HWSW Informatikai Kerekasztal: Donnie Darko avagy filmek, amiket nem értett(él)em - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Donnie Darko avagy filmek, amiket nem értett(él)em Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 14. 21:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 22:12

Hmmm.....

:confused:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#62 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 14. 21:21

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 22:18

:confused:

Képregények értőinek magyarázol a szinonímák szerepéről. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#63 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 08:16

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 22:21

Képregények értőinek magyarázol a szinonímák szerepéről. :)

Ó, mutatok én itt neked annyi leendő diplomást, akik a képregényeget sem értik... :)

#64 Felhasználó inaktív   Lockny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 15. 09:35

Lehet hogy off topic, mert végülis Pedro Almadóvar filmjei érthetőek, csak nagyon felkavaróak. Na, az ő filmjeit nagyon szeretem.
Hogy topicba vágót is írjak: láttam, és nem sikerült felfognom: Tágra zárt szemek.
Arról valaki felvilágosíthatna.

#65 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 15. 09:58

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 21:51

Szóval ez nem állt össze, minden más érthető volt... :think:

Teljesen egyetértek. Tök zavaros az egész; nem bontják ki. Nem derülnek ki azok egyértelműen, amelyekre rákérdeztél.

Kétszer láttam, de nem értem én sem. Többször nem nézem meg. A film harmatosan gyenge szerintem (ez a zagyva sztori is ócska B, vagy C kategóriás sci-fi regényeket idéz). Ami megmenti az a színészi alakítás.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#66 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:21

Idézet: Lockny - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 10:35

Lehet hogy off topic, mert végülis Pedro Almadóvar filmjei érthetőek, csak nagyon felkavaróak. Na, az ő filmjeit nagyon szeretem.
Hogy topicba vágót is írjak: láttam, és nem sikerült felfognom: Tágra zárt szemek.
Arról valaki felvilágosíthatna.

Ha jól emlékszem, a házastársi elhidegülésről, és az ez elleni küzdésről, nem küzdésről szól, de nem volt valami érdekfeszítő, így jó régen láttam először, és utoljára.  ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#67 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:37

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 21:51

Akkor írd már le néhány sorban, hogy akkor mi is történt az 1. részben:
- kit cseréltek el és kire 1972-ben
- kit ütöttek el 1982-ben, ha elütöttek egyátalán valakit
- miért mondta az anya, hogy ördögök üldözték és féltek a gyermeke arcától
- miért kezdetek gyilkolni és miért pont akkor gyilkoltak (miért nem 5 évvel később?)
- miért pont a könyvtárossal kezdték a gyilkolást

1., a Fannyt cserélték le, aki alpinistaként futott
2., egy halott kiscsajt, és a későbbi dilis ikerőpár ujját adta a mutter a zsaruknak
3., mert Gonosznak tartja az egyszerű/zizzent nép az emberekkel/gyerekekkel kísérletezőket, és mert ikrek voltak a lányok, amelyikből az egyiket cserélték el, tehát ha meglátják másik szülőnél a dettó ugyanúgy kinézőt, akkor lebukás
4., mert ekkorra találta ki a forgatókönyvíró, történet szempontjából lényegtelen, persze tolókocsiból nehézkesebb lett volna
5., mert így vezették el a nyomozókat a megoldásig, hisza  könyvtáros diplomamunkája tartalmazza a teljes történetet
Üdvözlettel:
Gabi

#68 Felhasználó inaktív   Lockny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:49

Házastársi elhidegülésig még valahogy eljutottam, de kik voltak azok a maszkos emberkék? :think:

#69 Felhasználó inaktív   Lockny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:52

Egyébként már én is régen láttam, de többször nem hiszem hogy megnézném.

#70 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 11:27

Idézet: Lockny - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 11:49

Házastársi elhidegülésig még valahogy eljutottam, de kik voltak azok a maszkos emberkék? :think:

Amennyiben elég pénzes körben forogsz, és igényed van rá, bejuthatsz nekik fenntartott klubbokra, összejövetelekre, ahol a sex a lényeg, és aki meg akarja tartani inkognitóját, az maszkot visel. ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#71 Felhasználó inaktív   Lockny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 11:40

Aha...hát nem ez lesz a kedvenc filmem. ;)

#72 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 15. 12:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 11:37

1., a Fannyt cserélték le, aki alpinistaként futott
2., egy halott kiscsajt, és a későbbi dilis ikerőpár ujját adta a mutter a zsaruknak
3., mert Gonosznak tartja az egyszerű/zizzent nép az emberekkel/gyerekekkel kísérletezőket, és mert ikrek voltak a lányok, amelyikből az egyiket cserélték el, tehát ha meglátják másik szülőnél a dettó ugyanúgy kinézőt, akkor lebukás
4., mert ekkorra találta ki a forgatókönyvíró, történet szempontjából lényegtelen, persze tolókocsiból nehézkesebb lett volna
5., mert így vezették el a nyomozókat a megoldásig, hisza  könyvtáros diplomamunkája tartalmazza a teljes történetet

Kösz!  :respect:

Már csak néhány apró megjegyzés:

1./ az elcserélt lányt ki nevelte, mikor és miért találkoztak az ikrek?
2./ a halott "kiscsaj" nem hiányzott senkinek?
3./ épeszű, logikusan gondolkodó, "ÜBERELIT", felsőbbrendű fajt(?) nevelő emberek(?) elkövetik azt a hibát, hogy egy ikerpárnak csak  egyik tagját cserélik el? A másikat miért nem? Az anyának miért nem mondják, hogy a másik iker meghalt a szülés után? 
4./ ez aztán a ravasz ötlet a forgatókönyvíró részéről...
5./ épeszű, logikusan gondolkodó, "ÜBERELIT", felsőbbrendű fajt(?) nevelő emberek(?) elkövetik azt a hibát, hogy egy növendékük - egy gondosan szabályozott környezetben, ahol kizártnak tűnik minden magánakció - egy erősen titkolni való történetet diplomamunkában megírjon?
:think:

Egy misztikus(nak tűnő) fimben magátol értetődő, hogy vannak benne illogikus(nak tűnő) részek, de azért saját keretei között össze kellene, hogy álljon valamiféle kerek történet.
Véleményem szerint ez itt nem sikerült, ha meg az volt a cél, hogy a néző gondolkodjon (mondván, hogy aki "szájbarágott" történetet akar az nézzen hollywood-i tömegfilmet) akkor is rossz úton jártak...

Szóval, a Bíbor folyók nekem ennyit ért, többet nem kívánok vele foglalkozni, akinek tetszett az örvendjen, személy szerint Piftukával értek egyet.

Üdv: scaurus

#73 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 13:12

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 13:58

Kösz!  :respect:

Már csak néhány apró megjegyzés:

1./ az elcserélt lányt ki nevelte, mikor és miért találkoztak az ikrek?
2./ a halott "kiscsaj" nem hiányzott senkinek?
3./ épeszű, logikusan gondolkodó, "ÜBERELIT", felsőbbrendű fajt(?) nevelő emberek(?) elkövetik azt a hibát, hogy egy ikerpárnak csak  egyik tagját cserélik el? A másikat miért nem? Az anyának miért nem mondják, hogy a másik iker meghalt a szülés után? 
4./ ez aztán a ravasz ötlet a forgatókönyvíró részéről...
5./ épeszű, logikusan gondolkodó, "ÜBERELIT", felsőbbrendű fajt(?) nevelő emberek(?) elkövetik azt a hibát, hogy egy növendékük - egy gondosan szabályozott környezetben, ahol kizártnak tűnik minden magánakció - egy erősen titkolni való történetet diplomamunkában megírjon?
:think:

1., Akiknek a gyerekére kicserélték, de hogy ő hol van, ne kérdezd, mert nem lényeges.  ;)
2., Szintén lényegtelen, mert hiányozhatott, de mivel semmi nem maradt belőle, így nem tudták ezzel összekapcsolni.
3., Nehéz kettő, pont akkor született gyereket találni, ha halottnak mondják, ott is van kötelezettség, sőt bonyodalom, de ugye senki nem állította előre, hogy egypetéjűek.
4.,  :think:
5., Nem az itt történteket írta meg, hanem egy értekezést a tökéletes emberről, és előállításáról.

Persze mindez(1-3) csak belemagyarázás, mint ahogy te is csak kötözködsz, de ilyen alapvető hibákat nem követtek el. Talán, mert nem amerikai? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#74 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 15. 13:35

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 14:12

...
Persze mindez(1-3) csak belemagyarázás, mint ahogy te is csak kötözködsz, de ilyen alapvető hibákat nem követtek el. Talán, mert nem amerikai? :think:

Igen, kötözködöm, ugyanis - függetlenül attól, hogy amerikai vagy sem a film - rendkívüli módon felidegesít, ha csak "belemagyarázással" lehet megállapítani, hogy egy filmnek mi volt a cselekménye. :reklamacio:

Ugyanis - szerintem legalábbis - a rendező dolga, hogy elmondjon egy többé-kevésbé kerek történetet, amely a nézőt leköti, és nem a néző dolga, hogy kitaláljon egy történetet a látottak alapján.
A néző dolga az, hogy az elmondott történeten elgondolkodjon és - ha olyan a film - értékítéletet alkosson és (erkölcsi) következtéseket vonjon le.
/Az amerikaiak általában - már amennyire egy durva általánosítás egyáltalán igaz lehet - ott hibázzák el, hogy elmondanak egy kerek történetet és agyonvágják azzal, hogy a tanulságot és az erkölcsi mondanivalót (is) a néző szájába rágják.../

Üdv: scaurus

#75 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 13:46

Szvsz ez a film tökéletesen érthető volt, és mivel ezek a részletek is könnyedén magyarázhatók, teljesen rendben isa volt, és akkor vakartam volna a falat, ha a számba rágják Reno reggelijét. :cool:
Ha szépen mesélt, és elgondolkoztató filmeket akarsz, ajánlom a Bunyós-t, az Apám nevében-t, a Crying Game-et, stb.  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#76 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 20:36

Azt hiszem, a Bajnokok reggelije című opuszt még senki nem említette :)

#77 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 23:36

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 12:27

Amennyiben elég pénzes körben forogsz, és igényed van rá, bejuthatsz nekik fenntartott klubbokra, összejövetelekre, ahol a sex a lényeg, és aki meg akarja tartani inkognitóját, az maszkot visel. ;)

Ilyen körbe a pénzes emberek is csak ajánlás után jutnak be, ott aztán azzal/úgy csinálod akivel/ahogy csak akarod...de azért tetszett a csaj önfeláldozása Cruise-ért!!!
Az orgia ábrázolása annyira jó, hogy szinte semmi szex nincsen benne, mégis borzasztóan izgató...
--------------------
Az inkognitó megőrzése meg kötelező...mert hát, elég veszélyes mást is ismerni a partyról, mint mondjuk a legközelebbi havert, de az sem lehet túlzottan beszédtéma, ha továbbvisszük a gondolatot...

#78 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 23:57

Nagyokos öcsém elküldött a fenébe, mert nem értettem meg elsőre a Donnie-t,
a Mulholland is nehéz volt, de csak összejött; a Tween Peaks meg egyszerű volt még tinifejjel is nekem...legalábbis sokkal kevesebb volt benne a csavar, a sok részben volt idő kifejteni a story-t..

#79 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 16. 08:41

Abban inkább a képi és zenei hangulatkeltés volt a lényeg, mint a csavaros történet. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#80 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 16. 08:44

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 16., szombat - 9:41

Abban inkább a képi és zenei hangulatkeltés volt a lényeg, mint a csavaros történet. :up:

Szóval rágógumi......
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.