Lehet, hogy már volt, - akkor elnézést - de én még csak most láttam:
Saw, színes, amerikai film (2004)
Szereplők: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover, Dina Meyer, Ken Leung, Monica Potter
Írta: James Wan, Leigh Whannell
Rendezte: James Wan
"Két egymás számára ismeretlen férfi, Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) és Adam (Leigh Whannell) egy lerobbant fürdőszoba csöveihez bilincselve találja magát: lábuk mellett egy-egy életlen fűrész, közöttük egy vértócsában fekvő holttest, a tetem mellett pedig egy diktafon hever. Hamarosan kiderül, hogy a rendőrség által „Jigsaw”-ra keresztelt elmebeteg sorozatgyilkos űz velük kegyetlen játékot, aki ugyan saját kezűleg még senkivel sem végezett, ám áldozatait folyamatosan olyan helyzetbe hozza, hogy azok lényegében saját halálukat okozzák. A feladat ezúttal sem kellemes: Gordonnak pár órán belül végeznie kell Adammel, vagy mind a ketten a csövekhez vasalva végzik, ráadásul az orvos családja is szörnyű halált hal..."
Régen láttam ilyen témában ennyire minőségi filmet. Rettegés, feszültség, jókora csattanó a végén, minden, ami kell.
Tény, hogy lehet hasonlítgatni más filmekhez, szinte minden részére rá lehet fogni, hogy innen, vagy onnan való, de mégis: szerintem nagyon jól sikerült alkotás, ajánlom mindenkinek.
Szerkesztette: BigBear 2005. 03. 20. 12:36 -kor