HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:46

Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 22:30

Pl hol? :think:

vannak pl a belassított - a színészek elszánt tekintettel néznek - szörnyen drámai hangulatú jelenetek
ezek nekem a legtöbb esetben túlzóak, ahogy nem egy akció megoldása is...
egyszerűen az az érzésem, hogy néha a kevesebb több lenne.

#962 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:57

BeCool. Most néztem meg.  :)  Nekem tetszett nagyon, jó film. Ja meg szerdán megnéztem az Átok című förtelmet is, na azt nem ajánlom.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#963 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 00:46

Túlvagyok a Le a fejjel! című magyar alkotáson. Vegyes érzésekkel. Annyiban maradnék, hogy van néhány ötletes poén benne, de Tímár Péter rájöhetne h. elsősorban filmrendező, nem pedig trükkoperatőr. Engem személy szerint nagyon zavartak a villódzások meg fényjátékok. Amúgy Hernádi, mint színésznő: remek! Gálvölgyi, Bajor, Garas sem marad le igazán... Ganxsta-tól meg rosszabbat vártam. A film cselekménye erősen kiszámítható, úgy bő egy óra után néztem rá az órámra, hogy lassan vége lehetne...

Ha nem magyar film lenne, maximum letöltöttem volna, egyszer nézhető.

Kép
KépKépKép
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#964 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:42

Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 23:30

Pl hol? :think:

mindenhol.
woo-s jelenetek annyira gagyik.
ezek az összevissza repülök a levegőben, közben tárazok és 60 golyóval kivégzek 30 embert, majd
gurulva kikerülöm a gránátot és megyek tovább.... ppfff  :down:

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#965 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:17

jójó ez végülis igaz...
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#966 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:12

Idézet

A rejtélyes hölgy
(The Lady in Question)
amerikai film, 95 perc, 1999

rendező: Joyce Chopra
forgatókönyvíró: Gene Wilder, Gilbert Pearlman
zeneszerző: John Morris
operatőr: Bruce Surtees
vágó: Angelo Corrao

Kép

szereplő(k):
Gene Wilder (Larry "Cash" Carter)
Mike Starr (Tony Rossini hadnagy)
Cherry Jones (Mimi Barnes)
Barbara Sukowa (Rachel Singer)
John Benjamin Hickey (Paul Kessler)
Claire Bloom (Emma Sachs)

Történet emberekről, beszélgetésekről, karakterekről, izgalomról. Számít, hogy ki, miről beszél vagy miről hallgat. Számít, hogy ki mit gondol és számít, ki hogyan gondolkodik. Nincsenek benne se pofonosládák, se vérfagyasztó sikolyok. Csak egy könnyed történet, ahol meghallgatnak embereket. Akik bizony pénzért - vagy csak vágyakért - ölnek is. Meg gyereket csinálnak, házasodni akarnak, zongoráznak, felszolgálnak, ápolnak, mérgesek, indulatosak, mosolygósak. Csak olyan emberiek.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#967 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:32

Eurotrip

Idézet

Scott-ot (Scott Mechlowicz) az érettségi bankett előtt dobja a barátnője egy punk együttes excentrikus énekese kedvéért (Matt Damon frenetikus cameo-ja). Hősünk csalódottságában merev részegre issza magát, és ebben az állapotában csúnyán megbántja a vele e-mail-ező szőke bombázót, akit a fiú végig magához hasonló neműnek vélt. A fatális tévedés kiderültével Scottie elhatározza, hogy a nyári szünetét rááldozza arra, hogy megtalálja a lányt a hatalmas és (számára) ismeretlen Európában. Elmaradhatatlan cimborájával, Cooperrel (Jacob Pitts) és az egymásra egyáltalában nem hasonlító vegyes ikerpár oldalán Scott elindul élete legnagyobb kalandjára.

Természetesen a legtöbb fordulat és poén előre kisakkozható, az instant karakterek pedig már jópár hasonszőrű tinivígjátékból ismerősek lehetnek, és persze az is vérlázító, ahogyan az amerikaiak kifigurázzák és megalázzák Európa kulturális örökségét, de valahogy ezt olyan durván és viccesen teszik, hogy muszáj röhögni rajta. Meg csendben tegyük hozzá, hogy egy átlag amerikai tini ténylegesen valahogy a filmben szereplő sztereotípiákhoz hasonlóan képzelheti el jó öreg kontinensünket. Néhány találó poén és szenzációs cameo (az egykori wimbledoni labdarúgó, Vinnie Jones mint a Manchester United ultráinak vezére) színezi élvezhetővé a Eurotúrát, mely ostobaságában is kellően szórakoztató. Csak erős idegzetűeknek.

Kép

Jó film, érdemes megnézni :up:
(16+) :D :D

#968 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 00:14

Kép

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby) (2004)
színes amerikai filmdráma, 137 perc

Szereplők: Clint Eastwood, Morgan Freeman, Hilary Swank
Rendező: Clint Eastwood

Frankie Dunn boxedző. Mióta megszakította lányával a kapcsolatot nem igen enged közel senkit magához. És egyáltalán nem akar kivételt tenni Maggie Fitzgeralddal sem. A fiatal, jó adottságokkal, hatalmas akaraterővel és elszántsággal megáldott lánynak viszont szüksége van tehetsége kibontakoztatásához valakire, aki hisz benne.

Frankie először menekül a felelősség elől, de végül Maggie kitartása meggyőzi. Hozzálátnak a közös munkához, melynek során olyan mély, baráti kapcsolat alakul ki köztük, amilyennek mindketten régóta hiányát érezték, amely feledteti velük a múltat és pótolja az elveszett családot. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.

A film és alkotói már 2004-ben számos fesztiváldíjat és jelölést kaptak. Az idei Golden Globe-on Clint Eastwood a legjobb rendező, Hilary Swank a legjobb drámai színésznő díját nyerte és a filmet hét Oscarra jelölték.

---------------

Csodálatos film, rendkívül megfogott már az első pillanattól kezdve. Valóságos, lassú, tele érzelmekkel és humorral. Nagyon megérdemelte azt a néhány Oscar-t. Le a kalappal Clint Eastwood előtt.  :respect:
Wherever you go, go with all your heart.

#969 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 00:22

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 0:14

Csodálatos film, rendkívül megfogott már az első pillanattól kezdve. Valóságos, lassú, tele érzelmekkel és humorral. Nagyon megérdemelte azt a néhány Oscar-t. Le a kalappal Clint Eastwood előtt.  :respect:

Én tegnap (mivel már 0:21 van:D) néztem meg, egyet értek veled, nagyon jó film.

#970 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 01:27

Ál/arc
Hát szerintem valami eszméletlen amikor a csónak felborul és a 2 öltönyös repül a levegőben.
vagy amikor cage az elején kiszáll a kocsiból, de én már csak ilyen vagyok, tudok örülni az ilyen dolgoknak és a jól használt lassítást imádom.

Szerkesztette: playback 2005. 03. 20. 01:28 -kor

- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#971 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:01

Idézet: AMD rula - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 0:22

Én tegnap (mivel már 0:21 van:D) néztem meg, egyet értek veled, nagyon jó film.

Ebben az esetben az "egyetértek" egybeírandó. Külön akkor, ha "kettő közül egyet értesz". :)
Örülök, hogy neked is tetszett a film.  :up:

Szerkesztette: Dorien 2005. 03. 20. 12:04 -kor

#972 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:09

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 0:14

:respect:  :respect:  :respect:

Nem tudok én se mást mondani: csodálatos film, csodálatos alakítások, abszolut megérdemelt Oscarokkal. Eastwood ismét bizonyított.  :respect:
42

#973 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:21

Lehet, hogy már volt, - akkor elnézést - de én még csak most láttam:

Kép

Saw, színes, amerikai film (2004)
Szereplők: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover, Dina Meyer, Ken Leung, Monica Potter
Írta: James Wan, Leigh Whannell
Rendezte: James Wan

"Két egymás számára ismeretlen férfi, Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) és Adam (Leigh Whannell) egy lerobbant fürdőszoba csöveihez bilincselve találja magát: lábuk mellett egy-egy életlen fűrész, közöttük egy vértócsában fekvő holttest, a tetem mellett pedig egy diktafon hever. Hamarosan kiderül, hogy a rendőrség által „Jigsaw”-ra keresztelt elmebeteg sorozatgyilkos űz velük kegyetlen játékot, aki ugyan saját kezűleg még senkivel sem végezett, ám áldozatait folyamatosan olyan helyzetbe hozza, hogy azok lényegében saját halálukat okozzák. A feladat ezúttal sem kellemes: Gordonnak pár órán belül végeznie kell Adammel, vagy mind a ketten a csövekhez vasalva végzik, ráadásul az orvos családja is szörnyű halált hal..."

Régen láttam ilyen témában ennyire minőségi filmet. Rettegés, feszültség, jókora csattanó a végén, minden, ami kell.
Tény, hogy lehet hasonlítgatni más filmekhez, szinte minden részére rá lehet fogni, hogy innen, vagy onnan való, de mégis: szerintem nagyon jól sikerült alkotás, ajánlom mindenkinek.

Szerkesztette: BigBear 2005. 03. 20. 12:36 -kor

42

#974 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:25

Kép

Stephen King: Dolores Claiborne (1995)
színes amerikai thriller, 132 perc

Szereplők: Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer, John C. Reilly, Judy Parfitt, Eric Bogosian, David Strathairn
Rendező: Taylor Hackford

Tartalom: Dolores Claiborne közel negyed századon keresztül viselte gondját a kibírhatatlan vénasszonynak tartott Vera Donovannek, akit egy napon holtan találnak. Minden jel balesetre utal - úgy tűnik, Vera leesett a lépcsőn - de a helybeliek - a kis Maine-állambeli sziget lakói - arra gyanakodnak, hogy Doloresnek is köze lehetett az asszony halálához. A helyi seriff is gyilkossággal gyanúsítja Dolorest.

A hír hamarosan eljut Selena St. George-hoz, Dolores New Yorkban élő lányához, aki évek óta elhidegült már anyjától. Most azonban munkáját hátra hagyva siet haza, hogy a nehéz időkben az asszony mellett álljon. Szíve mélyén azonban érzi, hogy Dolores nem lehet teljesen ártatlan, hiszen 15 évvel korábban egyszer már került hasonló helyzetbe, amikor részeges férjét - Selena apját - érte halálos „baleset“….

-------------------

Ez tetszett még mostanában nagyon. Kathy Bates legjobb alakítása talán. Mondjuk a "Tortúrában" sem volt rossz. :)

#975 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:29

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:21

Saw

Jó kis történet... :evil2:

#976 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:29

stephen king-nek vagy 40+ könyvét olvastam.

egyetlen 1 volt, ami nem tetszett : Dolores .... :)

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#977 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 15:39

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:29

stephen king-nek vagy 40+ könyvét olvastam.

egyetlen 1 volt, ami nem tetszett : Dolores .... :)

Ezt még nem olvastam, de filmben nagyon jó szerintem.
Épp a Setét Tornyot olvasom Kingtől, de a 3. rész közepe felé meguntam.

#978 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:11

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 16:39

Ezt még nem olvastam, de filmben nagyon jó szerintem.
Épp a Setét Tornyot olvasom Kingtől, de a 3. rész közepe felé meguntam.

abból az a baj, hogy az összeset nem adták még ki magyarul :)

amúgy nagy átlagban a stephen king filmek sz*rok.
kivétel talán a
halálsoron
titkos ablak titkos kert .

könyvben iszonyat sok jó írása van :) akinek bejön a stílusa persze :)

tasp

#979 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 21:14

Szerintem King könyvei nem filmre valók... szerintem  ;)
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#980 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 21:42

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:11

abból az a baj, hogy az összeset nem adták még ki magyarul :)

amúgy nagy átlagban a stephen king filmek sz*rok.
kivétel talán a
halálsoron
titkos ablak titkos kert .

könyvben iszonyat sok jó írása van :) akinek bejön a stílusa persze :)

tasp

Uhh, és A remény rabjai? :) Kinget amúgy meg olvasni kell, ez tény :).

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.