Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:21
Piftuka: nekem van egóm, de azért te megszeretnéd változtatni a topik címét, mert az neked nem teccik. És neked nem teccik az sem, hogy egy testépítő topikban (ott van a címben) a Norbi update módszerével szemben én testépítő szemmel beszélek a diétáról (nincs demokrácia? az olvasó majd eldönti, hogy melyiket alkalmazza).
Érdekes és röhelyes.

Nem megváltoztatni akarom a téma címét, hanem közöltem, hogy szerintem nem jó. Ha ismernéd a topicot az elejéről, meg emlékeznél az ezzel kapcsolatos vitákra, megjegyzésekre, akkor tudnád, hogy nem csak a testépítésről szól, hanem a sportról általában. Csak a rossz címválasztás miatt hiszed azt, hogy itt másról nem illik/lehet beszálni.
És mégegyszer: Nem, ez NEM testépítő topic!
1ébként olvashatnál a sorok között is, én nem mondtam egy szóval sem, hogy a zöldség rossz diéta alatt. [..]
A reggelivel (nevezzük inkább első étkezésnek) kapcsolatban már aggályaim vannak, ugyanis a reggelinek kell a legbőségesebb étkezésnek lennie minden szempontból, a szénhidrátot beleértve is!
Én pedig azt a hibát követtem el, hogy nem részleteztem 785 sorban, hogy mit és mikor egyen. Egy szóval sem mondtam, hogy CSAK napi 3-szor étkezhet. A legfontosabb főétkezéseket említettem. Én sem csak 3-szor eszem egy nap (bár van, amikor maximum ennyi jön össze). És írtam is, ha jól emlékszem, hogy a reggelinek kell bőségesnek lennie (ásványi anyag, zsír, fehérje, szénhidrát).
Innen ugye az, hogy ebéd meg vacsora eleve rossz megközelítés, mert kéne 2., 3., 4., 5. és 6. étkezésnek lennie. Namost itt azt írod, hogy ebéd után (gondolom déltől) nem szabad szénhidrátot enni.
Speciel inkább du. 3 után, mert én későn ebédelek. Nem mellesleg ha megnézed a Norbi Update lényegét, akkor láthatod, hogy az Update1-es kaják azok, amelyeket du. 3 után is szabad enni. Namost ezek jellemzője az alacsony, vagy nulla szénhidrát tartalom!
Namost ezzel az a baj, hogy ha nem eszel szénhidrátot, akkor a megevett fehérje nem az izomépítésre megy el, hanem energiaként fog elhasználódni, vagyis ezzel is izmot veszítesz. A kefír jó, a joghurtól már nem állítanám határozottan, esetleg a 0% zsír és cukortartalmú még OK, de alapjában véve ezek a cuccok lassítják az anyagcserét, márpedig diéta alatt pont ennek az ellentetje a cél.
Ellenben a bélflórára, és a szokásostól eltérő táplálkozástól megviselt gyomorra igen jótékony hatással vannak. És of course, hogy a 0%-os joghurtról beszéltem én is.
Az éhségérzetről annyit, hogy ha jó a diéta és 3 óránként jól kajálsz, akkor nem leszel annyira nagyon éhes a diéta alatt.

Főleg nem falkaparóan éhes.
Személyes példám alapján mondom, hogy ez nem igaz. Mielőtt megreformáltam az életemet, rengeteget ettem. A gyomrom óriásira volt kitágulva, így amíg hozzá nem szokott a napi kevesebb élelmiszer beviteléhez, bizony gyakran majd' megőrültem az éhségtől!
Nem tudom fórumtársunk hogy van ezzel, de lehet, hogy ő is így.
A sport: igen, amit írsz az jó. Kell mozogni, mert azzal lehet fogyni. De ha tökéletesíteni akarjuk a dolgokat, akkor tegyük hozzá, hogy érdemes reggel az ébredés után nyomni ezt a mozgást (ugyanis a test ilyenkor kénytelen zsírt felhasználni energiaként), és főleg érdemes adott pulzustartományon belül adott ideig monoton módon végezni a mozgást, mert ezalatt a pulzusszám alatt nem történik semmi, fölötte pedig ismétcsak izombontás következik be.
Ezzel egyetértek. Ebben például én nem tudok tökéletesen 100%-ig megfelelni, mert reggel nincs időm/módom a szükséges aerob mozgásra.
Én mindig edzés után tekerek 30-40 percet a teremkerékpáron. És abban igazad van, hogy csökkentenem kell az intenzitást, mert túl intenzíven csináltam, így a zsír mellett (amely remekül ég így) izomból is vesztettem az utóbbi időben.
A kis súlyokkal sok széria/sok ismétlésről már volt szó, az a probléma, hogy ezzel is izomtömeget veszítesz, ugyanis ha tömegeléskor a guggolást 100 kilóval végzed, elkezdesz szálkázni, és lecsökkented a súlyt 80 kilóra, akkor a testednek nem adsz arra ingert, hogy a 100 kilós guggoláshoz elegendő mennyiségű izmot fenntartsa, és mivel diétázunk, ezért lebontja azt, mert azt könnyebben és szívesebben lebontja, mint a zsírt.
Én mondjuk eleve nem szeretnék nagy izomtömeget, hanem szálkásítok. De mint mondtam, folyamatosan növelem a súlyt, ahogyan érzem, hogy haladok. Jóval erősebb vagyok, mint amikor elkezdtem kondizni, igaz hozzád képest (aki 100%-osan testépítő szemlélettel dolgozik, mindenféle szert szed, ami segít a tömegnövelésben) sokkal lassabban fejlődök.
Emellett te is tudod (mivel írtam már a fórumon), hogy a betegségem, és az arra szedett gyógyszer még ehhez képest is duplán megnehezíti a munkát, és a fejlődésemet.
De fejlődök! És ez a lényeg nekem.
Az ismerősök megdícsérik az alakomat, látszik, hogy mennyit fejlődtem, no meg a fogyókúra hatása is. Azért a 14 kg mínusz szerintem magáért beszél.
Legnehezebb a hasfalamon és az oldalamon lévő maradék 2-3 kg-ot ledolgozni. Ha ebben tudsz jó tanácsot adni, azt megköszönöm, mert piszok lassan megy lefelé.
Diétában a gyümölcsök átlagdiéta-szemmel nézve jók, viszont testépítőszemmel nem jók, mert a bennüklévő dextróz (mert nem csak früktóz van bennük) bizgerálja az inzulinszintet, márpedig diéta alatt minél ritkábban kell bizgerálni az inzulinszintet.
Asszem ennyi.
Itt jön be az, hogy én speciel nem feltétlenül testépítő szemmel vizsgálom a dolgokat és a diétámat.
Ehhez annyit, hogy pont Macika az, aki fújól a testépítőkre, mert sportolnak. De ő 140 kiló (állítása szerint).

Hát ez bizony sajnálatos!
Egyáltalán nem az egómról van szó, hanem segíteni próbálok, amit TE és még 1-2 ember a fórumon/máshol leugatással hálál meg jó magyar szokás szerint. Ugye ha vki jobban tud vmit a másiknál, akkor húzzon már a picsbe, mert irigykedni, az bezzeg megy.
Nem hiszem, hogy valaha írtam volna ilyet neked máshol. Itt sem amiatt szóltam, amit írtál, hanem ahogyan tálaltad. Az igen jól (és túl) fejlett egóra utalt, lásd be!
Azt pedig nem hiszem, hogy nekem rád bármiért is irigynek kellene lennem.
Szerkesztette: Piftuka 2005. 10. 03. 17:16 -kor