HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#2351 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:02

Korrekt.

Kezdésnek számonkérő kérdésfeltevés, hiányos táblázatok, definiálatlan a térség mérete, 10 helyett 8 új csatlakozó :D , nem ugyanazokat az országokat hozza példának, egymásnak közvetlenül ellent nem mondó adatokat akar szembeállítani, összevissza hasonlítja a nomináladatok változásait (sőt, tényként kezel előrejelzéseket), a reálbér-alakulásos grafikon értelmezhetetlen, nem egyforma időszakokat hasonlít, a kumulált tőkebeáramlásnál inkább a Horn-érára kellene rejszolnia, a végén megint ott a jól ismert ellenzéki frázis. A 2004-es államadósságnál pedig egyszerűen ellentétest állít, mint az AKK.

Gratulálok, greeny, megint bebizonyítottad, hogy tökéletes célpontja vagy a propagandának, ráadásul ezt fel sem vagy hajlandó ismerni. :(

ez igaz. de az is igaz hogy gorogorszaggal egyutt ulunk jelenleg az eu szegyenpadjan deficit ugyben. a gorogoknek van ellenben egy jo kifogasuk: ok rendeztek olimpiat...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2352 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:50

Nem is igazán kellene a növekvő kereslet, inkább a megtakarításokat kellene ösztönözni. Valószínűleg azokat is növeli egy hangyányit. :)

persze lehet olyat csinalni, hogy valamilyen szinten osztonzod a +takaritasokat.

#2353 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:37

ez igaz. de az is igaz hogy gorogorszaggal egyutt ulunk jelenleg az eu szegyenpadjan deficit ugyben. a gorogoknek van ellenben egy jo kifogasuk: ok rendeztek olimpiat...

Inkább a franciák (?) és a görögök ülnek ott, ők hazudtak. A németek is sértegetik a 3%-ot. Ráadásul ők növekedő ágban vannak, mi meg csökkenőben. Na meg ők a maastrichti banda tagjai, mi meg nem.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 07. 07. 12:45 -kor

#2354 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:43

Inkább a franciák (?) és a görögök ülnek ott, ők hazudtak. A németek is sértegetik a 3%-ot. Ráadásul ők növekedő ágban vannak, mi meg csökkenőben. Na meg ők a maastrichti banda tagjai, mi meg nem.

Carmy ez most ne economical grotwh - ahenm hiany. mot penteken itelnek majd el minket az eus penzugyerek. nekem mar telleg eg a pofamrol a bor. eppcsak beleptunk es maris a szegyenpadon ulunk.

#2355 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:48

fancba.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 07. 07. 12:49 -kor

#2356 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:47

Carmy ez most ne economical grotwh - ahenm hiany. mot penteken itelnek majd el minket az eus penzugyerek. nekem mar telleg eg a pofamrol a bor. eppcsak beleptunk es maris a szegyenpadon ulunk.

Én is arról beszélek.

:think:

Volt a görögös balhé: nem annyi volt az ÁHT hiány, amennyit bevallottak, hanem sokkal több, Maastrichtot sem ütötték meg. Szerintem jól emlékszem, sokat volt róla szó.

#2357 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:04

Én is arról beszélek.

:think:

Volt a görögös balhé: nem annyi volt az ÁHT hiány, amennyit bevallottak, hanem sokkal több, Maastrichtot sem ütötték meg. Szerintem jól emlékszem, sokat volt róla szó.

ertem en a logikadat, de a franciakkal szar kis kke allamkent ne takarozhatsz. adando alkalommal mindig a gyengekbe rugnak bele - ezert nem szabad tamadasi pontot hagyni.

#2358 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:52

ertem en a logikadat, de a franciakkal szar kis kke allamkent ne takarozhatsz. adando alkalommal mindig a gyengekbe rugnak bele - ezert nem szabad tamadasi pontot hagyni.

Tudom. De szerintem nagyobb szégyen hazudni, mint bevallani, hogy elhágtuk. Persze 20 év múlva már mindenki csak a számokra emlékszik. :(

#2359 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 08. 10:16

Környezetvédelem...

Idézet

A Ford több cég közreműködésével negyven darab bioetanol hajtású Focust készül építeni az Egyesült Királyságban.

A negyven autó lehet az első szériagyártásban készült, bioetanollal hajtott autó, amelyet az Egyesült Királyságban forgalomba helyeznek.

A tervek szerint, Henstridge-ben, egy meglévő gabonatároló helyén épülne fel az első bio-üzemanyagot előállító gyár, amely teljes kapacitással évente 340.000 tonna búzából 131 millió bioetanolt állítana elő.

Az eljárás előnye, hogy búzát sokkal költség- és környezetkímélőbb termeszteni, mint olajat finomítani, ráadásul egy 1,8 literes, Focus bioetanollal való üzemeltetésekor körülbelül 70%-kal kevesebb széndioxid kerül a levegőbe, mint a benzin, vagy a dízel üzemanyag felhasználása során.

Svédországban már 2001 óta lehet bioetanollal üzemelő autót kapni, az ott eladott Ford Focusok 80%-a környezetkímélő üzemanyaggal működik.

A Focus Flexi-Fuel Vehicle (FFV) névre keresztelt autók legkorábban a jövő évben kerülhetnek utcára az Egyesült Királyságban.
(Origo)

Ahogy említettem: az olajár emelkedésével párhuzamosan nőnek az alternatívák fejlesztésére, terjesztésére fordított források. Nagyon helyes.

Szerkesztette: Rive 2005. 07. 08. 10:17 -kor

Elköltöztem :-)

#2360 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 14:55

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:35

Nehéz a devizatréderek élete.
Robbanás Londonban, erre megzuhan a dollár  :think:
Akarom mondani, megugrik az euró.

Nem ertek a davizabiznichez, de nem lehet, hogy a fontbol euroba menekulnek a befektetok es ez nyomja fel az arfolyamot?

#2361 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 08:15

Idézet

A magyar adórendszer atyjának tartják, a rendszerváltozás utáni első pénzügyminiszter volt, ráadásul szakmájában kifejezetten hosszú ideig, 1990 decemberétől 1993 februárjáig ült a bársonyszékben. Kupa Mihály a mostani változtatásokat nem reformnak, csak adócsökkentésnek tartja, de örül is ennek. Szerinte ugyanis nem az adózásban, az állam bevételeiben, hanem a kiadási oldalon kellenének reformok.

'Bármilyen kormány jön, nem lesz könnyű dolga'

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2362 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:47

Idézet

Az Európai Bizottság szerint jelenleg nincs szükség további lépésekre az EU államháztartási fegyelmi eljárásában Magyarország ügyében, de figyelmeztetett, hogy továbbra is ajánlatos az éberség.

Nem kap büntetést az EU-tól Magyarország

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2363 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:51

Kupa: "Amikor faragnak, a hülyék maradnak..."  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2364 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 15:12

Nahát, ezt nem gondoltam volna:
Mégsem lesz leépítés a minisztériumban

#2365 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 13:57

Idézet

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfői ülésén 25 bázisponttal 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatlábat. A kamatcsökkentés megfelel az elemzői és a piaci várakozásoknak, így várhatóan nem lesz hatással a piacokra, mivel már korábban beépült az árfolyamokba.

Ismét kamatot csökkentett az MNB

Samott

#2366 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:28

Idézet

Az első negyedévben 489 millió eurót fektettek a magyar vállalatok külföldi projektekbe. Elsősorban a szomszédos országok a kedvelt célpontok: Románia és Bulgária még mindig sláger, olvasható a Világgazdaságban.

489 millió eurót fektettünk be a környező országokba

Samott

#2367 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 10:26

Idézet

Az elmúlt tíz évben, vagyis a Bokros-csomag óta mintegy 36 ezer dolgozót bocsátottak el a közigazgatásból. Az idei az első év, amikor a takarékosság jegyében született kormányzati döntések következményeként a köztisztviselői létszám már nem éri el a százezret. A 2002-es kormányváltás után még 116 ezren voltak.

Nyolcezerből tízezret?

Erdekesek ezek a szamok, a fent idezett Kupa interjuban is ez lepett meg a legjobban:

Idézet

A köz alkalmazásában 870 ezren dolgoznak, ebből 260 ezren az igazgatásban, tisztviselők, rendőrök, tűzoltók, hivatásos katonák. A további 610 ezer az egészségügyben és az oktatásban dolgozók száma. Semmiképpen nem szabad összemosni az egész közszférát, hanem azt kell mondani, hogy van három külön téma, az egészségügy, az oktatásügy és az igazgatás.

En azt gondoltam, hogy sokkal nagyobb a "vizfej"...

Samott

#2368 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 10:32

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 11:26

Samott

Meg kellett teremteni a hangulati alapot az elbocsátásokhoz... Ez pont ugyanolyan, mint ahogy most meg épp az egyház és a gyógyszerészek beágyazottságát kezdik ki.

Szerkesztette: Rive 2005. 07. 20. 10:34 -kor

Elköltöztem :-)

#2369 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 13:38

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 11:26

Nézz utána a brit adatoknak. Ha jól emlézem, kb annyi közalkalmazott van ott, mint nálunk.

#2370 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 13:41

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 14:38

Nézz utána a brit adatoknak. Ha jól emlézem, kb annyi közalkalmazott van ott, mint nálunk.

Ugyanúgy értelmezik a közalkalmazottat, mint nálunk?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.