idézet:
Ezt írta Targa:
Minek a szempontjából? Pege Aladár ismertségének, elsimertségének szempontjából messze nem az itteni helyzet a mérvadó.[/quote]
A magyar jazz, ill. a magyar zene szempontjából Magyarországon.
Mi itt élünk... kisebbségben a többi stílussal szemben.
Megasztár!!! Giga-csillag?
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:38
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:42
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Mi itt élünk... kisebbségben a többi stílussal szemben.[/quote]
De könyörgöm, Mi most nem arról vitázunk, hogy Pegét ismerik-e itthon, hiszen nem attól lesz sztár, hogy ismerik egy 10milliós országban. Pege attól sztár, hogy ismerik mindenhol másutt.
Pege akkor is sztár volna, ha köze nem lenne Magyarországhoz, és ha itt egy büdös lélek se hallott volna még róla.
Nem arról vitázunk, hogy itthon ki kit ismer, hanem arról, hogy Pege világszerte ismert-e, vagy sem. Márpedig az.
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:46
idézet:
Ezt írta Targa:
De könyörgöm, Mi most nem arról vitázunk, hogy Pegét ismerik-e itthon, hiszen nem attól lesz sztár, hogy ismerik egy 10milliós országban. Pege attól sztár, hogy ismerik mindenhol másutt.
Pege akkor is sztár volna, ha köze nem lenne Magyarországhoz, és ha itt egy büdös lélek se hallott volna még róla.
Nem arról vitázunk, hogy itthon ki kit ismer, hanem arról, hogy Pege világszerte ismert-e, vagy sem. Márpedig az.[/quote]
Úgy látszik, eddig elbeszéltünk egymás mellett. A műsor kapcsán nekem egyértelműnek tűnt, hogy a magyar viszonyokról/helyzetről/sztárokról beszélgetünk.
Amúgy sztem kezdünk elkanyarodni a Megasztártól, ha gondolod, folytassuk privátban...![]()
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:47
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Mi itt élünk... kisebbségben a többi stílussal szemben.[/quote]
És ettől ez a hiper-szuper-mega-többi több lesz, mint Pege? Mert valaki azt mondta?![]()
Kérlek, ne......![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:50
idézet:
Ezt írta lameXpert:
És ettől ez a hiper-szuper-mega-többi több lesz, mint Pege? Mert valaki azt mondta?![]()
Kérlek, ne......[/quote]
Nem lesz több - az én szememben, meg a Te szemedben, meg még jónéhány ember szemében.
De gondolj bele: ha egy Pege koncertet leadna a tv (bár úgy lenne, vennék tv-t miatta), és mellette egy másik adón nyomják a Megasztárt, szted melyiknek lesz nagyobb a nézettsége?
Itt jön be az ismertség a fentebbi postomból. Millióan nézik a megasztárt, de jóval kevesebb azon emberek száma, akik tudják egyáltalán, hogy van egy Pege Aladár, aki jazz-ben utazik, ráadásul bőgős.
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:51
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Úgy látszik, eddig elbeszéltünk egymás mellett. A műsor kapcsán nekem egyértelműnek tűnt, hogy a magyar viszonyokról/helyzetről/sztárokról beszélgetünk.
[/quote]
Ugyanmár... Magyarországon nincsenek sztárok. Legalábbis azokra, akik az ilyen műsorokban fellépnek, meglehetős marhaság volna azt mondani, hogy sztár.
Szvsz sztár az, aki évtizedek óta a csúcson van a műfajban, amiben dolgozik. Akit egy évig sztárolnak, azt csak sztárolják, de nem sztár. Tina Turner sztár. Christina Aguilera nem az. Majd akkor lesz az, ha 15 év múlva is tud a csúcson lenni, mint ahogy most.
Pegét említetted, mint nem sztár, majd leírtad, hogy szerinted mitől sztár valaki, konkrétan a széles körű ismertségtől, elismertségtől. Ezzel szálltam vitába, mármint azzal, hogy Pege Aladár igenis nagyon széles körben ismert, és elismert. Tehát sztár.
A megasztár nem nagyon érdekel, mert egy év múlva mind megy a süllyesztőbe. Nem sztárok, csak valami mondvacsinált akárkik. Némelyik egész jól énekel, ez a TVera néha-néha a hangjával pl. a Cserhátira emlékeztet... de nem felel meg a mai itthoni sztár-ideálnak.
idézet:
Amúgy sztem kezdünk elkanyarodni a Megasztártól...[/quote]
Lesz.rom.
[ 2004. március 21.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:55
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Nem lesz több - az én szememben, meg a Te szemedben, meg még jónéhány ember szemében.
De gondolj bele: ha egy Pege koncertet leadna a tv (bár úgy lenne, vennék tv-t miatta), és mellette egy másik adón nyomják a Megasztárt, szted melyiknek lesz nagyobb a nézettsége?
Itt jön be az ismertség a fentebbi postomból. Millióan nézik a megasztárt, de jóval kevesebb azon emberek száma, akik tudják egyáltalán, hogy van egy Pege Aladár, aki jazz-ben utazik, ráadásul bőgős.[/quote]
Az a baj, hogy elfeljted, hogy nem az a számít, hogy mennyien nézik a megasztárt, és mennyien nézik a pege koncertet itthon. Pege nem sztár itthon. Ezt aláírom.
Viszont sosem mérvadó, hogy az irodalomról mit gondol az, aki nem tud olvasni - és nem is akar megtanulni...
Mielőtt belekötsz: Igen, mélységesen lenézem mindazokat, akik igénytelenül hallgatnak igénytelen zenéket. Akik még ezen felül meg is vannak elégedve az igénytelenségükkel, azokat meg sajnálom is.
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:56
idézet:
Ezt írta Targa:
[/qb]
...de nem felel meg a mai itthoni sztár-ideálnak.
[/quote]
Ezt kéne tudatosítani a média fejében is...
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:58
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Itt jön be az ismertség a fentebbi postomból. Millióan nézik a megasztárt, de jóval kevesebb azon emberek száma, akik tudják egyáltalán, hogy van egy Pege Aladár, aki jazz-ben utazik, ráadásul bőgős.[/quote]
Lelkecském, a kultúra mindig nehéz valami volt és lesz... Attól, hogy a gladiátorviadalokat többen nézték meg, mint ezt:
![]()
még nem a gladiátorviadal az érték!
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:59
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Ezt kéne tudatosítani a média fejében is...[/quote]
Ezt hogy érted? Nem a média miatt fog kiesni. Nem a média szavazza ki, hanem az SMS-ezők.
Hiába, ma már nem az a világ van (itthon), amiben egy nem bombanő, állati hanggal befuthatna.
Mondjuk ki: Az itthoni kis igénytelen sztárocskáknak legkevésbé előadói képességre, és énektudásra van szükségük...
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:59
idézet:
Ezt írta Targa:
...
Mielőtt belekötsz: Igen, mélységesen lenézem mindazokat, akik igénytelenül hallgatnak igénytelen zenéket. Akik még ezen felül meg is vannak elégedve az igénytelenségükkel, azokat meg sajnálom is.[/quote]
Nem kötözködésléppen: az legyen az ő bajuk. Ízlések és pofonok - mint tudjuk - különbözőek. Mindenki mást tart igényesnek/igénytelennek. Sztem egy Grencsó kollektíva kompozícióval ki lehetne kergetni a magyar fiatalok felét az országból. Vagy még keveset is mondtam...
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:02
idézet:
Ezt írta Targa:
Ezt hogy érted? Nem a média miatt fog kiesni. Nem a média szavazza ki, hanem az SMS-ezők.
Hiába, ma már nem az a világ van (itthon), amiben egy nem bombanő, állati hanggal befuthatna.
Mondjuk ki: Az itthoni kis igénytelen sztárocskáknak legkevésbé előadói képességre, és énektudásra van szükségük...[/quote]
Viszont a média sztárolja őket. Most nem csak a megasztárra gondolok, hanem a populáris előadókra úgy általában. A csapból is ők folynak, ha akarod, he nem. Ehhez nem kell feltétlenül értéket felmutatniuk.
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:03
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Lelkecském, a kultúra mindig nehéz valami volt és lesz... Attól, hogy a gladiátorviadalokat többen nézték meg, mint ezt:
még nem a gladiátorviadal az érték![/quote]
Ld. eggyel fentebb.
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:06
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Ld. eggyel fentebb.[/quote]
És?Mindig is így volt. Ettől még rendületlenül nem érték, azért mert szélesebb a kloáka és több folyik le rajta....
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:08
idézet:
Ezt írta lameXpert:
És?Mindig is így volt. Ettől még rendületlenül nem érték, azért mert szélesebb a kloáka és több folyik le rajta....[/quote]
idézet:
A csapból is ők folynak, ha akarod, he nem. Ehhez nem kell feltétlenül értéket felmutatniuk.
[/quote]
Nem ugyanazt mondjuk mindketten/hárman?
PS: kíváncsi vagyok, mi lenne a reakciótok, ha egyszer tényleg egymás ellen beszélnénk...
[ 2004. március 21.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:13
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Nem ugyanazt mondjuk mindketten/hárman?
PS: kíváncsi vagyok, mi lenne a reakciótok, ha egyszer tényleg egymás ellen beszélnénk...
[ 2004. március 21.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
NAgyjából ugyanazt gondoljuk, de nem ugyanazt mondjuk.
Nem azzal vitázom, hogy ami a tévéből folyik, az szar. Ezzel egyetértek.
Csupán azzal vitázom, hogy szerinted Pege nem sztár, mert itthon nem ismerik. Szerintem meg sztár, mert a világ többi részén ismerik. Ennyi.
Ha hallgathatok Pegét is, akkor a megasztár le van szarva.
Sőt... akkor a szar is le van szarva.![]()
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:13
idézet:
Ezt írta Targa:
Mondjuk ki: Az itthoni kis igénytelen sztárocskáknak legkevésbé előadói képességre, és énektudásra van szükségük...[/quote]
Félreértettél (mondkuk az én hibámból)
idézet:
idézet:
A megasztár nem nagyon érdekel, mert egy év múlva mind megy a süllyesztőbe. Nem sztárok, csak valami mondvacsinált akárkik. Némelyik egész jól énekel, ez a TVera néha-néha a hangjával pl. a Cserhátira emlékeztet... de nem felel meg a mai itthoni sztár-ideálnak.
[/quote]
Az egész csapatra gondoltam , nem csak a Verára.
Bocsi.
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:15
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Az egész csapatra gondoltam , nem csak a Verára.
Bocsi.[/quote]
Bár még most se nagyon értlek, de semmi baj.![]()
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:16
idézet:
Ezt írta Targa:
NAgyjából ugyanazt gondoljuk, de nem ugyanazt mondjuk.
Nem azzal vitázom, hogy ami a tévéből folyik, az szar. Ezzel egyetértek.
Csupán azzal vitázom, hogy szerinted Pege nem sztár, mert itthon nem ismerik. Szerintem meg sztár, mert a világ többi részén ismerik. Ennyi.
Ha hallgathatok Pegét is, akkor a megasztár le van szarva.
Sőt... akkor a szar is le van szarva.[/quote]
Konkrétan: Pege nem sztár itthon, mert kevesen ismerik, világviszonylatban viszont az.
Eddig is ez volt a véleményem, de leszűkítettem itthonra, amitől a mondat második fele a sajnálat és a meg nem értés homályába veszett.![]()
Elküldve: 2004. 03. 21. 16:17
idézet:
Ezt írta Targa:
Bár még most se nagyon értlek, de semmi baj.[/quote]
Ha nem baj, akkor nem is magyarázom el, mire gondolok...![]()

Súgó
A téma zárva.