnébusza egy azonosítatlan repülő tárgy általi sugárzástól berezonál, melynek következtében a busz utasai valamennyien időlegesen elveszítik hallásukat. A szintén megsüketült kóruspszichológusra hárul a feladat, hogy a hitet és tájékozódóképességet vesztett kórusvezetőt és a húsztagú énekegyüttest felrázza önsajnálatából és kivezesse a lelki mélygödörből.
Spilberg operatőre, Manusz Kapucni, kézikamerával dolgozott, hogy a szereplők zavart lelkiállapotát és a fejekben támadt zilált vákumot minél hűebben visszaadja. John Williams keze nyomán éteri muzsika csendül fel a vásznon. Az énekverseny transzvesztita házigazdájának rövidke, ám annál parádésabb mellékszerepében feltűnik a rendező régi barátja, Clint Eastwood.
A hallójárat túszai nem szokványos popcorn-mozi; Spilberggel hamarost régi formájában találkozhatunk a Cécómókus őszi bemutatóján.
Elküldve: 2005. 03. 13. 22:45
Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 15:39
Mivel a film akkor játszódik, amikor még nem vette fel a Che előtagot, így eredetileg sem tartalmazz a film címe.
Gabi
Elküldve: 2005. 03. 13. 22:52
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:45
Ez igaz. De ha egy embernek annyit mondasz: Guevara, nem biztos, hogy beugrik, kiről is van szó. Meg mégiscsak jobban szól az a cím, hogy Che Guevara, a motoros naplója, mint a Guevara a motoros naplója, nem?
Elküldve: 2005. 03. 13. 23:32
Elküldve: 2005. 03. 14. 01:07
Idézet: Lord - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 23:08
mint a shaolin soccer
Ha mar Tavol-Kelet, akkor itt egy rovid reszlet az Escape from Hong Kong Island-bol (2004-es):
Escape_from_Hong_Kong_Island_intro_(XviD-AAC_v2).mkv ~9 MB
Es ismerteto, aki szereti a film megnezese elott olvasgatni, annak tartalmat
Szerkesztette: blash 2005. 03. 14. 01:12 -kor
Elküldve: 2005. 03. 14. 08:36
Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:52
Tehát inkább marketing, mint valóság?
Gabi
Elküldve: 2005. 03. 14. 09:54
Ping Pong - Az ököl színre lép
(Kung Pow: Enter the Fist) IMDb AllMovie
amerikai-hongkongi akció-vígjáték, 81 perc, 2002
rendező: Steve Oedekerk
forgatókönyvíró: Steve Oedekerk
operatőr: John J. Connor
jelmeztervező: Shawnelle Cherry
zene: Robert Folk, David Arnold
látványtervező: Sean Mannion
vágó: Paul Marshal
szereplő(k):
Steve Oedekerk (A Kiválasztott)
Ling Ling Tse (Ling)
Lin Yan (Dying Ling)
Chia Yung Liu (Wimp Lo)
Hui Lou Chen (Master Tang)
Chi Ma (Master Doe)
A legmegrögzöttebb kung-fu filmrajongók is meglepődnek a filmparódia láttán? A mókás filmrendező vette az 1970-es évek kung-fu filmjeinek elcsépelt sablonjait, megtöltötte mai szereplőkkel és mindezt jól összekeverte! Mozi a moziban, a javából. Adott a főhős, a Kiválasztott, akinek meg kell bosszulnia szülei halálát. Az elkövető egy sötét alak, maga a kung-fu legenda, aki Fájdalom Mester néven ismert. A Kiválasztottnak sok veszélyes és általában nevetséges helyzeten kell sikítva átvergődnie, hogy lelke nyugalmát meglelje a bosszúban. Azonban ő sem számíthatott például a furcsa gyilkológépre, azaz a keleti harcművészetekre betanított alapvetően békés tehénre...
Elküldve: 2005. 03. 14. 10:37
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 8:36
A filmek már elsősorban erről szólnak, nem? Kivéve a természetfilmek, de ennek ehhez nem sok köze van
Elküldve: 2005. 03. 14. 10:40
Gabi
Elküldve: 2005. 03. 14. 10:44
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 10:40
Egyet értek
Elküldve: 2005. 03. 14. 12:20
Idézet: lehella - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 20:03
Ez tipikusan egy olyan film, amit nem lehet / nem szabad szinkronizalni, szerintem.
Ugyhogy eredetiben ajanlom mindenkinek...
Tovabba az Aiii valamint Ali G in America sorozatot... a mufaj kedveloinek!
... en mar fuggo vagyok
Respect!
Blog
Elküldve: 2005. 03. 14. 13:12
"East side is the best, west side is the best, east side, west side, east side west side, west side...
Elküldve: 2005. 03. 15. 10:19
Tarantino
Elküldve: 2005. 03. 15. 11:11
Idézet
Következő filmje, a Ponyvaregény című két és fél órás opus, melynek szintén írója és rendezője is Tarantino volt, a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmát ért, emellett a legjobb forgatókönyvnek járó Oscart is megkapta.
Tanulmányok és elemzések tömege született arról, hogy mi a siker titka. Amiben a legtöbb kritikus egyetért: Tarantino munkáinak frissessége nem kis részben annak köszönhető, hogy a szerző szakított a hollywoodi dramaturgia egyik megcementesedett tételével, a lineáris történetvezetés egyedül üdvözítő voltának kényszerképzetével, arról nem is beszélve, hogy jelenleg a teljes hollywoodi mezőnyben nem akad senki, aki ilyen eleven, az élő nyelvhez ennyire közel álló dialógusokat képes írni.
Magyarán, mint a rágógumi és a szabadszájú ordenáréság mestere, bármi duplanullát képes eladni habos felfújtként
Elküldve: 2005. 03. 15. 11:18
Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 10:11
És baromi jól csinálja. Nem a történet a lényeg, hanem a stílus, és a feeling. Ezzel engem, és nem csak engem lenyűgöz.
Azokat nem köti le akik csak azt nézik, hogy hogyan lő a főhős a helikoptergépágyúval, hányszor támad fel a főhős, és hányan halnak meg percenként a filmben.
Elküldve: 2005. 03. 15. 11:19
Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 12:11
hát szerintem nem egészen. ha megnézed sok mai filmcsillag tarantino filmben kezdte,
mert ott alakított nagyot
másrészt nem a szokásos hollywood-i film cselekményt adja, meghalhat akár a főhős is.
egy normál filmben ilyen soha nem történik. és pont az ilyen extráktól érdekes egy tarantino
film
tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!
Elküldve: 2005. 03. 15. 11:25
Szerkesztette: Favágó 2005. 03. 15. 11:27 -kor
Elküldve: 2005. 03. 15. 11:35
Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 11:19
Filmcsillag? Kire gondolsz? Tarantinonak vannak kedvenc szineszei (Uma Thurman, Michael Madsen, Tim Roth, Harvey Keitel) De egyik sem az, akire a filmcsillag jelzo illene... es volt mar nevuk Tarantino elott is...
Samott

Súgó
A téma zárva.