Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 5:34
Én nem vitatom, hogy bizonyos helyeken akár be is kapcsolódhatna a magánszféra az oktatásba (és a finanszírozásba). Egyékbként azt hiszem, teljesen ugyanezt hallottam reggel az Info Rádióban (mondjuk a kérdések céljáról megint lehetne beszélni).
Azt viszont neked kellene megérteni, hogy ez nem alkalmazható mindenhol. Sőt, ez az interjú egy új aspektust is felvet: hogy csábítod be az általános- és középiskolákba a magántőkét, hogy ne okozzon károkat? Biztos bennem van a hiba, de nem látom be, hogy miért támogatna egy multi egy ilyen intézményt.
Vissza-visszatérve: egy bölcsész nem azért megy bölcsésznek, hogy aztán sales manager legyen, hanem hogy esetleg tanítson, fordítson, stb. Még mindig nem látsz ki a műegyetemi diplomád mögül.
Amikor a másik fél gondolatait kell kitalálni, azt nem vitának, hanem barchobának hívják. A topic nem ezért van...
En nagyon szivesen lennek profi golfozo, de Magyarorszagon nyilvan keves realitasa van a dolognak. Nem csinalhatok hidblokadot, ha nem tudok megelni a golfbol. Es mentsen meg a josorsunk minket attol, hogy meg masik 20000 honfitars gondolja ugy, hogy neki is a profi golf jelentene a megelhetest.
Meg csak nem is ott van hibaja a bolcsesznek, hogy diplomaval a zsebeben nem bir elhelyezkedni, de miert ment ugy egyetemre, hogy meg hozzavetolegesen sem volt fogalma arrol, hogy mit fog csinalni miutan megvan a papir.

Lehet, hogy en vagyok tul kocka, vagy "muegyetemes gondolkodasu", de azert az egyik legnagyobb vivmanyunk emberkent az eloretervezes adomanya. Probaljuk hasznalni, amikor ilyen fontos dolgokrol donteni kell!