HWSW Informatikai Kerekasztal: Ufók... Mi az igazság? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1010
  • 1011
  • 1012
  • 1013
  • 1014
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ufók... Mi az igazság? Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#20221 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 07. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 10. 06. 17:21

...
Úgyhogy --bár nem vagyok szakértő-- szerintem simán elképzelhető, hogy a hőtől rogyott össze a maradék tartószerkezet.
...

Csak a probléma az, hogy hasonló a véleménye a világ minden tájáról megkérdezett szakértőknek. Mi itt elbarkóbázhatunk, de egyikünk sem tudja a tutit. Viszont rengeteg független szaki ugyanazt állítja. Hát nem érdekes? Épp ettől összeesküvés-elmélet, mert lehetetlen igazolni bármely állítást. Csak az egyik oldalon egy raklapnyi tapasztalt szakértő áll...

Ilyen tökéletesen összerogyni láttál/hallottál már hasonlóan erős épületet valaha a történelemben? 2-szer... ? :smoker: Azt hallottad-e, hogy az épület tervezői bizony számoltak repülőgép-becsapódással, mert hisz magas volt a ház nagyon. Az más kérdés, hogy akkoriban valamivel kisebbek voltak a gépek. De a tervezők számoltak ezzel.

Nem, ami az én fejemet b@ssza, az az, hogy túl tökéletesen zuhan össze. Ráadásul mindkettő, ráadásul ugyanúgy, ráadásul még logikátlanul is, mint a kártyavár. Nekem ez nem tetszik, nagyon kicsi a valószínűsége még 1 esetén is, nemhogy 2, s mindkettő pontosan ugyanúgy...

ps.: szerintem attól még, hogy a rostélypálca meghajlik, nem kéne egy kimondottan tartósra tervezett szerkezetet ezzel összevetni. Nagyon sz@r mérnöki munka volna, ha a mi fejünkből kipattant ok lenne az igazi. ott tapasztaltabb tagok melóztak. :omg: Ettől nem elpusztíthatatlan persze, csak túl tökéletes, ráadásul 2-szer.

Miért nem borult egyik sem 1 picit sem oldalra? Sőt, borult, de aztán mégis saját magába roskadt. Miért pont?

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 07. 11:12 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20222 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 07. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 12:07

Azt hallottad-e, hogy az épület tervezői bizony számoltak repülőgép-becsapódással, mert hisz magas volt a ház nagyon.

Én még előtte néztem róla filmet, de abban azt mondták, hogy ezzel nem számoltak, sem azzal, hogy egy emelet sérül meg akár repülő, akár tűz, víz, gáz, robbanás következtében.

Erre vissza is vezethető az összecsuklás, elég egy emelet, az viszi magával a többit.
Make love not Wor.

#20223 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 12:07

nagyon kicsi a valószínűsége még 1 esetén is, nemhogy 2, s mindkettő pontosan ugyanúgy...

A két torony egyforma volt.
Ha tudják a fizikát, akkor ugyanolyan repülőre ugyanúgy reagálnak.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#20224 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 12:21

...
Erre vissza is vezethető az összecsuklás, elég egy emelet, az viszi magával a többit.

Szerinted. Párszáz tonnányi mérnök meg épp nem ezt mondja; akiknek van ilyesmiben tapasztalatuk.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20225 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 10. 07. 13:07

A két torony egyforma volt.
Ha tudják a fizikát, akkor ugyanolyan repülőre ugyanúgy reagálnak.

Azért ennek - akárhogy is nézem - akkor is kicsi a valószínűsége, merthogy nem ugyanúgy csapódtak be a gépek, s hiába volt egyforma szerkezetű a 2 torony, mégsem ugyanúgy viselkedtek: időben épp az omlott hamarabb, amibe később csapódott, vagy ilyesmi. Azért nem gyanús, hogy túl egyforma volt a történés?

Meg érdekes, mert így leomlani felhőkarcolót nem tudom, hallott-e már valaki? mármint spontán, magába roskadva, tűz miatt.

Azt azért megkérdezném, hogy ha a becsapódás miatt lett volna, miért csak kb. 1 órával utána omlottak le? Miért nem pár perccel, vagy másodpercekkel később indult meg a folyamat? Mi tartott olyan sokáig?

#20226 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 12:21

...

Aha, csak épp nem a földig, sőt, nem szabadesésben, baszki. A 2 torony úgy omlott össze mint egy kártyavár. Azt a filmet nem láttad, ahol a zuhanás idejét elemzik? :) Ha a szerkezet alul tartott volna (mert hisz az épp sértetlennek tűnt, ha mindenki felülről leszakadásról beszél), akkor valami épp fékezte volna az egészet, de itt kb. szabadesésben zuhant le a cucc. Ez sem gyanús? Furának tartanám.
Vagy ha nem is tudta volna megállítani, lassítani kellett volna, az emeletek nem szoktak csak így "átesni" egymáson, minden ellenállás nélkül. Keress már hasonlót, meglátod, érdekes lesz. :)

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 07. 14:10 -kor

#20227 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:01

Szerinted. Párszáz tonnányi mérnök meg épp nem ezt mondja; akiknek van ilyesmiben tapasztalatuk.

Csak önjelölt netes mérnökök
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#20228 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:30

Csak a probléma az, hogy hasonló a véleménye a világ minden tájáról megkérdezett szakértőknek. Mi itt elbarkóbázhatunk, de egyikünk sem tudja a tutit. Viszont rengeteg független szaki ugyanazt állítja. Hát nem érdekes? Épp ettől összeesküvés-elmélet, mert lehetetlen igazolni bármely állítást. Csak az egyik oldalon egy raklapnyi tapasztalt szakértő áll...

Ebben nagyon tévedsz, hogy mind egyetértenek. Ahány szakértőt én láttam tévében, neten, hát nagyon nem egyeztek a véleményeik.
Volt aki ezt mondta, volt aki azt, volt aki szerint a repülőgépből az alumínium kiolvadt és lefolyott, volt aki szerint ez lehetetlen, stb ...

Ilyen tökéletesen összerogyni láttál/hallottál már hasonlóan erős épületet valaha a történelemben? 2-szer... ? :smoker: Azt hallottad-e, hogy az épület tervezői bizony számoltak repülőgép-becsapódással, mert hisz magas volt a ház nagyon. Az más kérdés, hogy akkoriban valamivel kisebbek voltak a gépek. De a tervezők számoltak ezzel.

Nem, ami az én fejemet b@ssza, az az, hogy túl tökéletesen zuhan össze. Ráadásul mindkettő, ráadásul ugyanúgy, ráadásul még logikátlanul is, mint a kártyavár. Nekem ez nem tetszik, nagyon kicsi a valószínűsége még 1 esetén is, nemhogy 2, s mindkettő pontosan ugyanúgy...

ps.: szerintem attól még, hogy a rostélypálca meghajlik, nem kéne egy kimondottan tartósra tervezett szerkezetet ezzel összevetni. Nagyon sz@r mérnöki munka volna, ha a mi fejünkből kipattant ok lenne az igazi. ott tapasztaltabb tagok melóztak. :omg: Ettől nem elpusztíthatatlan persze, csak túl tökéletes, ráadásul 2-szer.

Miért nem borult egyik sem 1 picit sem oldalra? Sőt, borult, de aztán mégis saját magába roskadt. Miért pont?

Én azt olvastam egyszer, hogy úgy volt tervezve, hogy ha mégis bedől, akkor lehetőleg önmagába dőljön.

De ha ennyi kérdésed van, akkor még egy:
Ha mesterségesen döntötték volna össze, akkor miért fáradoztak volna azon, hogy saját magába döntsék?

#20229 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:08

Aha, csak épp nem a földig, sőt, nem szabadesésben, baszki. A 2 torony úgy omlott össze mint egy kártyavár. Azt a filmet nem láttad, ahol a zuhanás idejét elemzik? :) Ha a szerkezet alul tartott volna (mert hisz az épp sértetlennek tűnt, ha mindenki felülről leszakadásról beszél), akkor valami épp fékezte volna az egészet, de itt kb. szabadesésben zuhant le a cucc. Ez sem gyanús? Furának tartanám.
Vagy ha nem is tudta volna megállítani, lassítani kellett volna, az emeletek nem szoktak csak így "átesni" egymáson, minden ellenállás nélkül. Keress már hasonlót, meglátod, érdekes lesz. :)

Ember. Azért itt 100ezer tonnákról van szó, ha megindul, nem áll meg könnyen ...
És hasonló nem nagyon van, ha jól tudom, ez valami spéci módon épített épület volt.

#20230 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:06

Azért ennek - akárhogy is nézem - akkor is kicsi a valószínűsége, merthogy nem ugyanúgy csapódtak be a gépek, s hiába volt egyforma szerkezetű a 2 torony, mégsem ugyanúgy viselkedtek: időben épp az omlott hamarabb, amibe később csapódott, vagy ilyesmi. Azért nem gyanús, hogy túl egyforma volt a történés?

Meg érdekes, mert így leomlani felhőkarcolót nem tudom, hallott-e már valaki? mármint spontán, magába roskadva, tűz miatt.

Azt azért megkérdezném, hogy ha a becsapódás miatt lett volna, miért csak kb. 1 órával utána omlottak le? Miért nem pár perccel, vagy másodpercekkel később indult meg a folyamat? Mi tartott olyan sokáig?

Nem tudom. Bizonyára nem csak a tűz okozta, mert égett már ki egy egész emlet régebben. Igaz ott nem volt nem tudom hány tonna üzemanyag. Itt azért károsodott a tartóelemek nagy része is, a maradékra rögtön nagyobb teher hárult.
Gondolom időbe tartott, amíg a hőtől a beton lemállott a vasról (vasbetonnál a tartóerőt a beton szolgálja, anélkül az egész összedől, a vas csak a húzóerők miatt van benne), meg amíg eléggé megtágult és deformálódott a fémszerkezet, stb ...
Egy újságpapír sem 1 mp alatt ég el, ha meggyújtod a sarkát.

#20231 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:06

Van sok. Haverod is emlegette, hogy a kerozin nem gyullad, linkeltem pár felrobbant repülőt, ami még tengerben is vastagon lángol, de nem érdekelte. Pedig az víz bazmeg. Kezdjük az elején, vagy mi?
Make love not Wor.

#20232 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:01

Azok kik is? Itteni szakmérnökök is meg szoktak őrülni, oszt Fácsebúkra Gyula-féle fasságot osztani. Ezt levonjuk, jó is lesz minden.
Make love not Wor.

#20233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 07. 15:08

de itt kb. szabadesésben zuhant le a cucc. Ez sem gyanús? Furának tartanám.

Szerinted hogy kellene? Csornán is így dőlt össze a téglagyári kémény, meg sok más is. Láttad-e?
Make love not Wor.

#20234 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 10. 07. 15:30

Ha mesterségesen döntötték volna össze, akkor miért fáradoztak volna azon, hogy saját magába döntsék?

Én is kérdezem, hogy mi az INDíTÉK vagy INDOK, aztán minek buzizni a körítéssel, miért nem fogták rá egy balesetre, alagsorban gázszivárgás, csiribiri? Tiszta, egyszerű móka lett volna.
Make love not Wor.

#20235 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 16:00

Én is kérdezem, hogy mi az INDíTÉK vagy INDOK, aztán minek buzizni a körítéssel, miért nem fogták rá egy balesetre, alagsorban gázszivárgás, csiribiri? Tiszta, egyszerű móka lett volna.

A baleset, gázszivárgás nem elég indok egy háború kirobbantására.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20236 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 10. 07. 16:27

A baleset, gázszivárgás nem elég indok egy háború kirobbantására.

Kivéve, ha a bin Laden nyitotta ki a gázcsapot :think:

#20237 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 16:00

Láthatóan értesz a terrorizmushoz. :) Az indíték? Gondolod, hogy majd mi, egyszerű emberek valaha megtudjuk? Gondolod, hogy majd az orrunkra akasztják? Álomvilágban élsz akkor. A kormány tevékenységei között vannak olyanok, amik meglehetősen homályosak.

Végülis feleslegesen koptatjuk a betűket, a lényeg: valszeg sohasem lehet megtudni, mi is történt pontosan, csak feltevések vannak. De ne feledd: az is csak feltevés, ami a hivatalos információ. Merthogy egyértelműen az sincs igazolva.

#20238 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 15:54

... Haverod is emlegette, ...

:offtopic: Eltévedtél, de sebaj. Bár tudnám, ki az.

#20239 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 15:57

Szerinted hogy kellene? Csornán is így dőlt össze a téglagyári kémény, meg sok más is. Láttad-e?

Nem. De egy kémény végülis ugyanaz, mint egy ekkora szilárdságú épület. Még csak hasonlóság sincs közöttük bakker.

#20240 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 07. 15:55

Azok kik is? ...

Kérlekszépen, a nevüket vállaló, elvileg tiszteletben álló műszakik, meg robbantási szakértők. Vagy álljon eléd oda mind? Ne röhögtess. Nekem nincs fogalmam róluk, ahogy neked sem a másik oldal szakembereiről.

A probléma az, hogy mindannyian ugyanannyit tudunk ezekről az emberekről: semmit.

Az meg, hogy a mi fejünkben mi születik meg, barátom, az már egyéni kérdés. Lehet hogy igaz, de lehet, hogy messze van a valóságtól - csak ennyit akartam mondani. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 07. 16:36 -kor

Téma megosztása:

• (1232 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1010
  • 1011
  • 1012
  • 1013
  • 1014
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.