Végignézve elég sok post-ot nekem most valamiért úgy tűnt, hogy senki nem nézte meg az idei Oscar jelölt filmeket? Innentől az én szerény kis véleményem következne
Brokeback Mountain - Igenis tessék megnézni. Nagyon hatásos film. Nem tudom ki hogy van vele, de aki leragadt annál, hogy ez egy homofilm, az sajnos föl sem fogta miről szólt. Nagyon jó darab, fogalmam sincs miért nem ez lett a nyerő.
Capote- értetlenül állok a legjobb film jelölés előtt. Lehet én voltam rossz passzban mikor láttam, de ez 2 óra tömény unalom. Szerintem moziban senki ne fáradjon vele. Nem éri meg. Ettől még a színészi alakítás lehetett jó. Gondolom... Ha már oscat adtak neki. Fene érti, szerintem egy unalmas izé.
München- Lehet megkövezni, de szerintem Spielberg évek óta nem csinált egy jó filmet sem (Na jó, Catch Me If You Can nekem tetszett). Minority Report és AI is szemét volt, Világok harcát már meg sem említem. Ha nem a látványvilág- értsd bazi nagy költségvetés és sztárok- mindegyik film max tékák alsó polcáig jut saját erejéből. Szemben a most tárgyalt Münchennel. Ami szerinterm nagyon kellemes kis krimi, a legjobb 70-es évekbeli krimiket idéző képi és hangulatvilággal. Komolyan mondom, végre megint kezdi elhinni az ember, hogy mégsem érdemtelenül az Spielberg aki.
Good Night And Good Luck- No, megint egy jó kis film, de nem egy liga a valódi Oscar filmekkel. Sajnos elég didaktikus történet, picit még szájba is rágós, de azért fogyasztható.
Crash- amikor láttam, nagyon tetszett, igaz picit már akkor is zavart a picit túl sok vonós meg lassított kép- lírai zene kombináció. De aztán láttam a többi jelöltet, és innen az egész film szirupos igazi Hollywood-i tanmesének tűnt a csúnya gonosz rasszizmusról. Pozitívum volt, hogy legalább elismerték hogy igenis nagyon erősen rasszista mind a mai napig a társadalmuk. Általában szeretik magukat azzal áltatni, hogy nem azok. Most így végiggondolva, lehet ennek szólt az Oscar. Hogy valaki végre föl merte vállalni, hogy mennyire nincs rendben ez a faji dolog kint az USA- ban. Nem mintha itt Magyarországon rendben lenne. Aki vitatkozna ezzel, az nézzen szét a viccek topicban, és csemegézzen a cigányozások között.
Uff, én beszéltem.
Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre a legjobb filmek kategória jelöltjeiről.