HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#1241 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:28

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 14:19

Egyes feltételezések pont ezt mondják, mégpedig technológiáért cserébe embereken kísérletezhetnek. Mert valóban sokmindent nem tudnánk nekik adni, csak pár dolgot: a Föld élőlényeit és a Föld nyersanyagait. Vagy magát a Földet ugye :)

Naja, 6 milliárd rabszolga nem rossz, még ha fejletlen is.

#1242 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:45

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 8:52

Technikai problémákra hivatkozni értelmetlen, millió évvel járhatnak előttünk. A motiváció szintén ismeretlen, idejön és teszi amit akar. A bennszülött primitív fajok meg kit érdekelnek  :D  Mégis mi a nyavajáról beszéljünk? Komolyan kérdezem: ha találkoznál egy földönkívülivel, miről akarnál eszmét cserélni?

Ez megertem hogy sokmillio evvel lehetnek elorebb mint mi. es mindenki azt hangoztatja hogy minden simeretunk bovulni fog es amire meg mi nem gondoltunk uj utazasi teknikak azok majd bejonnek idovel.
Lesz valami zseni aki kitalalja a megvalosithatot.Viszont en ezt ketlem. egy bionyos szint fole nem lehet fejlodni. Es szeritnem a gyors urutazas az abba a kategoriaba tartozik amit nem fognak tudni athidalni.
Hiaba a sok scifi.Amikrol hallottam elmeleteket mindhez vegtelen sok energia kellene. Es azt el tudom kepzelni hogy sokezerszer vgay milioszor tobb energiat termelnek a fejlett alienek de meg mindig eltorpul attol ami kellene hozza.

Szal szerintem ennyit nem tud fejlodni senki(persze remelem hogy parszaz/parezer ev mulva jokat fognak rajtam mosolyogni az atlagemberek de akkor nem leszek szomoru hogy nem volt igazam). nem csak azert mert az emberi elme nem kepes tul sok infot megjegyezni mert ezen biztos hogy fognak rengeteget idovel javitani hanem mert a naprendszerek fizikai torvenyei tul nagy kihivast allitanak fel.
Korabban sokszaz evvel ezelott is mondtak sokmindent hogy mit nem lehet megcsinalni es vegul csak megcscinaltak az emberek de annak az volt az alapja hogy nagyon nem ismertuk meg a vilagot.
Szerintem mostmar a fo dolgokat atlatjuk. Persze sokmindent nem tudunk meg a vilagrol de nagyjabol ertjuk a lenyeget.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1243 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:54

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:45

Ez megertem hogy sokmillio evvel lehetnek elorebb mint mi. es mindenki azt hangoztatja hogy minden simeretunk bovulni fog es amire meg mi nem gondoltunk uj utazasi teknikak azok majd bejonnek idovel.
Lesz valami zseni aki kitalalja a megvalosithatot.Viszont en ezt ketlem. egy bionyos szint fole nem lehet fejlodni. Es szeritnem a gyors urutazas az abba a kategoriaba tartozik amit nem fognak tudni athidalni.
Hiaba a sok scifi.Amikrol hallottam elmeleteket mindhez vegtelen sok energia kellene. Es azt el tudom kepzelni hogy sokezerszer vgay milioszor tobb energiat termelnek a fejlett alienek de meg mindig eltorpul attol ami kellene hozza.

Szal szerintem ennyit nem tud fejlodni senki(persze remelem hogy parszaz/parezer ev mulva jokat fognak rajtam mosolyogni az atlagemberek de akkor nem leszek szomoru hogy nem volt igazam). nem csak azert mert az emberi elme nem kepes tul sok infot megjegyezni mert ezen biztos hogy fognak rengeteget idovel javitani hanem mert a naprendszerek fizikai torvenyei tul nagy kihivast allitanak fel.
Korabban sokszaz evvel ezelott is mondtak sokmindent hogy mit nem lehet megcsinalni es vegul csak megcscinaltak az emberek de annak az volt az alapja hogy nagyon nem ismertuk meg a vilagot.
Szerintem mostmar a fo dolgokat atlatjuk. Persze sokmindent nem tudunk meg a vilagrol de nagyjabol ertjuk a lenyeget.

Azért én emlékszem arra, hogy 12-13 évvel ezelőtt összehugyoztam magam az első írott Cd-m kézhezvételekor.
Mondjuk ha azt a lóvét-innovációt a tudományba fektetnénk, ami mondjuk egy új repülőgép-hordozóra megy...
Ááááá, idealista vagyok.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1244 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:32

raadasul arrol nem is beszeltem hogy ha leteznenek tenyleg idelatogati alienek akkor azok nem par evtizede kellene hogy itt mozgolodjanak pont amiatt hogy mint mondtatok sokmillio evvel fejlettebbek lehetnek nalunk. szal erdekes hogy miert csak az 1900 as evekben jottek a nagy ufo eszlelesek.
Bar ra lehet fogni hogy regebben is voltak csak nem irtak roluk de akkor is az emberi fantaziat jelolnem meg az alientortenetek szuloattyanak es nem a megtortent esemenyeket.

Amugy arra viszont kivancsi vagyok hogy sikerul e valamilyen adast talalnunk az alienektol. Mint ahogy mi is elkezdtunk anno az urbe sugarozni igy ezt megtehettek az alienek is akik sokmillio evvel ezelott ha elkezdtek kuldeni akkor ennyi ido alatt ideerhetett.Persze ettol komunikalni nem tudnank veluk de jo lenne azert tudni biztosan hogy leteznek alienek.
Persze nagy valoszinusegre mondom hogy vannak. csask nem tudom hogy nem e veszik el a jel amit igy kikuldunk az urbe es sok ev utan elakad a bolygokban aszteroidamezokban vagy istentudja miben.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1245 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:46

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:32

szal erdekes hogy miert csak az 1900 as evekben jottek a nagy ufo eszlelesek.

Ez így honnan jött neked? Ufo észlelések minden korban voltak. Elég csak elolvasni a bibliát, ami nem a 20. században íródott ugye. De vannak régi festmények is amiken vannak ufok. Valamint feljegyzések minden korból.

Amúgy jó lenne, ha megtanulnál írni, mert elég nehéz elolvasni az irományod.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1246 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:01

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:32

szal erdekes hogy miert csak az 1900 as evekben jottek a nagy ufo eszlelesek.

Népoktatás, nyomtatott sajtó, fényképezőgép, rádió, később televízió, hogy csak a fontosabb dolgokat említsem. Egy 1500-as évekbeli "tüzes kerék az égben" típusú észlelést nagy valószínűséggel le sem írtak, vagy ha le is írták, akkor kevés emberhez jutott el az információ, később meg elveszhetett az irat. A fennmaradt ábrázolásokban, írásos emlékekben meg lehet, hogy fel sem fedezed, hogy ez egy UFO észlelés, mert fényes pötty helyett angyalt festett a festő, vagy az író úgy magyarázta el, hogy ha nem ismered az akkori ember gondolkodásmódját és kifejezéseit, azt sem fogod tudni, mit ír. (Például tetszőleges repülő tárgyat el lehet intézni azzal, hogy fényes madár, ha nem láttál még madarakon kívül semmit, ami a levegőben repül.)

#1247 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:13

meg az őskori ufo sziklarajzok, egyiptomi űrhajos rajzok, stb. A Biblia is tele van ilyen égi szekerek leirásával. Meg fénygömbök, tüzes akármik.

Az antiküterai szamitogép is érdekes. lehet vele differenciál és integrálszamitást végezni. Honnan jöttek rá erre? És a la peros térképek pontosan ábrázolják az antarktiszt is, az egesz földdet. A térkép jóval kolumbusz előtti. Hogyan lehetséges ez?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 01. 28. 17:16 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1248 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:44

Par hete volt itt nem messze is egy UFO eset, egy szeleromu egyik 120 meter magas turbinajanak a 20 meteres lapatjat roncsolta szet valami:

Kép

Kizartak majdnem minden lehetoseget, nem volt tuzijatekraketa, gombvillam, madar, jeggefagyott k@ki repulorol, stb.
Ami lehetett: ruszki kemrepulo (mit csinalt 120 meteres magassagban es miert nem zuhant le ekkora utkozestol?) vagy pedig UFO.
reszletesebben

#1249 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:16

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:13

És a la peros térképek pontosan ábrázolják az antarktiszt is, az egesz földdet. A térkép jóval kolumbusz előtti. Hogyan lehetséges ez?

A Piri Reis térképekre gondolsz? Mert azok a közhiedelemmel ellentétben Kolumbusz utániak. :) A jó török admirális 1513-ban állította össze az atlaszát, és ő maga sem tagadta, hogy bizonyos részeit pl. Kolumbusz, illetve az utána induló spanyol és portugál tengerészek térképeiről másolta (a többit meg állítólag régi görög és római térképekről).
Antarktisz és Dél-Amerika sem pontos, a térképen a Tűzföld és a déli kontinens összeér, átjáró nélkül, ami ugyebár nem igaz. Mivel a pontosság pl. Dél-Amerika esetében egyáltalán nem áll meg (összevetve mondjuk az európai térképek valóban nagy pontosságával), feltételezik, hogy egy korábbi térképről másolta, de elb*szta az arányokat. Tény, hogy még a "hivatalos" felfedezés előtt jó pár száz évvel behatárolhatóan és felismerhetően lerajzolta az Antarktisz vonalait, de nem tudni, honnan, kitől másolta.
(Azokat a feltevéseket pedig, hogy biztosan fentről, ufóról látta, szimplán f*szságnak tartom.)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1250 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:08

Na jo, de akkor miért ábrázolta szárazföldnek az antarktiszt, olyan helynek ahol állatok meg szavanna van?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1251 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:17

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 13:12

Mint tudjuk, a földi lányok szépek, vihetnek egy csokorral a szőkébbjéből. ;)

Nos én a magyar politikai elitet odaadnám örökbe nekik  :Đ Ilyet úgyse találnak az egész univerzumban...

Szerkesztette: Capri 2009. 01. 28. 22:18 -kor

#1252 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:40

Idézet: szabinar - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:44

Én simán azt látom, hogy a lapát hozzáért a törzséhez, aztán elkresselt.

Mondjuk elég durva szélnek nézett ki  :eek:
Make love not Wor.

#1253 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:40

Én simán azt látom, hogy a lapát hozzáért a törzséhez, aztán elkresselt.

Mondjuk elég durva szélnek nézett ki  :eek:

En is ezt vettem eszre. Ekkora szelben miert nem allitottak le a cuccost?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1254 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 22:57

A szélmalmoknak szél kell :)
Ebből termelhettek volna áramot  :Đ

paranormal.hu

#1255 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 23:03

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:54

En is ezt vettem eszre. Ekkora szelben miert nem allitottak le a cuccost?  :think:

lehet elhalt benne ami a lapátok szögét állítja :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1256 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 23:04

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:54

Szerintem ezt nem is lehet leállítani  :think:  Bár lehet, hogy csak a kamera vett kevesebb frame-el. Sosem tudjuk meg, de tuti annak néz ki, amit írtam.
Make love not Wor.

#1257 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 23:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 23:04

Szerintem ezt nem is lehet leállítani  :think:  Bár lehet, hogy csak a kamera vett kevesebb frame-el. Sosem tudjuk meg, de tuti annak néz ki, amit írtam.

Osztrakiaban lattam olyat, hogy az egyik ment a szomszedos meg nem.  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1258 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 23:56

asszem úgy mennek ezek, hogy a lapátok szögét lehet állítani, ha a párhuzamosak a széllel, akkor állnak. ezzel lehet sebességet is állítani, mert ezeknél a szélererőműveknél nem a hihetetlenülgyors pörgés az ideális, hanem az egyenletes.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1259 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 08:14

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:08

Na jo, de akkor miért ábrázolta szárazföldnek az antarktiszt, olyan helynek ahol állatok meg szavanna van?

Nincs "állatok", meg "szavanna" a térképeken. Szárazföldnek ábrázolta, mert már a kora középkor óta elterjedt volt a nézet, hogy kell lennie egy nagy déli ellensúly kontinensnek, különben felborulna a Föld (Terra Incognita). Minden korábbi térképen rajta volt. Amikor Ausztráliát felfedezték, az északi partok folytatását természetesen bekötötték a déli nagy kontinensbe, mert "muszáj" volt ott lennie. Reis térképén is Dél-Amerikával van összenőve.
Az igaz, hogy a partvonal nagyjából egyezik a jég alatti kontitnens vonalával, ez az egyetlen homályos pont a történetben, viszont nem annyira hihetetlen. Vizsgálatok szerint i.e. 4000 körül még korántsem volt akkora jég a kontinensen, mint most, és elméletileg lehetséges, hogy akkori hajósok térképei fennmaradtak. Ez persze borítja az általános közvélekedést és tudományos álláspontot, miszerint kb. i.e. 3000-ig nem nagyon voltak erre képes civilizációk, de én hiszem, hogy ez nem igaz, tehát simán hihetőnek tartom, hogy Reis hozzáférhetett olyan térképekhez is, amelyek ebből az időszakból származnak (vagy azok másolatai). Tudjuk, hogy Reis-nek bejárása volt a konstantinápolyi könyvtárba, ott pedig sok megmentett iratot őriztek az alexandriai könyvtárból, tehát láthatott ilyen térképeket, amiket lemásolt (ráadásul hibásan, de vszleg már amiről dolgozott, az is rossz arányú volt). Írja is, hogy ő csak összeszerkesztette a fellelt anyagokat, ő maga nem járt ezeken a helyeken.
Van még egy tényező: jelenlegi feltételezések szerint az Antarktisz kb. 6000 éve még nem a mostani helyén, hanem attól durván 2000-2500 km-rel északabbra volt, tehát az ismert partvonal nem volt jég alatt, arra járó korai hajósok feltérképezhették és ezek fennmaradhattak (csak később az alexandriai könyvtár teljesen, a konstantinápolyi meg majdnem teljesen elpusztult).

Egyébként nem csak a Piri Reis térképek érdekesek, hanem a nagyjából ezidőtájt, illetve több évszázaddal korábbra datált hasonló térképek is, csak ezek nincsenek köztudatban. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1260 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 08:19

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 22:17

Nos én a magyar politikai elitet odaadnám örökbe nekik  :Đ Ilyet úgyse találnak az egész univerzumban...

Nem rossz ötlet. Szerintem ajánljuk fel nekik, hogy négy évig cseréljünk vezetőséget. Nagy összegbe mernék fogadni, hogy durván másfél év múlva már sírva könyörögnének, hogy inkább magyar gyarmattá válnak és átadnak nekünk minden csúcstechnológiát, csak vegyük vissza mindet. :Đ

Szerkesztette: PetruZ 2009. 01. 29. 08:20 -kor

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.