idézet:
Ezt írta RichiQue:
Ha konditerembe szeretnél járni a rendszeres evés fontos, hisz egy pogácsával valszeg rajtad marad a fekvenyomó rúd...[/quote]
Akár a beledben van csak egy pogácsa, akár a rúdon van csak egy pogácsa...![]()
Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok
Elküldve: 2002. 11. 19. 13:11
Elküldve: 2002. 11. 19. 14:08
Persze a konditerem fontos, de csak mértékkel. Én is járok heti 1-2 alkalommal, de csak némi szintentartás végett. Nekem annyi elég hogyha egy költözésnél arrébb kell tenni vmi nagyobbfajta szekrényt akkor nem esek össze alatta
Elküldve: 2002. 11. 19. 14:19
Ja és ha teheted érdemes másodmagaddal edzeni, hizs qrva unalmas sport...
Elküldve: 2002. 11. 19. 14:46
idézet:
Ezt írta NeverGone, kinek nem fáznak a tökei:
Sziasztok...
Hát itt lenne megint egy kellemes kis téma...
Szal, akinek van valami jó ötlete, ne kíméljen... jah, és elõre is kösz.[/quote]
Hobbi szinten sportolgatom, semmi komoly, mert későn kezdtem, és tök tehetségtelen vagyok...viszonylag sok mindent kipróbáltam már, most éppen a triatlonnál ragadtam le(úszás, kerékpár, futás). Kár, hogy az úszást nem kedveled, mert a legtöbb izmot fejlesztő sport, testformáló, és sokszor a víz alatti látvány sem utolsó)
Nekem ellenérzéseim vannak a kodniteremmel kapcsolatban, de úgy néz ki végre elszántam magam, hogy látogassam. Szerintem nyugodtan kezd otthon/koleszban az erősítést fekvőtámasszal, és felülésekkel. Ezt a kettőt lehet olyan sokféleképpen csinálni, hogy szinte az összes izmot lehet vele erősíteni. A futás nagyon jó, de ha izmot szeretnél felszedni, akkor ne hosszúakat fuss, hanem mondjuk 100m sprint, 300m kocogás. Aztán lehet növelni 200/200-ra, 400/100-ra. Jajj, de szadista vagyok
Személy szerint biciklizni szeretek a legjobban, és ez is fekszik a testalkatomnak. Igaz a felsőtestet nem, de a tüdőt és lábakat nagyon fel lehet fejleszteni (igaz utóbbit "biciklisre").
Ja, nyújtani ne felejts el eleget!
Mellesleg szánj rá 500 forintot, és vegyél egy Men's Fitnesst az újságosnál...
Elküldve: 2002. 11. 19. 14:52
idézet:
hogy szinte az összes izmot lehet vele erősíteni. [/quote]
Ezzel egy picit vitatkoznék:
1, Mell és tricepsz ha yól csinálod(többire nem jó)
2,Max. bemelegítésnek, hisz megcsinálsz belőle min.20-30-at, ez pedig szálkásít, neki nagy súllyal keveset kell nyomnia....(persze elöször csak lájtosan, majd úgy 1-2hónap után)
Elküldve: 2002. 11. 19. 14:52
Erősítesz is, nyújtasz is.
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:00
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:00
idézet:
Ezt írta special:
és sokszor a víz alatti látvány sem utolsó)
[/quote]
Ugye a halakra gondoltál?![]()
20 GOTO 10
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:03
idézet:
Ezt írta guga:
Ugyanezzel a gonddal küszködtem a te korodban én is .Azóta megnősültem és a probléma most mint megfordult szélirány .Azon töröm az agyam ,hogy miként szabaduljak meg a fölös 20kg-tól .[/quote]
Csak 20???
Nálunk jellemzően 168 cm és 60 kg...![]()
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:18
Onnantól kezdve beindult a zabálás. Reggelire 2 túrós táska és már alig vártam délben az ebédet. Akkor ettem egy nagy pizzát, levezetésképp egy kis fagyikehely, utána irány a mcdonalds, ott vettem még egy nagykrumplit amit a melóhelyre visszatérve megehetek. Útközben a zöldségesnél vettem fél kiló banánt, ez du. 5-re elfogyott, amikor indultam haza. 6 órakor az első vacsi: egy szelet kenyér, sonka v. szalámi. 7-re elkészült a főtt kaja is, rizottó vagy ilyesmi, ebből is egy tányér, aztán fél 9 körül még egy adag.
Esetleg valami sima tömegnövelő cuccot mixelhetsz magadnak ha gondolod.
Nekem nagyon sok gyomorsavam van, azért nem híztam meg jobban ennyi kajától. A folyamatos evés duplán jót tett: nem fájt folyton a gyomrom mert mindig volt mit emészteni, és már nem fúj el a szél.
Az edzést pár hónapja abbahagytam mert meghúztam a derekam, máris kevesebbet eszem és 67 kg vagyok.
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:20
idézet:
Ezt írta RichiQue:
Igaz, én is 2x megyek egy héten, rendesen nyírja az izületeket, mióta járok éccaka fordulok és roppan a vállam...
Ja és ha teheted érdemes másodmagaddal edzeni, hizs qrva unalmas sport...[/quote]
Ha ésszel csinálod nem sokat árt az ízületeknek. Érdemes némi komolyabb szakirodalmat átolvasni mielőtt belekezdesz, összeállítani magadnak valami tervet, blabla...
Sokan hiszik hogy akkor erősödnek ha egyre nagyobb súlyokat tesznek a rúdra és vért izzadva kinyomják négyszer-ötször. Na ez tényleg árt, és fölösleges is. Nem kell a 100 kg, 40-50 kilóval is átdolgozhatsz minden izmot és nem fog égni meg recsegni a vállad.
Nekem is bármikor megy fekve 110-115 kg, de a napi rutin úgy néz ki hogy 5*40 majd 5*60 kg, aztán 8*8 75 kilóval, majd egy kis levezetés. Ennyi bőven elég.
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:27
A gépek pont azért jók mert egy csomó terhelést levesznek az ízületeidről és a csontokról, hogy az izmaid dolgozzanak. Én is otthon vágtam haza a gerincem, mert ott nincs rendes gépem ami levegye róla a terhelést.
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:37
idézet:
5*40 majd 5*60 kg, aztán 8*8 75 kilóval, majd egy kis levezetés. Ennyi bőven elég. [/quote]
Ez elég kevésnek tűnik, hisz a mell elég nagy izomcsoport..
Most nem nagyképüségből mondom, én 6éve csinálom, 1évig edzővel, most egy társammal,elég sok könyvet elolvastam, ujságokat vettem,szóval rendesen belemélyedtem...Régen heti 5x jártam,ma már nem veszem olyan komolyan(heti 2alkalom)(látszik is)
De pl én mellre a köv.edzem:5*8 fekvenyomás,4*8 45fokos pad,4*8 tárogatás(szabad súllyal),5*12 tárogatás géppel!
Elküldve: 2002. 11. 19. 15:39
idézet:
A gépek pont azért jók mert egy csomó terhelést levesznek az ízületeidről és a csontokról [/quote]
Ebben igazad van,csak ha nagy izmokat akarsz,akkor szabad súlyokkal kell dolgoznod..
A gépek inkább levezetésre,szálkásításra szolgálnak...
Elküldve: 2002. 11. 19. 18:43
Ha meg hizni akarsz akkor este kajalj be nagyon
futassal en nem nagyon szimpatizalok...
idézet:
Ezt írta RichiQue:
De pl én mellre a köv.edzem:5*8 fekvenyomás,4*8 45fokos pad,4*8 tárogatás(szabad súllyal),5*12 tárogatás géppel![/quote]
"a napi rutin úgy néz ki " ==>> en ugy ertelmeztem hogy ezt o napi rendszeresseggel csinalta, aminel biztos nem kell tobb, mert nem erhet el vele sokat ha mindennap majd megszakad.. csak egy kis tuledzest
de ha pl heti 1* csinalod ezt akkor ez a jo amit te irtal Ricsi
[ 2002. november 19.: Fola szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 19. 20:07

[ 2002. november 19.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 19. 21:26
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 19. 21:32

Súgó
A téma zárva.