idézet:
Ezt írta Rive:
[/quote]
Tudod, a szebb jövő....
Államháztartástan
Elküldve: 2004. 03. 17. 08:27
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 17. 08:36
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Tudod, a szebb jövő....[/quote]
Óz és a csodalámpa (vagy szemüveg :confused: ) amely megvilágítja a fényes jövendőt...
[ 2004. március 17.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 22. 15:26
Tehát pénteken voltam bankban és csináltam meg életem első kockázatos befektetését.Budapest II kötvény vettem amiről azt kell tudni hogy ellentétesen mozog a jelybanki alapkamat változásával.
Ma a jegybank váratlanul kamatot csökkentet.
Elküldve: 2004. 03. 23. 08:24
idézet:
Ezt írta Litium:
...[/quote]
Vicc: a kamat és az árfolyam általában ellentétesen mozog. Ha a kamat csökken, a pénznem olcsóbb lesz.
Itthon még ez is fordítva van![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 08:38
idézet:
Ezt írta Rive:
Vicc: a kamat és az árfolyam általában ellentétesen mozog. Ha a kamat csökken, a pénznem olcsóbb lesz.
Itthon még ez is fordítva van[/quote]
De ezzel nyertem én 10 százalékot
![]()
![]()
![]()
amúgy ez azt jelenti hogy Járai kománknak megjött az esze és ezt a külföldiek is látják.Ezért erösődhetett....legalább is szvsz
Elküldve: 2004. 03. 23. 08:43
idézet:
Ezt írta Litium:
amúgy ez azt jelenti hogy Járai kománknak megjött az esze és ezt a külföldiek is látják.Ezért erösődhetett....legalább is szvsz[/quote]
Jaja...
Azt nem tudom egyedül, hogy ebből a helyzetből - ahol a magas kamatszint árfolyamrontó tényezőként jelenkezik - hogyan tud majd a szokott nehézkes fafejűségével kikeveredni.
Minél többet csökkent, annál jobb lesz az árfolyam, aminek a kivédésére csökkentenie kell a kamatot... Ééééérdekes lesz![]()
Van egy olyan érzésem, hogy ebből a kalamajkából még sok-sok szakdolgozat születik majd![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 08:51
idézet:
Ezt írta Rive:
Jaja...
Azt nem tudom egyedül, hogy ebből a helyzetből - ahol a magas kamatszint árfolyamrontó tényezőként jelenkezik - hogyan tud majd a szokott nehézkes fafejűségével kikeveredni.
Az biztos....De ebből még akár jól is kijöhetünk))
Minél többet csökkent, annál jobb lesz az árfolyam, aminek a kivédésére csökkentenie kell a kamatot... Ééééérdekes lesz![]()
Van egy olyan érzésem, hogy ebből a kalamajkából még sok-sok szakdolgozat születik majd[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 23. 11:46
idézet:
Ezt írta Litium:
Itt a legkevésbé off ugyhogy itt szeretnék büszkélkedni.
Tehát pénteken voltam bankban és csináltam meg életem első kockázatos befektetését.Budapest II kötvény vettem amiről azt kell tudni hogy ellentétesen mozog a jelybanki alapkamat változásával.
Ma a jegybank váratlanul kamatot csökkentet.[/quote]
Mennyit nyertél az ügyleten ?
Elküldve: 2004. 03. 23. 11:47
"Közeleg a nyugdíjrendszer összeomlása
2004. március 23., 11:23
Laurence Kotlikoff, a Boston University közgazdász professzora szerint nem kizárt, hogy a csökkenő számú fiatal fellázad a jövőben az idősek eltartása ellen.
A fejlett világ lakossága folyamatosan öregszik. A következő három évtized alatt a nyugdíjas korosztály létszáma az USÁ-ban, Európában és Japánban várhatóan megduplázódik, miközben az ő egészségügyi ellátásukat és javadalmazásukat finanszírozó aktív korosztály csak 10 százalékkal fog növekedni.
A fejlett országok népességének életkora minden korábbinál jobban kitolódik. A folyamatot a professzor azzal szemléltette a BBC Online-nak adott interjújában, hogy 2030-ban az Egyesült Államok összlakossága idősebb lesz, mint ma a nyugdíjasok tömegét vonzó Florida állam. Az USA ezzel együtt is fiatal lesz a rohamosan elöregedő Európához, illetve Japánhoz képest.
A jövő legjelentősebb demográfiai folyamatának szinte beláthatatlanok a gazdasági hatásai: a mai szinthez képest csaknem elképzelhetetlen magasra kell majd az adókat emelni, hogy fedezni lehessen a szociális kiadásokat. Radikális költségcsökkentő programokra lenne szükség a folyamat lefékezésére.
A kötelező nyugdíjpénztár-rendszerek lényegesen hatékonyabb működésére, a magasabb jövedelműeknek a szociális költségekhez való nagyobb mértékű hozzájárulására lenne szükség. Csak mindezek a lépések menthetik meg a fejlett világot, hogy Argentinához hasonló összeomlás következzen be, jelzi Kotlikoff. Az is előfordulhat, hogy a fiatalabb nemzedék egyszerűen megtagadja az idősek, a mai baby-boom nemzedék eltartását, derül ki a BBC Online cikkéből."
Elküldve: 2004. 03. 23. 12:15
idézet:
Ezt írta ono-sendai:
Mennyit nyertél az ügyleten ?[/quote]
3.19 ért vette 3.22 áll tehát 10% kot.Az a baj hogy nem milliós nagyságrendről van szó
Elküldve: 2004. 03. 23. 12:57
idézet:
Ezt írta Litium:
3.19 ért vette 3.22 áll tehát 10% kot.Az a baj hogy nem milliós nagyságrendről van szó[/quote]
Igen én a nagyságrendet( ezres,tízezres stb ) kérdeztem. A %-os nyereség benne volt a szövegben.![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 10:24
idézet:
Ezt írta Rive:
Minél többet csökkent, annál jobb lesz az árfolyam, aminek a kivédésére csökkentenie kell a kamatot... Ééééérdekes lesz[/quote]
Mondhatni: kezdődik...
[url="http://"http://index.hu/gazdasag/magyar/piacp040323/"]http://index.hu/gazd...ar/piacp040323/[/url]
Elküldve: 2004. 03. 24. 11:21
idézet:
Ezt írta ono-sendai:
Igen én a nagyságrendet( ezres,tízezres stb ) kérdeztem. A %-os nyereség benne volt a szövegben.[/quote]
300e ebből 200 haveromé.
Szóval nem lettem gazdag
Elküldve: 2004. 03. 24. 12:14
idézet:
Ezt írta Rive:
Mondhatni: kezdődik...
[url="http://"http://index.hu/gazdasag/magyar/piacp040323/"]http://index.hu/gazd...ar/piacp040323/[/url][/quote]
Es meg egy:
idézet:
A régóta esedékes kamatcsökkentés kieroszakolása az immár kilenctagú monetáris tanács többségének érdeme. Feltuno, hogy testület mostani és egy hónappal ezelotti közleménye eltér egymástól hangnemben, az e heti lényegesen derulátóbban ítéli meg a gazdaság, a költségvetés helyzetét, a forintbefektetések kockázatát, az inflációt, mint néhány héttel ezelott. Az új adatok megerosítik a kedvezo trendekrol szóló híreket, a forint is erosödött. De nyilvánvaló, hogy a testület független közgazdászai a korábbinál nagyobb nyomást fejtettek ki, hogy történjék valami, a bank válaszoljon végre pozitív jelzésekkel a gazdaságban tapasztalható pozitív folyamatokra. Érzékelheto volt már februárban is, hogy a monetáris tanács finoman elhatárolta magát a jegybanki szakértok által összeállított inflációs jelentéstol.[/quote]
[url="http://"http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=166070&DocID=141757#141757"]Kicsi, de a miénk[/url]
Samott
Elküldve: 2004. 03. 24. 12:39
[QB]
ha engem megkérdezett volna Zisga én ezt már decemberben megmondtam volna neki.
Elküldve: 2004. 04. 02. 11:14
Idézet: Samott - Dátum: 2004. március 16, kedd - 20:30
Samott
Kedves Samott!
Úgy gondolom, zárnunk kellene ezt a vitát a többiek érdekében, mert ők nem ezért járnak ide.
Ezért csak annyit a hozzászólásodról, hogy igaz, az MN több sajtópert vesztett, de miben is?
Pl.: "A helyreigazításnak tartalmaznia kell többek között, hogy Szekeres Imrének nincs és nem is volt vállalkozása..."
Vagy amikor a K&h -ügyben "Évikéről" bizonyos kapcsolatokat feltételezett...persze, ő is egy ma született bárányka...
A Teller-ügy felér az összes ilyennel, az nagyon gusztustalan volt. De azt Te sem gondol6od komolyan, hogy ez volt az egyetlen, s az arány 100.1-hez...Ezt például a Népszabadságban találtam, pedig nem igazán kutakodtam utána:
"Lapunk április 4-i számának olvasói oldalán, a Wass Albertről című írásban a való tényekkel ellentétesen állítottuk, hogy a Kaliforniában élő lap- és könyvkiadónak, Szász Lórántnak kapcsolata lett volna a hungarista mozgalomhoz, vagy a Hungarista Mozgalom Hírszolgálatához, illetve hogy ilyen tevékenységet végzett volna Wass Alberttel összehangoltan.
Ezzel szemben a valóság az, hogy Szász Lóránt nem volt tagja a hungarista mozgalomnak, és nem is állt kapcsolatban ezen mozgalommal, illetve nem tartozott a Hungarista Mozgalom Hírszolgálatához sem, s ilyen tevékenységet nem is végzett Wass Alberttel összehangoltan."
Persze ez 1 a sok közül, az arányod máris megdőlt...
Úgy gondolom, a Demokrata nem gazdasági lap, bár lehet, hogy ebben is tévedek. Ha Nálad az egyik olvasása kizárja a másikat ("Hetilapnak meg ott van a HVG (es meg veletlenul sem a Demokrata)...") az épp eleget elmond. Ugye nem kell feltételeznem, hogy Téged is zavar ez a kb. 20%-80%-os "médiaegyensúly"?
Ha arra buzdítasz, hogy minél több helyről tájékozódjak, miért is adod ki az utasítást, hogy, ha hetilap, akkor HVG, és VÉLETLENÜL SEM(!!!) a Demokrata?
Intreszting...
Sajnos v. hála Istennek (ki-ki) pártállása szerint, van MN is és Demokrata is, amely kimondja azt, amit a népszabó igen mélyen elhallgat, vagy "csak" máshova helyezve a hangsúlyt teljesen elferdít.
"tenyleg erdemes tobb forrasbol tajekozodni, de vannak olyan organumok amelyeket nagyobb ovatossaggal kell kezelni... " - igen, pl.: a Cosmopolitant...
"de idővel erre rájössz saját magad is"
Nem gondolom, hogy azért, mert egy kutyapiszok van a nevem előtt, attól én okosabb lennék másoknál, de hidd el, azért én is megértek ezt-azt, mégha nem is egyezik a meglátásunk.
Elküldve: 2004. 04. 02. 11:32
Idézet: Anitaa - Dátum: 2004. április 2, péntek - 12:18
Kedves Anitaa!
Tokeletesen igazad van: itt nem erdemes/szabad ilyesmirol vitazni... ezert most nem is reagalnek erdemben az irasodra. Mindketten elmondtuk mit gondolunk errol, a tobbiek majd magukban eldontik hogy kinek mennyiben van igaza. Masok vagyunk maskent latjuk a vilagot. De ezzel nincs is semmi baj...
Samott
Elküldve: 2004. 04. 03. 08:03
Game theory is a mathematical model used to study problems in economics, and, to a lesser but still significant extent, political science and psychology as well. It is used to study interactions with formalized incentive structures ("games"). The predicted and actual behavior of individuals in these games are studied, as well as optimal strategies. Seemingly different types of interactions can be characterized as having similar incentive structures, thus all being examples of one particular game.
The subject was first formalized in 1944 by John von Neumann and Oskar Morgenstern in their book Theory of Games and Economic Behavior.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 07. 09:23
Idézet: Samott - Dátum: 2004. március 24, szerda - 13:18
Samott
És tovább ...
Szorul a hurok
Idézet
Szerkesztette: Rive 2004. 04. 07. 09:24 -kor
Elküldve: 2004. 04. 07. 09:26
Idézet: Rive - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:27
Nem lenne célszerű.MOndjuk egy 50 bázispontot el tudok képzelni de csak szépen nyugodtan....Nincs szüksége az országnak egy újabb hullám vasútra....

Súgó
A téma zárva.