HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:49

Idézet: kisködmön - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:10

Holly Woody történet

Szerintem Woody Allen gyengébb eresztései közül való a film, de még így is magasan veri az átlagfilmeket, az biztos. :)

Egyébként ahogy idősödök (vagy idősödöm? :think: ), egyre jobban bejönnek a Woody Allen-filmek.  :up: 10 éve még ki nem álhattam őket. :(

Szerkesztette: Etele 2005. 12. 30. 19:50 -kor

#1802 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:12

Idézet: Etele - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 18:49

Szerintem Woody Allen gyengébb eresztései közül való a film, de még így is magasan veri az átlagfilmeket, az biztos. :)

Egyébként ahogy idősödök (vagy idősödöm? :think: ), egyre jobban bejönnek a Woody Allen-filmek.  :up: 10 éve még ki nem álhattam őket. :(

Lehet tényleg a korral jár, de én kiborulok a woody allen filmektől (mert nem tetszik). :)

#1803 Felhasználó inaktív   Tiara 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:44

Idézet: playback - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:16

eléggé spoilereztek a filmről, esetleg akad aki még nem látta így 1 nappal a hazai bemutató után..

Szerintem nem lőttünk le egy poént sem. :)  De még megtehetjük :Đ
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#1804 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 30. 21:47

Idézet: playback - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:16

eléggé spoilereztek a filmről, esetleg akad aki még nem látta így 1 nappal a hazai bemutató után..

Most miért? Én például kifejezetten örültem a tűkkel teli kád megemlítésének (erre a filmre sem rángat be senki az elkövetkezendő hetven évben :D).

Idézet: Etele - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:49

Egyébként ahogy idősödök (vagy idősödöm? :think: )

Dömdödöm. ;)

#1805 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 30. 21:48

Idézet: Capri - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:12

Lehet tényleg a korral jár, de én kiborulok a woody allen filmektől (mert nem tetszik). :)

Nem vagy te már annyira fiatal, ha eddig nem jött be, szerintem már nem is fog. :)

#1806 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:54

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 22:47

...
Dömdödöm. ;)

Köszönöm, 'nömnönöm. :) :D

RE: egyébként észrevettem egy elgépelést is, álhattam, állhattam helyett. :omg: Korral jár, mert idősödöm. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 12. 30. 21:55 -kor

#1807 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 02:12

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 11:40

Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

indexhu cikk

Megnéztem elővetítésen a filmet - 140 perc unalom, bár lehet nem vagyok tizenéves, de szerintem ez a film messze a várakozások alatt teljesített (bár nem vártam tőle semmi extrát).
A történet eléggé egysíkú, látszik rajta hogy az egész könyvet próbálták belesűríteni a filmbe.
Nem részletezem, a cikk teljes egészében igaz a filmre, szóval szerintem pocsék :(

-C0pp3rM!n3-

nemtudom szüleim vétettek-e hatalmas hibát, vagy a sors mely fintora játszott közre, de erről a Narnia-sztoriról egész addig egy szót nem hallottam amíg az első trailert meg nem láttam. akkor még annyira nem fogott meg, de amint megláttam a posztereket, és meghallgattam ismerőseim első véleményét, elkezdett érdekelni.

egyik kanadai lányismerősöm a lelkemre kötötte hogy először mindenképpen olvassam el a könyvet (sajnos nem tudtam rá sort keríteni), így tegnap megnéztem. izé, tegnapelőtt. és nagyon tetszett. számomra a mesék mindig is lenyűgözőek voltak, és a WETA stúdió grafikusai megint jó munkát végeztek :) én meg fogom venni dvd-n is :) a legkisebb lány annyira édes volt hogy az kész :D
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1808 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:41

Idézet

Kép

Kenneth Branagh jó brit hazafiként rendkívül büszke arra, hogy az örök géniusz, William Shakespeare anyanyelvét beszéli. Ahogy a földkerekségen mindenhol, természetesen Angliában különösen fontos - tulajdonképpen kötelező - folytatni a Shakespeare-t előadó hagyományt, s a számtalan adaptáció és értelmezés között Branagh igazán kimagasló eredményeket ért el, színházi munkáiról nem is beszélve. Filmfeldolgozásai világszerte elismertek, elég csak pár címet említeni közülük: a Hamlet, a Sok hűhó semmiért, a Lóvá tett lovagok vagy az Othello.
Az V. Henrik különösen nehéz vállalkozásnak tűnhetett, hiszen a nagy Laurence Olivier már letett egy minden igényt kielégítő, akadémikusan is elismert változatot az asztalra (1944-ben). Ifjú kollégája azonban bátran előállt saját értelmezésével, s meg kell mondanom - a címszerepben éppúgy, mint rendezőként -, minden várakozást felülmúlt.
A Lancaster-ház uralkodásának idején játszódó történet tulajdonképpen már a IV. Henrik epilógusában beígért folytatás. Harry királyfi, aki a trón várományosaként igencsak botrányosan tengette múltbéli hétköznapjait - Sír John Falstaff és más szélhámos betyárok kompániájában - a történelem szupersztárjaként, most egy tökéletessé formálódott uralkodóként jelenik meg ebben a darabban. Győzelmes hódításának története Franciahonban, szellemessége, humora és hősiessége olyan dicshimnusz, melyet Branagh fantasztikus vizuális keretben mutat meg nekünk.
Okosan adaptált, hódolattal teljes feldolgozást láthatunk olyan emlékezetes filmtörténeti pillanatokkal, mint a nagymonológ, vagy a mindent eldöntő csatajelenet (az utóbbit azóta is előszeretettel koppintják: A rettenthetetlen, A 13. harcos, stb.).
Egyszóval, ha valaki egy minden szempontból kielégítő V. Henriket szeretne látni, ne hagyja ki a lehetőséget.

A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#1809 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 01:21

Kép

Az ötödik pecsét
1976 - magyar film
Rendezte: Fábri Zoltán
Főszerepben: Márkus László, Őze Lajos, Latinovits Zoltán, Horváth Sándor, Bencze Ferenc, Dégi István

Talán sokan látták, szerintem az egyik legjobb magyar film. Főleg olyanoknak ajánlom, akik komolyabb témájú, alapvetően beszélgetős, akcióhiányos filmre vágynak.

#1810 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:31

Kép
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#1811 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 02. 20:26

Idézet

Kép

Argentína, 1952: két álmodozó fiatal, Ernesto Guevara és Alberto Granado elhatározza, hogy két szemeszter között, a nyári szünetben felfedezi az igazi Latin-Amerikát. A hosszú hónapokig tartó, embert próbáló kalandban mindkettőjük világszemlélete megváltozik; észrevétlenül felnőnek, és megtalálják helyüket a világban: Ernesto „Che” néven a dél-amerikai társadalmi forradalom élére áll.

Ernesto 23 éves orvostanhallgató, a 29 éves Alberto biokémikus. A romantikus kalandokat kedvelő barátok egy rozoga Norton 500-assal hagyják el Buenos Airest. Bár nyolchónapos utazásuk során a motor cserbenhagyja őket, nem adják fel – stopolnak, és folytatják az útjukat. Az emberek révén, akikkel útközben találkoznak, más szemmel kezdik látni Latin-Amerikát, a változatos tájak is átformálják véleményüket a kontinensről. Eljutnak Machu Picchuba, ahol a hatalmas romok és az inka örökség rendkívüli jelentősége mély benyomást gyakorol rájuk. Amikor Peruba érkeznek, egy Amazonas-menti lepratelepre, mindketten megkérdőjelezik annak a fejlődő gazdasági rendszernek az értékét, amely olyan sokak számára sem jelent semmi haladást. A telepen szerzett tapasztalataik következtében etikai és politikai nézeteik is gyökerestől megváltoznak, ami erőteljesen meghatározza majd további életútjukat.

A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#1812 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 20:32

Én amint idősebb lettem úgy kezdtem értékelni a Woody filmeket, Annie Hall mekkora királyság már.
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1813 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 20:56

Hmm... "ÜvegTigris 2 (2006) - Workprint Edition" - mar ilyen is van... regen voltam moziban, de azt hiszem ezt inkabb ott nezem meg. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1814 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 02. 21:19

Idézet: obersmith - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 2:12

nemtudom szüleim vétettek-e hatalmas hibát, vagy a sors mely fintora játszott közre, de erről a Narnia-sztoriról egész addig egy szót nem hallottam amíg az első trailert meg nem láttam
...

Amikor te gyerek voltál, nem igazán volt, khm. "divatos" az ilyen jellegű gyermek irodalom.
Nem véletlen, hogy a rendszerváltás környékén épp a Szent István Társulat adta ki...
Egyébként én is a reklám miatt néztem utána, de már az első kötet hatalmas csalódást okozott (neked is javaslom előbb a kölcsönkérést/könyvtári kölcsönzést, mielőtt bevásárolsz a sorozatból), úgyhogy marad a film megtekintése.

De hogy a meséknél maradva ON is legyek, a moziban már jó ideje reklámozzák a Jumanji up-to-date variációját, a Zathura-t.
Remélem ez is olyan jó lesz, mint a Jumanji volt.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1815 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 22:00

en is ;)
JóSebesség

#1816 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 22:02

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 20:56

Hmm... "ÜvegTigris 2 (2006) - Workprint Edition" - mar ilyen is van... regen voltam moziban, de azt hiszem ezt inkabb ott nezem meg. ;)

Samott

:)

#1817 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:05

Idézet: obersmith - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 2:12

... Narnia ...

Végre egy film, amit én is tudok ajánlani :) Nincs túlspirázva. Némely tekintetben jobban sikerült, mint a LOTR: sehol egy űber-Legolas, izom-Gimli... Bár egy Aragorn azért került bele :( Nem túlozzák el akciójelenetekkel, nem fröcsög a vér, értékeléséhez nem kell jóelőre utánanézni a könyökből-hátrafelé-dupla-kitartott-kardvágás titkainak. A mesén maradt a hangsúly, egy nagyon jól sikerült, abszolut nem túldimenzionált, gyerekek számára is könnyen emészthető főgonosszal. Sőt, a végét se szúrták el a fantasyk végén már-már kötelező XP-osztással, szintlépésekkel, giccshegyekkel.
Egyetlen gyenge pontjaként talán a jellemek ábrázolását említhetném: abból egy kicsivel több is jöhetett volna, és még mindig nem lett volna túl erőltetett a tempó.

Külön jó pont a film elé bevágott előzetesek sora. Valaki odafigyelt rá, hogy a gyerekfilm elé ne kerüljön be az aktuális gigahentelés előzetese :)

Előzetesek: jó év ígérkezik animáció-fronton... Egy kiadós röhögés várható Jégkorszak második részétől: mindannyiunk kedvenc motkánya kissé erőre kap :D Lesz egy Pixar az autók életéről, és az a stúdió kifejezetten jó megszemélyesítéseket csinált már eddig is. (Nekem máig kedvencem a kislámpa...) Lesz egy film a vadulós vadonról: végre egy pofon a természet (ön)védelmének :D

Ami nem tetszik, hogy megcsinálják a sokadik Bambi folytatását. Na, ezt el kellene már végre felejteni... Szinte 'várom', hogy mikor jön ki a Hófehérke vagy a Piroska&farkas II. Esetleg egy Szauron visszavág vagy egy Aragorn ifjúkori kalandjai :down:
Elköltöztem :-)

#1818 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:31

Narnia cool!
Wherever you go, go with all your heart.

#1819 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:41

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 14:34

Csak szex és más semmi...    :up:
Érdemes megnézni ! :cool:

Hatalmas poénok vannak benne, de a sztori nagyon eröltetett, ráadásul tele van összelopkodott elemekkel és amit Dobó Kata produkált benne attól a falat kapartam, ilyen silány alakítást már nagyon rég nem láttam (ennél primitivebb szerepet nehezen kaphatott volna, de még ezt is képtelen hitelesen előadni).
Összeségében, ha csak egy könnyed filmvígjátéknak akarna látszani, akkor egy bomba film lenne, de így.... :(

Szerkesztette: jrpryv 2006. 01. 03. 13:42 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1820 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:48

Tegnap megnéztem a Fűrész 2-t is. Alapvetően tetszett, bár elájulva sem vagyok tőle. Az első nekem is jobban tetszet, de lehet, hogy csak azért mert többet vártam tőle. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.