HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés, testsúlynövelés, sport,és egyéb nyalánkságok Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 03. 17:02

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 10:27

ezzel van problémám:

"Járhatsz konditerembe, de ilyenkor kis súlyokkal sok szériát, sok ismétléssel csinálj! "

nem kell kis súlyt használni és sok ismétlést diéta alatt sem.

Nem vagy túl bőbeszédű mostanában! :) Magyarázd el kérlek, hogy miért nem?

Tudtommal a szálkásítás lényege kisebb súlyokkal több szériát csinálni.  :confused:

(Persze fórumtársunk nem mondta, hogy szálkásítani akar, ámde azt sem, hogy tömegnövelést szeretne. Abból amit leírt a 20kg plusszal kapcsolatban, én az előbbit tartottam fontosabbnak.)

MÁS:

Légyszíves írd ide annak a testépítő oldalnak a címét, amit egyszer belinkeltél a topicba! A régi böngészőben volt bookmarkolva, de nem sokkal azután újratelepítettem, és nem emlékszem a címére!

Köszi!  ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2522 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 17:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 18:02

Tudtommal a szálkásítás lényege kisebb súlyokkal több szériát csinálni.  :confused:

Nem!

A szálkásitás lényege a diétában van (kaja). És az aerob munkában, amit 120-130as pulzuson tartasz.

Már leirtam miért nem jó a kis súly magas ismétlésszám. Nem ettől fogsz fogyni. Ja de, izomból  :D

Viccet félretérve, fogadd meg...

#2523 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 17:23

Az idézgetés nemigazán sikerült, de nem baj. :)

Idézet

Én mondjuk eleve nem szeretnék nagy izomtömeget, hanem szálkásítok.

Az a baj, hogy a köznyelvben a szálkásítás alatt elterjedt ez a nézet, hogy kisebb súly, sok ismétlés, és hogy a szálkásítás fogyaszt. Namost a kis súly/sok ismétlésről leírtam fentebb a tényeket. Emellett a szálkásítás lényege a diéta és az aerob mozgások megnövelése. Semmi más. Nincsenek olyan gyakorlatok, amik szálkásítanak, ez egy tévhit, a súlyzós edzés egy anaerob mozgás, és mint tudjuk, az anaerob mozgás során a test szénhidrátot használ fel, nem zsírt, ahogy az aerob.
Az izomtömeg meghatározás (vagymi) az vonatkozik arra az izomtömegre amit kínkeserves melóval x idő alatt sikerül magadrapakolnod, ez lehet 5 kiló, de lehet 20 is. Szóval azért, mert bennevan a tömeg a szóban, még nem azt jelenti, hogy 20-30 kiló izomról van szó.

A szerekről: én amit szedek azok vitaminok, ásványi anyagok, tömegnövelő és fehérje, mást nemigen. Ezek amúgy nem olyan "szerek", amire a laikus gondol, hanem táplálékkiegészítők.

Idézet

Legnehezebb a hasfalamon és az oldalamon lévő maradék 2-3 kg-ot ledolgozni. Ha ebben tudsz jó tanácsot adni, azt megköszönöm, mert piszok lassan megy lefelé.

Nalátod, akkor mégsem sikerült teljesen jól a diétád, mert a legnehezebben leadható zsírt, ami utoljára megy le azt már nem tudtad leadni, ez általában a has és deréktájon marad meg (nekem is). Ezellen is csak annyit lehet tenni, mint bármelyik "másik" zsír ellen, diétázni és aerobozni kell ezerrel. Én azt mondom, hogy ne csökkentsd le drasztikusan a szénhidrátot, de csinálj aerobot (sokat). Délelőtt és koradélután rizs legyen a szénhidrát, ezután pedig zöldség, a fehérjebevitelt tartsd magasan, és ha nincs megfelelő izomtömeged, akkor ne várj csodát. Ha nem megy a fogyás, akkor a felhasznált kalória (vagyis mozgás) kevés, vagy túl sok a bevitt szénhidrát. Ezzel játszani kell, ki kell ismerned magadat.

Az irigységet nem rád értettem, hanem úgy általában a magyar emberre. Azért furcsa, hogy tavaly a focieb ideje alatt is "kiutáltál" a focis topikból amikor megtippelgettem a meccsek eredményeit meg az egész rendezvény végeredményét (görögök rulez :D), és hozzánemértőnek állítottál be - azért 9 év nagypályás focismúlt vmi hozzáértést feltételez :).
Na mind1.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 03. 17:24 -kor

#2524 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 03. 17:37

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 18:23

Az idézgetés nemigazán sikerült, de nem baj. :)

Javítottam. :)

Idézet

Az a baj, hogy a köznyelvben a szálkásítás alatt elterjedt ez a nézet, hogy kisebb súly, sok ismétlés, és hogy a szálkásítás fogyaszt. [..] Szóval azért, mert bennevan a tömeg a szóban, még nem azt jelenti, hogy 20-30 kiló izomról van szó. 

Ezek szerint változtatnom kellene, és a maximális súllyal dolgozni, maximum 3-4 szériával és kevesebb ismétlésszámmal minden izomcsoportra?

Idézet

A szerekről: én amit szedek azok vitaminok, ásványi anyagok, tömegnövelő és fehérje, mást nemigen. Ezek amúgy nem olyan "szerek", amire a laikus gondol, hanem táplálékkiegészítők.

Én ezt nagyon jól tudom. Semmi negatív felhang nem volt abban, amit írtam. Csak azt írtam, hogy én semmilyen tömegnövelő port, és koncentrált fehérje port, szénhidrátot, stb. nem használok, mert egész egyszerűen nem tudom megfizetni.

Idézet

Nalátod, akkor mégsem sikerült teljesen jól a diétád, mert a legnehezebben leadható zsírt, ami utoljára megy le azt már nem tudtad leadni, ez általában a has és deréktájon marad meg (nekem is).

Mondjuk még nem is fejeztem be a diétát. (egyébként a 14 kg mínusz nagy része a hasról ment le -mivel én szinte csak arra hízom-, szóval elég hatékony volt azért a fogyókúra. Éppen azért szeretnék minél hamarabb megszabadulni ettől a zsírfeleslegtől, hogy végre ne kelljen diétáznom, és kicsit gyorsabb ütemben fejlődhessenek az izmaim.

Mert az bizony tény, hogy a legkörültekintőbb diéta mellett is lassabban fejlődik az ember, mintha nem diétázna. Szerintem elkerülhetetlen az, hogy az ember az izomból is veszítsen. Emellett a diéta legkellemetlenebb hátulütője, hogy hatására az embernek jóval kevesebb energiája van edzeni.

Idézet

Ezellen is csak annyit lehet tenni, mint bármelyik "másik" zsír ellen, diétázni és aerobozni kell ezerrel. Én azt mondom, hogy ne csökkentsd le drasztikusan a szénhidrátot, de csinálj aerobot (sokat). Délelőtt és koradélután rizs legyen a szénhidrát, ezután pedig zöldség, a fehérjebevitelt tartsd magasan, és ha nincs megfelelő izomtömeged, akkor ne várj csodát. Ha nem megy a fogyás, akkor a felhasznált kalória (vagyis mozgás) kevés, vagy túl sok a bevitt szénhidrát. Ezzel játszani kell, ki kell ismerned magadat.

A fehérjebevitel mindig magas nálam, de rizst nem szoktam enni délután, mert az erősen nem fér bele az Update1 kategóriába.

Akkor most mi legyen? Ha délután rizst eszem, nem fogok meghízni? Azt vedd figyelembe, hogy jelenleg nekem a heti 3 edzés és aerob mozgás ami az időmből, lehetőségeimből kitelik! Ennél többet nem tudok edzeni.

Idézet

Az irigységet nem rád értettem, hanem úgy általában a magyar emberre. Azért furcsa, hogy tavaly a focieb ideje alatt is "kiutáltál" a focis topikból amikor megtippelgettem a meccsek eredményeit meg az egész rendezvény végeredményét (görögök rulez :D), és hozzánemértőnek állítottál be - azért 9 év nagypályás focismúlt vmi hozzáértést feltételez :).
Na mind1.

A konkrét esetre már abszolút nem emlékszem, de ha megbántottalak valamivel, azt nagyon sajnálom, és elnézést kérek érte!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2525 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 17:57

Idézet

Ezek szerint változtatnom kellene, és a maximális súllyal dolgozni, maximum 3-4 szériával és kevesebb ismétlésszámmal minden izomcsoportra?

Igen. Ahogy Larson is írta. Ugyanúgy kell szálkázás alatt is edzeni, ahogy tömegelés alatt. Ha csökkentesz a súlyokból, akkor izomból is veszítesz.

Idézet

Akkor most mi legyen? Ha délután rizst eszem, nem fogok meghízni? Azt vedd figyelembe, hogy jelenleg nekem a heti 3 edzés és aerob mozgás ami az időmből, lehetőségeimből kitelik! Ennél többet nem tudok edzeni.

Nem vagyok személyi edző :) és nem ismerem a napi beosztásodat. Az tény, hogy a súlyzós edzésekhez a legjobb szénhidrátforrás a rizs/zabpehely/krumpli. Ha ezeket nem eszed, akkor nem lesz elég energiád az edzéshez, és ez is izomvesztéshez vezet, mert nem tudod megmozgatni azt a súlyt, amit előtte. Ha diétázol, és ésszerűen variálod az időzítéseket, akkor nem fogsz hízni a rizstől, miért híznál? Ha vmikor reggel van az edzésed (ami sztem jobb, mint a du.), akkor én du. 3 vagy 5-ig ennék rizst talán kajálásonként csökkentve az adagot, utána már csak zöldségből mehet a ch. Ha du. van az edzés, akkor napközben úgy kell megválasztani a rizsadagokat, hogy pont elég legyen a zsírleadáshoz, majd az edzés előtti utolsó kajánál ennék többet, hogy legyen energia az edzésre.
Emellett az edzés utáni kajálás során is fontos (legfontosabb) a ch. Ezt az egészet így neten keresztül nemtom neked megmondani, hogy konkrétan mit csináljál, én örülök, ha a saját dolgaimat sikerül kitapasztalnom.
1ébként az utolsó pár kilót a legnehezebb leadni, mert ahhoz már nagyon ragaszkodik a szervezet. Sajnos ez van.

Peace! :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 03. 18:00 -kor

#2526 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 17:02

Is, de nem csak ilyen egyszerű.

Táplálkozás oldalról szálkásítás esetén csökkented a szénhidrát bevitelt, ennek arányában tolod a több fehérjét, h minél kevesebb izmot veszíts.

Edzés terén én inkább maradnék annál, h az adott izomcsoportra való alapgyakorlatot kajakból, ami megy, utána max 2 formáló gyakorlat.
Azaz pl mellre nem fekvenyomás, döntött pad, szűknyomás, hanem fekvenyomás, keresztcsiga, és áthúzás. Utóbbit megemelt ismétlésszámmal, mondjuk 4x10.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2527 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 13:20

Hali!
Egy év kihagyás után újra úgy döntöttem hogy kondiznom kéne.
Túl komoly szinten sose csináltam, de mindenestre észrevehetően csökkent az izomzatom.
Mostanság heti max 2 focizás jelenti a sportolói aktivitásomat.
Namost azt kérdezném hogy heti 3 edzéssel(mell-bicepsz,hát.tricepsz,váll-láb;így szokatam anno)
viszont mindenféle táplálékkiegészítő nélkül,"átlagos" életvitellel(buli, szesz, stb) el tudom-e érni
hogy pár hónap alatt megfelelő kidolgozott testtel rendelkezzek.
Nem Schwarzenegger és nem is "kopasz" szinten, inkább az esztétika kedvéért.
köszi előre is.
INSERT COIN(S)

#2528 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 13:35

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 14:20

Hali!
Túl komoly szinten sose csináltam, de mindenestre észrevehetően csökkent az izomzatom.
Namost azt kérdezném hogy heti 3 edzéssel(mell-bicepsz,hát.tricepsz,váll-láb;így szokatam anno)
viszont mindenféle táplálékkiegészítő nélkül,"átlagos" életvitellel(buli, szesz, stb) el tudom-e érni
köszi előre is.

Hát, ha már korábban edzettél, akkor talán az izommemória-jelenség vmilyen szinten segíteni fog.
Amúgy mit jelent a "megfelelő kidolgozott test"? Mert ez egy elég tág fogalom.
De én asszondom, hogy nem, pár hónap nem elég semmire, főleg ha nem teljes erőbedobással csinálod a dolgokat. De ez persze csak az én véleményem.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 05. 13:36 -kor

#2529 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:05

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 13:20

Namost azt kérdezném hogy heti 3 edzéssel(mell-bicepsz,hát.tricepsz,váll-láb;így szokatam anno) viszont mindenféle táplálékkiegészítő nélkül,"átlagos" életvitellel(buli, szesz, stb) el tudom-e érni hogy pár hónap alatt megfelelő kidolgozott testtel rendelkezzek.

Strandizomzat durva edzéssel, jó kajálással, jól meggondolt, okos cuccal talán kialakulhat. Többhez évek kellenek.
Persze, itt az a kérdés, h Neked mi a megfelelő? Nekem 8-9 év nem volt elég eddig a számomra megfelelő szint eléréséhez. :Đ Bár, a hajam már elég rövid. :)

#2530 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:07

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:05

Strandizomzat durva edzéssel, jó kajálással, jól meggondolt, okos cuccal talán kialakulhat. Többhez évek kellenek.
Persze, itt az a kérdés, h Neked mi a megfelelő? Nekem 8-9 év nem volt elég eddig a számomra megfelelő szint eléréséhez. :Đ Bár, a hajam már elég rövid. :)

Hát ha tápkieget nem akar venni, akkor úgy gondoltam, hogy kokszolni sem akar. :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 05. 19:07 -kor

#2531 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:07

Hát ha tápkieget nem akar venni, akkor úgy gondoltam, hogy kokszolni sem akar. :)

Gondolom. :)

Csak azt nem értem, h miből gondolják azt a laikusok, h lemennek, 3 hónapot lazítanak, és hipp-hopp 45-ös karjuk lesz?
Nem tudom, a teremben, ahova jársz, mi van, de minket elleptek az ilyen 14-16 évesek, tiszta óvoda. Random csinálnak mindent, annyi eszük nincs, h megkérdezzenek egy nagyobb embert, csak feltartani tudnak.
Siralmas. :(

#2532 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:33

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:13

Csak azt nem értem, h miből gondolják azt a laikusok, h lemennek, 3 hónapot lazítanak, és hipp-hopp 45-ös karjuk lesz?
Nem tudom, a teremben, ahova jársz, mi van, de minket elleptek az ilyen 14-16 évesek, tiszta óvoda. Random csinálnak mindent, annyi eszük nincs, h megkérdezzenek egy nagyobb embert, csak feltartani tudnak.

Mutasd meg nekik, ki a domináns hím. :D
Wherever you go, go with all your heart.

#2533 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:40

Nem kérdés, ő:

Kép

:D

#2534 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:56

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:13

Gondolom. :)

hát, én nem nagyon láttam nálunk még kis pöcsöket. :)
a cuccok foglalásával meg nem szokott gond lenni, mert rajtam kívül általában 2-3 ember van, de van amikor egyedül edzek. :D ehhez pedig van rengeteg gép, két guggolóállvány (amit rajtam kívül kb. 1-2 ember használ), asszem öt fekpad, három 45 fokos pad, 1 negatív pad.
viszont keretből csak egy van, de szerencsére még nem volt olyan, hogy vki fél óráig foglalta volna.
én úgyis csak a nyakbólnyomáshoz használom.
szal én happy vagyok. :D

#2535 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:58

Az a terem is nagyon cool, ahová én járok. Maga a hely nem túl nagy, az öltözője meg kimondottan kicsi, de tele van vadiúj olasz gépekkel, súlyokkal, padlószőnyeg, stb. Szerintem légkondi is van. Tényleg Poopa, voltál már lenn? :)

Tegnap épp az egykezes evezést csináltam padon, amikor a mögöttem mellgépen bohóckodó 50 éves 160 centis 100 kilós full háj emberke elkezdte lesajnáló képpel nyomni a szöveget, hogy ezt karból kellene csinálni, nem hátból... :eek: :lama:

#2536 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 05:35

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 14:20

Hali!
köszi előre is.

Nem tudjuk  :D

Kezzd el csinálni és rájössz mennyi idő alatt teljesíted a megálmodott képet.

Lehet nem pár hónap lesz  ;)

#2537 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 22:13

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:58

Az a terem is nagyon cool, ahová én járok. Maga a hely nem túl nagy, az öltözője meg kimondottan kicsi, de tele van vadiúj olasz gépekkel, súlyokkal, padlószőnyeg, stb. Szerintem légkondi is van. Tényleg Poopa, voltál már lenn? :)

Annyira összejött minden, hogy nem tudtam lemenni... de mármeg 5 rongyom sincs feleslegben... kamionra csinálom a jogsit, és hétvégén is ki kellett csengetni 100K-t :(

Na, megpróbálom hétvégéig befizetni.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2538 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 23:21

Oké. Ha délután jössz, akkor ne ijedj meg a Misitől. :D

#2539 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 23:25

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 0:21

Oké. Ha délután jössz, akkor ne ijedj meg a Misitől. :D

Miért? Annyira brutál, vagy annyira nem? :D én sem vagyok egy kis termet :p

Szerkesztette: Poopa 2005. 10. 09. 23:33 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2540 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 23:33

Döntsd el magad. :)
Van néhány trófeája kiaggatva a falra. Idén indul megint a magyar bajnokságon. Felesége/barátnője, a Judit (délelőtt szokott lenni) meg világbajnok boxoló.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó