HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 14:52

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 15:29

[...]
De egy dologra felhívnám a figyelmet. NE nézze meg senki sem magyar szinkronnal! Én belehallgattam egy kicsit, de nagyon gyenge. Két különböző film, a két verzió. Plusz azt az erős angol akcentust sem lehet a magyar szinkronból átérezni. Meg a teljesítmény sem túl meggyőző.

Ezzel nem igazán értek egyet, mert tény, hogy elmarad az eredetitől a magyar szinkron, de még így is nagyon jó - bár Brad Pitt szinkronját egy filmben se találtam eddig jónak, egy igazi roma srácnak kellett volna ebben a filmben szinkronizálnia. Másrészt akár hiszed, akár nem, nem mindenki perfekt angolból, így azok hiába néznék eredetiben a filmet, szerintem még több poénról lemaradnak, mint ha szinkronizálva néznék. :Đ

(Amúgy én a filmek - ezen főként animéket kell érteni ;)  - 95%-át eredeti nyelven, és általában angol felirattal nézem, nekem is jobban tetszik úgy, de a véleményem akkor is az, hogy nem baj ha van szinkronos verzió.)

#2222 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 15:19

Nem baj, csak gyenge. :) Sem a fordítás, sem a színészek teljesítménye nem olyan jó, mint az eredeti. Persze vannak kivételek, de a filmek jó részének max átlagos a szinkronja.
Nem mindenki jó angolból, ezt tudom, de a feliratot el lehet olvasni. :)
Mondjuk nekem az akcentusok is a mániám, szóval ezért sem szeretem a szinkront. Az ilyen csemegéket, mint ez a film is, imádom. Jó, ha nem csak a szokásos, sima angolt hallom, hanem angol, vidéki, spanyol, francia, egyéb akcentusokat is. Csemege füleimnek. :D A magyar verziókban max franciás, oroszos és spanyolos akcentust mímelnek, kisebb nagyobb sikerrel. A vidéki akcentust meg bosszantóan tapló paraszt szöveggel próbálják pótolni.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2223 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 14:34

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 16:19

Nem baj, csak gyenge. :) Sem a fordítás, sem a színészek teljesítménye nem olyan jó, mint az eredeti. Persze vannak kivételek, de a filmek jó részének max átlagos a szinkronja.
Nem mindenki jó angolból, ezt tudom, de a feliratot el lehet olvasni. :)

Az akcentusok gyakran nem jók, bár van kivétel. A Karib-tenger Kalózai nagyon jó volt szerintem, ha nem is volt benne az akcentus, de nem is kellett bele. A Blöff pedig fantasztikusan jó film, a szinkronja is nagyon jó.

#2224 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:09

Kép

V for Vendetta - V, mint Vérbosszú

Rendező: James McTeigue
Producer: Joel Silver
Executive Producer: Larry and Andy Wachowski
Szereplők: Natalie Portman, Hugo Weaving, John Hurt, Stephen Rea

A nem túl távoli jövő. Az Amerikai Egyesült Államok a sorozatos háborúknak köszönhetően széthullott. Nagy-Britannia diktatórikus, fasiszta rendőrállammá vált. Az álarcos, csak V néven ismert lázadó (H. Weaving) terrorista módszerekkel veszi fel a harcot a diktátor Sutler és az egész állam ellen. Időközben megmenti Evey Hammondot(Portman), akinek lázadó apja meghalt, a lány pedig beilleszkedett a társadalomba - legalábbis a film elején. V egy új világot mutat be Evey-nek, megmutatja, hogy más lehetőség is van, mint ennek a rendőrállamnak behódolni. A módszerei enyhén szólva megkérdőjelezhetők, filozófiája furcsa: "People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." Evey-t elragadja a szabadság lehetőségének gondolata. Eközben Sutler és rendőrei hajszát folytatnak V után. V bosszút áll a vele történtekért és a szabadságért harcol. Lassan kiderül V, Evey és Sudler múltja... A V for Vendetta nem látványos akciófilm, mint a Mátrix-trilógia, sokkal inkább a gondolatokra épít. A mai politikai helyzet is bele van szőve a történetbe, különleges társadalomkritika ez. Hugo Weaving mint V, bár egyszer sem veszi le a maszkját, igazán fantasztikus a brilliáns forgatókönyvnek (a W testvérek munkája) és gesztusainak köszönhetően. Natalie Portman meggyőző, nem is várna az ember kevesebbet, de szerintem a film igazi titkos sztárja Stephen Rea. A főrendőr Finch szerepében olyan érzékenységgel játszik, hogy az fantasztikus. A film során az ő karakterjén keresztül lehet az öntudatra ébredő társadalmat megismerni. Vizuális orgiára ne számítsatok, mint a Mátrixban, de nincs is igazán szükság rá. Egy akciójelenet a végén azért fantasztikus, és a végén igazi tűzijátékra lehet számítani...
Ez kicsit hosszú lett, de leírtam a véleményemet is, gondolom, el bírjátok olvasni. Ha nem érti valaki mindig V szövegét, ne hibáztassa magát... Némi latin és franciatudás segít. Az akcentusok nagyon jók, ezt tényleg jobb eredeti nyelven nézni. Különösen a sok "Bollocks" (baromság) beszólás. Szinte mindenki elmondja ezt a filmben... :D
Nagyon érdekes és intelligens film, igazi klasszikus lehet belőle.

imdb (8.2/10)

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 16. 15:12 -kor

#2225 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:19

Idézet: spidey - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 15:34

Az akcentusok gyakran nem jók, bár van kivétel. A Karib-tenger Kalózai nagyon jó volt szerintem, ha nem is volt benne az akcentus, de nem is kellett bele. A Blöff pedig fantasztikusan jó film, a szinkronja is nagyon jó.

Szerintem hangulatra azért volt különbség. De ha neked tetszik a szinkron, én elfogadom. Én nem nézek szinkronosan filmet, ha van rá lehetőségem. :)
Azért a mozikban is lehet már változást látni. Mostanában egyre kevesebb a szinkronos film. Persze, lehet, hogy tévedek. :D Mondjuk, sokat nem járok moziba, mert nagyon elszaladtak az árak. Ha egy látványfilm van, amire megéri beülni (mint anno a LOTR 3, vagy a Világok Harca), akkor ott nézem meg a látvány meg a hanghatások miatt, de azon kívül nem éri meg. Mondjuk a Jersey Girl-t is plázában néztem először, a bemutató napján. Nem akartam várni más forrásokra vagy a DVD-s megjelenésre. :D Persze aztán DVD-n is kivittem a videótékából. :)

A The Exorcism of Emily Rose jó film? Én elég jó kritikát olvastam róla.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2226 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:33

Ma este 22-kor az MTV1-en az Óceánjáró zongorista legendája, az egyik kedvenc fimem, nézze meg aki még nem látta mindneképpen, zseniális! Nagy szívfájdalmam, hogy DVD-n itthon nem jelent meg... :(

Kép

#2227 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:56

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 17:19

A The Exorcism of Emily Rose jó film? Én elég jó kritikát olvastam róla.

Nagyon. Legalábbis nekem tetszett. Érdemes megnézni.
Bár hallottam olyan kritikát is, hogy unalmas. Az ilyen véleményekre mindenesetre nem adok. Általában olyan emberek mondják ezt, akik képtelenek végignézni és unalmasnak találnak egy olyan filmet, mint pl. a "12 dühös ember". Csak sajnálni tudom őket.
42

#2228 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:34

Köszi. :)

Most látom, hogy a Cath & Release című film, majd csak 2007-ben kerül a mozikba. :( Pedig már készen van. Jennifer Garner, Timothy Oliphant, Kevin Smith és Juliette Lewis a főszereplők. Jó kis vígjáték lesz. :D

#2229 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 12:44

A héten láttam a filmet.
Nem akarok, de nem is tudok semmit hozzáfűzni. Nézzétek meg:

Kép

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 17. 12:52 -kor

42

#2230 Felhasználó inaktív   Eli-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 11:27

Nekem eddig a legjobb film a KI NEVEL A VÉGÉN sztem ezt nagyon eltalálták szinkronhangok is nagyon illenek a szereplőkjhöz, televan jó poénokkal. Szvsz adam sandler és jack nichloson nagyon jót alakítottak benne :rock:

Szerkesztette: Eli-- 2006. 04. 18. 11:28 -kor

#2231 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 17:58

Eragon

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

"The Eragon Story

Based on the best-selling novel, this epic fantasy-adventure centers on a young farm boy named Eragon whose destiny is revealed with the help of a dragon. Eragon, now a Dragon Rider, is swept into a world of magic and power, discovering that he alone has the power to save -- or destroy -- an Empire."

"Plot Outline: In his homeland of Alagaesia, a farm boy happens upon a dragon's egg -- a discovery that leads him on a predestined journey where he realized he's the one person who can defend his home against an evil king."

Directed by Stefen Fangmeier

Credited cast:
Edward Speleers .... Eragon
Djimon Hounsou .... Ajihad
Jeremy Irons .... Brom
John Malkovich .... King Galbatorix
Robert Carlyle .... Durza
Gary Lewis .... King Hrothgar
Alun Armstrong .... Uncle Garrow
rest of cast listed alphabetically:
Ágnes Bánfalvy .... Old Woman
Jaymes Butler .... Warrior
Caroline Chikezie .... Nasuada
Christopher Egan .... Roran
Tamsin Egerton .... Katrina
Sienna Guillory .... Arya
Garrett Hedlund .... Murtagh
Kimo Keoke .... Dwarf 10
Steven Spiers .... Sloan
Nils Allen Stewart .... Lord Urgal
Joss Stone .... Angela

#2232 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:48

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 23:03

Az időjós (The Weather Man) (2005)
Színes amerikai film, 101 perc

Szereplők: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gemmenne de la Peña, Nicholas Hoult, Michael Rispoli, Gil Bellows, Judith McConnell, Chris Marrs, Dina Facklis
Rendező: Gore Verbinski

....

hát ez a valami eszméletlenül szar :Đ
baromi unalmas és vontatott végig, várja az ember mi lesz a nagy nagy konklúzió a végén de attól sem lehet hasra esni.....jó szinészek jó szar filmje :Đ

ketrec úr sokkal jobbat alakit a lord of war-ban ;)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2233 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:53

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 17:58

Eragon
...

Ez ugye az a regény, amit a kamaszkorból ki sem serdült fiú írt? :think:

Jeremy Irons jó pont így látatlanban is. :D Báááááááááár... legutóbb fantasy-ben mintha a D&D filmben játszott volna, ami bűnrossz volt. :D

#2234 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:12

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 12:44

A héten láttam a filmet Lilja forever

döbbenetes.  :respect:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2235 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:38

Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:53

Ez ugye az a regény, amit a kamaszkorból ki sem serdült fiú írt? :think:

Semmit nem tudok róla. :D Csak hallottam róla, hogy fantasy film (nem HP szintű gagyi, remélem...) és jó színészek lesznek benne. Egy külföldön ismert és kedvelt novella az alapja, bízok benne. :)

#2236 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:15

Kép
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#2237 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:34

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:38

Semmit nem tudok róla. :D Csak hallottam róla, hogy fantasy film (nem HP szintű gagyi, remélem...) és jó színészek lesznek benne. Egy külföldön ismert és kedvelt novella az alapja, bízok benne. :)

Novella nem egyenlő regénnyel.

Egyébként most már biztos vagyok benne, hogy az általam említett regényről van szó. :)

#2238 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:31

Idézet: Evil. - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:15

Kép

:respect:
Ez nagyon ütős. :smoker:  :Đ
Üdv: schonik.

#2239 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:41

Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:34

Novella nem egyenlő regénnyel.

Sorry, fordítási tévedés volt. :) A Vészhelyzetre figyeltem írás közben. :D

#2240 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:04

Le se merem írni, hogy mit láttunk, úgy szégyenlem,  hogy egy ilyen filmre elmentünk!  :(

a címe: Anyám nyakán (vagy valami ilyesmi, most megy a mozikban)
(Matthew McConaughey és Sarah Jessica Parker)

Kép

Ilyet borzalmas filmet, nem emlékszem, hogy mikor láttam utoljára, ezért óva intek tőle mindenkit!
Nem is bírtuk megvárni a végkifejletet, jóval előtte a távozás hímes mezejére léptünk!  :D

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.