HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 02. 21:58

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:19

Baromság!

A sok széria sok ismétléssel nem tartod fent az izmodat, egyrészről nincs meg a kellő terhelés, másrészrpl ez még aerob tevékenységnek is rossz.

Attól függ, mi neked a "normál ismétlés és szériaszám"?

Én 4-6 széria 8-10 ismétléssel dolgozom, és nekem bevált. A súlyt természetesen növelem, ahogyan fejlődöm.

Mi ezzel a probléma?  :confused:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2502 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 02. 22:00

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 18:25

Én 6kg-t fogytam 2 hónap alatt.

Sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, [..]

Ilyen diétát folytattál? Akkor te mára egy összeesett szargalacsin vagy! Ne is tiltakozz! Fless megmondta!  :rolleyes:

#2503 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:02

Ne piszkáljátok már egymást... bazz, mint az oviban.

PS.: szétcsapok köztetek, mert a gyúrósok azok koxos, agresszív állatok ám :p

Szerkesztette: Poopa 2005. 10. 02. 22:02 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2504 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:00

Ilyen diétát folytattál? Akkor te mára egy összeesett szargalacsin vagy! Ne is tiltakozz! Fless megmondta!  :rolleyes:

Piftuka: nekem van egóm, de azért te megszeretnéd változtatni a topik címét, mert az neked nem teccik. És neked nem teccik az sem, hogy egy testépítő topikban (ott van a címben) a Norbi update módszerével szemben én testépítő szemmel beszélek a diétáról (nincs demokrácia? az olvasó majd eldönti, hogy melyiket alkalmazza).
Érdekes és röhelyes. :)
1ébként olvashatnál a sorok között is, én nem mondtam egy szóval sem, hogy a zöldség rossz diéta alatt. Sőt, nemtom feltűnt-e, de én a te "diétádból" semmit sem emeltem ki, hogy mi rossz, és mi nem, csak leírtam, hogy vannak benne hibák.
Elmondom mit gondolok a diétádról. Alapvetően jó a gondolat, hogy a szemét kajákat el kell hagyni, ezalatt értem az összes cukros, lisztes és zsíros ételt, nomeg azokat, amik ebből készülnek.
Innentől kezdve te felsorolsz 3 étkezést (reggeli, ebéd, vacsora), miközben egy jó diétában eleve minimum 3 óránként esznek, ez napi minimum 5-6 étkezés. Ha ennél nem tudsz többször enni, akkor b@szhatod, 10000%, hogy izmot veszítesz. Hogy miért, arra most nem térnék ki, olvass utána.
A reggelivel (nevezzük inkább első étkezésnek) kapcsolatban már aggályaim vannak, ugyanis a reggelinek kell a legbőségesebb étkezésnek lennie minden szempontból, a szénhidrátot beleértve is!
Innen ugye az, hogy ebéd meg vacsora eleve rossz megközelítés, mert kéne 2., 3., 4., 5. és 6. étkezésnek lennie. Namost itt azt írod, hogy ebéd után (gondolom déltől) nem szabad szénhidrátot enni. Namost ezzel az a baj, hogy ha nem eszel szénhidrátot, akkor a megevett fehérje nem az izomépítésre megy el, hanem energiaként fog elhasználódni, vagyis ezzel is izmot veszítesz. A kefír jó, a joghurtól már nem állítanám határozottan, esetleg a 0% zsír és cukortartalmú még OK, de alapjában véve ezek a cuccok lassítják az anyagcserét, márpedig diéta alatt pont ennek az ellentetje a cél. Az éhségérzetről annyit, hogy ha jó a diéta és 3 óránként jól kajálsz, akkor nem leszel annyira nagyon éhes a diéta alatt. ;) Főleg nem falkaparóan éhes.
A sport: igen, amit írsz az jó. Kell mozogni, mert azzal lehet fogyni. De ha tökéletesíteni akarjuk a dolgokat, akkor tegyük hozzá, hogy érdemes reggel az ébredés után nyomni ezt a mozgást (ugyanis a test ilyenkor kénytelen zsírt felhasználni energiaként), és főleg érdemes adott pulzustartományon belül adott ideig monoton módon végezni a mozgást, mert ezalatt a pulzusszám alatt nem történik semmi, fölötte pedig ismétcsak izombontás következik be.
A kis súlyokkal sok széria/sok ismétlésről már volt szó, az a probléma, hogy ezzel is izomtömeget veszítesz, ugyanis ha tömegeléskor a guggolást 100 kilóval végzed, elkezdesz szálkázni, és lecsökkented a súlyt 80 kilóra, akkor a testednek nem adsz arra ingert, hogy a 100 kilós guggoláshoz elegendő mennyiségű izmot fenntartsa, és mivel diétázunk, ezért lebontja azt, mert azt könnyebben és szívesebben lebontja, mint a zsírt.
Diétában a gyümölcsök átlagdiéta-szemmel nézve jók, viszont testépítőszemmel nem jók, mert a bennüklévő dextróz (mert nem csak früktóz van bennük) bizgerálja az inzulinszintet, márpedig diéta alatt minél ritkábban kell bizgerálni az inzulinszintet.
Asszem ennyi.

Idézet

Ha amiatt ítéli el, mert az sportol, akkor valóban ostobaság.

Ehhez annyit, hogy pont Macika az, aki fújól a testépítőkre, mert sportolnak. De ő 140 kiló (állítása szerint). :)
Egyáltalán nem az egómról van szó, hanem segíteni próbálok, amit TE és még 1-2 ember a fórumon/máshol leugatással hálál meg jó magyar szokás szerint. Ugye ha vki jobban tud vmit a másiknál, akkor húzzon már a picsbe, mert irigykedni, az bezzeg megy.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 02. 22:32 -kor

#2505 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:26

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:02

Ne piszkáljátok már egymást... bazz, mint az oviban.

PS.: szétcsapok köztetek, mert a gyúrósok azok koxos, agresszív állatok ám :p

Ovóbácsi, a Larsonnak nincs jele! :D
Wherever you go, go with all your heart.

#2506 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 08:56

Idézet: StormCaster1 - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 8:36

Cucc:van rajtam 20 kiló plussz anyag,de nem jó formátumban (FAT).Konvertálni kéne egy használhatóbb (meg esztétikusabb) formába.Kekeckedek a gyurmázás gondolatával,de úgy nem igazán tudom,hogy miként lenne a legérdemesebb elkezdeni.Chemical Tuning-ot nem nyomnék,meg tömegnövelést se,egyszerűen egy kis zsírkonverzióról lenne szó.Tudtok némi tanáccsal szolgálni?
Előre is thx.

FAT16 vagy 32? Szerintem NTFS (Nagyon Tetszetős Felső Test) formába konvertáld át!  :D  :nevet:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2507 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 09:21

:D

#2508 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 09:27

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 22:58

Attól függ, mi neked a "normál ismétlés és szériaszám"?

Én 4-6 széria 8-10 ismétléssel dolgozom, és nekem bevált. A súlyt természetesen növelem, ahogyan fejlődöm.

Mi ezzel a probléma?  :confused:

ezzel van problémám:

"Járhatsz konditerembe, de ilyenkor kis súlyokkal sok szériát, sok ismétléssel csinálj! "

nem kell kis súlyt használni és sok ismétlést diéta alatt sem.

#2509 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 10:04

Nekem elég izomcsoportonként 3-4 gyakorlat 3 vagy max. 4 szériával 6-15 ismétléssel. A kart egy izomcsoportnak számítom, hasra, vádlira meg csak egy gyakorlat megy, de az nagy intenzitással/ismétléssel.
Érzéstől függ.

Szerkesztette: Dorien 2005. 10. 03. 10:05 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 10:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:21

Piftuka: nekem van egóm, de azért te megszeretnéd változtatni a topik címét, mert az neked nem teccik. És neked nem teccik az sem, hogy egy testépítő topikban (ott van a címben) a Norbi update módszerével szemben én testépítő szemmel beszélek a diétáról (nincs demokrácia? az olvasó majd eldönti, hogy melyiket alkalmazza).
1ébként olvashatnál a sorok között is, én nem mondtam egy szóval sem, hogy a zöldség rossz diéta alatt. Sőt, nemtom feltűnt-e, de én a te "diétádból" semmit sem emeltem ki, hogy mi rossz, és mi nem, csak leírtam, hogy vannak benne hibák.
Elmondom mit gondolok a diétádról. Alapvetően jó a gondolat, hogy a szemét kajákat el kell hagyni, ezalatt értem az összes cukros, lisztes és zsíros ételt, nomeg azokat, amik ebből készülnek.
Innentől kezdve te felsorolsz 3 étkezést (reggeli, ebéd, vacsora), miközben egy jó diétában eleve minimum 3 óránként esznek, ez napi minimum 5-6 étkezés. Ha ennél nem tudsz többször enni, akkor b@szhatod, 10000%, hogy izmot veszítesz. Hogy miért, arra most nem térnék ki, olvass utána.
A reggelivel (nevezzük inkább első étkezésnek) kapcsolatban már aggályaim vannak, ugyanis a reggelinek kell a legbőségesebb étkezésnek lennie minden szempontból, a szénhidrátot beleértve is!
Innen ugye az, hogy ebéd meg vacsora eleve rossz megközelítés, mert kéne 2., 3., 4., 5. és 6. étkezésnek lennie. Namost itt azt írod, hogy ebéd után (gondolom déltől) nem szabad szénhidrátot enni. Namost ezzel az a baj, hogy ha nem eszel szénhidrátot, akkor a megevett fehérje nem az izomépítésre megy el, hanem energiaként fog elhasználódni, vagyis ezzel is izmot veszítesz. A kefír jó, a joghurtól már nem állítanám határozottan, esetleg a 0% zsír és cukortartalmú még OK, de alapjában véve ezek a cuccok lassítják az anyagcserét, márpedig diéta alatt pont ennek az ellentetje a cél. Az éhségérzetről annyit, hogy ha jó a diéta és 3 óránként jól kajálsz, akkor nem leszel annyira nagyon éhes a diéta alatt. ;) Főleg nem falkaparóan éhes.
A sport: igen, amit írsz az jó. Kell mozogni, mert azzal lehet fogyni. De ha tökéletesíteni akarjuk a dolgokat, akkor tegyük hozzá, hogy érdemes reggel az ébredés után nyomni ezt a mozgást (ugyanis a test ilyenkor kénytelen zsírt felhasználni energiaként), és főleg érdemes adott pulzustartományon belül adott ideig monoton módon végezni a mozgást, mert ezalatt a pulzusszám alatt nem történik semmi, fölötte pedig ismétcsak izombontás következik be.
A kis súlyokkal sok széria/sok ismétlésről már volt szó, az a probléma, hogy ezzel is izomtömeget veszítesz, ugyanis ha tömegeléskor a guggolást 100 kilóval végzed, elkezdesz szálkázni, és lecsökkented a súlyt 80 kilóra, akkor a testednek nem adsz arra ingert, hogy a 100 kilós guggoláshoz elegendő mennyiségű izmot fenntartsa, és mivel diétázunk, ezért lebontja azt, mert azt könnyebben és szívesebben lebontja, mint a zsírt.
Diétában a gyümölcsök átlagdiéta-szemmel nézve jók, viszont testépítőszemmel nem jók, mert a bennüklévő dextróz (mert nem csak früktóz van bennük) bizgerálja az inzulinszintet, márpedig diéta alatt minél ritkábban kell bizgerálni az inzulinszintet.
Asszem ennyi.

Ehhez annyit, hogy pont Macika az, aki fújól a testépítőkre, mert sportolnak. De ő 140 kiló (állítása szerint). :)
Egyáltalán nem az egómról van szó, hanem segíteni próbálok, amit TE és még 1-2 ember a fórumon/máshol leugatással hálál meg jó magyar szokás szerint. Ugye ha vki jobban tud vmit a másiknál, akkor húzzon már a picsbe, mert irigykedni, az bezzeg megy.

ehhez annyit tennék hozzá, hogy azért az a szemlélet hogy napi 3 kajával nem lehet nőni azért nem állja meg a helyét.

Nem csak 100%os odaadással lehet nőni, hanem 70-80al is max lassabban, de nem nagyon lassan.

Volt hogy régebben 3szori kajával is nőttem. Sőt, volt hogy 1 hónapig alig ettem hust meg tömegnövit, fehérjét, mégis fentmaradt az izom. Ugyebár teljesen ellentmondásban van az összes cikkel, meg testépítési formával, mégis igy volt.

Szóval ha vki csak 3-4szer eszik attól még nőhet.

Persze nem azt mondatm hogy ez a helyes, csak azt hogy azért nem szentirás egyik cikk sem.

#2511 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 10:59

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 11:09

ehhez annyit tennék hozzá, hogy azért az a szemlélet hogy napi 3 kajával nem lehet nőni azért nem állja meg a helyét.

Nem csak 100%os odaadással lehet nőni, hanem 70-80al is max lassabban, de nem nagyon lassan.

Volt hogy régebben 3szori kajával is nőttem. Sőt, volt hogy 1 hónapig alig ettem hust meg tömegnövit, fehérjét, mégis fentmaradt az izom. Ugyebár teljesen ellentmondásban van az összes cikkel, meg testépítési formával, mégis igy volt.

Persze nem azt mondatm hogy ez a helyes, csak azt hogy azért nem szentirás egyik cikk sem.

Hát igen, ami egyik embernél tuti, a másiknál nem biztos, hogy az. A genetika is nagyon bejátszik. 
1 éve testedzegettem kb 3 hónapig. Fogalmam sem volt, mit hogy kell, láttam egy edzéstervet és csináltam. Kajálást még véletlenül sem figyeltem. Tetszett, hogy kezdtek megjelenni a különböző kisebb-nagyobb izomcsoprotjaim.  (és Isten látta hogy ez így jó...)...DE NEM. Rájöttem, hogy ez nem igazán jó tovább, mert sokat fogytam és megijedtem. Azóta sokat tanulmányoztam a különböző tudásátárakat, és tudatosan próbálom létrehozni magamat. Még borzasztó kezdő vagyok, nem rúgok labdába sehol, de azt elmondhatom, hogy nagyon fontos az akaraterő,  táplálkozás, edzés..ja, ebben a sorrendben; a genetikát meg úgysem tudod befolyásolni. (...még... :think: )
Lehet, hogy nem mondtam semmi újat, de ez még belefér...

Szerkesztette: tesa 2005. 10. 03. 11:48 -kor

tesa

#2512 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 11:12

Idézet: tesa - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 11:59

Még borzasztó kezdő vagyok, nem rúgok labdába sehol, de azt elmondhatom, hogy nagyon fontos az akaraterő,  táplálkozás, edzés..ja, ebben a sorrendben; a genetikát meg úgysem tudod befolyásolni. (...még... :think: )

Szerintem a legfontosabb, hogy jól érezd magad. ;)

#2513 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 11:47

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 11:09

persze, lehet fejlődni napi 1 kajával is. ;) én a maximumra törexem, aztán mindenki eldönti, hogy mit akar elérni, és ahhoz mértem próbálja betartani a dolgokat amit olvasott. én napi 9-11-szer étkezek a turmixokat beleértve, minden második órában kajálok. pedig qrvára nem akarok versenyző lenni, de a genetikám egy szar, és még ettől is alig fejlődöm. mondjuk annyira ez nem izgat, mert inkább az életmód és kajálás az, ami nekem fontos és teccik (1 év alatt megszerettem), a testépítés a velejárója ennek az egésznek.
1ébként fentebb a diétáról volt szó (zsírleadásról), ami kevés kajálással nem megy, egyszerűen izmot fogsz veszíteni zsír helyett, de ezt sztem te tudod (legalábbis tudnod kéne :)). diétában 2-3 óránként enni kell.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 03. 11:48 -kor

#2514 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:15

fLeSs, zabpehelyből milyet ajánlasz reggeli/vacsihoz? Remélem tejjel, mert vízzel nem venné be a belem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2515 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:22

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 13:15

fLeSs, zabpehelyből milyet ajánlasz reggeli/vacsihoz? Remélem tejjel, mert vízzel nem venné be a belem. :)

utálom a zabpelyhet. :D nem szoktam enni egyáltalán, íztelen sz@r. max cukormentes müzlit, amiben van zabpehely is.
amúgy többek úgy eszik, hogy összedarálják, és fehérjeturmix-szal összekeverik, majd simán lenyelik.  :boa:  :D

#2516 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 12:35

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 12:22

utálom a zabpelyhet. :D nem szoktam enni egyáltalán, íztelen sz@r. max cukormentes müzlit, amiben van zabpehely is.
amúgy többek úgy eszik, hogy összedarálják, és fehérjeturmix-szal összekeverik, majd simán lenyelik.  :boa:  :D

Egyelőre én is ilyen gyümölcsös müzlit vettem, kezdetnek jó alapon, de akkor maradok ennél, ez is cukormentes.
Ez a turmixos cucc ez ütős. Kihagyom. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2517 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 13:28

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 13:35

Egyelőre én is ilyen gyümölcsös müzlit vettem, kezdetnek jó alapon, de akkor maradok ennél, ez is cukormentes.
Ez a turmixos cucc ez ütős. Kihagyom. :)

Én zabpehelylisztet szoktam venni a turmixhoz 5 evőkanál (100gramm) zabpelyhet adok hozzá és ugy iszom meg. Nem lehet érezni az ízét. VAgyis a turmix izét átalakitja de pont jóra.

#2518 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:29

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 13:15

Tesco gazadaságos müzli magvas vagy gyümölcsös elég jó arányban tartalmaz gabonapelyheket, de lehet kapni sima zabpelyhet + búza- zab- rozspehely kombót is. A cukros cerbona csodákat szerintem érdemes kerülni.

#2519 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:33

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 14:28

Én zabpehelylisztet szoktam venni a turmixhoz 5 evőkanál (100gramm) zabpelyhet adok hozzá és ugy iszom meg. Nem lehet érezni az ízét. VAgyis a turmix izét átalakitja de pont jóra.

Az jó lehet.
Elég hányinger, amikor bennemarad a félig összedarált zabpehely a turmixban. Érdemes jó alaposan ledarálni és csak utána hozzáönteni a fehérjét+tejet/vizet.

#2520 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 03. 16:58

Nem megváltoztatni akarom a téma címét, hanem közöltem, hogy szerintem nem jó. Ha ismernéd a topicot az elejéről, meg emlékeznél az ezzel kapcsolatos vitákra, megjegyzésekre, akkor tudnád, hogy nem csak a testépítésről szól, hanem a sportról általában. Csak a rossz címválasztás miatt hiszed azt, hogy itt másról nem illik/lehet beszálni.
És mégegyszer: Nem, ez NEM testépítő topic!

1ébként olvashatnál a sorok között is, én nem mondtam egy szóval sem, hogy a zöldség rossz diéta alatt. [..]

Én pedig azt a hibát követtem el, hogy nem részleteztem 785 sorban, hogy mit és mikor egyen. Egy szóval sem mondtam, hogy CSAK napi 3-szor étkezhet. A legfontosabb főétkezéseket említettem. Én sem csak 3-szor eszem egy nap (bár van, amikor maximum ennyi jön össze). És írtam is, ha jól emlékszem, hogy a reggelinek kell bőségesnek lennie (ásványi anyag, zsír, fehérje, szénhidrát).

Innen ugye az, hogy ebéd meg vacsora eleve rossz megközelítés, mert kéne 2., 3., 4., 5. és 6. étkezésnek lennie. Namost itt azt írod, hogy ebéd után (gondolom déltől) nem szabad szénhidrátot enni.

Speciel inkább du. 3 után, mert én későn ebédelek. Nem mellesleg ha megnézed a Norbi Update lényegét, akkor láthatod, hogy az Update1-es kaják azok, amelyeket du. 3 után is szabad enni. Namost ezek jellemzője az alacsony, vagy nulla szénhidrát tartalom!

Namost ezzel az a baj, hogy ha nem eszel szénhidrátot, akkor a megevett fehérje nem az izomépítésre megy el, hanem energiaként fog elhasználódni, vagyis ezzel is izmot veszítesz. A kefír jó, a joghurtól már nem állítanám határozottan, esetleg a 0% zsír és cukortartalmú még OK, de alapjában véve ezek a cuccok lassítják az anyagcserét, márpedig diéta alatt pont ennek az ellentetje a cél.

Ellenben a bélflórára, és a szokásostól eltérő táplálkozástól megviselt gyomorra igen jótékony hatással vannak. És of course, hogy a 0%-os joghurtról beszéltem én is.

Az éhségérzetről annyit, hogy ha jó a diéta és 3 óránként jól kajálsz, akkor nem leszel annyira nagyon éhes a diéta alatt. ;) Főleg nem falkaparóan éhes.

Személyes példám alapján mondom, hogy ez nem igaz. Mielőtt megreformáltam az életemet, rengeteget ettem. A gyomrom óriásira volt kitágulva, így amíg hozzá nem szokott a napi kevesebb élelmiszer beviteléhez, bizony gyakran majd' megőrültem az éhségtől!

Nem tudom fórumtársunk hogy van ezzel, de lehet, hogy ő is így.

Ezzel egyetértek. Ebben például én nem tudok tökéletesen 100%-ig megfelelni, mert reggel nincs időm/módom a szükséges aerob mozgásra.
Én mindig edzés után tekerek 30-40 percet a teremkerékpáron. És abban igazad van, hogy csökkentenem kell az intenzitást, mert túl intenzíven csináltam, így a zsír mellett (amely remekül ég így) izomból is vesztettem az utóbbi időben.

Én mondjuk eleve nem szeretnék nagy izomtömeget, hanem szálkásítok. De mint mondtam, folyamatosan növelem a súlyt, ahogyan érzem, hogy haladok. Jóval erősebb vagyok, mint amikor elkezdtem kondizni, igaz hozzád képest (aki 100%-osan testépítő szemlélettel dolgozik, mindenféle szert szed, ami segít a tömegnövelésben) sokkal lassabban fejlődök.

Emellett te is tudod (mivel írtam már a fórumon), hogy a betegségem, és az arra szedett gyógyszer még ehhez képest is duplán megnehezíti a munkát, és a fejlődésemet.

De fejlődök! És ez a lényeg nekem.

Az ismerősök megdícsérik az alakomat, látszik, hogy mennyit fejlődtem, no meg a fogyókúra hatása is. Azért a 14 kg mínusz szerintem magáért beszél.

Legnehezebb a hasfalamon és az oldalamon lévő maradék 2-3 kg-ot ledolgozni. Ha ebben tudsz jó tanácsot adni, azt megköszönöm, mert piszok lassan megy lefelé.

Asszem ennyi.

Itt jön be az, hogy én speciel nem feltétlenül testépítő szemmel vizsgálom a dolgokat és a diétámat.

Hát ez bizony sajnálatos!

Nem hiszem, hogy valaha írtam volna ilyet neked máshol. Itt sem amiatt szóltam, amit írtál, hanem ahogyan tálaltad. Az igen jól (és túl) fejlett egóra utalt, lásd be!

Azt pedig nem hiszem, hogy nekem rád bármiért is irigynek kellene lennem.

Szerkesztette: Piftuka 2005. 10. 03. 17:16 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128