orange mocca frappuchinoo!!!!!!
Filmajánló
Elküldve: 2005. 09. 23. 23:19
orange mocca frappuchinoo!!!!!!
Elküldve: 2005. 09. 24. 13:04
Idézet

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A púpos
Turcsányi Sándor
A púpos meghalt, de Lagardere él! – kiáltott egykoron Jean Marais, és kardélre hányta a rosszat. Persze tévedett. Tudatom ezúton, a görbe hátú köszöni, jól van, bár léte úgyszólván búvópatak, mely most ismét előtör.
Jean Marais nekem persze tévedhetetlen volt. Vesztemre. Egy hónapig gyakoroltam a nevers-i vágást, mire a függönyhúzóval rá mertem törni Gonzague-ra, az alacsony származású ebre, ki Pörkölt fedőnév alá rejtezve a tömbbizalmi tulajdonát képezte. A vívócsel fényesen bejött, úgyhogy rögtön megismertem egy másik szúrást is. Tetanusnak hívták, ugyancsak nemes testrészre irányult, minek következtében egy hét alatt hasonfekve elolvastam Févalt. Ebből látszik, hogy nem ma kezdtem, de most újra láthattam kiskorom némiképp hendikepes lovagját, immár tehát kétpúpú vagyok, sőt több, ha hozzácsapom az 1934-es és ’44-es adaptációkat.
Persze Philippe de Broca sem ma kezdte. ’61-ben megcsinálta a Cartouche-t, ami csak hagyján, de azóta megnézte az összes lehetséges kosztümös filmet. Különös tekintettel a kizárólagosnak hitt francúz terrénumra betolakodó amerikai martalócok munkáira. Lett is foganatja. Noha jószerivel egy időben készültek, Broca Púposa bízvást tekinthető az amerikai Vasálarcosra adott francia ellenvágásnak. Philippe, a nyugdíjkorhatárt csendesen megkerülő hentes és mészáros virtigli fradikolbászt készített. Beledarált mindent, mit hosszú és kalandos pályája során magáévá bírt tenni. Fenn a vásznon lóra mászom, kiáltja Scaramouche, a különös komédiás, a király nem várja nagyon Fracasse kapitányt, D’Artagnan kiváltja az ékszereket egy londoni zaciból, Quasimodo álmában csenget egy kicsit, de nem ettől megy a villamos.
Jean Marais színészkirály, mellesleg az amerikai Vasálarcos öt színészkirályt tudott fölmutatni, akik közül csak kettő volt francia, egyikük ráadásul királynő. Daniel Auteuil viszont, bár kétségtelenül lokális kedvenc, César a legjobb férfialakításért, Arany Pálma dettó, de messze nem király, kisnemes inkább. Nevers sem herceg, a Holló 2. nem a főrendek csatája volt.
Ám ez mind potomság. Le van szúrva, sajna kicsit el is, de ez se számít, ha ön nem megy Lagardere-hez, Lagardere megtalálja önt. S ez így szép.
Elküldve: 2005. 09. 24. 13:12
Elküldve: 2005. 09. 24. 13:18
Idézet

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szereplõk: Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Jess Hahn,
Marcel Dalio, Jean Rochefort, Odile Versois, Philippe Lemaire
Rendezte: Philippe de Broca
Cartouche (Jean-Paul Belmondo) egyszerû sorból származó fiú, aki Párizs királya szeretne lenni. Csatlakozik a piti tolvajokhoz és vezérükké válik. Kedvessége, eleganciája révén - mivel a gazdagoktól elvett pénzt a szegények között osztja szét - elnyeri a banda és a páriszi nép megbecsülését illetve a a gyönyörû tolvajlány, Vénusz (Claudia Cardinale) szerelmét.
Halálos ellensége, Ferrussac rendõrezredes (Philippe Lemaire) csapdájából rendre elmenekül, de nem menekülhet annak feleségétõl (Odile Versois), akibe végzetesen beleszeret.
Ezzel halálos veszedelembe sodorja a bandát és Vénuszt...
Elküldve: 2005. 09. 24. 13:20
Igaz én először olvastam, és csak később láttam filmen a Shogunt, de a minisorozat nem nyűgözött le. James Clavell regénye viszont zseniális.
RE: ezt Evil postjára reagáltam, csak közben beékeltek egy hozzászólást.
Szerkesztette: Etele 2005. 09. 24. 13:27 -kor
Elküldve: 2005. 09. 24. 18:08
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:12
Elküldve: 2005. 09. 25. 21:27
Gyakorlatilag alig ismertem rá Christian Bale-re, mikor nem csontvékonyan mutatták a végén
vs.
Elküldve: 2005. 09. 25. 21:30
Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 19:13
Valakinek biztos bejön, de én 5 perc után kikapcsoltam, egyszerűen nem kötött le, nem keltette fel az érdeklődésem. Olyan vontatott, műszagú, sehangulatúan indult.
Szerkesztette: Mumia 2005. 09. 25. 21:31 -kor
Elküldve: 2005. 09. 25. 21:33
Idézet: Evil. - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:46
Egyetértünk. Eltekintve attól, hogy nekem csak a 7-es és a 9-es nem tetszik a többi elmegy.
Érdekes dolog, hogy a Hellraisernél meg pont fordítva van. Az első 4 felejthetős, viszont a 5-7.
Elküldve: 2005. 09. 26. 00:20
Idézet
(The Buldog Breed)

angol vígjáték, 94 perc, 1960
rendező: Robert Asher
író: Jack Davies
forgatókönyvíró: Henry Blyth, Jack Davies, Norman Wisdom
zeneszerző: Philip Green
operatőr: Jack Asher
producer: Hugh Stewart
vágó: Gerry Hambling
szereplő(k):
Norman Wisdom (Norman Puckle)
Ian Hunter (Sir Bryanston Blyth admirális)
David Lodge (Knowles)
Robert Urquhart (Clayton parancsnok)
Edward Chapman (Mr. Philpots)
Eddie Byrne (Filkins)
Norman Puckle nagy bánatban vagyon. Viszonzatlan szerelme egy kis sztárjelölt iránt már-már öngyilkosságba hajszolja. Szerencsére megmenekül, de ennek az az ára, hogy csatlakoznia kell a hadsereghez. Itt komplett idiótaként viselkedik, ezért senki nem érti, hogy az admirális miért őt választja ki, mint az első embert, akit fellőnek a világűrbe. Hogy az ördögbe úszhatja ezt meg Norman?
Elküldve: 2005. 09. 26. 00:33
Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.
Elküldve: 2005. 09. 26. 16:09
Elküldve: 2005. 09. 26. 16:14
Idézet
juj, ez nagyon jó film. szvsz kötelező darab!
Elküldve: 2005. 09. 26. 16:28
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:14
azze, az avatarod
Elküldve: 2005. 09. 27. 00:49
Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.
Elküldve: 2005. 09. 27. 15:24

Súgó
A téma zárva.