HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 12:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 13:37

Azt az utat kell bejarni, amit kina is jar.

Vagy amit a svédek/finnek bejártak.

Nem tudom, miért akarod az egekbe emelni a termelést. A GDP-növekedést nem csak kvantitatív, hanem kvalitatív fejlődéssel is lehet elérni, ráadásul az visz rá az oly elcsépelt fenntarható fejlődési pályára.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 15. 12:52 -kor

#1962 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 13:37

...
Az anyagi fuggoseg meg szerintem jo.
...
Azt az utat kell bejarni, amit kina is jar.

Nekem sem azzal van bajom, hogy a cégek részt vesznek a képzésben, hanem azt nem akarom, hogy ők determinálják az egész képzést. Ezt világosan, érthetően le is írtam.
Szerintem meg nem jó az anyagi függés. Az anyagi függőség ugyanazt az utat vetíti előre, amit az összes mesterségesen fenntartott monopólium: drágán szart, amit úgyis megvesznek, mert nincs más.

Jó, majd magyarázd meg az egyszeri parasztnak, hogy vagy leadja a földjét, vagy nem kap nyugdíjat. Vagy vezényeld ki a rendőröket az éhbérért napi 12 órát dolgoztatott munkások sztrájkja ellen. Vagy számold fel a vidéki betegellátást, az úgyis csak a pénzt viszi. Hiszen van magyar épp elég.

Komolyan mondom, néha elképesztő, milyen hülye referenciákat tudsz hozni :bolond:
Elköltöztem :-)

#1963 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 12:52

Vagy amit a svédek/finnek bejártak.

Nem tudom, miért akarod az egekbe emelni a termelést. A GDP-növekedést nem csak kvantitatív, hanem kvalitatív fejlődéssel is lehet elérni, ráadásul az visz rá az oly elcsépelt fenntarható fejlődési pályára.

Sajnos a vilag afele tendal, hogy az a szocalis joleti allammodel, ami raadasul magyarorszagon meg koraszulott is volt, nem lesz fenntarthato, katasztrofahoz fog vezetni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1964 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:49

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 13:02

Nekem sem azzal van bajom, hogy a cégek részt vesznek a képzésben, hanem azt nem akarom, hogy ők determinálják az egész képzést. Ezt világosan, érthetően le is írtam.
Szerintem meg nem jó az anyagi függés. Az anyagi függőség ugyanazt az utat vetíti előre, amit az összes mesterségesen fenntartott monopólium: drágán szart, amit úgyis megvesznek, mert nincs más.

Jó, majd magyarázd meg az egyszeri parasztnak, hogy vagy leadja a földjét, vagy nem kap nyugdíjat. Vagy vezényeld ki a rendőröket az éhbérért napi 12 órát dolgoztatott munkások sztrájkja ellen. Vagy számold fel a vidéki betegellátást, az úgyis csak a pénzt viszi. Hiszen van magyar épp elég.

Komolyan mondom, néha elképesztő, milyen hülye referenciákat tudsz hozni :bolond:

Rive az addig oke hogy nem akarod. Csak kerdem en, toked van finanszirozni a kepzest? Egy tokeszegeny, kilog a gatyabol a segge orszag nem ugralhat, hanem orulni kell mindenkinek aki hajlando finanszirozni a tudomayos eletet es a gazdasagot. Nem kell ez a nemzethalal-os duma szvsz... Majd ha mar termelekenyek leszunk, felhalomztunk eleg javat, akkor elkezdhetjuk a sajat kulon utjainkat jarni. de most meg nem.

#1965 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:51

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:15

Az jo... nemreg azert sirtunk, mert felkuszott a munkanelkulisegi rata 6-7% kore... a szlovakoknal ez 17-18% a lengyeleknel allitolag kozel 20%... akkor van meg ebben tartalek. ;)

Samott

Samott szep ez a 7% csak nem teszed hozza, hogy a lakossag kozel 40%-a gazdasagilag inkativ (nyugdijas ill. gyerek). ha igy nezed akkor bizony az a 7% mar nemis annyira szep adat.

#1966 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:51

Samott szep ez a 7% csak nem teszed hozza, hogy a lakossag kozel 40%-a gazdasagilag inkativ (nyugdijas ill. gyerek). ha igy nezed akkor bizony az a 7% mar nemis annyira szep adat.

Nem hinnem, hogy a lengyeleknel/szlovakoknal aranyaiban lenyegesen kevesebb gyerek es nyugdijas lenne...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1967 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:55

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:21

* A gond ezzelakkor van, mikor csak oracle van. És a mostani kiszolgáltatottságban az üzlet kezébe adott gyeplő pontosan ezt jelentené... Félreértés ne essék: az oracle dolgainak helye van ott, ám a kormányrúd maradjon csak az üzlettől független kezekben.

persze. az ugye nem gond hogy a kozepfoku oktatasban monopolhelyzetbe kerult az M$ ugy, hogy evente nemis keves milliardba kerul az a licenszcsomag amit sikeresen lenyomtak az allamigazgatas torkan.
Ne legyunk mar ennyire kemenyvonalasak. A BME epiteszkarat megvette kilora az autocad.. es mondhatnam tovab..

#1968 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:56

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:53

Nem hinnem, hogy a lengyeleknel/szlovakoknal aranyaiban lenyegesen kevesebb gyerek es nyugdijas lenne...

Samott

Rokkantnyugdíjas?

Egyébként tényleg kirívóan alacsony nálunk a foglalkoztatás/összlétszám.

#1969 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:46

Sajnos a vilag afele tendal, hogy az a szocalis joleti allammodel, ami raadasul magyarorszagon meg koraszulott is volt, nem lesz fenntarthato, katasztrofahoz fog vezetni.

Azzal az a baj, hogy nem jóléti állam, hanem szociális piacgazdaság, annak is egy, a németeknél is jobban átgondolt változata. Erőteljes különbség.

#1970 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:49

Rive az addig oke hogy nem akarod. Csak kerdem en, toked van finanszirozni a kepzest?

Nem a felsőoktatás igényli itthon a legnagyobb redisztribúciót, magad is jól tudod. Emellett közhelyszámba megy az oktatással kapcsolatos nyugati reakció gazdasági visszaesés esetére.

#1971 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:55

persze. az ugye nem gond hogy a kozepfoku oktatasban monopolhelyzetbe kerult az M$ ugy, hogy evente nemis keves milliardba kerul az a licenszcsomag amit sikeresen lenyomtak az allamigazgatas torkan.
Ne legyunk mar ennyire kemenyvonalasak. A BME epiteszkarat megvette kilora az autocad.. es mondhatnam tovab..

Volnál kedves végre elvonatkoztatni a múszaki felsőoktatástól? Már nem először kérlek meg rá...

#1972 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:59

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:53

Samott

pedig de :) a korfa nem annyira durvan hegyere allitott piramis, mint kishazankban.

#1973 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:58

Volnál kedves végre elvonatkoztatni a múszaki felsőoktatástól? Már nem először kérlek meg rá...

vonatkoztathatok, deha a kedves vitapartner ezzel hozakodik elo? :p

#1974 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:55

Engem speciel ez is ugyanúgy zavar - nem tudom, honnan vetíted, hogy nem.

Szerkesztette: Rive 2005. 06. 15. 15:02 -kor

#1975 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:58

Nem a felsőoktatás igényli itthon a legnagyobb redisztribúciót, magad is jól tudod. Emellett közhelyszámba megy az oktatással kapcsolatos nyugati reakció gazdasági visszaesés esetére.

Rive oszinten, nehez teged kovetni. csapongsz mint egy serdules alatt allo kamaszlany :)

hogy megegyszer visszaterjek az alapgondolatra. ahogy Samott is nagyon jol megfogalmazta, oktatni olyasmit kell, amitol a kedves okulo versenykepes lesz. nem pedig szabvanyos pascal-lal szivatni az embereket by Pongor tanar ur (R.I.P.)

szal lehet, hogy nekunk nem eppen ellen-marsjaro projecteket kell grundolnunk :)

#1976 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:07

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:01

Engem speciel ez is ugyanúgy zavar - nem tudom, honnan vetíted, hogy nem.

en legalabb teszek ellene ugy, hogy reszt veszek szabad szoftverek fejleszteseben, honositasaban. te azon kivul hogy keseregsz, mit tettel?

#1977 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:00

vonatkoztathatok, deha a kedves vitapartner ezzel hozakodik elo? :p

Akkor vázold fel, kérlek, hogy mondjuk egy francia-orosz szakos bölcsész, egy szociológus-közgazdász vagy egy államigazgatás szakos, esetleg egy matematikus hallgató képzésébe a versenyszféra hogyan tudna bekapcsolódni!?

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 15. 15:12 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:05

Rive oszinten, nehez teged kovetni. csapongsz mint egy serdules alatt allo kamaszlany :)

Olyannal vádolsz, amit magad követsz el. Addig elemzel egy-egy példát, amíg a másik orrára nem húzod, hogy milyen hiányos az alapgondolat.. Pedig éppenséggel magad nem tudsz továbblépni a példától az alapgondolat irányába.

Mégegyszer: az oktatás ne legyen kiszolgáltatva semmiféle multinak, mert az káros. Ennyi - ebbe már csak magad vetíted bele, hogy szerintem pascalt oktassanak, vagy hogy szóba se kerüljön akár az oracle, akár más szoftver.

#1979 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:07

en legalabb teszek ellene ugy, hogy reszt veszek szabad szoftverek fejleszteseben, honositasaban. te azon kivul hogy keseregsz, mit tettel?

Terjesztem. Egyébként meg akkor is az én tököm a nagyobb :bolond:

#1980 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:49

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:13

Terjesztem. Egyébként meg akkor is az én tököm a nagyobb :bolond:

:offtopic:  if it makes you happy, be it :p