HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 10. 13:26

idézet:
Ezt írta lajafix2:

Okosat nem tudok, csak a saját véleményemet: az eleje iszonyatosan vontatott, az utolsó fél óra jobb. Kurva gyenge poénok vannak benne, de vannak jók is. Én langyosra értékelném.

A Kontroll nekem jobban tetszett. Valószínűleg pörgősebb cselekménye miatt. Lehet, hogy bennem van a hiba.
[/quote]

Én is rengeteg lehúzó kritikát hallottam róla, de nekem valahogy nagyon bejött! Én igenis sz@rrá röhögtem magam, de különben mindenki a moziban, amikor én néztem. Szerintem ezek a történelmi témákhoz kapcsolt poénok nagyon jók voltak, a színészek is jól alakítják a szerepeiket. Amikor meg Korda Györgyöt megláttam, amint belekezdett a "Kicsi Beatricse" című tételbe...hát azt hittem magam alá vizelek ott a moziban!
:D
Szóval nekem nagyon bejött, sirály film, jó a zenéje is, lovak is vannak benne, ami miatt külön teccett! :)
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#22 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 23:54

Kép

idézet:
Színes, feliratos amerikai történelmi dráma, 2003
Főszereplők: Jude Law, Nicole Kidman, Renee Zellweger, Donald Sutherland, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman, Giovanni Ribisi, Natalie Portman, Kathy Baker

Rendezte: Anthony Minghella

A film három ember életének eseményeit beszéli el, akiket elszakított egymástól Észak és Dél pusztító háborúja, és akik csak egymásba kapaszkodhatnak, hogy túléljék a borzalmakat. Inman (Jude Law), a konföderáció katonája egy sebesülést követően elhatározza, hogy a hadikórházból egyenesen haza, a szeretett asszonyhoz veszi útját - átszelve az önmagával háborúzó országot. Miközben emlékektől kísértve hazafelé tart szerelméhez, Adához (Nicole Kidman), útja során rabszolgákkal és lázadókkal akad össze, katonákkal és szerencsevadászokkal kell összecsapnia, váratlan barátokra és veszélyes ellenségekre bukkan. Inman útjával párhuzamosan Ada is végigjárja a maga útját, mely legalább ilyen nehéz. Ennek a jó házból való úrilánynak egyedül kell megállnia a helyét a háború zűrzavarában, társaság és a világ ismerete nélkül, és megvédenie apja farmját a támadásoktól. A segítség váratlanul egy heves vérmérsékletű vadóc vándor formájában érkezik. Ruby (Renee Zellweger) is részesévé válik a történetnek: egyenességre és öntudatosságra tanítja Adát, és megismerteti egy tökéletesen új világgal. Az ő hármasuk képviseli a háború brutalitásával és a vérzivataros időkkel szemben a béke, szeretet, család utáni vágyat.

Renée Zellweger Oscar- és Golden Globe-díjat kapott alakításáért a legjobb női epizódszereplő kategóriában. Hétszeres Oscar-jelölt mű (a legjobb férfi főszereplő, női epizódszereplő, operatőr, vágás, filmzene és két betétdal kategóriákban)!
A film Charles Frazier világhírű regénye alapján készült. Anthony Minghella újraegyesítette korábbi, Az angol betegért számos Oscar-díjjal jutalmazott csapatát. John Seale operatőr, Wal Murch vágó és Ann Roth jelmeztervező éppúgy tagja ennek a csapatnak, mint a hatszoros Oscar-díjas Dante Ferretti látványtervező.
[/quote]

Volt szerencsém ma este megnézni.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a komoly filmeket.

Holnaptól már vetítik!

PS. utánanéztem, Erdélyben forgatták... :cool:

[ 2004. március 10.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#23 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 14:56

Kép

Viasat3 2004.03.13. szombat 16:30 - 18:35 ---> Star Trek: First Contact

#24 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 15:40

A király DVD-n tér vissza

A korábbi Gyűrűk Ura epizódoktól eltérően -melyek nyár környékén jelentek meg idáig- a befejező mozifilm, A király visszatér már májusban elérhető lesz DVD-n és VHS-en. Ez a 3 óra 20 perces, moziban vetített változata lesz a filmnek - melyet a hagyományokhoz híven követni fog október-november környékén egy 4 lemezes, bővített változat, természetesen az eddig megszokott mennyiségű és minőségű DVD extrákkal.

A májusban megjelenő dupla lemezes változatban a következő extrák várhatóak:
-két dokumentumfilm: The Quest Fulfilled: A Director's Vision, és a A Filmmaker's Journey: Making the Return of the King. (A Küldetés teljesítve: Egy rendező látomása; Egy filmkészítő utazása: A király visszatér készítése)
-néhány videó a különleges effektek készítéséről
-egy National Geographic különlegesség
-tévéspotok és trailerek a filmről
-egy ajánló az Electronic Arts számítógépes játékáról

A DVD tervezett ára 29.95$, kb. 6000 Ft.

/scifi.hu/
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#25 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 13. 16:19

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#26 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 18:13

idézet:
Kép

19:00 Igenis, Miniszterelnök Úr! (angol vígjátéksorozat, 1986 - 15.) 30' Az oktatás szolgálatában
A BBC szatírikus filmsorozata

22:25 A rózsa neve (olasz-francia-NSZK film, 1986) 130'

rendező: Jean-Jacques Annaud
író: Umberto Eco
forgatókönyvíró: Andrew Birkin, Gérard Brach
operatőr: Tonino Delli Colli
jelmeztervező: Gabriella Pescucci
zene: James Horner
producer: Bernd Eichinger
látványtervező: Dante Ferretti
vágó: Jane Seitz

szereplő(k):
Sean Connery (Baskerville-i Vilmos)
Christian Slater (Adso von Melk)
F. Murray Abraham (Bernardo Gui)
William Hickey (Ubertino da Casale)
Elya Baskin (Severinus)
Volker Prechtel (Malachia)
Ron Perlman (Salvatore)
Leopoldo Trieste (Michele da Cesena)
Michael Lonsdale (Apát)

Kép

Umberto Eco azonos című, igen szövevényes regényének átdolgozása éppoly izgalmas, mint szórakoztató. A történetet a szemtanú, a kolostort meglátogató Adson visszaemlékezése tárja a néző elé.
1379-ben Baskerville-i Vilmos ferences szerzetes és fiatal kísérője, Adson von Melk felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek magányos völgyeiben. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyűjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd, és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg...[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#27 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 13:56

ééééés...IGEEEN!

Kép

a film...kéremszépen...

nézhető a trailer belőle:

[url="http://"http://www.apple.com/trailers/fox/avp/internet_trailer/large.html"]>>>ITT<<<[/url]
Idézet (*Iguana*)

#28 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 17:23

idézet:
Ezt írta obersmith:
....nézhető a trailer belőle....[/quote]

Igen. Vagy még az sem.
¤

#29 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 17:55

Bon Voyage

színes francia dráma, 114 perc, 2003

rendező: Jean-Paul Rappeneau
forgatókönyvíró: Patrick Modiano
operatőr: Thierry Arbogast
zene: Gabriel Yared

szereplő(k):
Isabelle Adjani (Viviane Denvers)
Gérard Depardieu (Jean-Etienne Beaufort)
Virginie Ledoyen (Camille)
Yvan Attal (Raoul)
Peter Coyote (Alex Winckler)

1940 júniusában miniszterek, újságírók, hírességek, kétes erkölcsű nők és nagypolgárok találkoznak a bordeaux-i Splendid Hotelben. A történelmi események közepette azonban egy fiatalembernek más dolgok is járnak az eszében: választania kell a híres színésznő, Viviane és egy szenvedélyes diáklány, Camille szerelme között. Ám a politika a fiú életébe is beleszól: el kell döntenie, hogyan viszonyuljon a háború poklához. Egyszóval véglegesen választania kell a gondtalan ifjúság és a felnőttkor között...

Harmincöt évvel az Élet a kastélyban forgatása után Jean-Paul Rappeneau a Bon voyage-zsal visszatér gyermekkorának időszakához, azaz a háború éveihez. "Ez a film rólam is szól. Minden történés összeköt a gyerekkorommal, vagy mindazzal, ami az évek során alakított rajtam: az olvasás, a színház, az amerikai és a francia filmek. Minden, amit láttam, hallottam, átéltem, ezért mélyen bevésődött az emlékezetembe, most ott van a vásznon." A Bon voyage a Cyrano de Bergeracért Oscar-díjra jelölt Jean-Paul Rappeneau kifinomult, stílusos, igazi sztárparádét felvonultató filmje.

[url="http://"http://us.imdb.com/title/tt0310778/"]IMDB[/url]

[ 2004. március 15.: ^Sunrise^ szerkesztette a hozzászólást ]
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#30 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 19:00

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Igen. Vagy még az sem.
[/quote]

:D

ennyire idegenkedsz a témától? :)

bár tény hogy rövid, meg alig mutatnak valamit

[ 2004. március 15.: obersmith szerkesztette a hozzászólást ]
Idézet (*Iguana*)

#31 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 23:00

A Farkasok Szövetsége, TV2 21:15

Kép 

Aki még nem látta, annak ajánlom szíves figyelmébe ezt a remek francia filmet!

Előrebocsátom, hogy aki nem látta a filmet, annak eszébe ne jusson elolvasni a film tartalmát az újságokban, vagy a TV honlapokon! Ugyanis elmesélik a lényeget benne (nem tudom, ki volt az az "okos", aki írta).    :o    :mad:

[ 2004. március 16.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: Piftuka 2004. 04. 09. 21:35 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#32 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 21:08

m2, ma, 22:35: Terry Gilliam: [url="http://"http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=1989753&i_where=1&i_where_tv=1"]12 majom[/url]

Kép

idézet:
2035. Akik túlélték az 1997-ben a Föld népességének 99 százalékát kipusztító járványt, egy lassan halódó földalatti világban élnek. Egyetlen reményük, ha sikerül a megfelelő információk birtokában korrigálniuk a gyilkos vírus által fémjelzett múltat. James Cole, a kiválaszott időutazó, 1996 helyett tévedésből 1990-be érkezik, ahol elmegyógyintézetbe zárják, pedig ha nem deríti ki küldetése szerint a 12 Majom Hadseregének rejtélyét, akkor minden elveszett. Csak Kathryn Railly pszichiáter próbál meg az őrült agyszüleményeit ismételgető idegen gondolataiba látni - s amikor hat évvel később újra találkozik a cellájából rejtélyesen eltűnő Cole-lal, már korántsem biztos a dolgában. Cole visszatérő álma szerint egy kisfiú szemén keresztül látja, amint lelőnek egy férfit a repülőtéren. Hogy lesz az álomból valóság, a múltból jövő? A 12 Majom titka segítségével megakadályozható-e az emberiség pusztulása?[/quote]

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#33 Felhasználó inaktív   osi37 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 21. 22:25

Uccsó szamuráj!
Nagyon jó,csak egy két autentikus és egyéb hiba van benne.
Mindenestre a story jó, és még nem is annyira elscépelt
pronto cappuccino!

#34 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 23:00

Kép
¤

#35 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 19:53

20:00, Kedd (március 23.), DUNA Televízió

idézet:
Sárika, drágám
fekete-fehér magyar filmdráma, 95 perc, 1971

rendező: Sándor Pál
forgatókönyvíró: Tóth Zsuzsa, Sándor Pál
zeneszerző: Presser Gábor, Tamássy Zdenkó
operatőr: Ragályi Elemér
vágó: Kármentő Éva

Kép

szereplő(k):
Kern András
Koltai Róbert
Schütz Ila
Verebes István
Sólyom Kati
--------------------------------------------------------------------------------
Bóna Péter kezdő filmrendezőnek válása után nagyobb összegre lenne szüksége, hogy volt feleségével rendezze vitás anyagi ügyeit. Azt reméli, vidéken élő idős nagynénje talán ki tudja segíteni egy kis pénzzel, de Sárikától aztán egészen mást kap, mint amire számított. Sárika tisztasága, kérlelhetetlen, harcos keménysége szembesíti Pétert saját összekuszálódott életével...[/quote]
¤

#36 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:51

azt hittem mar, hogy a [url="http://"http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=2001264&i_where=1&i_where_tv=1"]New Jack City[/url]-t ajanljak, helyette csak Sárika, drágámat...

pedig biztos elvezheto volt azzal az elkurt szinkronnal es kozben egy jol eso Kenósorsolással :eek:

[url="http://"http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=2001264&i_where=1&i_where_tv=1"]2004.03.23. 21:45 tv2[/url], [url="http://"http://us.imdb.com/title/tt0102526/"]New Jack City (1991) @ imdb.com[/url]

[ 2004. március 24.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

#37 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:21

Kép

Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél

TV2: 2004. március 23. Kedd, 00:30

es csak most kezdodott el... :rolleyes:

[url="http://"http://us.imdb.com/title/tt0270020/"]imdb[/url]

#38 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 07:16

idézet:
Ezt írta blash:
azt hittem mar, hogy a New Jack City-t ajanljak, helyette csak Sárika, drágámat...[/quote]

Tudod, filmajánló.... :)
¤

#39 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 14:20

[url="http://"http://index.hu/kultur/mozi/passio25/"]Brian megküzd A Passióval[/url]

idézet:
- Következö! - szólt oda a nagy nehezen sorba állított rabokhoz. - Kereszthalál? - kérdezte nyájas mosollyal az elé lépötöl.
- Igen.
A tiszt sorolta a tudnivalókat. Kedvesen bólogatva mindegyikhez:
- Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet.
Mikor látta, hogy a rab érti a dolgot, bíztatóan megveregette a hátát, mint egy anyuka, aki elöször viszi iskolába a gyereket, majd bizalommal útjára engedte. Sok még a teendö mára.
- Következö!... Kereszthalál?
- Igen.
- Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következö!...
- Kereszthalál?
- Ó nem. Szabadláb.
- Mi? - képedt el a katona.
- Engem elengedtek - magyarázta a fogoly. - Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten.
- Huú! - örült a tisztecske. - Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj!
- Nem - nevetett rá a rab. - Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál.
- Ó, már értem! Nagyszerü! Nagyon jó, nagyon jó! Hát, kimész az ajtón...[/quote]

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#40 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:30

m2, ma, 21:15: [url="http://"http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=1999140&i_where=1&i_where_tv=1"]A boldogító nem[/url]

Kép

idézet:
A közismerten homoszexuális médiasztár hálás szavakkal emlékezik a televízióban egy békés kisvárosban élő volt tanáráról. A köszönetben kevés a köszönet. Az esetre lecsap a média, a várost ellepik a legkülönbözőbb tévétársaságok forgatócsoportjai, felkapja a fejét a kisváros, az igazságtalanul megvádolt tanár pedig felkapja a vizet. Az egyik riporter mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. A következmények nem maradhatnak el: a látszólag tipikusan érdektelen település lakóiról érdekes apróságok derülnek ki. Tévedések forró vígjátéka, amelyben elcsattan az évszázad csókja is. Az elkövetők: Kevin Kline és Tom Selleck. Őket ezúttal nem boldogítja a másik nem.[/quote]

Samott

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó