Amúgy a térdeim nekem sincsenek túlzottan jó állapotban, nagyon kattognak, illetve nem tudok régóta ráülni a sarkamra... és térdelni sem nagyon... gondolom a futás sem tesz túl jót nekik, de hát ez van... szeretek futni hosszútávot...
Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:02
Amúgy a térdeim nekem sincsenek túlzottan jó állapotban, nagyon kattognak, illetve nem tudok régóta ráülni a sarkamra... és térdelni sem nagyon... gondolom a futás sem tesz túl jót nekik, de hát ez van... szeretek futni hosszútávot...
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:07
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:12
idézet:
Ezt írta obersmith:
akkor ne erőltesd a futást (legalábbis szerintem. de nem vagyok egy nagy szakértő). Én inkább cajgázom. Ha futni lehet ilyen időben, bicajozni is. Az szerintem kevésbé veszi igénybe a térdet.[/quote]
Ebben van valami... szerettem is bicajozni...
Csak van egy gond: a kolitól 460 km-re lakok, szal az nem megoldható, hogy behozzam a bátyám bicaját, nekem pedig sajna egyenlõre nincs. És ahogy az árakat elnézem, egyenlõre nem is lesz... elég sok pénzt felemészt a suli...
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:12
idézet:
akkor ne erőltesd a futást [/quote]
...legalábbis betonon ne, de ha tényleg ilyen "rozoga" a lábad abszolúte nem yó a futás,talán inkább az úszás...
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:16
idézet:
Ezt írta RichiQue:
...legalábbis betonon ne, de ha tényleg ilyen "rozoga" a lábad abszolúte nem yó a futás,talán inkább az úszás...[/quote]
Hja, a futás... már több éve futok, szal szeretem... nem tudom, azóta romlott -e valamit az állapota... A betonon futás... inkább aszfalt, mert sajna itt nem nagyon tudok olyan természetes helyrõl, ahol hoszabb távokat futni lehetne. Az úszás... mint már említettem a topicnyitó hozzászólásomban, egyszer majdnem belefulladtam egy bányatóba, szal határeset volt. Na azóta még vizilabdás barátaim sem tudtak megtanítani úszni, pedig nekik van már némi fogalmuk a vízrõl...
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:21
idézet:
... A betonon futás... inkább aszfalt [/quote]
hjjaaa hülyeséget írtam....
Egyébként ha ennyire szeretsz futni,és ezekszerint sokat is futsz,ne csodálkozz,hogy nem hízol,viszont erőnlétileg rendben lehetsz...Futás mellé 2x(hetente) lejárnál kondizni, az nem lenne rossz dolog!
[ 2002. november 20.: RichiQue szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:30
Hú srácok ma hajnalban a PRO7-en a szokásos poénműsorban egy BodyBuilding versenyen voltak, hogy kicsit gonoszkodjon a srác...
:oN
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:35
idézet:
Ezt írta picur:
Bocs, bepofátlankodok ide, de látom itt többen kondiznak. Rámférne egy kicsit (kicsit nagyon), viszont sajnos a térdem, könyököm és a csigolyáimnál a porcok elég ramaty állapotban vannak. Neeem, nem gipszágyban fekszem, csak a terheléssel óvatosan kell bánnom. Van valami megoldás az esetemben is? Esetleg egy otthoni kondigéppel? Vagy fussam körül a Földet?
[ 2002. november 20.: picur szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Így sem reménytelen. Vannak bizonyos gyakorlatok amiket semmi esetre se csinálj mert csak még jobban tönkrevágják. Én ebből kifolyólag nem csinálok kitörést, súllyal guggolást, mert nem bírják a térdízületeim. A többi sincs csúcs állapotban, de be kell melegíteni és akkor nincs gond.
Rich, ezt az ízületjavító cuccot lehet hogy én is kipróbálom.
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:36
idézet:
Ezt írta RichiQue:
hjjaaa hülyeséget írtam....
Egyébként ha ennyire szeretsz futni,és ezekszerint sokat is futsz,ne csodálkozz,hogy nem hízol,viszont erőnlétileg rendben lehetsz...Futás mellé 2x(hetente) lejárnál kondizni, az nem lenne rossz dolog!
[ 2002. november 20.: RichiQue szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hja, az erõnlét... aktívabb koromban kapásból futottam a 18-20 km-et, most azért jóval kevesebbet... olyan napi 1-2 km -ert, mert sajna eléggé szûkös az idõm (de ezen próbálok változtatni), viszont a konditerem az valóban jó ötlet. De amúgy gondolokozom azon, hogy újra neki kellene álnom hosszabb távot futni.
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:54
idézet:
Rich, ezt az ízületjavító cuccot lehet hogy én is kipróbálom [/quote]
Én még nem próbáltam,csak ajánlották, úgyhogy nem tudom milyen,bár nekem is kellene valami hasonló,mert a nyakból nyomásnál egyedül nem tudom levenni a súlyt,mert kiugrik egyből a jobb vállam...
Elküldve: 2002. 11. 20. 14:56
idézet:
Ezt írta RichiQue:
Ez pontosan miben nyilvánul meg?Ropog,kattog,brekeg..??![]()
Lehet kapni a California Fittnessben olyan cuccost,ami segít a bajodon,valahogy az izületek közöttifolyadékra van jó hatással,bár hülyeséget nem akarok írni...valami ilyesmi,nekem is ajánlották,mert nekem a vállammal van gond![/quote]
Pontosan! Sajnos a gerincem komolyabb, nem lehet terhelni (ugrálás, emelés csak térdből, de az meg a térdem miatt nem megy). Szóval eléggé el vagyok cseszve!
Na majd körbenézek, hogy mi kapható, hátha jót tesz...
Elküldve: 2002. 11. 20. 15:03
idézet:
Ezt írta obersmith:
akkor ne erőltesd a futást (legalábbis szerintem. de nem vagyok egy nagy szakértő). Én inkább cajgázom. Ha futni lehet ilyen időben, bicajozni is. Az szerintem kevésbé veszi igénybe a térdet.[/quote]
Nah, a bicajról csak annyit, hogy most nyáron a barátnőmmel lenyomtunk 2x km-t a badacsony körül. Nagyon frankó volt, leszámítva azt, hogy hazafelé kb meghaltam (nem vádli, izom, hanem a térdem miatt), utánna két napig alig álltam lábra.
Ja, NeverGone! Köszi, hogy beengedtél a topicodba![]()
Elküldve: 2002. 11. 20. 15:04
idézet:
Ezt írta picur:
Pontosan! Sajnos a gerincem komolyabb, nem lehet terhelni (ugrálás, emelés csak térdből, de az meg a térdem miatt nem megy). Szóval eléggé el vagyok cseszve!
Na majd körbenézek, hogy mi kapható, hátha jót tesz...[/quote]
Szerintem felejtsd el,ha tényleg ilyen rossz a gerinced nem érdemes kockáztatni...![]()
Elküldve: 2002. 11. 20. 15:19
idézet:
Ezt írta picur:
Nah, a bicajról csak annyit, hogy most nyáron a barátnőmmel lenyomtunk 2x km-t a badacsony körül. Nagyon frankó volt, leszámítva azt, hogy hazafelé kb meghaltam (nem vádli, izom, hanem a térdem miatt), utánna két napig alig álltam lábra.
Ja, NeverGone! Köszi, hogy beengedtél a topicodba[/quote]
Mindenki jöhet ide, aki nem poénkodja agyon a dolgot...
Amúgy tényleg nagyon jó a bringa... csak drága...![]()
Idézet
Elküldve: 2002. 11. 20. 15:39
idézet:
Ezt írta RichiQue:
Szerintem felejtsd el,ha tényleg ilyen rossz a gerinced nem érdemes kockáztatni...[/quote]
Akkor marad a vékonydonga. Jobb bicepszre szoktam gyúrni a kocsmában. Ezentúl cserélgetem.
Azért elszomorító, hogy fél-egy év oda nem figyelés (iszonyú gyorsan nyúltam meg ált. suli után) mennyire el tudja vágni az ember életét![]()
Na, nem demoralizálom tovább ezzel a topicot...![]()
Elküldve: 2002. 11. 20. 15:53
idézet:
Ezt írta picur:
Ja, NeverGone! Köszi, hogy beengedtél a topicodba[/quote]
Ez is attól függ, hogy hogy csinálod. Ha lazulás után hirtelen monnyuk áttekered a fél országot, akkor ne lepődj meg, ha fájni fog a lábad. Ha sokszor mész kisebb-nagyobb távokat, akkor hozzászokik a lábad. De az is lehet, hogy egyszerűen a lábad valamiért bedurrant, ez előfordul. Én pl bírtam a napi 60-70 kilcsi hajtást két hétig túrán, mert szinte állandóan cajgázom (egyik kedvenc hobbim).
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2002. 11. 20. 16:21
idézet:
Ezt írta obersmith:
Ez is attól függ, hogy hogy csinálod. Ha lazulás után hirtelen monnyuk áttekered a fél országot, akkor ne lepődj meg, ha fájni fog a lábad. Ha sokszor mész kisebb-nagyobb távokat, akkor hozzászokik a lábad. De az is lehet, hogy egyszerűen a lábad valamiért bedurrant, ez előfordul. Én pl bírtam a napi 60-70 kilcsi hajtást két hétig túrán, mert szinte állandóan cajgázom (egyik kedvenc hobbim).[/quote]
Nem tudom egyről beszélünk e. A lábfájás nálam csakis a térdemre voantkozott. Kicsit ciki volt, hogy párszáz méterenként meg kellett állnom mert iszonyúan szúrt. Ez egy minimális emelkedőn jött ki a körút végén. Annyiban -nem kis dolog, tudom- ludas vagyok, hogy tényleg nem bicajoztam előtte évekig. De az első 18-20 km-en abszolút semmi bajom nem volt, utánna meg valahogy haza kellett menni (pontosabban ahol nyaraltunk)...
Ebben ez esetben is tartod az ajánlásod? Mert ez nem nagy ár, hogy elkezdjem ilyen módon. Nem mindegy mert bicajom most nincs, és ha már veszek, akkor nem csak szobadísz legyen..
Elküldve: 2002. 11. 20. 17:43
Hadd beszéljek a másik oldalról is eg kicsit. Sokat gyúrtam életemben eddig (mindig koksz-növelő-ilyesmik nélkül) 16-17 évesen kezdtem, de mindig rendszertelenül, mert egyedül csináltam, kikoptak a cimbik, nem értek rá, és rettentő unalmas sport.
Na: alkatomból következően nem az a gond, hogy nem tudok 60-70 kiló fölé menni, hanem az, hogy átlagos kajafogyasztás mellett sem tudok kb. 100 alá menni (persze nem töröm össze magam a munka mellett sporttevékenységgel). Vigyázz, nehogy ebbe a csapdába ess: gyúrsz, felszedsz súlyt, abbahagyod (ez ezerféle okból bekövetkezhet), és hízol mint gép, pedig már rég nem "gyúrós" adagokat tolsz. Úgyhogy most 181 cm, 101 kg. Becsüld meg, amid van, amilyen vagy.
Ha mindenképpen gyúrsz, akkor:
-Túledzettség - iszonyú izom (?)fájdalommal is járhat, pl. csukló túlterhelése, karba-vállba sugárzó para.
-Olyan súllyal max., amivel 8-10 ismétlést 4 szériában is HIBÁTLANUL, guvvadtszemű erőlködés nélkül tudsz elvégezni.
-Ízületek: nekem ízületi gondjaim nem voltak ("paraszt" testalkat), de láttam már megroppant derekat, kirántott vállat stb. Nagyon szétcseszheted magad, ha nem vigyázol (pl. guggolás öv nélkül, 100+ kiló, ilyesmik)
Szerintem ússz (bár látom, hogy ez gond) és biciklizz, az szép és megnyugtató (kivéve városi forgalom).
Csákó (lakótelep)
Elküldve: 2002. 11. 21. 00:16
Re: Nevergone - Kaja nálam: Reggeli = brutál fokozat, 3+ tükörtojás tejföllel, vagy 4-5 szelet bacon megsütve, rajta 3 tojás és egy kis Unicum a végén, hogy a zsír továbbfollyon az ereimben, vagy bacon hidegen camamberttel, kéksajttal... Szóval valami brutál-egészségtelen reggeli. Utána normál ebéd (üzemi, menza, akármi), este csak a létfenntartási minimum, vagy szimplán semmi. Konditerem: tényleg a gépek miatt jó, de akkor is figyelned kell (én pl. egyszer natúr guggoltam és vízszint alá ment a combcsont, másnap taxiztam...), de alapvetően szerintem jó. Én 15+ éve heti egyszer lemegyek, 3*8 mindenből, akkora súllyal, hogy az utolsó menetet éppen befejezd, de semmi túlzott erőlködés. Igen zárt, büdös, de friss levegőt nyáron lehet, kell szívni: bici, blabla. Én rendszeresen beülök a szaunába is, utána meg igazi hidegvíz. Amikor kijössz, szét fg vetni az energia...
Elküldve: 2002. 11. 21. 08:32
idézet:
Ezt írta ics:
Re: Picur - Én csak a trdeimet izéltem el egy rossz guggolással a konditeremben, 2-3 év alatt helyrejött... Ha neked nem ilyen külső behatásod van, az gáz. Doki...
[...][/quote]
Sajnos az utóbbi. A doki azt mondta, hogy ez van, éljek vele.
Viszont tényleg jól bereggelizel!
Nekem ébredés után 1-2 óráig nincs igazán étvágyam. Viszont a mostmár kb. rendszeresen eszem észre is vettem +8 kg. Igaz így is ~178 cm, ~72kg.
Előtte is rendszeres volt a kaja: 12 óránként ettem délben éjfélkor. Aztán csodálkoztam, hogy hajnalban gyomorgörcsökkel ébredtem![]()
![]()

Súgó
A téma zárva.