HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:19

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:17

Régebbi. Pioneer 10.

Igazad lehet.... ;) Csak megzavart, azt hittem, az én hozzászólásomra szúrta be a képet.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#302 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:16

Mer e nélkül fejlődésképtelen. Márpedig azt talán kijelenthetjük, hogy egyetlen életforma sem úgy alakul ki, hogy hipp-hopp már rendelkezik is a csillagközi kommunikáció képességével. Márpedig azok a feltételezett lények, akikről itt szó van, erre képesek kell, hogy legyenek.

Mondjuk én azt hittem, más bolygókron élő "értelmes" lényekről beszéltetek, nem tudtam, hogy civilizált, űrutazásra képes népségről van szó. :)

#303 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:22

Mondjuk én azt hittem, más bolygókron élő "értelmes" lényekről beszéltetek, nem tudtam, hogy civilizált, űrutazásra képes népségről van szó. :)

Én legalábbis róluk beszélek. :) Ha egyáltalán vannak ilyenek, nekik is el kellett kezdeni valahol, kellett hogy legyen olyan időszakuk, amikor erre még nem voltak képesek.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#304 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:30

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:26

Én legalábbis róluk beszélek. :) Ha egyáltalán vannak ilyenek, nekik is el kellett kezdeni valahol, kellett hogy legyen olyan időszakuk, amikor erre még nem voltak képesek.

Eh, csak nekem a képzeletemben megjelent egy idegen faj képe, amelyik teljesen passzív a külvilág iránt. Elképzeltem, hogy nincs is igényük űrkutatásra stb. Attól még lehetne "értelmes"-nek nevezni. Bár belegondolva valószínüleg baromság, hiszen ha körbenézünk a földön az állatvilágban, azt láthatjuk, hogy az állatok is kiváncsiak (legalábbis a gerincesek ;)) pl delfin, kutya, macska, stb...

#305 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:35

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:30

Eh, csak nekem a képzeletemben megjelent egy idegen faj képe, amelyik teljesen passzív a külvilág iránt. Elképzeltem, hogy nincs is igényük űrkutatásra stb. Attól még lehetne "értelmes"-nek nevezni. Bár belegondolva valószínüleg baromság, hiszen ha körbenézünk a földön az állatvilágban, azt láthatjuk, hogy az állatok is kiváncsiak (legalábbis a gerincesek ;)) pl delfin, kutya, macska, stb...

Már megint nem tudok elszakadni az emberi gondolkodástól, de szerintem előbb-utóbb egy intelligens lényben felmerül a kérdés, hogy van-e valaki "odakint", vagy egyedül van? Ha pedig olyan bolygón él, ahonnan nincs "kilátás" mondjuk egy mindig átlátszatlan felhőtakaró miatt, csak kíváncsi arra, hogy mi lehet a felhőkön túl? Tulajdonképpen oda lyukadtam ki, ahová Te, a kíváncsiság hajtóerejéhez.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#306 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:42

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:35

Már megint nem tudok elszakadni az emberi gondolkodástól, de szerintem előbb-utóbb egy intelligens lényben felmerül a kérdés, hogy van-e valaki "odakint", vagy egyedül van? Ha pedig olyan bolygón él, ahonnan nincs "kilátás" mondjuk egy mindig átlátszatlan felhőtakaró miatt, csak kíváncsi arra, hogy mi lehet a felhőkön túl? Tulajdonképpen oda lyukadtam ki, ahová Te, a kíváncsiság hajtóerejéhez.

Na igen, de ugye a mi gondolkodásunk, vágyaink, érzéseink a fizikai felépítésünkből (no meg a szocializációból) adódnak. Én spec el sem tudom képzelni, hogy egy idegen "értelmes" faj, hogyan gondolokodik az univerzumról, ha pl nincsenek idegpályái, hanem más a belső felépítése. Ne feledjük, hogy pár száz éve még hittük, pl hogy mi vagyunk a világ közepe, no meg isten is egy szakállas öregember....

#307 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:42

Ne feledjük, hogy pár száz éve még hittük, pl hogy mi vagyunk a világ közepe, no meg isten is egy szakállas öregember....

Pár száz éve igen, de pár ezer éve nem biztos :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#308 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 09:59

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:57

Pár száz éve igen, de pár ezer éve nem biztos :)

Ezt csak arra írtam, hogy az ember mindíg mindent magához hasonlítgat, meg persze az Isten is ember formájú. "... saját képre és hasonlatosságára teremtette meg az embert...."  No persze.... :)

#309 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 10:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:59

Ezt csak arra írtam, hogy az ember mindíg mindent magához hasonlítgat, meg persze az Isten is ember formájú. "... saját képre és hasonlatosságára teremtette meg az embert...."  No persze.... :)

Kicsit félre értettelek :)
Arra gondoltam, hogy a Földet hitték az univerzum központjának. ("pár száz éve még hittük, pl hogy mi vagyunk a világ közepe").
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#310 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 10:37

Most is azt hisszük.

#311 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 11. 12:58

Az ember egy ego állat, mindig is az lesz.

pojén: :)

Kép

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#312 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 23:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:17

Régebbi. Pioneer 10.

Szerk: a két Voyager valamilyen képlemezfélét vitt magával, amin már zene, beszéd is volt. (szegény idegenek hogyan fogják majd dekódolni :D )

es foleg, egyaltalan honnan tudjak, hogy ezt most milyen elektromagneses es/vagy mechanikai mozgassa kell alakitani, vagy egyaltalan? aztan majd csodalkoznak, hogy beszelunk, es nem rontgenul pislogunk rajuk? :think: :confused:

es akkor meg foldhozragadt voltam :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#313 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 23:58

tenyleg, az elobb kint voltam hullocsillagot nezni, erre valami rajtam tesztelt lopakodo uszott be a latoterembe, semmi sem latszott belole, csak 3db feny haromszog alakban elhelyezve, meg egy, ami kilogott a sikjabol, talan valoban, es esetleg foljebb lehetett mondjuk?

jo nagynak latszott, tehat vagy igen nagy volt, vagy eleg alacsonyan repult. ehhez kepest annyi hangja se volt, szoval semennyi :confused: mondom, joval nagyobbnak latszott, mint azok a gepek, amiknek mar nem hallani a hangjat. azokbol joforman csak a kondenzcsik latszik, ez meg, ha akkora nem is volt, mint a tizemeletesek tetejet leborotvalo szunyogirto mezogazdasagi gep, de kifejezetten merete volt...

ugyes :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#314 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 08:07

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 0:52

es foleg, egyaltalan honnan tudjak, hogy ezt most milyen elektromagneses es/vagy mechanikai mozgassa kell alakitani, vagy egyaltalan? aztan majd csodalkoznak, hogy beszelunk, es nem rontgenul pislogunk rajuk? :think: :confused:

es akkor meg foldhozragadt voltam :Đ

Szerintem is hatalmas badarság volt ilyen kép/hanglemezt küldeni az űrbe az idegeneknek. Ez kábé olyan,mintha egy macskával próbálnánk flopilemezen keresztül kommunikálni.  :D :eek: 

De komolyan,mekkora az esélye,hogy egy idegen civilizáció rendelkezik pontosan olyan eszközökkel és technológiákkal,mint mi?  Ja,és én nem vagyok egy hülye gyerek,de a Pioneer 10 es tábláján még mindig nemtudom,mi a jelentősége a vonalaknak. Csak a csillagrendszer sematikus rajzát értem,ahol megmutatják,hogy hol a föld. Bár szerintem nem túl okos dolog egy csomó,a nap körül spirálisan keringő bolygót két dimenzióban,egymás után felsorakozva ábrázolni,mivel ilyen együttállás a valóságban nincs.

#315 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 12. 09:26

Szabad nem érteni valamit. Aztán, ha valamit nem értünk, rögtön hülyeségről beszélni.... no azt is szabad. De nem feltétlenül azt minősíti, amiről beszélünk. :)

Idézet

Üzenetek a földönkívülieknek 1.

1972-ben, 1973-ban és 1977-ben négy olyan amerikai űrszonda indult a Földről, amelyekről tudjuk, hogy kirepülnek Naprendszerünkből, mert ezek a harmadik kozmikus sebességgel haladnak. Úgy gondoljuk, hogy ezek az űrszondák mintegy 26 000 év múlva jutnak ki a csillagok világába, addig a Naprendszer külső részeiben repülnek és várhatóan még évekig küldik mérési eredményeiket a Földre.
Persze ezek az űrszondák a Tejútrendszer csillagvilágába való kirepülésükkor már nem fognak adatokat közvetíteni a Földre, mert kis atomtelepes energiaforrásaik addigra kimerülnek. Az első két szondán a Pioneer—10 és –11-en, Carl Sagan világhírű amerikai csillagász javaslatára elhelyeztek egy-egy kis táblácskát. Ezeken a lapocskákon a földönkívüli értelmes lényeknek szánt első, földi rajzos üzenet látható.
Cikkekben dölt betüvel írtam azokat a fogalmakat, amelyeknek rövid ismertetését a "Mini űrlexikonban" találhatjátok meg. Ha további csillagászati szó ismeretlen, akkor nézzétek meg a korábbiakat is.

Pioneer—10 és -11

A Pionner—10 űrszondát 1972-ben indították a Földről. Feladata az volt, hogy először látogasson meg és közelről vizsgáljon egy óriás bolygót. Az űrszonda útközben, 1973 júniusában keresztül haladt a kisbolygók övezetén és meglepetéssel tapasztalta, hogy itt nem növekedett meg az apró kozmikus részecskék mennyisége. A Jupitert 1973. december 4-én közelítette meg a Pioneer—10 és felhői felett 131000 kilométerrel repült el. A szonda két nap alatt 30 felvételt készített a bolygó légköréről, Nagy Vörös Foltjáról, az Io és Ganymedes nevű holdjáról, valamint mérte a Jupiter igen erős mágneses terét. A Pioneer—10 a Taurus csillagkép irányába, a Naprendszer haladási irányával ellentétesen, tehát hátra felé repül. Ez a szonda, negyed századon keresztül tartotta a legmesszebb járó űrszonda címet. Csak 1998 márciusában hagyta őt le, tőlünk 10,4 milliárd kilométerre, azaz 69,5 csillagászati egység távolságra, az 1977-ben startolt és gyorsabban repülő Voyager—1 űrszonda. Ez olyan hatalmas távolság, amely már az utolsó bolygó, a Plútó pályáján túl van, hogy onnan a fénysebességgel száguldó rádióüzenet is csak 9 óra 36 perc alatt ér a Földre.
A Pioneer—11, amely 1973-ban indult, 1974. december 3-án érte el és az előző űrszondánál közelebbről vizsgálta a Jupitert. Ezután pályája 1979. szeptember 1-én a Szaturnusz felhői felett 21000 kilométerrel vezetett el. A Pioneer—11 először készített közeli képeket a gyűrűs Szaturnuszról és vizsgálta sok-sok holdból álló rendszerét. Ez az űrszonda a Naprendszer mozgásának irányába, tehát előre repül majd ki csillagunk körzetéből.

Rajzok az idegen civilizációknak

1969-ben, az Arecibo Obszervatórium és az Amerikai Csillagászati Társaság által Puerto Rico fővárosában San Joséban rendezett konferencián vetődött fel a gondolat, hogy a Pioneer—10 és –11 űrszondán valamilyen, a földönkívülieknek szóló üzenetet kellene elhelyezni.
A földönkívüliek tájékoztatására a Pioneer—10 és --11 űrszondán egy 15,2 x 22,9 centiméteres méretű, arannyal borított alumínium lapot helyeztek el. A Pioneer-üzenetre a mikrovilágtól a csillagok világáig terjedő földi ismereteket rajzoltak.
A rajz két főszereplőjét, egy üdvözlésre emelt kezű férfit és egy női alakot Sagan felesége Linda rajzolta. A művész az emberi arcokon több földi faj jellegzetességét próbálta ábrázolni. A föld legfejlettebb értelmes lényét jelentő emberpár mögött, valódi méretarányban láthatjuk a Pioneer—10 és –11 űrszondák vázlat-rajzát.
A férfi alak mögötti körcikk az űrszonda 2,7 méter átmérőjű parabolaantennáját, a mellette lévő téglalap pedig az elektronikus dobozát jelzi. Az űrszondák kisebb méretű ábráját, az alul látható Naprendszer rajz is feltünteti a 3. bolygótól az 5. bolygóig vezető pálya végén. Ez arra utal, hogy az űrszondák a Földről indultak és a Jupitert vizsgálták.
Az alul, balra lévő nagy kör a Napot, tőle balra a négy kicsike a Merkúrt, a Vénuszt, a Földet és a Marsot jelenti. A négy nagyobb köröcske az óriás bolygókat a Jupitert, a gyűrűs Szaturnuszt, az Uránuszt és a Neptunuszt mutatja, utánuk a jobb szélen ismét egy kicsike kör van, ez a Plútó.

Térkép az idegeneknek

A Pioneer-tábla baloldali közepén van a Nap, illetve a Naprendszer helyét néhány különleges rádiócsillaghoz, a pulzárokhoz és a Tejútrendszer közepéhez igazító, csillag alakú pulzár-térkép. A térképet Frank Drake, világhírű amerikai rádiócsillagász készítette, a mi Tejútrendszerünkben található, 14 jól ismert pulzár távolságának, irányának és rezgésszámának ábrázolásával. A térképen ábrázolt pulzárokat, azaz a kozmikus rádió-világítótornyokat rezgésszámuk jellemezni. Azt mondhatjuk, hogy ez a pulzárok "személyiszáma". Ez a rezgésszám, a kettes számrendszerben a pulzár irányának vonalán, vagy mellette van felrajzolva.
A pulzárnak, a Pioneer űrszondát megtaláló idegen lények által megfigyelt és a rajzon ábrázolt rezgésszáma közötti eltérésből következtetni lehet arra, hogy mennyi idő telt el a rajz készítése óta. A pulzár-térkép segítségével tehát nem csak az űrszonda indítási helye, de kora is kiszámítható. A Pionner-rajzon a pulzár-térkép közepéből egy jobbra húzódó vízszintes vonal indul és az ember pár mögött halad a tábla szélén levő kis függőleges vonalkáig. Ez a függőleges vonalka mutatja Tejútrendszerünk közepének távolságát és irányát a pulzárokhoz és a Naphoz képest.

A Pioneer-mértékegységek

Utoljára hagytuk a földönkívülieknek szóló Pioneer-tábla bal felső részén lévő súlyzó alakú rajz magyarázatát, amely az atomok közé, illetve a mikrovilágba vezet bennünket. Itt a hidrogén atomnak, azaz a mikrovilágnak két állapotát ábrázolták, természetesen nagyon vázlatosan. Amikor a hidrogén az egyik állapotból a másikba állapotba megy át, akkor kisugározza az 1420 megahertz rezgésszámú, illetve 21 centiméteres hullámhosszúságú rádiósugárzást.
Mivel a környező világegyetemben a leggyakrabban előforduló elem a hidrogén, annak 21 centiméteres rádiósugárzása az idegen csillagászok előtt is ismert kell, hogy legyen. Ezért választották az üzenet-rajzon ennek a rádiósugárzásnak a rezgésszámát a pulzár-rezgésszám és a hosszát a hosszúságmérték egységének. A két hidrogén-kört összekötő egyenes alatt levő vonalka jelenti az egységet.
A női alaktól jobbra, a rajz szélén két magasságjelző vízszintes vonal van és ezek között középen látható egy nő átlagos magassága kettes számrendszerben (I - - -). (Ha a függőleges vonalat 1-el, a vízszinteseket 0-val jelöljük, akkor a magasságadat 1000, ami átszámolva a tízes számrendszerbe 8-at ad. Mivel az egységünk a 21, ezt 8-al szorozva 168 centimétert kapunk egy átlagos földi nő magasságára.) Ha a Naprendszernél lévő kettősszám-rendszerbeli számokat tanulmányozzuk, akkor kiderül az, hogy ha a Földnél lévő értékkel elosztjuk a többi bolygónál levő számot, akkor csillagászati egységben megkapjuk a kilenc naprendszeri bolygó távolságát a Naptól.

Dr. Horváth András
(98.03.28-04.13.)

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#316 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 14:37

Ez érdekes:
http://index.hu/poli...ulvar/tung0812/
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#317 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 21:14

http://www.psi.edu/p...ia/siberia.html

Idézet

In 1972, a 1000-ton object skimmed tangentially through Earth's atmosphere over the Grand Tetons in Wyoming, and then skipped back out into space, like a stone skipping off water. It was photographed by tourists and detected by Air Force satellites.

http://olkhov.narod.ru/pictures.htm
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#318 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 21:22

Idézet: Socket - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 15:37

Tényleg érdekes, de furcsa, hogy ha az idegenek nem akarták hogy megtudjuk hogy segítettek rajtunk, vagy hogy léteznek-e egyáltalán, akkor miért nem tüntették el a nyomaikat. Ha pedig azt akarták, hogy megtudjuk, miért nem mondták, hogy "Helló, mi mentettünk meg benneteket, meg lehet köszönni!" :)

#319 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 21:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 22:22

"Helló, mi mentettünk meg benneteket, meg lehet köszönni!" :)

Na és hogyan köszönnénk meg? Átadjuk a Földet vagy jó lesz egy maréknyi dollár is? :D
Tyraan - Artum Inferniti

#320 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 21:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 22:22

Tényleg érdekes, de furcsa, hogy ha az idegenek nem akarták hogy megtudjuk hogy segítettek rajtunk, vagy hogy léteznek-e egyáltalán, akkor miért nem tüntették el a nyomaikat. Ha pedig azt akarták, hogy megtudjuk, miért nem mondták, hogy "Helló, mi mentettünk meg benneteket, meg lehet köszönni!" :)

Lehet, hogy ez egy felkészítés a találkozásra.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18