HWSW Informatikai Kerekasztal: Szakítás Után Mitévők Legyünk? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szakítás Után Mitévők Legyünk? Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Anitaa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 10. 07:29

Idézet

Ahogy lohad az érdeklődésem iránta azonnal jön valami indok,hogy taliznunk keljen.

Jaj, de ismerős...innentől Te vagy nyeregben!
Főleg, hogy  kutyasétáltatásnak álcázva látni akar Téged, s előtte órákig azon tanakodott (sztem), hogy mit vegyen fel, milyen parfümmel, ehhh...tipikus női praktika... ;)
Véletlenül nem a kedvenc parfümöd volt rajta? Nem csodálkoznék...

Idézet

Létezik,hogy tényleg a barátom akar lenni vagy ez ki van zárva és valami hátsó szándék vezérli?

Abból, amit leírsz, szvsz hátsó szándék. :smoker:
Azt hiszem, innentől Te irányíthatod a történéseket...
Fiatal az, akinek fogalma sincs róla, hogy a „régi szép idők” most vannak.

#462 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 07:31

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 8:27

Lhajtani. Hamar. A megdöntés egy manusnál állt fordulópont. Ha belezúgsz mégjobban, akkor nagyon meg fog szivatni, és abból nehezen fox kikecmeregni......... :think:

Ezért írtam, hogy ha el tudja kerülni ezt a belezúgásos izét, akkor nyert ügye van... De ha nem, akkor még jobban megszivatja a csaj...
Én tuti elhajtanám a fenébe, először is azéert, mert szórakozzon a tisztelt anyukájával, másodszor pediglen azért, hogy hátha kicsit szivatom a dologgal. :) Ugye itt most arra számít, hogy csettint eggyet, és apu máris ugrik.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#463 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 08:08

Idézet: Sztee - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 5:29

Szvsz szimplán nem tudja mit akar  :)
Megkérdezhetem, hogy hány éves a leányzó?

19 éves szóval már annyira nem gyerek,de még nem is felnött.
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#464 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 08:18

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 5:49

Ilyenek a nők, egyik nap ezt akarják, a másik nap full az ellenkezőjét. Ahogy elnézem plusszban komolytalan, fiatal is. Valószinűleg nem jött be az a pasi, aki miatt dobott Téged.
Hogy mit csinálj? Van pár variáció. A legésszerűbb, hogy elhajtod a fenébe. Hosszú távon csak jól járnál. De ki is használhatod a helyzeted, döntsd meg párszor, de sztem hosszú távon ne remenykedj, szóval érzelmileg tartózkodj a csajtól. :)

Az az igazság,hogy régen sokat jelentett nekem ezért ez a megdöntős dolog nem fog menni.Azt hiszem elmegyek talizok vele és elmondom neki,hogy van nekem elég barátom nélküle is és utánna könnyes búcsút veszünk.Külömben régebben volt már egy ehhez hasonló húzása.

#465 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 08:41

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 9:08

19 éves szóval már annyira nem gyerek,de még nem is felnött.

Azt hiszem, előttem már páran leírták a lényeget :)
És jól látod, le kell zárni vele a dolgokat.
"Have you tried turning it off and on again?"

#466 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:45

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 9:18

Az az igazság,hogy régen sokat jelentett nekem ezért ez a megdöntős dolog nem fog menni.Azt hiszem elmegyek talizok vele és elmondom neki,hogy van nekem elég barátom nélküle is és utánna könnyes búcsút veszünk.Külömben régebben volt már egy ehhez hasonló húzása.

Ha konnyes lesz a bucsu, akkor tenyleg csak az az egy megoldas van, hogy szeva orokre, az osszes cuccaval es emlekevel egyutt, maskulonben cudar hetek ele nezel.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#467 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:08

Baxameg, csak tudnám mért ilyen qva nehezek ezek a dolgok.......:(
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#468 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 14:16

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 13:08

Tiger még mindig ennyire rosszul vagy? Nem lesz ez így jó ám! :(
Tessék egy kicsit pozitívabban gondolkodni! ;)

#469 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 15:23

Beszéltem vele és mondtam neki,hogy még nem vagyok túl rajta és ezért inkább ejtsük ezt a barátkozás témát.Azt mondta megérti és ennyi.Már nem tud kiborítani.

#470 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 15:28

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 11:08

Hogy a fenébe lehetsz még mindig ilyen letört?Gyakran látod vagy mi okozza azt ,hogy nem tudsz tovább lépni?Én kerülöm a talikat vele ma is csak telón beszéltünk és egész jól elvagyok már.Biztos ,hogy érdemes még rá várnod ha ennyi szenvedést okoz?

#471 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 17:02

Elöbb valamilyen véletlen folytán láttam a balázs sót.
Hogy mekkora állatok vannak benne. Hihetetlen.
Ha nem előre megrendezett a dolog, akkor én önként vállalkoznák arra, hogy legéppuskázzam azt az uccsó gyereket.

Nemtom ki látta.
A srác egy tipikus k*csöggyerek, akinek fekszenek a nők. Volt egy tök korrekt és tényleg igényes barátnője. Azt dobda.. De jézusom milyen módon.
Aztán helyette egy r*bancal volt, a végén meg eggy tök riherongy csajjal...

Az énekes gyerek.. hát ott meg majd eldobtam az agyam. Azzal a külsővel a gyerek helyében imát mondanék, hogy még1x olyan nőm legyen.

-----

Bár sajnos tudom, hogy hát a nők is ilyenek.
Amelyiknek mindent megteszek, rendes vagyok vele egy idő után sz*rik rám.
Ha meg egy másiknak nem köszönök, leszarom isten férfinak tart...
Csak legalább gondolkodnának, hogy mi a jó nekik. PErsze tisztelet a kivételnek.

-----

Timivel kapcsolatban sajnos semmi sem történt és egy darabig nem is fog. Barátnőjével majd valamikor lemegyek kocsmázni. De egyenlőre pihentetem.
Szeretem annyira, hogy ne okozzak neki azzal fájdalmat, hogy találkozzunk.

Hiányzik nagyon. Nem szeretném eröltetni. Ha nehéz is nagyon a helyzetem, de nem adom fel. Azt viszont már nem szeretném sosem, hogy tolakodásnak vegye ha közeledni szeretnék hozzá.
Így viszont nehéz nagyon, nincsen fogás a helyzeten.

Féltem nagyon, de remélem jól meglesz nélkülem is.
Miattam legyen boldog bárkivel, én csak néha látni, beszélni szeretnék vele. Csak tönkre ne tegye senki se, mert annak bizony csúnya vége lenne.

Remélem  lesz azért még jobb is a helyzetem és valahogy, valamikor sikerül tényleg közelebb kerülnöm hozzá. Talán az idő nekem dolgozik. És egyszer tud majd másképpen rám gondolni.

Szeretem nagyon. Megbabonázott azon a nyáron.
Ha még1x láthatnám úgy.
Emlékszem még odamentünk barátnőihez (ekkor még persze nem volt annyira vészes a helyzet, még büszkén tudott velem lenni), leültünk velük kártyázni.
És valami annyira gyengén nyomták a kártyát (tehát én sokkal jobb voltam), hagytam nyerni először, persze aztán bekeményítettem. De akkor amikor nyert és egymás szemébe néztünk, azt a pillanatot sosem fogom felejteni.
És ha talán most megkérdeznénk, hogy volt-e olyan pillanat, hogy jól érezte-e magát velem, valószínüleg letagadná. De akkor tudom, hogy boldog volt velem. És köszönöm neki.
Ezt az már senki és semmi nem veheti el tölem.
Éppen úgy, mint amikor a hullócsillagokat néztük. Sosem feledem.

Igazatok van én azt hiszem megtaláltam az igazit. Ez biztos. Azóta még nem láttam olyan lányt, aki képes lenne úgy elcsavarni hirtelen a fejemet mégha jobban is néz ki.
És tudom, hogy ez bárkivel megtörténhet. Akár van barátnője, akár nincs.
Csak egy pillanat műve az egész.
Egy pillanat elég volt ahhoz hogy beleszeressek. Én sajnos ezt már másnap el is mondtam neki. Hiba volt tudtára adni, bár szerintem akkor már nagyon látszott is.

Persze jódarabig nem hitte, meg is kérdőjelezte, hogy ennyi idő alatt hogy lehet egyátalán beleszeretni valakibe.
1 este elég hozzá. Bőven.
Elötte is voltak persze már nők.. De az teljesen más volt. Róluk is azt hittem, hogy szeretem őket. De ez egészen más volt.
Úgy jött Tími, mint sivatagban az esőt hozó fuvallat. Teljesen rabul ejtett abban a pillanatban.
Mindenét szeretem, hülyeségeit is, úgy ahogy van az egész lányt.
Pont így hibáival együtt tökéletes. Így szép, így gyönyörű.
Még1x láthatnám mosolyogni "álmos" szemeit, csak még1x végigsimíthatnám a haját.

Érdekes én elötte pont olyan ember voltam, hogy pénz a világ.
De ha most választanom kellene közte és az egész világ között, őt választanám.
Örömmel kiköltöznék a híd alá lakni, ha tudom, hogy vele lehetnék. Feladnék mindent, amit eddig elértem, ha nem is valami sok.
Csak annyi kellene számomra, hogy ő büszkén fel tudjon engem mutatni és szeressen. De több nem.

Tudom, elszúrtam rohadtul a dolgokat és lehet, hogy a bánat már kevés.
Bárcsak meg tudna bocsájtani ez a lány nekem. Bárcsak...

Persze sokat törtem a fejemet, hogy mi lett volna, ha így meg úgy teszek. De egyszerűen felkészületlenül ért a dolog és tudom, ha újra és újra előröl próbálnánk, ugyanúgy abba a folyóba lépnék bele. Persze így tudva a történteket, már könnyű lenne megmondani. És ha nem is egy rutinfeladat lenne, de megoldható.

Sokszáz rossz pillanatot okozott számomra, hogy elutasított és ha közvetlenül nem is, de megbántott. Kimondta, hogy miként viselkedtem akkor. És tudtam, hogy valahol igaza van, akkor ott vele pont olyan is voltam. Nem volt bennem semmi tartás, pontosan, úgy ahogy mondta.
Felkészületlen voltam, még ilyen helyzetbe sosem kerültem. Olyan, mintha leültetnék az ovodás kisgyereket  differenciál egyenletet megoldani.
De tudjátok én azt mondom, ha arra a sok-sok rossz pillanatra csak pár jó jutott és talán két kezemmel meg is tudom számolni, én azt mondom, hogy már megérte vele találkoznom.

És nem is az bánt, hogy nekem, önmagamnak nem sikerült a dolog. Hanem az, hogy TUDOM, képes lennék neki azt nyujtani, amit vár egy kapcsolattól, tudom, hogy meglennénk, mint a befőtt. És persze még az a sok bosszúság is zavar, amit neki és környezetének okoztam.

Hogy jóvá tudom-e tenni még valaha? Nem tudom, de hiszek benne.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#472 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:26

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:28

Hogy a fenébe lehetsz még mindig ilyen letört?Gyakran látod vagy mi okozza azt ,hogy nem tudsz tovább lépni?Én kerülöm a talikat vele ma is csak telón beszéltünk és egész jól elvagyok már.Biztos ,hogy érdemes még rá várnod ha ennyi szenvedést okoz?

Annyira már korántsem vagyok rosszul. Nem látom gyakran. Csak van amikor jól vagyok van amikor meg xarul. Úgy látszik, hogy tényleg nagyon szeretem ezt a lány és nagyon sokat jelent nekem, mert ha nem így volna biztosan elfelejtettem már volna.
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#473 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:26

Ha van kedvedek olvassátok el ezt a mesét......megéri szerintem..)

#474 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:27

Oscar Wilde: A csalogány és a rózsa

- Azt ígérte, táncol velem, ha piros rózsát viszek neki - kiáltotta a diák -, csakhogy az én kertemben nincs egyetlen szál piros rózsa!
Hallotta ezt a csalogány fészkében, az örökzöld tölgy mélyén, kinézett a levélréseken át, és elcsodálkozott.

- Nincs a kertemben egyetlen szál piros rózsa! - kiáltotta a fiú, és szép szeme megtelt könnyel. - Milyen apróságokon múlik is a boldogság! Olvastam mindent, amit a bölcsek írtak, ismerem a tudományok titkait, mégis tönkremegy az életem egyetlen szál piros rózsa miatt.
- Végre egy hűséges szerető - mondta a csalogány. - Róla énekeltem minden éjszaka a csillagoknak, bár nem ismertem; róla meséltem minden éjszaka a csillagoknak, és most itt áll elöttem. Haja sötét, mint a bimbózó jácint, ajka piros, mint a vágy rózsája; de a szenvedély olyan halovánnyá tette az orcáját, mint a sápadt elefántcsont, és a szomorúság rányomta bélyegét a homlokára.
- A herceg bált ad holnap éjszaka - suttogta a diák -, és az én szerelmem ott lesz a társaságban. Ha viszek neki egy szál piros rózsát, hajnalig velem táncol. Ha viszek neki egyetlen szál piros rózsát, a karomban tarthatom, és ő majd ráhajtja fejét a vállamra, és a kezét a kezembe zárom. De nincs piros rózsa a kertemben, így hát magamban fogok ülni, és ő majd elsuhan mellettem, rám se pillant, és a szívem meghasad belé.
Leborult a fűre, kezébe temette arcát, és sírt.
- A leghűségesebb szerető, kétségkívül - mondta a csalogány, - Amiről én énekelek, azt ő végigszenvedi; ami nekem öröm, neki gyötrelem. Bizony, csodálatos dolog a szerelem! Értékesebb a smaragdnál, drágább a drága opálnál. Gyöngyön és gránátalmán meg nem vásárolható, nem is árusítják a vásártereken. Nem kapható a kereskedőknél, nem is lehet lemérni az aranymérlegen.

- Miért sír? - kérdezte a kis zöld gyíkocska, míg farkával egyensúlyozva elsurrant mellette.
- Vajon miért? - kérdezte a pillangó, aki ide-oda táncolt a napsugárban.
- Vajon miért? - suttogta a szomszédjának lágyan, halkan a százszorszép.
- Egy szál piros rózsáért sír - mondta a csalogány.
- Egy szál piros rózsáért? - kiáltották. Milyen nevetséges! - És a gyíkocska annyira cinikus volt, hogy hangosan is felnevetett.
De a csalogány átérezte a diák szomorúságának titkát, és némán üldögélt a tölgyfán, és a szerelem misztériumán gondolkodott.
Aztán egyszerre csak széttárta barna szárnyait, és a levegőbe emelkedett. Mint árnyék suhant át a ligeten, mint az árnyék lebegett a kert fölött. Gyönyörű rózsafa állt a pázsit közepén, amikor megpillantotta, leereszkedett hozzá, és megült az egyik ágán.
- Adj egy szál piros rózsát - szólította meg -, és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
De a rózsafa megrázta a fejét.
- Az én rózsáim fehérek - felelte -, fehérek, mint a tenger tajtéka, fehérebbek, mint a hegycsúcsokon a hó. De menj a bátyámhoz, aki a vén napórát fonja körül, ő talán megadja neked, amit kívánsz.
Így a csalogány átrepült ahhoz a rózsafához, amelyik a napórát fonja körül.
- Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá -, és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
- Az én rózsáim sárgák - felelte -, sárgák, mint a hableány haja, aki borostyántrónuson ül, és sárgábbak a réten virágzó nárciszoknál, mielőtt levágja őket az arató sarlója. De menj a bátyámhoz, aki hajt a diák ablaka alatt, ő talán megadja, amit kívánsz.
Így a csalogány odarepült ahhoz a rózsafához, amely a diák ablaka alatt nőtt.
- Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá - és én eléneklem érte a legszebb dalt, amit csak tudok.
- Az én rózsáim pirosak - felelte -, pirosak, mint a galamb lába, és pirosabbak a nagy korall-legyezőknél, amelyek az óceán üregeiben lengedeznek. De a tél megdermesztette nedveimet, a fény elpusztította bimbóimat, és a vihar letördelte ágaimat, nem lesznek rózsáim ebben az egész esztendőben.
- Csupán egyetlen szál piros rózsát szeretnék - kiáltotta a csalogány -, egyetlen szál piros rózsát! Hát nincs mód rá, hogy megkaphassam?
- Van egy módja - felelte a fa -, de az olyan rettenetes, hogy el sem merem mondani.
- Mondd csak - szólt a csalogány -. nem félek.
- Ha piros rózsát szeretnél - mondta a fa -, magadnak kell elővarázsolnod énekeddel a holdfényben, és önnön szíved vérével kell majd megfestened. A kebledet tövisnek szegezve kell énekelned. Teljes éjszaka kell így énekelned, és a tövisnek át kell szúrnia a szívedet, és eleven vérednek át kell ömölnie az én ereimbe és véremmé kell válnia.
- A halál nagy ár egy piros rózsáért - kiáltotta a csalogány -, és az élet mindenkinek drága kincs! Olyan jó elüldögélni a zöld erdőben, és figyelni a napot aranyszekerén és a holdat gyöngyös kocsiján. Édes a galagonya illata, édes a völgyben rejtőző harangvirág és a dombokon nyíló hangafű. De a szerelem többet ér, mint az élet, és mi egy madár szíve egy emberi szívhez képest?
Ezzel széttárta szárnyait, és a levegőbe emelkedett. Mint árnyék, suhant el a kert fölött, s mint az árnyék, lebegett végig a ligeten.

A diák még mindig ott feküdt a fűben, és szép szemében még fel sem száradtak a könnyek.
- Légy boldog - kiáltotta a csalogány -, légy boldog; megkapod a piros rózsát! Életre hívom énekemmel a holdfényben, és önnön szívem vérével festem meg. Viszont annyit kérek csupán, hogy hűséges szerető légy, mert a szerelem bölcsebb, mint a bölcselet, márpedig az igen bölcs, és erősebb a hatalomnál, pedig az nagyon erős. Lángszín a szárnya, és a teste is mint a láng. Ajka édes, mint a méz, és lehelete akár a tömjén.
A diák fölnézett a fűből, oda hallgatott, de nem értette, mit mond neki a csalogány, mert csak olyasféle dolgokról tudott, amelyekről a könyvek beszélnek.
De a tölgyfa megértette, és elszomorodott, mert nagyon szerette az ágai közt fészkelő kis csalogányt.
- Énekelj nekem még búcsúzóul - suttogta -, nagyon egyedül leszek majd nélküled.
A csalogány énekelt hát a tölgyfának, és a hangja olyan volt, mint az ezüstkorsóból felcsengő vízcsobogás. És mikor befejezte a dalt, a diák felkelt, s elővette zsebéből a jegyzőfüzetét és irónját.
- Kétségkívül van formaérzéke - mondta magában, míg keresztülsétált a ligeten -, ezt nem lehet tagadni; de vajon mit érez közben? Attól tartok, semmit. Nyilván olyan, mint a legtöbb művész; merő stílus, őszinteség nélkül. Nem áldozná fel magát másokért. Csak a zenével törődik, hiszen tudni való, hogy minden művészet önző.
Azzal bement a szobájába, lefeküdt keskeny szalmaágyára, elgondolkozott szerelmén, és nemsokára elnyomta az álom.

Amikor pedig a hold fönn ragyogott az égen, a csalogány odarepült a rózsafához, és tövisnek feszítette keblét. Egész éjszaka énekelt tövissel a keblében, és a hideg, kristályos hold lehajolt hozzá, úgy hallgatta. Egész éjszaka énekelt, és a tövis egyre mélyebben fúródott keblébe, és szíve vére egyre apadozott.
Előbb a szerelem ébredéséről dalolt egy ifjú meg egy fiatal lány szívében. És a rózsafa legfelső ágán virágba szökkent egy csodálatos rózsaszál, úgy tárta ki egyik szirmát a másik után, ahogy egyik dal követte a másikat. Eleinte halovány volt, mint a köd a folyó felett - halovány, mint a hajnal lába, és ezüstös, mint a virradat szárnya.
De a fa rákiáltott a csalogányra, hogy szegezze mellét erősebben a tövisnek.
- Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa -, vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa!
S így a csalogány még erősebben nekifeszítette a keblét a tövisnek, egyre hangosabban és hangosabban énekelt, mert a szenvedélyről dalolt, amely egy férfi és egy hajadon lelkében születik.
És enyhe pír öntötte el a rózsa szirmait, ahogy a vőlegény arca elpirul, amikor megcsókolja menyasszonya ajkát. De a tövis még nem hatolt a csalogány szívébe, s így a rózsa bimbós belseje fehér maradt, mert csak egy csalogány szíve vére festheti karmazsinpirosra egy feslő rózsa szirmait.
És a fa rákiáltott a csalogányra, hogy szorítsa magát jobban a tövishez.
- Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa -, vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa!
S így a csalogány még erősebben feszítette keblét a tövisnek, a tövis belefúródott a szívébe, és a szegény madarat gyötrelmes, vad kín járta át. Keservesen, egyre keservesebben fájt a seb, vadul, egyre vadabbul szállt az ének, mert a csalogány a szerelemről dalolt, amelyet beteljesít a halál, a szerelemről, amely nem hal meg a sírban.
És a csodálatos rózsaszál karmazsinpiros lett, mint a keleti égbolt rózsája.
De a csalogány hangja elgyengült, kis szárnya megereszkedett és szeme elhomályosult. Halkabban, egyre halkabban énekelt, és úgy érezte, valami összeszorítja a torkát.
S akkor utoljára még egyszer felcsapott a dal. Hallotta a fehér hold, és megfeledkezett a virradatról, s fenn vesztegelt az égen. Hallotta a piros rózsaszál, s átjárta a reszketeg gyönyörűség, és a hideg hajnali levegőben kitárta szirmait.
- Nézd, nézd - kiáltotta a fa -, kivirult a rózsa!
De a csalogány nem válaszolt, mert holtan feküdt a magas fű között, tövissel a szívében.

A diák meg kinyitotta délben az ablakát, és kinézett rajta.
- Ejnye, milyen csodálatos szerencse - kiáltott fel -, egy piros rózsa! Egész életemben nem láttam még hozzá foghatót. Olyan szép, hogy bizonyosan valami hosszú latin neve van. - Kihajolt, és leszakította.
Azután felvette a kalapját, és átszaladt a professzor házába, kezében a rózsával.
A professzor lánya a tornácon ült, és kék selyemfonalat gombolyított egy csévére, míg kutyuskája a lába előtt hevert.
- Megígérte, hogy velem fog táncolni, ha hozok egy szál piros rózsát! - kiáltotta a diák. - Íme, itt a világ legpirosabb rózsája. Tűzze ma este a szíve fölé, és ha majd együtt táncolunk, ez a rózsa el fogja mondani, mennyire szeretem magát.
De a lány arca elborult.
- Félek, nem illik a ruhámhoz - válaszolta -, különben is a kamarás unokaöccse néhány igazi drágakövet küldött nekem, és mindenki tudja, hogy a drágakő többet ér, mint a virág.
- Szavamra, maga nagyon hálátlan - mondta haragosan a diák; és a rózsát kihajította az utcára, egyenesen a kerékvágásba, és egy kocsi máris keresztülgázolt rajta.
- Hálátlan?! - mondta a lány. - Maga meg goromba, ha éppen tudni akarja; és végre is, mi maga? Csak egy diák. Aligha van olyan ezüstcsatos cipője, mint a kamarás unokaöccsének - azzal fölkelt a székéről, és bement a házba.

#475 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:31

Ha valaki elolvassa a mesét azt szépen kérem, hogy írja le a véleményét. Előre is köszönöm.

Szerkesztette: -=Tiger=- 2004. 05. 10. 18:34 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:42

GI

Mintha csak magamat látnám benned. Én pontosan 4 éve voltam így a mostani legjobb csaj barátommal. Mindent megadtam volna érte, mindent, de a válasz nem volt. A többit már tudod de leírom. (2.5év  és ő jelentkezett) Aztán sikerült megint beleszeretnem - nem volt nehéz - de rájöttem, hogy semmi értelme, ő olyan csaj aki tényleg tökéletes és inkább maradjunk "csak" jóbarátok, minthogy kockára tegyünk mindent. Így most jóbarátok vagyunk és mindenről nyíltan tudunk beszélni, nagyon bírom a csajt ő is engem, olyan mint a hugom - igaz ő idősebb :D - nagyon elégedett vagyok ezzel a helyzettel. - maximálisan. És boldog vagyok, hogy egy ilyen megértő és normális barátom van.

#477 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 20:21

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:28

Figy, en masfel evig annyira magam alatt voltam, hogy pszihomokushoz utalt be a doki. Persze csesztem menni.
Annyi kulonbseggel, hogy ez 10 ev aktiv nozes utan tortent, egy 3 eves kapcsolatnak lett csuf vege, akire 30 eves fejjel, sok tapasztalattal mondtam azt, hogy ez a lany volt az igazi. Es amikor mar tudod, hogy 1x ev alatt a legjobb volt, es abszolute valoszinutlen, hogy meg egy ilyen beesik, na ez a lexarabb erzes.

Persze most 2 ev utan kuldozgeti az sms-eket, h milyen jo lenne elmenni egyutt sorozni, stb... Kisanyam, hagyjal beken, szerencsere mar tul vagyok rajta. A legszebb orom a karorom, neki legalabb most szar. :)

#478 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 20:23

Idézet: diegho - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 19:42

És boldog vagyok, hogy egy ilyen megértő és normális barátom van.

Igy van. Erre mondtam par oldallabb regebben, hogy kar szetkefelni egy ilyen kapcsolatot, ha kozelebb kerultok egymashoz, akkor vege lesz. Es ezt nem tudja a sok csaj megerteni, hogy miert nem akarok lefekudni vele? :)

#479 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 21:59

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 21:21

Figy, en masfel evig annyira magam alatt voltam, hogy pszihomokushoz utalt be a doki. Persze csesztem menni.
Annyi kulonbseggel, hogy ez 10 ev aktiv nozes utan tortent, egy 3 eves kapcsolatnak lett csuf vege, akire 30 eves fejjel, sok tapasztalattal mondtam azt, hogy ez a lany volt az igazi. Es amikor mar tudod, hogy 1x ev alatt a legjobb volt, es abszolute valoszinutlen, hogy meg egy ilyen beesik, na ez a lexarabb erzes.

Persze most 2 ev utan kuldozgeti az sms-eket, h milyen jo lenne elmenni egyutt sorozni, stb... Kisanyam, hagyjal beken, szerencsere mar tul vagyok rajta. A legszebb orom a karorom, neki legalabb most szar. :)

Egyet árulj el nekem: Neked miért jó ha másnak szar érzései vannak? Neked abból mi előnyöd származik? :rolleyes:

#480 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 22:13

Én sem értelek. Azt tudom, ha nem lenne gyerekem, de lenne feleségem és Timi egyszer azt mondaná, hogy találkozzunk, én ott hagynék mindent.
Persze azért igyekeznék finoman viselkedni az addigi párommal.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »