HWSW Informatikai Kerekasztal: "KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845) Értékeld a témát: -----

#21 Guest_miNimAL_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 03. 11:51

Háj!

Hát ez aztán a jó kereskedői hozzáértés!
Ha már szakmailag nem ért hozzá a "kedves" boltvezető, akkor legalább a kereskedő "eszével" rá kellett volna jönnie, hogy neki csak jobb ha 850-es konfigot veszel RDRAM-al, mert így több pénzt hagyhatnál ott náluk. Ha valaki ilyen hülye, hogy a sajátmaga ellensége, ráadásul még nagydobra is veri a saját hülyeségét!

Vagy túl jól megy nekik a bolt, és nem érdekes a pár milliós profitkiesés, vagy "nagyon" hülyék.

#22 Guest_Scytam_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 12:12

Vagy nem vette komolyan cuzi vásárlási szándékát!
Mi is mentünk már be vagy 20-an a Mekibe, de kiröhögtek mikor 20 menüt kértem... Kép

------------------
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#23 Guest_Vortex07_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 02:03

idézet:
Eredetileg miNimAL írta:
Háj!

Hát ez aztán a jó kereskedői hozzáértés!
Ha már szakmailag nem ért hozzá a "kedves" boltvezető,
[/quote]

Hat nemis csak hogy kereskedoi hozzaertes,de legalabb igazan lehetne a boltban legalabb egy vki aki ert a cuccokhoz.Kivancsi vagyok a szerizesekre az ilyen boltokban Kép

#24 Guest_MuldR_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 02:47

Ilyesmivel en is talalkoztam anno tobb mint 2 eve mikor a gepem vettem.
Mindenkeppen ASUS P5-AB-t akartam venni, mert az volt a legjobb SS7 alaplap. Erre a boltos ram akart beszelni egy Amptront.
Pfff. Kozoltem vele hogy vagy hoz P5-AB-t vagy megveszem en valahol mashol. Egybol lett Kép

#25 Guest_scotti_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 11:15

Másik oldal felől viszont az eladó is megérthető. Tudjátok mennyi félhülye jár boltokba vásárolni? Valamit valahol olvastak, aztán összerakják fejben a legjobb gépet: BX alaplap, AMD proci, 256MB-os monitorvezérlő!! És ha segítessz neki, akkor neki áll feljebb hogy ne akarjam meggyőzni őt másról, ő tudja hogy ez a legjobb, ilyen van a haverjának is.
Napi 10 ilyen állat után lejjebb kerül az ember ingerküszöbe...

Persze van pár valóban lamer arrogáns eladó is. Az olyat be kell forgatni valami dumával, hogy a végén a saját hülyeségébe süljön bele..

#26 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 11:17

idézet:
Eredetileg scotti írta:
Az olyat be kell forgatni valami dumával, hogy a végén a saját hülyeségébe süljön bele..[/quote]

Nem azért megyek a boltba elkölteni a pénzemet, hogy hülye eladókat próbáljak meggyőzni BÁRMIRŐL is.

------------------
peace
"Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that something's always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's always there "

#27 Guest_scotti_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 11:35

Persze hogy nem vitatkozni megy az ember a boltba. De ha valami full lamer eladó meg akar győzni arról hogy a kezemben lévő kis zöld kocka tulajdonképp egy piros gömb akkor azért szívesen beszélgetek vele pár szót.
Különben is a legjobb hülye dumákat az okoskodó lamerektől lehet hallani. Ezeket meg kell jegyezni és megosztani barátainkkal egy sör mellet szombat este.
Alig pár napja magyarázta el például nekem egy srác hogy az ő Savage4-ese kicsivel gyorsabb mint a GeForce2 MX. És ezt nem csak hogy állította, de meg is indokolta. Én az ilyeneket örömmel hallgatom...

#28 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 12:04

Hmm, én az ilyeneket ütni szoktam Kép
De nagyon dulván! Kép Kép Kép Kép

------------------
peace
"Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that something's always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's always there "

#29 Guest_vtib_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 13:31

A múltkor volt szerencsém magánemberként végighallgatnom telefonon a Bakáts téri 'copmuter store' szervizesének nagyhangú és teleszájú (gondolom épp' uzsonnázott Kép kioktatását, hogy a Geforce az isten, meg minek annál gyorsabb kártya, hisz' az emberi szemnek mindegy, hogy 42 FPS, vagy 45... Kép Bár nem mondtam neki, de nálam kiérdemelt egy A.G.Y. titulust... Kép

Üdv,
vtib

#30 Guest_Ytse_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 13:53

A téma a "Magyar ugar" fórumban folytatódik, a további hozzászólásokat oda várjuk.

#31 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 10. 04. 18:12

idézet:
Eredetileg Sipi írta:
Csak az a baj, hogy ilyen boltból minden sarkon van egy. Én a haverommal szoktam ilyen helyekre járni, aztán otthon "végigcsemegézzük" az árlistájukat. Jókat lehet rajta derülni, de van, hogy felidegesítjük magunkat vele. (ti. hogy lehet valaki ennyire hülye)[/quote]
Biza:)
Nekem a mai napig a kulso PCI modem tetszett a legjobban, ami honapikig szerepelt egy elegge kozismert ceg arlistajaban:)
Ettol a csodatol mindig kesz ( mondhatni ready ) leszek, ha csak eszembe jut:)

#32 Guest_4nick8_*

Elküldve: 2001. 10. 07. 21:53

Kedves Forumozok,

Engedjetek meg, hogy az en szemszogembol is eloadjam a tortenetet.

Igy igaz, az Uriember nagyteljesitmenyu munkaallomast kert. Mire en a P4SBA alaplapot ajanlottam, a fekete barany i845 chipsettel. O kerte, hogy legyen i850-es, de mivel mi Supermicro alaplapokat arulunk, ezert kozoltem, hogy kozeptavon sem ajanlom az i850-et mert 423 pin-es processzorok gyartasa mar szinte le is allt.Termeszetesen gyarthat az Asus vagy az Abit i850-et 478-as sockettel, de mi azt nem forgalmazzuk. Persze tudjuk, hogy az i850 RDRAM-mal 10-20%-al gyorsabb, mint az i845 SDRAM-mal. De nem talaltam ezt a sebessegkulonbseget elegnek ahoz, hogy belehajszoljam az Urat egy meregdraga memoria es hamarosam megyszuno processzor vasarlasaba.
Egyik kajan forumozo megjegyzi, hogy nekem is erdekem a dragabb RDRAM-ot eladni. Hat teved. Mi jobban szeretjuk, ha a vevo ott sporol ahol tud. 1-2 ev mulva ugysem er semmit a most dragan megvasarolt gepe. Szerintem mindegy, hogy i850 v. i845, a lenyeg, hogy az adott feledatot a kivant sebesseggel elvegezze. Ha meg kevesebbet kolt a vevo az annal jobb, mert latja, hogy mi figyelembe vesszuk az erdekeit es maskor is visszater.

/Peldaul most egy szervert epitunk egy cegnek ahol kb 10 munkaallomas van. Ok SCSI HDD-ket es SCSI RAID-re gondoltak. Szerintem ott nincs szukseg SCSI-re, igy IDE RAID-el fogjuk szerelni a gepuket, de biztositottuk szamukra a lehetoseget, hogy ha tevednenk, akkor visszavesszuk a IDE RAID-es megoldast es kiepitjuk SCSI verzioban. Ezert vasarolnak ok mar nalunk 6 eve. De persze ok mint epiteszek nem is akarnak beleszolni a gepbe, nekik nem ilyen-olyan chipset es RAM kell, hanem a mukodo megoldas./

A beszelgetesunk soran kozoltem az Uriemberrel, csak ugy az erdekesseg kedveert, hogy SDRAM-bol is lehet gyors gepet epiteni, csak erteni kell hozza a chipset gyartojanak. Ebben az esetben a ServerWorks Serverset HE-SL chipsetre gondoltam, amelyik registered ECC SDRAM felhasznalasaval 4.1 GB/s atvitelre kepes, szemben az RDRAM 3.2 GB/s-al. Hogy miert nem gyart a Supermico 478-as i850-es alaplapot csak talalgatni tudok. Valoszinu olyan hamar kijon az DDR SDRAM-ot tamogato i845 chipset, hogy nem erdemes. Persze ez lehet, hogy senkit sem erdekel.
Sajnalom, hogy az illeto Ur felreertette a szandekom, mi nem rovidtavon gondolokodo ceg vagyunk, szeretjuk, ha vevoink visszaternek es elegedettek.

Mindenkinek maradok oszinte hive,
Gyorfi Peter
Pixel

#33 Guest_Windy_*

Elküldve: 2001. 10. 08. 18:54

idézet:
Eredetileg 4nick8 írta:
Kedves Forumozok,

Engedjetek meg, hogy az en szemszogembol is eloadjam a tortenetet.

Igy igaz, az Uriember nagyteljesitmenyu munkaallomast kert. Mire en a P4SBA alaplapot ajanlottam, a fekete barany i845 chipsettel. O kerte, hogy legyen i850-es, de mivel mi Supermicro alaplapokat arulunk, ezert kozoltem, hogy kozeptavon sem ajanlom az i850-et mert 423 pin-es processzorok gyartasa mar szinte le is allt.Termeszetesen gyarthat az Asus vagy az Abit i850-et 478-as sockettel, de mi azt nem forgalmazzuk. Persze tudjuk, hogy az i850 RDRAM-mal 10-20%-al gyorsabb, mint az i845 SDRAM-mal. De nem talaltam ezt a sebessegkulonbseget elegnek ahoz, hogy belehajszoljam az Urat egy meregdraga memoria es hamarosam megyszuno processzor vasarlasaba.
Egyik kajan forumozo megjegyzi, hogy nekem is erdekem a dragabb RDRAM-ot eladni. Hat teved. Mi jobban szeretjuk, ha a vevo ott sporol ahol tud. 1-2 ev mulva ugysem er semmit a most dragan megvasarolt gepe. Szerintem mindegy, hogy i850 v. i845, a lenyeg, hogy az adott feledatot a kivant sebesseggel elvegezze. Ha meg kevesebbet kolt a vevo az annal jobb, mert latja, hogy mi figyelembe vesszuk az erdekeit es maskor is visszater.

/Peldaul most egy szervert epitunk egy cegnek ahol kb 10 munkaallomas van. Ok SCSI HDD-ket es SCSI RAID-re gondoltak. Szerintem ott nincs szukseg SCSI-re, igy IDE RAID-el fogjuk szerelni a gepuket, de biztositottuk szamukra a lehetoseget, hogy ha tevednenk, akkor visszavesszuk a IDE RAID-es megoldast es kiepitjuk SCSI verzioban. Ezert vasarolnak ok mar nalunk 6 eve. De persze ok mint epiteszek nem is akarnak beleszolni a gepbe, nekik nem ilyen-olyan chipset es RAM kell, hanem a mukodo megoldas./

A beszelgetesunk soran kozoltem az Uriemberrel, csak ugy az erdekesseg kedveert, hogy SDRAM-bol is lehet gyors gepet epiteni, csak erteni kell hozza a chipset gyartojanak. Ebben az esetben a ServerWorks Serverset HE-SL chipsetre gondoltam, amelyik registered ECC SDRAM felhasznalasaval 4.1 GB/s atvitelre kepes, szemben az RDRAM 3.2 GB/s-al. Hogy miert nem gyart a Supermico 478-as i850-es alaplapot csak talalgatni tudok. Valoszinu olyan hamar kijon az DDR SDRAM-ot tamogato i845 chipset, hogy nem erdemes. Persze ez lehet, hogy senkit sem erdekel.
Sajnalom, hogy az illeto Ur felreertette a szandekom, mi nem rovidtavon gondolokodo ceg vagyunk, szeretjuk, ha vevoink visszaternek es elegedettek.

Mindenkinek maradok oszinte hive,
Gyorfi Peter
Pixel
[/quote]

Hát ez sem győzött meg!

#34 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 10. 08. 19:15

idézet:

Ebben az esetben a ServerWorks Serverset HE-SL chipsetre gondoltam, amelyik registered ECC SDRAM felhasznalasaval 4.1 GB/s atvitelre kepes, szemben az RDRAM 3.2 GB/s-al.
[/quote]

Hogyan??

#35 Guest_choosen_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 02:26

[QUOTE]Eredetileg Abel írta:
[B]
Hogyan??

Hát igen ez engem is érdekelne

#36 Guest_Adi_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 08:59

Talán paging interleave-et használ, ha egyszerre több memóriamodult raksz bele. Úgy igen könnyen elképzelhető. A 133-as SDRAM sebessége úgy 1G körül van, ha jól emlékszem, négy slottal ez még meg is oldható talán. De van [url="http://"http://www.supermicro.com"]www.supermicro.com[/url] és a ServerWorksnek is van honlapja.

Én augusztus-szeptemberben elég sokat szívtam memóriavásárlással (BX-es Supermicro alaplapba kerestünk modulokat) és a Pixelről csak jókat mondhatok, legalábbis annak ellenére, hogy a lapot a delikvens nem náluk vette, igen sokat segítettek és nem hajtottak el a francba.

Erről ugrott be, eszébe ne jusson senkinek az Elbatexnél vásárolni memóriát (Kingstont), mert pancserek és az adminisztrációs droid p*csa enyhén szólva is arrogáns hangnemet alkalmaz. Helyettük tudom ajánlani az Asbist, mint ellenpéldát.

------------------
Teljesen egyedül vagyok, egyedül repülök. Lehetnék én is kamikaze.

#37 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 09:05

Tök király, amikor egy vásárló meg egy cég a HwSw fórumon anyázzák egymást, nem?

Na asszem ennyi nekem elég is, a témát lassan be lehetne zárni....

#38 Guest_aTx_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 11:00

idézet:
--------------------------------------------------------------------------------

Ebben az esetben a ServerWorks Serverset HE-SL chipsetre gondoltam, amelyik registered ECC SDRAM felhasznalasaval 4.1 GB/s atvitelre kepes, szemben az RDRAM 3.2 GB/s-al.

--------------------------------------------------------------------------------

Hogyan??

idézet:
Eredetileg Abel írta:

Hogyan??

[/quote]

Hali
Bar iszonyat tavol aljon tolem hogy vedjem a Pixel-t, De a hogyan kerdesre azt tudom javasolni nezd at a serverworks chipset specifikacioit a neten..............
Es rajossz van ilyen

#39 Guest_Seftes_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 12:33

Csak a mundér becsülete miatt: [url="http://"http://www.serverworks.com/frames/prodHE_frame.html"]http://www.serverwor...odHE_frame.html[/url]

"Server Optimized Memory Technology (Up to 16-GBytes): High Bandwidth 4-way interleaved architecture achieves up to 4.1 GBytes/s
Advanced ECC algorithms that maintain system data integrity
Supports a large capacity of memory up to 16-GBytes
Supports wide range of memory DIMMs including 64, 128, 256, 512-MByte, and 1-GByte."

------------------
Seftes

#40 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 10. 09. 14:29

idézet:
Eredetileg Seftes írta:
Csak a mundér becsülete miatt: [url="http://"http://www.serverworks.com/frames/prodHE_frame.html"]http://www.serverwor...odHE_frame.html[/url]

"Server Optimized Memory Technology (Up to 16-GBytes): High Bandwidth 4-way interleaved architecture achieves up to 4.1 GBytes/s
Advanced ECC algorithms that maintain system data integrity
Supports a large capacity of memory up to 16-GBytes
Supports wide range of memory DIMMs including 64, 128, 256, 512-MByte, and 1-GByte."

[/quote]

Ezt én is olvastam, de ez az "up-to 4.1g" nekem egy kicsit reklámszövegnek tűnt..

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó