Filmajánló
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:12
Idézet
(The Dirty Dozen)
amerikai, (1967)
150 perc, színes szélesvásznú
Rendező: Robert Aldrich
Szereplők: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Jim Brown, John Cassavetes, Robert Ryan, Charles Bronson, Donald Sutherland, George Kennedy, Telly Savalas, Ralph Meeker, Richard Jaeckel, Clint Walker, Trini Lopez

A második világháborús témájú kalandfilmek mindmáig legnépszerűbbike. A híres "kemény regény" filmváltozatában 12 fogoly súlyos büntetése elől egy lehetetlennek tűnő kommandós akcióba történő menekülését mondja el, remekebbnél remekebb alakításokra módot adva a tucatnyi kitűnő színésznek.
Elküldve: 2005. 11. 09. 23:13
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2005. 11. 11. 18:56
Idézet
(The Ballad of Cable Hogue)
amerikai western-vígjáték, 120 perc, 1970
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Sam Peckinpah
forgatókönyvíró: John Crawford, Edmund Penney
zeneszerző: Jerry Goldsmith
operatőr: Lucien Ballard
vágó: Lou Lombardo, Frank Santillo
szereplő(k):
Jason Robards (Cable Hogue)
Stella Stevens (Hildy)
David Warner (Joshua Douglas Sloan atya)
Strother Martin (Bowen)
Slim Pickens (Ben Fairchild)
L. Q. Jones (Taggart)
R. G. Armstrong (Quittner)
Cable Hogue csalódott két legjobb barátjában, útját ezért egyedül folytatja a sivatagban. Magányosan, éhesen és szomjasan, egy napon váratlanul vizet talál a száraz síkság közepén. Hamar rájön, hogy a terület éppen a postakocsi útvonalára esik, így ha megvenné és vendéglőt nyitna, akkor a víz az aranynál is több hasznot hozhatna. Új otthonában egy lézengő pap társul mellé, a közeli városban pedig megismerkedik Hildyvel, a prostituálttal, akibe beleszeret...
Elküldve: 2005. 11. 11. 19:21
Idézet
(Mamma Roma)
olasz filmdráma, 106 perc, 1962
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Pier Paolo Pasolini
forgatókönyvíró: Pier Paolo Pasolini
zeneszerző: Luigi Cherubini
operatőr: Tonino Delli Colli
vágó: Nino Baragli
szereplő(k):
Anna Magnani (Mamma Roma)
Ettore Garofalo (Ettore)
Franco Citti (Carmine)
Silvana Corsini (Bruna)
Luciano Gonini (Zacaria)
A neorealizmus elveihez kötődő Pasolini-film egy prostituált helyenként melodramatikus történetét mutatja be, aki meg akarja változtatni az életét.
Mamma Róma egy római prostituált, akinek végre sikerül elszakadnia az utcától és "gondozójától". A nő saját standot vezet és elég pénze van arra, hogy megtalálja végre fiát, akinek fogalma sincs anyja múltjáról. Mamma Roma mindent megtesz azért, hogy Ettore rendes felnőtté váljon. Egy nap azonban a múlt felébred...
Elküldve: 2005. 11. 13. 13:06
Idézet
(Platoon)(1986)
Amerikai film 115’
Rendezte: Oliver Stone
Szereplők: Tom Berenger (Staff Sergeant Barnes), Willem Dafoe (Sergeant Elias), Charlie Sheen (Chris Taylor/Narrator), Forest Whitaker (Big Harold), Francesco Quinn (Rhah), John C. McGinley (Sergeant O'Neill), Richard Edson (Sal), Kevin Dillon (Bunny), Reggie Johnson (Junior), Keith David (King), Johnny Depp (Lerner)

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az egyetemista Chris Taylor önkéntesként jelentkezik a vietnami háborúba, ahol egy kegyetlen őrmester szakaszába kerül.
A háború poklában a fiú átél minden negatív emberi érzelmet a vad dühtől az iszonyatig, a kétségbeesésétől a halálos félelemig.
Elküldve: 2005. 11. 13. 18:24

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2005. 11. 13. 19:44

a legjobb film amit láttam hosszú idő óta. amit tudni kell róla:
egy scifi/western minisorozatból lett a mozifilm (a fox hülye mód lefújta a továbbiakat, majd a mozit az Universal adta ki), címe Firefly volt: egy űrhajó legénységéről szól akik mindenféle csempész és egyéb melókból tartják fenn magukat és különböző kalandokba keverednek, izgalmas, eredeti, NAGYON vicces sztorik, jól eltalált, nem silány karakterek, nem csak agyatlan bumm-bumm.
rég nevettem olyan sokat és jót, mint a mozifilmen és a sorozaton, nagyon tetszett, és ajánlom mindenkinek. amik különösen tetszettek a reálisnak mondható kamerakezelés a CGI jelenetekben is (zoomolás, mintha kézi kamerával vették volna fel, fókuszálás, egyebek), a mozifilmben annyira nem de a sorozatban törekedtek arra hogy a világűrben nincsenek hangok, ami jogos és Kubrick űrodüsszeiái óta ilyet még egyik scifiben sem láttam (sajna). a zenéje, ami a mai scifikkel ellentétben nem amolyan csinnadrattás klasszikus vagy progresszív techno/egyéb hanem leginkább kellemes hangulatos country-s beütésű (a jeleneteknél a háttérzene el van találva hihetetlen jól). és nem utolsó sorban gyönyörű nők is szerepelnek benne
sajnos az UIP hülyeségének számlájára írható hgy egyelőre nem akarják az itthoni mozikba behozni (jóég tudja miért, pedig odakint igen jól indult a film). ha tehetitek nézzétek meg, tetszeni fog.
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2005. 11. 13. 20:30
elkészítési költség: $39 million
eddig hozott: $35,643,165
és már fut egy ideje, na ezt nem neveznénk sikernek. persze a dvdkiadással pénzüknél lesznek, kicsi hazson is lesz, de sztem többet vártak a filmtől anyagilag a stúdiónál.
amúgy nekem is rohadtul bejött a mozi természetesen, és a többi résszel egyetértek
Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.
Elküldve: 2005. 11. 13. 23:07
Szerkesztette: Etele 2005. 11. 13. 23:07 -kor
Elküldve: 2005. 11. 15. 08:31

Egy cipőben címmel fut nálunk.
senki meg ne nézze, brutál gagyi, unalmas, 131 perc zombiszerű nézést eredményez
Elküldve: 2005. 11. 15. 10:37
Elküldve: 2005. 11. 15. 11:16
Elküldve: 2005. 11. 15. 16:34
Elküldve: 2005. 11. 15. 17:32
Két szóval: érdemes megnézni.
Elküldve: 2005. 11. 15. 18:17
Idézet: Warton - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 18:32
Két szóval: érdemes megnézni.
Belenéztem pár írásba és ott is eléggé ígéretesnek néz ki. Úgyhogy valszeg megnézem.
Elküldve: 2005. 11. 15. 18:41
-

elég érdekes kis film, nekem tetszett.
ja, ma lesz 21:40, Kedd (november 15.), TV2
Üdv.
Elküldve: 2005. 11. 15. 21:49
Idézet: Merlot - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 22:18
nekem sem jött be túlságosan. egyszer meg lehet nézni.

Súgó
A téma zárva.