HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:44

Ez nagy kár. Szvsz lehetne több animációs film, ami nagyszerű fantasy-kat dolgoz fel. Olyasmi, mint pl. a Blizzard vagy az Exigo videók. Például, mikor Renier-től a Kárhozott (asszem' :think:) című regényt olvastam - ebben megy a sztyeppén Mersant -, szinte pergett a szemeim előtt egy ilyen film. Nagyon látványos lenne és aki igényes animációs filmet akar, annak is nagyon jű lenne, a fantasy-fanokról nem is beszélve. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2362 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:48

Kasszasiker egyikből se lenne - szóval meg is van az ok, bár én is szívesen látnék több egész estés sci-fi/fantasy animációs filmet (és több animét itthon a boltok polcain).

#2363 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:03

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:05

Ok, koszi. :cool:

Sztem akik osszehasonlitjak, csak azert teszik mert massal nem tudjak. Nem tul sok fantasy film volt eddig vasznon. :think:

hasonlítsuk ezzel esetleg?  :)

Kép

szerk: igényes fantasy/sci-fi filmhez/animációhoz sok talicskányi pénz kell.
(jó, pl. a Conan is nevezhető fantasy-nak, meg igényesnek is ( :D) de azért más kategória.)

Szerkesztette: acu 2006. 05. 03. 23:05 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2364 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:11

Ha már animációs film.

Kép

Jópofa, de inkább gyerekeknek való film. Egész jó poénok vannak benne néha, 1 megnézést megér. Benne van Kevin Smith is egy csöpp szerep erejéig. :smoker:  :Đ
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2365 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:22

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 0:03

szerk: igényes fantasy/sci-fi filmhez/animációhoz sok talicskányi pénz kell.
(jó, pl. a Conan is nevezhető fantasy-nak, meg igényesnek is ( :D) de azért más kategória.)

Felsoroltal kb. 2 filmet az elmult negyed evszazadbol. Mondjuk tinihorrorbol mennyi volt csak tavaly? Csak ezt akartam szemleltetni. ;)

Conan? Barbartestverek! Ehh, hanyszor lattam.... :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2366 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:58

Jajj! Megnéztem a Superman: Returns előzetest. Van egy olyan sejtésem, hogy ez valami bűnrossz lesz! :( Ezen Kevin Spacey sem tud segíteni.
Remélem a rendező másik filmje, az X-men 3 sokkal jobb lesz. Az első 2 részt imádtam! :respect:
A Bond film érdekes lesz, nem egy Bond alkat ez a Craig, de látni kellene a filmet, talán beválik. :think:

#2367 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:42

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 22:00

De előre figyelmeztetlek, ne keress semmilyen szinten párhuzamot a Gyűrűk urával, mert nem az a stílus (és máig nem értem azokat, akik a két filmet összehasonlítják, és ennek alapján lehúzzák a Narnia-t: teljesen más a két film, az egyik azért jó, a másik ezért).

talan mert az iroja Tolkien kortarsa volt es ugyancsak angol? :think: (Tolkien egyebkent negativan viszonyult a muhoz.)

es miert mondjatok, hogy Spilberg mostanaban nem csinal jo filmet? ott a Terminal, meg a Kapj el ha tudsz (ha ez a magyar cime..) persze ezzel az alapokhoz tert vissza (lasd Parbaj..) en ot most sokkal inkabb szeretem, mint a utok-vagok elmult egy-ket evtizedben! (hm.. nem is tudtam, hogy a Hook kapitanyt is o rendezte! na az pl. egy nagyszeru fantasy, nem gondoljatok? :D)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 04. 00:46 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2368 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:56

Nekem ez tetszett:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: ^Sunrise^ 2006. 05. 04. 08:58 -kor

÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2369 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:16

Mi par napja neztuk meg pszichologia oran a The Butterfly Effect-et (Pillangohatas asszem a magyar cime) es nekem nagyon tetszett... akkor lepodtem meg igazan, amikor mondta a tanar, hogy van valami hasonlo a valos eletben is, csak nem idoben ugral, hanem helyszinekben, eletekben. Ha besokall a jelenlegi eletebol, bekattan az agya, uj emlekeket talal ki maganak, es folytatja az eletet mas emberkent... dudva. A film meg nagyon jo, de csak erosebb idegzetueknek ajanlom!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2370 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 0:42

talan mert az iroja Tolkien kortarsa volt es ugyancsak angol? :think: (Tolkien egyebkent negativan viszonyult a muhoz.)
...

Na már csak te hiányoztál. :rolleyes:  :Đ  :D
Ennyi erővel hasonlíthatnánk a Narnia-sorozathoz Eric Knight műveit is, hiszen ő is angol volt és Lewis és Tolkien kortársa. :omg:
A Narnia krónikái gyerekeknek szóló mesesorozat, a Gyűrűk ura pedig nem gyerekeknek (inkább felnőtteknek) írt high-fantasy. Szezon és fazon tipikus esete, nem kell hozzá irodalomtudósnak lenni, hogy ezt felfogja valaki, elég elolvasni a két művet (vagyis a Gyűrűk urát és a Narnia sorozatot).

Annak meg semmi köze sincsen ehhez, hogy Tolkien valóban nem kedvelte a Narnia sorozatot, annak ellenére, hogy Lewis-el jó barátok voltak.

Idézet

es miert mondjatok, hogy Spilberg mostanaban nem csinal jo filmet? ott a Terminal, meg a Kapj el ha tudsz (ha ez a magyar cime..)

Jó filmeket csinál, az általad felsoroltak is élvezetes kis movie-k, de annyira nem jó az utóbbi években, ahogy azt az őt körülvevő hype-ből gondolná (elvárhatná?) az ember.

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 09:40 -kor

#2371 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:30

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:16

... A film meg nagyon jo, de csak erosebb idegzetueknek ajanlom!

Miért?  :think:
Szerintem nem túl durva a film.

Viszont Ashton Kutcher nevét meglátva, megvallom őszintén, nem számítottam ilyen jó filmre. :)

#2372 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:32

Idézet: acu - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:03

Kép

Háááááááááááááát... sajnos én nem tudtam élvezni a Végtelen történet filmváltozatát, mert annyival gyengébb mint az - egyébként zseniális - könyv. :(

#2373 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:04

Hát igen, amíg nem olvastam könyvben, tetszett a film. Nemrég megvettem DVDn a Végtelen Történetet és megnéztük. Megint bebizonyosodott, hogy a könyv jobb a filmnél.

Bár a Narnia filmen is tetszett. Sikerült elég közel hozni a filmet a könyhöz. A főszereplőkön látszik, hogy még nem igazán játszottak semmiben, de azért aranyosak voltak. És ugye az ILM. :D
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2374 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:06

:up:

Igazad van, a Narnia film egészen jól sikerült adaptáció.

A Végtelen történetet viszont szerintem nagyon nem lehet vászonra vinni...

#2375 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:16

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:28

Na már csak te hiányoztál. :rolleyes:  :Đ  :D
mindig orom, ha az embert a regi ismerosok udvozlik! :p

Idézet

A Narnia krónikái gyerekeknek szóló mesesorozat, a Gyűrűk ura pedig nem gyerekeknek (inkább felnőtteknek) írt high-fantasy. Szezon és fazon tipikus esete, nem kell hozzá irodalomtudósnak lenni, hogy ezt felfogja valaki, elég elolvasni a két művet (vagyis a Gyűrűk urát és a Narnia sorozatot).
nos a Narniat en nem olvastam (bar irodalomtudos az lehetnek..), csak a GyU, meg ugye lattam a ket filmet. (ez alapjan nehez a Narniarol pontos velemenyt mondani, ez teny.) hogy melyik milyen korosztalynak irodott, az nehez kerdes. (Tolkient biztos, hogy a kortarsai tobbsege gyerekironak tekintette.) de az, hogy kortarsak, es mindketto fantasy eleg alap arra, hogy megmagyarazza, miert hasonlitjak sokan oket egymashoz. (a "kerdesed" ugye ez volt.) hogy jogos-e, az kisse mas kerdes. en ugy hiszem, hogy a jo irodalom nem fugg attol, hogy gyerekeknek vagy felnotteknek szol-e. mondjuk gyorsan egy peldat is: Micimacko. igy az osszehasonlitas sajnos szerintem all.

de hogy ne legyek teljesen off topic, ajanlok en is. nem fantasy-t, mert azt annyira nem kedvelem, hanem scifi-t. kedvenc scifi feldolgozomtol, Tarkovszkijtol: Solaris es Stalker.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2376 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:45

Idézet: Etele - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:32

Háááááááááááááát... sajnos én nem tudtam élvezni a Végtelen történet filmváltozatát, mert annyival gyengébb mint az - egyébként zseniális - könyv. :(

ezen nem veszünk össze.  :)

szerintem a könyv mindig jobb, mint a filmadaptáció. persze nem is nagyon szabad összehasonlításokba bonyolódni az eltérő sajátosságok miatt.

pl. a Gyűrűk Urát mikor elolvastam, örökre szóló élmény maradt, míg a film csak egy a sok közül számomra.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2377 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:16

de hogy ne legyek teljesen off topic, ajanlok en is. nem fantasy-t, mert azt annyira nem kedvelem, hanem scifi-t. kedvenc scifi feldolgozomtol, Tarkovszkijtol: Solaris es Stalker.

Stalkerhez mindenki készítsen oda egy arzénkapszulát amire a végén ráharaphat.

A film maga gyönyörű - sztem sokkal jobban fényképezett mint a Solaris - de azért nyomasztó mint a barom. :Đ

#2378 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:26

Idézet: Boba - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:16

Mi par napja neztuk meg pszichologia oran a The Butterfly Effect-et (Pillangohatas asszem a magyar cime) es nekem nagyon tetszett... akkor lepodtem meg igazan, amikor mondta a tanar, hogy van valami hasonlo a valos eletben is, csak nem idoben ugral, hanem helyszinekben, eletekben. Ha besokall a jelenlegi eletebol, bekattan az agya, uj emlekeket talal ki maganak, es folytatja az eletet mas emberkent... dudva. A film meg nagyon jo, de csak erosebb idegzetueknek ajanlom!

:offtopic:
Van, aki egy intenzív élmény hatására képtelen összehangolni a régi és az újonnan keletkezett világképét. Végül drasztikusan átvált az újba, törölve a régi emlékeket, teljesen megszakítva a kapcsolatot régi önmagával.

> A metaprogramozó kiáltványa <
Wherever you go, go with all your heart.

#2379 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:31

Kép
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2380 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:16

...de az, hogy kortarsak, es mindketto fantasy eleg alap arra, hogy megmagyarazza, miert hasonlitjak sokan oket egymashoz. (a "kerdesed" ugye ez volt.)

Csak egy ponton tévedsz, de nagyot: nem volt kérdés a mondandómban, pláne nem neked címezve. :eek:

Idézet

hogy jogos-e, az kisse mas kerdes.

Nem jogos.
De olvasd el a Narnia krónikáit is, és akkor esetleg tudunk érdemben is beszélgetni erről.

Idézet

en ugy hiszem, hogy a jo irodalom nem fugg attol, hogy gyerekeknek vagy felnotteknek szol-e. mondjuk gyorsan egy peldat is: Micimacko. igy az osszehasonlitas sajnos szerintem all

Tehát az analógiádat folytatva akkor ennyi erővel bármilyen "jó irodalommal" hasonlíthatnánk a szóban forgó könyveket. :omg: Hova terelsz?
És még egyszer: te most olyan műről beszélsz látatlanban, amit nem is olvastál.
Nem mellesleg tartom amit mondtam: a Narnia krónikái és a Gyűrűk ura nem hasonlítható egymáshoz. (Maximum abban az értelemben, hogy mindkettő jó könyv. :D ) A filmváltozatok - amiről én ugye eredetileg beszéltem - meg pláne nem (írod, hogy te is láttad a mozifilmeket, akkor gondolom azt is észrevetted, hogy mennyire más stílusú a két film). Filmes fórumokon sokan magukból kikelve ostorozzák a Narniát, hogy a csatajelenet mennyivel szarabb, mint a Gyűrűk ura filmekben... na ezeken röhögök nagyokat. :Đ

Mivel ez egy filmes topik, szóval maradjunk a filmek talaján:

Idézet

Ha már "keleti blokk", ajánlom neked ezt:
Kép

Van hangulata. :up: És néha meglepően durva képi megoldásokkal operál (repülőgépcsavaros jelenet, nyamm...).

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 11:40 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.