idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Amikor velem közölték, hogy tejcukor-érzékeny vagyok, még azt mondták, hogy (itthon) csak az emberek negyede ilyen.[/quote]
Mondjuk ennek is van fokozata. Van aki abszolut allergias ra, van aki csak nehezen bontja le a nagyobb mennyiseget.
Tejivás
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:30
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:33
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Amikor velem közölték, hogy tejcukor-érzékeny vagyok, még azt mondták, hogy (itthon) csak az emberek negyede ilyen.[/quote]
Lehet, hogy igaz. Én a katasztrófális tejfogyasztási adatokból, és abból, hogy a lebontóenzimek megszünnek nemfoglalkoztatás esetén, valamint az e téren tapasztaltakból becsültem.
Lehellet megszegik
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:42
Volt egy török, Mehemed,
sose látott tehenet.
Nem is tudta Mehemed,
milyenek a tehenek.
Egyszer aztán Mehemed
lát egy csomó tehenet.
"Én vagyok a Mehemed!"
"Mi vagyunk a tehenek!"
Csodálkozik Mehemed:
"Ilyenek a tehenek?"
Számlálgatja Mehemed,
hányfélék a tehenek.
Meg is számol Mehemed
háromféle tehenet.
Fehéret, feketét, tarkát,
Meg ne fogd a tehén farkát!"
Nem tudta ezt Mehemed,
s felrúgták a tehenek."
idézet:
Ezt írta L:
...Eddig csak fogam tört...[/quote]
![]()
![]()
[ 2003. október 26.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 26. 19:50
idézet:
Ezt írta eszpe:
...[/quote]
Hááát, nemvagyok egy farokfogdosós típus...![]()
![]()
![]()
Lehellet megszegik
Elküldve: 2003. 10. 26. 20:13
Ha már tej:
- Erdélyben ittam O®iginal tejet! Nagyon finom volt. Szerintem az teljesen más, mint a megszokott hazai. Itthon az ilyet tejszín néven árulják.
- Ausztriában (Neumarkt) az egyik ház oldalán van egy tej automata. Na abból is o®igi tej jön. Asszem 0,5 ojróér ad egy lityát. Szal' a sógoréknál is van fincsi alpesi tej.
- A horvátoknál (Krk-Sziget) is nagyon finom tejet ittam kb. 4-5 éve. Sajna idén már nem találtam olyat.
Sajna az itthoni tejek nem az igaziak, de meg lehet inni. Ha már hazai, akkor Mizo 2,8% (pet palackos). A krémes, zsírosabb tejek a legfinomabbak. A többi kakaónak, turmixnak, stb. jó.
Üdv: Klown
Elküldve: 2003. 10. 26. 21:57
idézet:
Ezt írta Klown:
Üdv!
Ha már tej:
- Erdélyben ittam O®iginal tejet! Nagyon finom volt. Szerintem az teljesen más, mint a megszokott hazai. Itthon az ilyet tejszín néven árulják.![]()
- Ausztriában (Neumarkt) az egyik ház oldalán van egy tej automata. Na abból is o®igi tej jön. Asszem 0,5 ojróér ad egy lityát. Szal' a sógoréknál is van fincsi alpesi tej.
- A horvátoknál (Krk-Sziget) is nagyon finom tejet ittam kb. 4-5 éve. Sajna idén már nem találtam olyat.![]()
Sajna az itthoni tejek nem az igaziak, de meg lehet inni. Ha már hazai, akkor Mizo 2,8% (pet palackos). A krémes, zsírosabb tejek a legfinomabbak. A többi kakaónak, turmixnak, stb. jó.
Üdv: Klown[/quote]
Írtam feljebb, hogy én is Erdélyben ittam a legjobb tejet, tényleg nagyon jó!
Itthon a gond az, hogy tulajdonképpen az amit tej néven árulnak a tehénből jövő igazi tej legrosszabb része felhigítva és megtoldva mindenféle kemikáliákkal! De bezzeg az alap termék...![]()
![]()
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 10. 26. 21:57
Most városban lakva is van lehetőségem friss tejet inni, van "beszállítás" És élek is vele.
Sok tej fogy, mert nagyon szeretem.
SF
Elküldve: 2003. 10. 26. 22:01
idézet:
Ezt írta L:
Ki milyen tejet iszik? (Reggeli italosokkerüljenek...
)
Kezdeném: 3.6-os zacskós Jásztej. Ócsó és yóó.[/quote]
Semmilyet.
Nejem viszont a 2,8%-sat vagy a 3,6%-sat kéri. Én szoktam megvenni, hát azt kapja, amelyik a "legócsóbb". Nem szokott panaszkodni...
![]()
Elküldve: 2003. 10. 26. 22:02
Elküldve: 2003. 10. 26. 22:36
idézet:
Ezt írta leslie:
Reszemrol detto Mizo, 2.8%, napi 1L.Ha van 3.6-os, akkor az a jobb, de azt ritkan kapni a teszkoban sajna.[/quote]
Az angol Tesco-kban kaphato valami 5.4es tej is extra strong neven munyag kannakban. Egyszer azt hittem a 0.5-os tejrol van szo, es vettem belole egy 4 pintes-t, csak azt neztem, hogy special offer + occcsó vót.
2 nap mulva mar az oldalarol kapartam le a tejfolnek valomatNa AZT a tejet nem tudtam meginni.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 10. 27. 09:03
személyszerint a mizo tejet képtelen vagyok meginni
van egy rossz mellékíze...
a dobozosakat azért nem szeretem meret nagy részük nem savanyodik meg. ami azért elég gáz
Elküldve: 2003. 10. 27. 12:14
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Az érdemi részhez szólva, a friss tejet részesítem előnyben a hosszanfriss-dobozosnál, igaz ez nagyobb macerával jár, mert nem lehet bespájzolni egy raklapnyit belőle.[/quote]
ez vanén lehet, hogy majd egyszer tartok otthon egy hosszanfrisset, hogy ha NAGYON rámjönne a tejvágy és pont rosszkor... bár erre igen kicsiny az esély s nem is pótolná eléggé az igazit... inkább akkor tejfölt használok, igazit
{múltkor rádióztam és kiakadtam. azt mondták: "növényi tejszín"}
idézet:
A praktikusan nyitható/csukható/tárolható dobozokat is kedvelem, zacskós tejet leginkább ezért nem vennék.[/quote]
nos, nekem a zacskó is elég praktikus, nincs azzal semmi baj. persze, ha szállítani akarom, átöntöm egy flakonba, de erre ritkán kerül sor, nem minden héten. ha sok tejet innék, akkor sosem kellene, mert a munkahelyemre is vennék egy tejet...
legszívesebben visszaváltható üveges vagy akár flakonos tejet vennék, NAGYON utálom a szemétnövelést. a praktikus dobozért pedig nem fizetek minden alkalommal vagy 60ft-ot... akkor amúgysem lenne meg a választás szabadsága
én 2.8-as tejet iszom, 3.6-ost tartalmazó boltok nincsenek is a közelemben. 1.5 csak akkor elfogadható, ha nagyon akarok tejet és semmiképpen nincs más. kakaónak végülis elmegy ama ritka esetekben (kb 2szer ittam 1.5-öset életemben). természetesen fehéres vizet nem veszek drága pénzen
régebben magában ittam és sokat. ah, gyermekkorom, midőn még rendes kenyér is volt a világon, s egy csomót bevágtam egy liter tejjel reggelire =)
ma már jobbára tejeskávéként iszom, s elég ritkán. de azért minden héten elfogy 1-2 liter. anyám kissé intenzívebben fogyasztja, van 2 macskája, akik a tejivás terén figyelemreméltó képességekkel rendelkeznek, fittyet hányva egy macskaújságban olvasott kijelentésre, miszerint az a macskának nem jó.
ja és a félliteres söröskorsót csak hétvégeken alkalmazom, amikor a Kedvessel fél liter tejeskávét (hedonistább alkalmakkor kakaós turmixot) készítünk kettőnknek.
Elküldve: 2003. 10. 27. 12:16
idézet:
Ezt írta pcbrr:
a dobozosakat azért nem szeretem meret nagy részük nem savanyodik meg. ami azért elég gáz
csak egy keserű lötty lesz belőle...[/quote]
a tej azért nem savanyodik meg, mert nem rendes tej. hidd el, általában a zacskósak sem teszik.
én egyhez jutok hozzá a közelben, ami képes arra, hogy aludttej legyen belőle, ez a háztáji tejnek nevezett 2.8-as valami, ami elég feltűnően jobb, mint a többi, amit ismerek.
Elküldve: 2003. 10. 27. 20:48
idézet:
Ezt írta shr:
a tej azért nem savanyodik meg, mert nem rendes tej. hidd el, általában a zacskósak sem teszik.
én egyhez jutok hozzá a közelben, ami képes arra, hogy aludttej legyen belőle, ez a háztáji tejnek nevezett 2.8-as valami, ami elég feltűnően jobb, mint a többi, amit ismerek.[/quote]
Sajna a tejporos tej nehezen savanyodik meg!Ill. sehogyan.
Üdv: Klown
Elküldve: 2003. 10. 27. 23:23
idézet:
Ezt írta shr:
én egyhez jutok hozzá a közelben, ami képes arra, hogy aludttej legyen belőle, ez a háztáji tejnek nevezett 2.8-as valami, ami elég feltűnően jobb, mint a többi, amit ismerek.[/quote]
Régen még aludtej lett a zacskós tejből is, kb 1/4 rész savó volt az alján. Na persze az igazi tejben szinte semmi sincs. A mostaniak, már amelyik egyáltalán megalszik, annak a 90%-a savó lesz a többi meg valami undorító genya.
Elküldve: 2003. 10. 27. 23:45
Ha nem tévedek eddig mindenki a tehéntejről - vagy tehéntejnek látszó tárgyról
Ki ivott pl. kecsketejet? (vagy mást)
Elküldve: 2003. 10. 27. 23:48
Iszom is egy bögretejet
Elküldve: 2003. 10. 27. 23:57
idézet:
Ezt írta eszpe:
Örülök, hogy így pezseg a topic.
Iszom is egy bögretejet
[/quote]
eszpe ha ez a kép róllad készült mostanság,és fekete-fehér, akkor elég idős lehetsz most![]()
Elküldve: 2003. 10. 28. 12:41
idézet:
Ezt írta Mumia:
Régen még aludtej lett a zacskós tejből is, kb 1/4 rész savó volt az alján. Na persze az igazi tejben szinte semmi sincs. A mostaniak, már amelyik egyáltalán megalszik, annak a 90%-a savó lesz a többi meg valami undorító genya.[/quote]
azt én nem nevezem aludttejnek... amiről én beszéltem, az rendes, jó aludttejnek alszik megs tej korában is messze jobb ízű, mint a mellette levő, 10 ft-tal olcsóbb cucc (119/109ft). anyám pedig nádudvarit iszik, arrafelé az a legjobb. régebben volt a szarvasmarhatenyésztők boltjában normális, pasztőrizálatlan, de eléggé kifulladt az a dolog... az egész bolt.
másféle tejek? én ittam kecsketejet, zacskósat és rendeset.
nos, csöppnyi hasonlóság nem volt köztük. a zacskós hiperszar volt, a frissen fejt (keresztszomszédunktól, akitől mézet is vettünk olykor) fűszeresebb, erősebb a tehéntejnél, de kellemes.
egyszer egy csöpp juhtejet is ittam. a szomszéd srác nagyon megpróbálta megfejni a jószágot, de csak egy csöppre futotta. de azt megízlelve megállapítottam, ez egy életre elég volt. roppant zsíros és erős volt, számomra ihatatlan.

Súgó
A téma zárva.