HWSW Informatikai Kerekasztal: Donnie Darko avagy filmek, amiket nem értett(él)em - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Donnie Darko avagy filmek, amiket nem értett(él)em Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:23

Valamelyik nap megnéztem ezt a filmet, elég sokat reklámozták, gondoltam megnézem. Na a gond annyi, hogy fogalmam sincs mit akart mondani a film, mert amit láttam, azt láttam :), csak nem értem, hogy mi jön mihez, stb.
Történet:
Donnie Darko (színes amerikai sci-fi, 112 perc, 2001)
Donnie Darko egy amerikai kertvárosban élné a gimnazisták mindennapjait, ha egy hang nem kényszerítené folyton arra, hogy másképp tegyen. Egy nyúl az űrből, egy baráti kísértet vagy csupán hallucináció? Mindenestre az illető már az elején közli a lesújtó hírt, huszonnyolc nap múlva világvége s addig még sok a teendő. Az amerikai függetlenfilmes Richard Kelly huszonhat évesen megrendezte a tinik 12 majmát. (forrás Port.hu)

[url="http://"http://us.imdb.com/Title?0246578"]Donnie Darko[/url]

Egyrészt vki magyarazzá el mit láttam :D, másrészt volt (mert biztos, hogy volt) olyan film amit nem értettetek meg 100%-ig, itt most nyugodtan megkérdezhetitek.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#2 Felhasználó inaktív   a-n-d-r-e-w 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:53

Én is megnéztem, de nem tetszett :) Elég unalmas :) Az a nyúl nevetséges volt. :) Gyorsan le is töröltem :) Értelmetlen hülyeség.
"te mindig ilyen okos vagy, nem kell szerénykedni" - Tuncsi
--> DEZSŐKE <--

#3 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:57

Én a [url="http://"http://www.mozinet.hu"]Mozineten[/url] szoktam a filmekről olvasgatni.
WoT nick: Atti77

#4 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 14:54

a donnie darko is az a fajta film-noir, amit nem elég egyszer megnézni, hogy egy kicsit kezdd átlátni.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#5 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 16:51

idézet:
Ezt írta Sorak [ober]:
a donnie darko is az a fajta film-noir, amit nem elég egyszer megnézni, hogy egy kicsit kezdd átlátni.[/quote]

Akkor a-n-d-r-e-w elég magy bajba sodorta magát:
idézet:
Én is megnéztem, de nem tetszett Elég unalmas Az a nyúl nevetséges volt. Gyorsan le is töröltem Értelmetlen hülyeség. [/quote]

:D
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#6 Felhasználó inaktív   a-n-d-r-e-w 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 18:06

idézet:
Ezt írta Mono:

Akkor a-n-d-r-e-w elég magy bajba sodorta magát:

:D
[/quote]

A fene... :D Miért nem mondtátok előbb? :D

[ 2003. június 05.: a-n-d-r-e-w szerkesztette a hozzászólást ]
--> DEZSŐKE <--

#7 Felhasználó inaktív   Silent Hunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 22:36

Én a "Zu legendája" című filmen néztem egy nagyot,
de azért tetszett. :D

#8 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 23:53

kb ket hete lattam moziban, ugye andi :D termeszetesen feliratosan :cool: En ugy gondolom, hogy a vegen hangzott el a lenyeg, mikor Donnie ezt mondta, mielott razuhant a repulogep hajtomu: ...azok a legszebb álmok, amikben meghalok...

talan ez a mondat tukrozi, hogy rajott jobb, ha meghal, mert akkor valoszinuleg nem halnak meg a szerettei, ismerosei es meg paran. Persze tovabbra is kerdes, hogy mikent es hogy kerult oda egy darab hajtomu... Persze lehet ra az a valasz, hogy egy idocsavar, idotorzulas vagy vmi dimenzionalas ize jatszott kozre.

a latomas miert, mitol volt? Talan azert, mert aznap ujra elkezdte szedni a gyogyszeret. Emiatt elkepzelheto, hogy az egesz nem is tortent meg Donnie-val, csupan almodta a nyulat, a rongalast, a baleseteket, gyilkossagokat. Vegulis jol alatamasztja a fenti idezet.

tehat en ket megoldast latok:
  • almodta az egeszet, nem volt valasztasa
  • megtortent az egesz, s Donnie idoutazott, dimeziot valtott vagy mitumen :D O dontott ugy, hogy jobb lesz, ha agyban marad, s ezzel megakadalyozza masok halalat

a masodik nekem jobban tetszik :D

a nyul qrva jo volt, es az egesz film is :cool: A 80as evek vege amerikajanak is annyira jol sikerult az abrzolasa: Patrick Swayze, mint teves predikator :D Es a jelenet a moziban, epp a Pentek 13-at nezik :cool:

nincs meg masnak ez a film? Mert, hat andika letorolte.... :D

#9 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 00:14

Mi a "Mulholland Drive"-l voltunk ugy, hogy utana netre kellett epjek, hogy keressek egy leirast arrol, hogy mirol is szolt afilm ;)

Pedig haver szolt elore hogy "nehez" film, es mindketten ugy figyeltunk, hogy csak,aztan megsem allt ossze a kep magatol. Masodik nekifutashoz meg nem volt kedvunk :)
Amugy David Lynch irta,akinek a Twin Peaks sorozatot is koszonhetuk :)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#10 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 00:42

Mulholland Drive meg van, de nem neztem me'g meg, mert azt hallottam, amit neked is mondtak.... es epp kolcson is adtam....

de amit multkor lattam moziban, hat az enyhen sokkolt, foleg hogy visszafele jatszodott, mint a Memento, es ebbol kifolyolag nem emlekeztem az elejere, s emiatt kellett kritakakat. Ez a Visszafordíthatatlan - Irréversible volt.

par talalo mondat, a port.hu-n talalhato kritikakbol:
"Figyelem: ez a film szörnyen bestiális!"
"Mindenesetre sovány vigasz, ha egy-két óra mozi után a kinti élet máris vonzóbb színeket ölt."
"Egészen eddig úgy gondoltam, hogy a Rekviem egy álomért naturalisztikus szörnyűségábrázolása után nem lesz film, ami hasonlóképpen felkavarna."

hozzateszem meg, hogy mellettem egy kb 40 koruli hazaspar ult, s a no nehany jelenetnel nem nezet oda... mar vartam, hogy mikor megy ki :D Mert a gyengebbje ki vonult :D

utana rogton kovetkezett a Kínzó mindennapok - Trouble Every Day. De ezt inkabb untam, mint ertettem... Jo, azert a vegere nagyjabol kepbe kerultem...

#11 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 00:55

hát ezt a filmet kb 4x kezdtem el megnézni.
2x 5 percen belül elaludtam, 2x bírtam legalább 10 percet.

amit 4 próbálkozásból egyszer se tudok megnézni, azt törlöm, na ez is ilyen sorsra jutott :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#12 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 02:18

idézet:
Ezt írta WiZARD:
hát ezt a filmet kb 4x kezdtem el megnézni.
2x 5 percen belül elaludtam, 2x bírtam legalább 10 percet.
[/quote]

Én is 4x kezdtem el, de én mind a 4x eljutottam a végéig :)

Viszont én a Mátrix 2-vel voltam ugy, hogy husz perc után ki akartam menni a mozibol, mert annyira unalmasnak találtam.

#13 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 02:27

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

Viszont én a Mátrix 2-vel voltam ugy, hogy husz perc után ki akartam menni a mozibol, mert annyira unalmasnak találtam.[/quote]
egyik srac mondta, hogy O a 28 nappal későbbrol jott ki husz perc utan, mert annyira be volt szarva :eek: :D :D Szegenykem nem birja horror filmeket :D

tesom is megnezte a Matrix 2-ot. Csodalkoztam is, hisz moziba szinte nem is jar [talan eleteben 4 vagy 5 filmet lathatott moziban :eek: ]. Velemenye: az elso oraban semmi nem tortenik, majd a masodik ora utan megjelenik a Vege felirat.... Hm, nem tudta, hogy osszel jon a harmadik resz :D

[ 2003. június 06.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   a-n-d-r-e-w 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 08:07

idézet:
Ezt írta blash:
kb ket hete lattam moziban, ugye andi :D

nincs meg masnak ez a film? Mert, hat andika letorolte.... :D
[/quote]

Moziban? Hogyne! :D :D

Letöröltem bizony! :D
--> DEZSŐKE <--

#15 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:23

Ahogy a nyuljelmezes figura mondta: 28 nap 6 óra 42 perc 12 másodperc és itta világváge. És Donnie világának ekkor tényleg vége lett. Ugyanis ennyi idö telt el attol a pillanattol, hogy beszél a nyulal, és végül visszamegy az idöben majd meghal.

Szerintem ez is egy lehetöség

#16 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 02:04

idézet:
Ezt írta blash:

de amit multkor lattam moziban, hat az enyhen sokkolt, foleg hogy visszafele jatszodott, mint a Memento, es ebbol kifolyolag nem emlekeztem az elejere, s emiatt kellett kritakakat. Ez a Visszafordíthatatlan - Irréversible volt.

par talalo mondat, a port.hu-n talalhato kritikakbol:
"Figyelem: ez a film szörnyen bestiális!"
"Mindenesetre sovány vigasz, ha egy-két óra mozi után a kinti élet máris vonzóbb színeket ölt."
"Egészen eddig úgy gondoltam, hogy a Rekviem egy álomért naturalisztikus szörnyűségábrázolása után nem lesz film, ami hasonlóképpen felkavarna."

[/quote]

Most néztem meg. Már a melegbárnál majdnem kiléptem de aztán néztem még egy tovább, de a csaj megeröszakolásánál valahogy betelt a pohár, és kiléptem.
Ez az a film amit biztos hogy nem nézek meg még1x. Erre valahogy nincs igényem.

#17 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:02

A Lost Highwayt nézzétek meg, az odarak rendesen :) :) :)

#18 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:33

Sajnos láttam anno :)
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#19 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:46

;)

#20 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 16:00

Én is láttam, régebben, de nekem nagyon tetszett a film. Egyébként tényleg olyan Matrix 1 beütésű, mert legalább 2x kell megnézni, hogy az ember tényleg értse. Szóval jó kis film volt ez :D

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó