Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:57
Nem nyert.
Baromság. Nekem is van felvételem videókazettán. Visszanézva ugyanazt meghallom, amit anno ott élőben énekeltem/játszottam. Ekkora hülyeséget ne mondjál már, hogy Tv-n keresztül nem hallod meg, ha hamis, vagy rossz a produkció. Vagy tőlem mondj nyugodtan, csak akkor ne csodálkozz azon, ha körberöhögnek.
A kettő egyébként (megcsinált sztár és hang) nem zárja ki egymást. Én pedig nagyon is jól tudom, hogy így megy. Írtam is.
Ugyanakkor az a Bartók Eszter úgy énekel ahogy. Márpedig egy az összeszorított fogú, agyonhajlítgatós, affektáló stílus jó lehet az ő "alternative nation" előadásaihoz, de más zenei stílusokban elbukik, mert egészen egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy így előad normálisan más stílusú dalokat.
Mint anno az Edmund. Tom Jones-os bőgetés megy neki, aztán annyi. Megölte az összes számot azzal, hogy Tom Jones paródiát csinált belőlük.
Bírtól Eszter ezen énekléséhez maximum egy Sinéad O'Connor nótát tudnék elképzelni, de hát utóbbinak "picit" jobb hangja van. Egy picit.
Aztán lehet, hogy tud másképp is énekelni, csak annak igen kicsi valószínűségét látom, mert a Csillagdalt is így énekelte. Szerintem így fogja nyomni végig.
Én nem azt mondtam, hogy Tv felvételből nem lehet kihallani ha valami hamis, csak azt hogy nem biztos hogy ugyanazt hallod mint élőben.
Vagyis élőben lehet, hogy abszolút nem hamis csak a Tv képernyőjén keresztűl ez másképp jön le.
Persze hogy a megcsinált "sztár" és a jó hang nem zárja ki egymást, de ennek a kitételnek eddig egyetlen versenyző sem felelt meg maximálisan.
Bartók Eszter meg tényleg úgy énekel, ahogy tud, vagy ahogy jónak véli ahhoz a számnak megfelelően.
Míg nem hallotam mást énekelni én nem írom le. Ha meg tényleg csak ebben a stílusban tud énekelni,akkor meg megmatrad ennél a stílusnál, hisz minden stíusban seni sem lehet egyaránt jó.
Edmund is ahhoz képest hogy végig 1 féleképp énekelt, meddig bentmaradt már?
Ápropó, mik avélemények az eddig megjelent MEGASZTÁR 1- albumairól?
Saját vélményem:
Tóth Veronika albuma borzasztó gyenge, végig azonos stílusú számok, azonos hangnemű és hangszínű éneklés, bugyuta szövegekkel. Úgy éreztem nemigen a részére készültek a dalok,illetve nem az ő stílusához.
Gáspár László:
eleinte 2 szám tetszett, de többszöri végighallgatásra, több dalt is megkedveltem, abszolút hozzá illő dalokkal.
Oláh Ibolya albumát nem hallottam még, csak azt az 1 számot amihez már videóklipp is készült, de nemigen győzött meg.
Hozzátartozik, az is hogy nekem a hangszíne abszolút nem jön be és nem is szimpi, nem is tudtam megérteni, hogy hogyan juthatott ennyire messzire a Megasztár 1-ben. Nekem ő az a versenyző aki inkább az eladhatóságával (honnan jött, színpadi lazaságával, megjelenésével) tudott idáig jutni mintsem a hangjával.
Persze tudom nem vagyunk egyformák, mindenkinek más és más tetszik, de véleményem szerint voltak nála sokkal jobb hangú énekesek is abban a mezőnyben de ez már egyéni szoc. problém ,)
Szabó Leslie albuma:
Na nekem ez nagyon bejött, már a válogatáson is nagyon tetszettek a dalai, melyről a műsor utáni koncerteken újra és újra tanúbizonyságott tett. Nagyon sok fellépésére elmentem párommal meghallgatni.
A kiadott lemezt meg profi munkának tartom, mind minőségében, mind dalaiban, mind szövegében.
Valószínű sokaknak viszont ez a fajta hangszín, stílus nem jön be, de ugye vannak akik nem szeretik Sting-et, Claptont és még sorolhatnám. SZámomra ez is felfoghatatlan