HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 22. 19:28

Idézet

A vád tanúja

rendező: Billy Wilder

Kép

Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton, Elsa Lanchester, John Williams, Henry Daniell, Ian Wolfe, Torin Thatcher, Norma Varden, Una O'Connor, Francis Compton, Philip Tonge, Ruta Lee

Agatha Christie színműve alapján készült Billy Wilder klasszikus filmje, amelyben egy gyilkos utáni bravúros nyomozást kísérünk végig. Wilfried Robarts, a jónevű ügyvéd védi a rokonszenves Leonard Vole-t, akit egy özvegyasszony megölésével vádolnak. Bár Volenak sem indítéka, sem alibije nincs Sir Wilfried hisz az ártatlanságában, még ha Mrs. Vole, ez a kemény, rideg asszony, nem sokat tesz is férje fölmentése érdekében. Sőt, inkább ő a vád tanuja, aki minden megszólalásával csak árt férjének. Minden látszat ellenére Sir Wilfried biztosra veszi, hogy Mrs. Vole valamit titkol... A titokzatos Christine Vole volt Marlene Dietrich utolsó nagy szerepe, mielőtt végleg búcsút mondott a filmnek.

#1542 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 22. 21:17

Ma este egész értelmes a tévék kínálata... :) Mátrix trilógia a HBO-n, Gossford Park az M2-n, Amcsi Pite a Cool-on, a Get Carter se rossz film, no meg az Interjú a vámpirral is egész jó... Van miből válogatni. :)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1543 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 00:27

Én megnéztem Madár meccsét. Érdemes volt. :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#1544 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 01:40

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 1:27

Én megnéztem Madár meccsét. Érdemes volt. :up:

12. menet TKO-val győzött Madár, valóban érdemes volt megnézni :) mondjuk néha nehéz volt eldönteni melyikük a fáradtabb... bár ez nem is film volt :)
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1545 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 03:13

Kép
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1546 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 08:50

:respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1547 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 23. 12:58

Idézet

Lúdas Matyi
magyar mesefilm, 107 perc, 1949

rendező: Ranódy László, Nádasdy Kálmán
író: Fazekas Mihály
forgatókönyvíró: Szinetár György
zeneszerző: Szabó Ferenc
operatőr: Hegyi Barnabás
jelmeztervező: Márk Tivadar
vágó: Zákonyi Sándor

Kép

szereplő(k):
Soós Imre (Lúdas Matyi)
Solthy György (Döbrögi)
Horváth Teri (Piros)
Ruttkai Éva (Gyöngyi)
Bozóky István (Nyegriczky)
Pártos Erzsi (Anyó)
Somlay Arthúr (prof. Mohos)
Kiss Manyi (Pamela)
Görbe János (Nyegriczky)

Fazekas Mihály 1805-ben írt verses elbeszélésének furfangos suhanca a magyar irodalom első olyan népi figurája volt, aki háromszor is jogos bosszút állt a dölyfös és kegyetlen földesúron a megaláztatásaiért. Ez a mű kitűnő alapanyagnak bizonyult a Rákosi-rendszer népideológiájának propagálására, ezért 1949-ben az államosított filmgyártás egyik reprezentatív alkotása lett. Hogy a filmet a korabeli kultúrpolitikai szándékok és a tartalmi módosítások ellenére sem érezzük sematikusnak ma sem, részben az emberi kiszolgáltatottság elleni harcról és az emberi méltóság védelméről szóló örökérvényű történetnek, részben a rangos alkotógárdának köszönhető. A címszereplő Soós Imre tragikus sorsa pedig vádirat egy olyan rendszer ellen, amely még a saját gyermekeit is elpusztította. Soós Imre 2005-ben még csak 75 éves lett volna...

#1548 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 15:36

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:46

...
Az őrület határán (The Thin Red Line) ....
---------------

Rendkívül intenzív és mély film az emberi természetről.

Na ez a film szerintem egy kifejezetten felejthető alkotás, nem is értem a hype-ot ami körülötte megy.

Ha már háborús filmre vágyok, ami az emberi természetről szól, akkor az Apokalipszis most, vagy a Szakasz. Vagy a Szarvasvadász.
Az őrület határán a nyomukba sem ér. Nagyot csalódtam benne. :(

#1549 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 16:06

Kép
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#1550 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 23. 20:11

Idézet

RoGoPaG
olasz-francia vígjáték, 114 perc, 1962
16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Jean-Luc Godard, Ugo Gregoretti, Pier Paolo Pasolini, Roberto Rossellini
forgatókönyvíró: Jean-Luc Godard, Ugo Gregoretti, Pier Paolo Pasolini, Roberto Rossellini
zeneszerző: Carlo Rustichelli
operatőr: Mario Bernardo, Tonino Delli Colli, Jean Rabier, Luciano Trasatti
vágó: Agnes Guillemot, Nino Baragli

Kép

szereplő(k):
Jean-Marc Bory (narrátor)
Alexandra Stewart (Alexandra)
Orson Welles (rendező)
Ugo Tognazzi (Togni)
Lisa Gastoni (Togni felesége)
Rosanna Schiaffino (Anna Maria)
Bruce Balaban (Joe)
Mario Cipriani (Stracci)

Az alkotás különleges csemege. A maga idejében nagy botrányt kavart film. négy rendkívül érdekes epizódot tartalmaz négy rendezőtől. (Rossellini: Szeplőtlenség, Godard: Az új világ, Pasolini: A túró, Gregoretti: A kapirgáló csirke).
Pasolinit ezért az alkotásáért az olasz bíróság négyhónapi börtönbüntetésre ítélte, és a bemutatókor az epizódot kivágatta a filmből. Főszereplője egy Jézusról szóló nagyszabású történelmi filmben az egyik latrot alakító szegény statiszta, aki hosszú éhezés után végre jóllakik, és meghal a kereszten.

#1551 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:58

Ma 22:10, TV2: Az alagút (Der Tunnel). Én eddig csak jót hallottam róla, most meg is nézem (bár a 10 perces reklámblokkoktól előre herótom van :( ).

Idézet

Berlin, 1961. Nyugat-Berlin körül fal emelkedik, amely elzárja Kelet-Berlintől és az NDK-tól. A hidegháború fokozódik, felmerül az atomháború kitörésének veszélye. A keletnémet úszóbajnok, Harry Melchior számára elérkezett az idő, hogy válasszon a szabadság és az elnyomás között. Álruhában, hamis papírokkal a Checkpoint Charlie-nál sikerül átmenekülnie nyugatra, de addig nem talál nyugalmat, amíg szeretett nővére, Lotte odaát marad, mivel nem akarja otthagyni a kislányát, és férje is ellenzi a dolgot.

A forrófejű, jókötésű Harry azonban őrült tervet eszel ki: 135 méter hosszú alagutat akar ásni a keletet a nyugattól elválasztó szögesdrót alatt, amit csapdák szegélyeznek, s ott járőröznek mellette az NDK-s határőrök. Harrynek szenvedélyes érveléssel másokat is sikerül meggyőznie - köztük jó barátját, a mérnök Matthist -, akik ki akarják szabadítani szeretteiket. Matthis terhes barátnőjét, Carolát a férfi menekülése közben letartóztatják; Fred anyját akarja áthozni; az idealista Vic pedig bármit megtenne a szabadságért. A vállalkozáshoz persze pénzre is szükség van, ezért megállapodnak az NBC-vel, hogy lefilmezhetik az alagút ásást, de csak akkor mutathatják be a felvételeket, ha sikeres lesz a menekülés. Sárban és piszokban, centiméterről centiméterre vájják az alagutat, ami időnként beomlik, s állandóan figyelniük kell a fölöttük lépkedő járőrökre.

Amikor már közel járnak a célhoz, terveket kezdenek szövögetni, hogyan hívják ide Lottét és a többieket. De Krüger ezredes - aki meglátogatja Carolát a börtönben - meggyőzi a lányt, hogy születendő gyermeke érdekében kémkedjen Lotte után. Az államrendőrség így tudomást szerez róla, mire készülnek. Carola azonban végül félrevezeti Krüger ezredest, így a rendőrség későn érkezik az alagúthoz, ugyanis Harryt kivéve már mindenki nyugat felé araszol a föld alatt. A férfi csak egy dologban reménykedhet: gyorsabb azoknál, akik már a sarkában vannak...

#1552 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 05:52

Idézet

C'era una volta il West - Volt egyszer egy vadnyugat

Kép

Szereplők: Henry Fonda, Claudia Cardinale, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppan, Jack Elam
Rendezte: Sergio Leone

Egy titokzatos idegen (Charles Bronson) érkezik egy vadnyugati porfészekbe. Szótlan, nyugodt figura, akit azonban mégis mindenki jobbnak lát elkerülni. Szúrós tekintete és az elmaradhatatlan szájharmonikából áradó különös dallam félelmet kelt az emberekben.

Az idegen azért jött, hogy rendezzen egy régi adósságot a rettegett gyilkossal, Frankkel (Henry Fonda). Frank egy vasúttársaság gátlástalan vezetőjének megbízásából jár városról városra, hogy egyengesse az épülő vasúthálózat útját: meg kell ölnie mindenkit, aki akadályozza Morton (Gabriele Ferzetti), a vasúttársaság tulajdonosa terveit.

Kezdetben mindenki arra gyanakszik, hogy egy jól ismert törvényenkívüli bandita, Manuel "Cheyenne" Gutierrez (Jason Robards) felelős a brutális gyilkosságokért, és a harmonikajátékos is eleinte rajta akar bosszút állni bátyja halála miatt, de hamar kiderül, hogy a valódi tettes nem más, mint a jéghideg tekintetű Frank...

A harmonikáshoz hamarosan egy gyönyörű, de annál halálosabb nő is csatlakozik: Jill (Claudia Cardinale), akinek egész családját Frank irtotta ki.

Sergio Leone western-műremeke egyike a rendező legismertebb és legjobb filmjeinek. Sokan - nem ok nélkül - a western-műfaj kikristályosodott eszenciájának tartják ezt a közel három órás eposzt.

#1553 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:16

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:48

gratulálok a reakcióidődhöz :up:

:up: Gratulálok az igényes hozzászólásodhoz. Szerintem a reakcióidőt az inger beérkezésétől kell számítani, és ha onnan számoljuk akkor elég gyors, mert rögtön válaszoltam amint megláttam....

#1554 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:34

Idézet: Capri - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:16

:up: Gratulálok az igényes hozzászólásodhoz. Szerintem a reakcióidőt az inger beérkezésétől kell számítani, és ha onnan számoljuk akkor elég gyors, mert rögtön válaszoltam amint megláttam....

Ja mert egy ca. két héttel korábbi hozzászólásra reagált egy szavas válaszod az igényes :nevet2: nade ez :offtopic: úgyhogy inkább hadd ajánljam a Constantine c. filmet. Keanu Reeves erős Neo utánérzésű szerepével :)
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1555 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:51

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:34

Ja mert egy ca. két héttel korábbi hozzászólásra reagált egy szavas válaszod az igényes :nevet2: nade ez :offtopic: úgyhogy inkább hadd ajánljam a Constantine c. filmet. Keanu Reeves erős Neo utánérzésű szerepével :)

Nos én nem írtam, hogy az én válaszom igényes :)  :offtopic:

Én a Fever Pitch című filmet ajánlanám, egy kicsit limonádé, meg "amerikai", de ettől függetlenül nagyon szórakoztató.  :cool:  :up:

#1556 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 13:35

Ma ismét megnézntem, szerintem megunhatatlan film :up:  :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Üdv: schonik.

#1557 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 14:04

Idézet: schonik21 - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:35

Ma ismét megnézntem, szerintem megunhatatlan film :up:  :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na akkor lehet nekivágok még1x, mert eddig 2x is elaludtam rajta :D Pedig nem vagyok az a nagyon elalvós.

#1558 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 14:11

Mééééééééééééééééééééééé' idézed be rögtön az eredeti hozzászólás után ezt a böszme nagy képet? :omg:  :omg: Szerkeszd már ki plz!

#1559 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 14:33

Idézet: Capri - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 15:04

Na akkor lehet nekivágok még1x, mert eddig 2x is elaludtam rajta :D Pedig nem vagyok az a nagyon elalvós.

Ha nem láttam eddig 20x, akkor hazudok. Ez nem kamu, tessék végignézni  :D !!!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1560 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 14:39

Idézet: Capri - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 15:04

Nem értem, hogy miért :think: 
Sztem elég érdekes film, tökéletes. :D
De hát : kinek a pap kinek a papné, nekem a lánya. :Đ
Üdv: schonik.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79