HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1004
  • 1005
  • 1006
  • 1007
  • 1008
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#20101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:27

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 13:06

Igen, ennek van értelme, normálisan megszervezett csapat, akik értik a dolgukat,

Ilyen csapatot meg akár terepen is össze lehet rakni, ha mindenki félrerakja egy kicsit a magányos megmentő szerepkört, akkor hamar kiderülhet, hogy Józsi nagyon jól tud tüzet rakni, Pisti fogott már harminc kilós harcsát zsebpecával, Peti meg ha nagyon sok stressz éri, akkor megszelesedik, úgyhogy őt annyira nem kéne terhelni, de háború esetén jó lesz túsznak. Ugyanez már elég megerőltető feladat, ha öt perccel azelőtt mindenki szitává lődözte meg szurkálta egymást.

Ahamm, mert terepen össze lehet. Az a baj, hogy ott nem fog összejönni, mert Józsi leeht jól rak tüzet, de nem napi 20 órásban és 1 héten keresztül, vagy ilyenek. Legnagyobb butaságokra ott van 1-1 valóságsós véletlenül elcsípett jelenet, de voltál koleszos, én meg láttam hadsereget. Ilyenkor az adott csapatnak egyből jól kell működni, első példában az öreget elfogadták vezérnek, volt helyettese, meg volt a hierarchia és a feladat kiosztás is. Ha jön 20 emberes szabadcsapat, akkor abbólé 4 kapsából a vezér ellen lesz és kezdődika a széthúzás, közben egyből az első perctől kezdve olajozott gépezetként kellene együttműködniük. Erre jelen esetben az emberiség nagy része alkalmatlan és kész.
Make love not Wor.

#20102 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:29

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 13:47

Vagy év elején, vizsgaidőszak, haver reggel szól, hogy segítsek már, mert aznap vizsga ... mutogatja a feladataokat, fizikai, váltakozó áram.

Mondom, kisapa, én ilyen feladatokat nem láttam már 20 éve, de inkább több éve. Idetolod a képem elé, hogy segítsek, erre minden előzetes felkészülés nélkül kapásból megcsinálom, amit te nem tudtál, pedig neked lesz ma vizsgád.

Fórumon is általánosak voltak a ZH-s kérdések, meg az a fajta, akinek kb. diplomát kell segíteni megírni. Időnként elküldöm a fasza, mondom ennek egy részét simán megírom, vagy netről összeszdem, de azt sem ctrl+c ctrl+v-vel, mert tán az elméletét érteném. Ennek ellenére egy 2. fokú egyenletnek neki sem tudnék állni :-) Oszt megsértődik, én meg mondom, hogy lediplomázik, van papírja, ideteszik fölém valami főnöknek, igazgatónak, projektmanagernek, oszt majd annyira fogja tudni a tutit, mint ami a ketteshez elég volt, azt is a fórumosok tudásából? Ugyanmár.
Make love not Wor.

#20103 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 14:27

Az a baj, hogy ott nem fog összejönni, mert Józsi leeht jól rak tüzet, de nem napi 20 órásban és 1 héten keresztül, vagy ilyenek.

Jobban össze fog jönni, mintha mindenki megy a saját feje után egyszemélyes hadsereg üzemmódban, mert akkor nem az lesz a probléma, hogy nem tud 20 órásban tüzet rakni, hanem az, hogy egyáltalán nem tud tüzet rakni. Én erről szövegelek, nem arról, hogy akkor most összeszalad húsz ember egy réten, aztán kész a szupercsapat. Már csak az, hogy ha Józsi negyven kiló cuccot szedett össze, Sanyika és Pistike meg csak tízet, akkor máris össze lehet rakni három húszkilós táskát, amit talán még el is bírnak fejenként. Ha meg Sanyika este meg akar pattanni a maga húsz kilójával, akkor lehet bátran a nyelvét kivágni meg a szívét kienni.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 12. 13:36 -kor

#20104 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 14:29

Fórumon is általánosak voltak a ZH-s kérdések, meg az a fajta, akinek kb. diplomát kell segíteni megírni.

Stackoverflow-n is szokott néha jönni egy-két arc, hogy ilyenolyan rendezést meg keresést kéne megírni, aztán elakadt, ráugrik pár arc, hogy na mesélj, hol akadtál el meg told a kódodat, erre kiderül, hogy még ott tart a dolog, hogy Eclipse-ben rányomott a Fájl menü/New project-re :Đ

#20105 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:47

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 14:39

Stackoverflow-n is szokott néha jönni egy-két arc, hogy ilyenolyan rendezést meg keresést kéne megírni, aztán elakadt, ráugrik pár arc, hogy na mesélj, hol akadtál el meg told a kódodat, erre kiderül, hogy még ott tart a dolog, hogy Eclipse-ben rányomott a Fájl menü/New project-re :Đ

Tipikusan rendezés meg keresés az iskolai példa :)
Anno a tanár benyőgte, hogy most meg kell tanulni a buborék, shell, quick, meg még pár rendezést, mert jól lehet rajta gyakorolni az algoritmizálást, meg az egyszerű kódolást, aztán éles helyen úgyis van ezekre kész programkönyvtár, senki nem kezdi a tűz meg a kerék feltalálásától. Oszt' igaza van.

#20106 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:53

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 14:47

Oszt' igaza van.

Oszt ha nem tanultad meg, akkor előbb-utóbb jönnek a speciális esetek, amik ilyen-olyan keresésből fél nap törpölés után deriválhatók, de ha nem tudod pikkpakk visszavezetni valami általános problémára, akkor meg lehet pislogni. Desktopon annyira már nem jellemző, amikor tele vagy procival meg rammal, telefonon meg erőforráskritikus rendszereken azért már bele lehet szaladni olyan teljesítményproblémákba, amire nemhogy kész programkönyvtár, de kikuglizható megoldás se feltétlenül van, a megrendelő meg ott liheg a tarkódba, hogy mikor lesz már rilíz. Olyankor meg lehet anyázni a néhai tanárodat, hogy faszé beszéltél hülyeségeket, és lehet elővakarni a matekkönyveket. :-)

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 12. 13:54 -kor

#20107 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:56

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 14:34

Jobban össze fog jönni, mintha mindenki megy a saját feje után egyszemélyes hadsereg üzemmódban, mert akkor nem az lesz a probléma, hogy nem tud 20 órásban tüzet rakni, hanem az, hogy egyáltalán nem tud tüzet rakni. Én erről szövegelek, nem arról, hogy akkor most összeszalad húsz ember egy réten, aztán kész a szupercsapat. Már csak az, hogy ha Józsi negyven kiló cuccot szedett össze, Sanyika és Pistike meg csak tízet, akkor máris össze lehet rakni három húszkilós táskát, amit talán még el is bírnak fejenként. Ha meg Sanyika este meg akar pattanni a maga húsz kilójával, akkor lehet bátran a nyelvét kivágni meg a szívét kienni.

Nem biztos az.
Egyedül mindent neked kell csinálnod, éspersze nem megy olyan jól, mintha 20-an összefogtok. Ez igaz lehet. (Bár ha 19 Dexszel fogsz össze, akkro nem biztos ez se)

Ha többen vbannak, akkor meg lehet többen akarnak irányítani, több klikkre szakadnak.
Nap végére már mindenki kevesebbet akar cipelni. Miért én vigyem a Józsi izéját, amikor a Pisti kevesebbet hord, stb ...
Vagy nem csak Sanyika akar megpattanni, hanem még 5-en egyszerre. Stb.

Nem kell messzire menni: csak lenézek a falugyűlésre, van, hogy ott van 30 ember meg 6-7 helyi képviselő, aztán éjfélig vitatkoznak apró hülyeségeken, és nem bírnak megegyezni.
Egyik képviselő így magyarázza, kis értelemmel is nagyon látszik, hogy hülyeség, amit mond, meg hogy erősen korlátolt. Másik képviselő másképp magyarázza, polgármester lengeti a papírt, hogy ott nem azt írják ... kikapják a kezéből, oszt' összetépik ... közben a lakosok közül valaki már nagyon odavan, hogy nála valamit ástak az utcán, és "a híd nem lett megcsiná'va" ... talán a kocsibehajtó??? ...

#20108 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 13:58

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 14:56

Ha többen vbannak, akkor meg lehet többen akarnak irányítani, több klikkre szakadnak.
Nap végére már mindenki kevesebbet akar cipelni. Miért én vigyem a Józsi izéját, amikor a Pisti kevesebbet hord, stb ...
Vagy nem csak Sanyika akar megpattanni, hanem még 5-en egyszerre. Stb.

De még úgy is az a vége, hogy nem kizárólag önmagadra meg a nemlétező képességeidre vagy utalva.

Idézet

Nem kell messzire menni: csak lenézek a falugyűlésre, van, hogy ott van 30 ember meg 6-7 helyi képviselő, aztán éjfélig vitatkoznak apró hülyeségeken, és nem bírnak megegyezni.
Egyik képviselő így magyarázza, kis értelemmel is nagyon látszik, hogy hülyeség, amit mond, meg hogy erősen korlátolt. Másik képviselő másképp magyarázza, polgármester lengeti a papírt, hogy ott nem azt írják ... kikapják a kezéből, oszt' összetépik ... közben a lakosok közül valaki már nagyon odavan, hogy nála valamit ástak az utcán, és "a híd nem lett megcsiná'va" ... talán a kocsibehajtó??? ...

Aztán ki tudja, hogy ugyanezek mennyire húznák magukat kicsire össze, amikor a saját seggük a tét, nem az, hogy kinek lesz igaza a végén.

Szerkesztette: debaj 2012. 09. 12. 13:59 -kor

#20109 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:03

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 14:53

Oszt ha nem tanultad meg, akkor előbb-utóbb jönnek a speciális esetek, amik ilyen-olyan keresésből fél nap törpölés után deriválhatók, de ha nem tudod pikkpakk visszavezetni valami általános problémára, akkor meg lehet pislogni. Desktopon annyira már nem jellemző, amikor tele vagy procival meg rammal, telefonon meg erőforráskritikus rendszereken azért már bele lehet szaladni olyan teljesítményproblémákba, amire nemhogy kész programkönyvtár, de kikuglizható megoldás se feltétlenül van, a megrendelő meg ott liheg a tarkódba, hogy mikor lesz már rilíz. Olyankor meg lehet anyázni a néhai tanárodat, hogy faszé beszéltél hülyeségeket, és lehet elővakarni a matekkönyveket. :-)

Megtanultam anno, irtó egyszerű dolgok ezek, gondolom sejted :)

Nem tudom, telefonra még nem fejlesztettem, de nehezen bírom elképzelni, hogy pl. Androidon ne volna valami Collection vagy Array szerűség, amit lehet rendezni.
Mostanában általában Orecle-val mag Java-val foglalkoztam, ugye mondani se kell, SQL-ben annyi a rendezés, hogy order by, javaban meg meghívok egy sort metódust. Régebben Power Builderrel, ott is ennyi volt, hogy rendezz, és csók. Vagy bárhol, C-ben is van rendező algoritmus.

#20110 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:10

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 14:58

De még úgy is az a vége, hogy nem kizárólag önmagadra meg a nemlétező képességeidre vagy utalva.

Persze, valahova csatlakoznod kell.
Csak azt mondom, hogy enm biztos, hogy az sikeres lesz, hogy 20 ember találkozik a mezőn, és nembiztos hogy majd mindenki ugyanazt akarja, ugyanazt a vezetőt ismeri el, meg hogy nem a saját érdekeit nézi.

Aztán ki tudja, hogy ugyanezek mennyire húznák magukat kicsire össze, amikor a saját seggük a tét, nem az, hogy kinek lesz igaza a végén.

Fasz tuggya. Főképp, ha az a tét, hogy adott helyzetben ki marad életben, vagy ki eszik többet, amikor alig van kaja, meg mindenféle megpróbáltatások vannak napközben.
Ha nincs egy erős vezető, akkor mindenki elmegy addig, amíg lehet. Sokszor tovább is.
Vagy pl. több klikkre szakad a csapat.

#20111 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:19

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 15:03

Nem tudom, telefonra még nem fejlesztettem, de nehezen bírom elképzelni, hogy pl. Androidon ne volna valami Collection vagy Array szerűség, amit lehet rendezni.

Azért ugye érzékeled, hogy valószínűleg nem egyszerű Collection meg Array rendezésekről beszélek, amire meghívsz egy függvényt, aztán pukk, kész vagy?

Idézet

SQL-ben annyi a rendezés, hogy order by, javaban meg meghívok egy sort metódust.

Aha, ahogy azt pistike elképzeli. Voltam már olyan helyzetben, hogy egy külső szoftver által dobott, elbaszott adatstruktúrát egy az egyben behúzva egy listába tíz másodpercek alatt kereste ki a szükséges elemet, aztán egy kis törpölés után minimális plusz számítással olyan formátumra tudtuk kalapálni az adatsort, hogy már ne csak a lineáris keresés működjön benne. Sajnos ilyet egyetemen már nem nagyon tanulsz, de ha eleve nem is tudod, hogy hogyan kéne hozzányúlni a cucchoz, akkor ott állsz meglőve.

Idézet

Megtanultam anno, irtó egyszerű dolgok ezek, gondolom sejted :)

Igen, a quicksort, meg társai irtó egyszerűek, épp azért mondom azt, hogy ha egyedül képtelen vagy implementálni őket, akkor nemhogy siránkoznod nem kéne, hogy milyen nehéz az élet, hanem eleve egyetemen se sokmindent kéne keresned.

#20112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:21

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 15:10

Csak azt mondom, hogy enm biztos, hogy az sikeres lesz, hogy 20 ember találkozik a mezőn, és nembiztos hogy majd mindenki ugyanazt akarja, ugyanazt a vezetőt ismeri el, meg hogy nem a saját érdekeit nézi.

Jó, hát ismered a mondást, hogy mi a biztos. Ha valaki annyira biztosra akar menni, az eleve harapjon rá a puskacsőre, annak biztos az lesz a vége, mint ahogy nekiindult.

#20113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:38

Azért A kísérlet című film is meg volt, ugye?
Make love not Wor.

#20114 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 15:38

Azért A kísérlet című film is meg volt, ugye?

Alma, körte.

#20115 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:40

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 15:19

Azért ugye érzékeled, hogy valószínűleg nem egyszerű Collection meg Array rendezésekről beszélek, amire meghívsz egy függvényt, aztán pukk, kész vagy?

Aha, ahogy azt pistike elképzeli. Voltam már olyan helyzetben, hogy egy külső szoftver által dobott, elbaszott adatstruktúrát egy az egyben behúzva egy listába tíz másodpercek alatt kereste ki a szükséges elemet, aztán egy kis törpölés után minimális plusz számítással olyan formátumra tudtuk kalapálni az adatsort, hogy már ne csak a lineáris keresés működjön benne. Sajnos ilyet egyetemen már nem nagyon tanulsz, de ha eleve nem is tudod, hogy hogyan kéne hozzányúlni a cucchoz, akkor ott állsz meglőve.

Igen, a quicksort, meg társai irtó egyszerűek, épp azért mondom azt, hogy ha egyedül képtelen vagy implementálni őket, akkor nemhogy siránkoznod nem kéne, hogy milyen nehéz az élet, hanem eleve egyetemen se sokmindent kéne keresned.

Nem siránkoztam, csak mondtam, hogy anno tanár mondott ilyet. És nálam igaza is lett, nem is emlékszem mikor írtam utoljára rendező algoritmust.
És persze biztos lehet keresni olyan speciális esetet, amikor mégis kézzel megírni, hogyne.

Egyébként ezzel nem azt mondtam, hogy ez haszontalan dolog. Ott és akkor megvolt a maga haszna. Most esett le, hogy te ezt így érted.
A tanár se azt mondta, hogy ez haszontalan dolog, csak azért mondta, hogy ne gondolják, hogy ebből áll a programozás, hogy rendezgetek pár számot 5 féle algoritmussal, hanem a valóságban csak azt mondom, hogy "rendezz", és az időt meg energiát más --komolyabb vagy bonyolultabb-- problémák megoldására fordítom. Általában. Kivételként mesélt olyan esetet, hogy nem tudom hány MB-os adathalmazt rendezett pár KB-os memóriájú számítógépen, ahol az X MB-nak mindig csak kb. ezred részét tarthatta a memóriában.

#20116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 14:53

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 15:40

Nem siránkoztam, csak mondtam, hogy anno tanár mondott ilyet.

Nem rólad beszéltem, hanem egy csomó villanykaros arcról, akik úgy érzik, hogy velük személyesen ki van baszva, mert egy quicksort algoritmust le kell kódolniuk javában.

Idézet

A tanár se azt mondta, hogy ez haszontalan dolog, csak azért mondta, hogy ne gondolják, hogy ebből áll a programozás, hogy rendezgetek pár számot 5 féle algoritmussal, hanem a valóságban csak azt mondom, hogy "rendezz", és az időt meg energiát más --komolyabb vagy bonyolultabb-- problémák megoldására fordítom.

Persze, de ha a tanár azt mondja, hogy "ezt nem kell megtanulni", akkor biztos lesz egy erős klikk a hallgatóságban, aki ezt az egész témakörre érti. :-)

Idézet

És nálam igaza is lett, nem is emlékszem mikor írtam utoljára rendező algoritmust.

Rendezőalgoritmust én sem írtam még sokat, csak amikor egy olyan algoritmust kell implementálni, aminek már a nevében három németes csengésű szó van, és ennek az első lépése, hogy egyáltalán felfogd, mi mit csinál, meg amikor olyan adatstruktúrát kell kitalálni, amit már meg tudsz etetni egy már kipróbáltan jól működő algoritmussal, ahhoz azért nem árt, ha tisztában vagy az elméleti alapokkal.

Idézet

Kivételként mesélt olyan esetet, hogy nem tudom hány MB-os adathalmazt rendezett pár KB-os memóriájú számítógépen, ahol az X MB-nak mindig csak kb. ezred részét tarthatta a memóriában.

A mobilfejlesztés épp ezért speciális eset, mert asztali gépen általában nem probléma, ha az erőforrások nagy részét elpacsálod, telefonon viszont ezt nem csinálhatod meg, mert vagy más alkalmazások vagy akár az egész telefon normális működését veszélyezteted, vagy már eleve az oprendszer lép bele a szádba, és az első adandó alkalommal kilövi a cuccodat. Ráadásul itt nem is csak a teljesítménnyel van a probléma, hanem figyelned kell az akkufogyasztásra, a nem feltétlenül ingyenes adatforgalomra, satöbbi. Úgyhogy ki kell találnod, hogy adott probléma megoldásához pontosan annyi erőforrást használj fel, ami a szükséges minimum, annál többet csak akkor, ha nagyon muszáj. Beágyazott rendszereknél, mikrokontrollereknél még kutyább a helyzet, volt szobatársam két hétig tökölt egy olyan problémán, amit harminc órajel alatt meg tudott oldani, viszont volt rá legfeljebb 27 órajele, hogy rendesen működjön a cucc anélkül, hogy szét kelljen borítani az egész rendszert. Végül kiszült rá valami számomra felfoghatatlan megoldást, valószínűleg emiatt keres kb. háromszor annyit, mint én :-)

#20117 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 15:03

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 15:53

Nem rólad beszéltem, hanem egy csomó villanykaros arcról, akik úgy érzik, hogy velük személyesen ki van baszva, mert egy quicksort algoritmust le kell kódolniuk javában.

Igen, siralmas, hogy milyen alakok járna egyetemre manapság.
Az nagyon igaz, az alapokat tudni kell, anélkül nincs semmi.

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 15:53

A mobilfejlesztés épp ezért speciális eset, mert asztali gépen általában nem probléma, ha az erőforrások nagy részét elpacsálod, telefonon viszont ezt nem csinálhatod meg, mert vagy más alkalmazások vagy akár az egész telefon normális működését veszélyezteted, vagy már eleve az oprendszer lép bele a szádba, és az első adandó alkalommal kilövi a cuccodat. Ráadásul itt nem is csak a teljesítménnyel van a probléma, hanem figyelned kell az akkufogyasztásra, a nem feltétlenül ingyenes adatforgalomra, satöbbi. Úgyhogy ki kell találnod, hogy adott probléma megoldásához pontosan annyi erőforrást használj fel, ami a szükséges minimum, annál többet csak akkor, ha nagyon muszáj. Beágyazott rendszereknél, mikrokontrollereknél még kutyább a helyzet, volt szobatársam két hétig tökölt egy olyan problémán, amit harminc órajel alatt meg tudott oldani, viszont volt rá legfeljebb 27 órajele, hogy rendesen működjön a cucc anélkül, hogy szét kelljen borítani az egész rendszert. Végül kiszült rá valami számomra felfoghatatlan megoldást, valószínűleg emiatt keres kb. háromszor annyit, mint én :-)

Na igen, előbb majdnem én is akartam írni, hogy mikorvezérlő, meg kevés memóriába kell zsúfolni, meg satöbbi ... csak nem akartam elmenni ebbe az irányba.
Még van kolléga, aki anno nagygépes rendszerben szívott ilyesmikkel, mert volt akkora memória se hozzá, mint manapság egy kis mikrovezérlőben.

Egyébként ez a világ elmúlik (vagy elmúlt), most már telefonokban is GHz-es, meg többmagos CPU-k ketyegnek.
Kis mikrovezérlők vannak, de az azért speciális téma, hétközapi programozó egyetemen találkozik vele, azt' ha nem olyan szakirányba megy el, akkor az életben nem látja többet.

#20118 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 19:38

Tudom mi maradt ki! Lúzer csaj a túlélősben berakott 160 darab gumit is, mert az fontos :-) Erről hamar Dext jutott eszembe.
Make love not Wor.

#20119 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 20:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 12. 11:30

... Menjen fel egyszer a hegyre és jöjjön le, vagy sátrazzon 1 hetet az erdőben, vagy a mittomén. Aztán írhat belőle dokumentációt. ...

Vigyázz öregem, ez megteszi.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20120 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 20:06

Idézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 12. 11:50

... mert eddig csak olyat látott a filmekben, hogy van a magányos vándor, aki hullahegyeken áttrappolva egyedül menti meg a világot, ...

Hasonló jelenet után az ürge magasra emelte a kezében a fűnyírógépet. Hullajó film volt. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1004
  • 1005
  • 1006
  • 1007
  • 1008
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.