HWSW Informatikai Kerekasztal: Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 10:32

Idézet: Fym - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 10:03

Viszont ami miatt meg én vagyok dühös az az, hogy az Ulpius ház tervezte kiadni a Ráma folytatásait, de sajnos leálltak a sci-fi-vel... :mad:

Ezért nem lehet Ráma-könyveket találni itthon? :think: "Mevvót" a Randevú a Rámával, de külföldi oldalakon meg "Ráma-trilógiát" emlegetnek. :think:

P.S.: Remélem, Clarke-ról beszéltél :Đ

#222 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 11:59

Idézet: Fym - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:03

Jól tudod...

Viszont ami miatt meg én vagyok dühös az az, hogy az Ulpius ház tervezte kiadni a Ráma folytatásait, de sajnos leálltak a sci-fi-vel... :mad:

Az Ulpius-ház sci-fi kiadványainak gondozását átvette a Galaktika, erről a legújabb, 200. számban írnak, így talán van remény a Ráma sorozat kiadására is. :up:

Szerk: Ja, igen, a 200. szám. :up: Sokan szkeptikusan fogadták az újraindulást, de szerintem mostanra kialakult az arculat. Egyre jobban tetszik, a jónéhány oldalt foglaló reklámot pedig le kell nyelni, ez van, enélkül ma már nem megy.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 11. 13. 12:04 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#223 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 23:10

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:59

Az Ulpius-ház sci-fi kiadványainak gondozását átvette a Galaktika, erről a legújabb, 200. számban írnak, így talán van remény a Ráma sorozat kiadására is. :up:

Szerk: Ja, igen, a 200. szám. :up: Sokan szkeptikusan fogadták az újraindulást, de szerintem mostanra kialakult az arculat. Egyre jobban tetszik, a jónéhány oldalt foglaló reklámot pedig le kell nyelni, ez van, enélkül ma már nem megy.

No ez jó hír, már régebben én is hallottam erről, de akkor most már biztos... :up: :banana:

Galaktika reprise: :respect: Előfizetőjük vagyok... :cool:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#224 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 23:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 10:32

Ezért nem lehet Ráma-könyveket találni itthon? :think: "Mevvót" a Randevú a Rámával, de külföldi oldalakon meg "Ráma-trilógiát" emlegetnek. :think:

P.S.: Remélem, Clarke-ról beszéltél :Đ

Jaja, Clarke az bizony... :Đ Amúgy az a trilógia asszem négy kötet... :Đ

#225 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 08:52

Idézet: Fym - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 0:10

No ez jó hír, már régebben én is hallottam erről, de akkor most már biztos... :up: :banana:

Galaktika reprise: :respect: Előfizetőjük vagyok... :cool:

A rossz hír, hogy Rámá(k)ról szó nincs a tervekben. A Galaktika Fantasztikus Könyvek kiadási tervei elég képlékenyek ahogy látom, remélem befér a keretbe. Azért a GFK érdekes vonalat követ. Kiadják Gibson Híd trilógiájának 3. kötetét, ami szerintük önállóan is olvasható, de azért jó lett volna az elején kezdeni. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#226 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 7:52

Kiadják Gibson Híd trilógiájának 3. kötetét, ami szerintük önállóan is olvasható, de azért jó lett volna az elején kezdeni. :omg:

Egyetértek, ki van éhezve a nép a jó sorozatokraKép

#227 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:57

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 8:52

A rossz hír, hogy Rámá(k)ról szó nincs a tervekben.

Marhajó. A "hard sci-fire" ennyire nincs igény? A legtöb jó (értsd: szívemnek kedves :Đ) sci-fi könyv húsz-harmincéves saláta, és van, hogy már fejezeteket loptak ki belőlük. :( Akkor de ideges vagyok.

Ja, eszembe jutott még egy jó regény: az írójára már nem emlékszem, de a címe Hozsánna neked, Leibowitz. Elég ötletes regény, többszáz évvel az utolsó atomháború után játszódik, a kora középkor szintjén élő túlélők egy része szerzetesrendekbe tömörülve őrzi a régi kor tudását. Valamikor újra kiveszem, meg van még egy (tán Ha az Orion felszáll a címe, de nagyon nem rémlik), amit nem bírtam végigolvasni két hosszabbítás után sem, de télen szakítok rá időt. Hasonló a témája, mint az előző regénynek, de jóval vaskosabb, epikusabb.

#228 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:57

Marhajó. A "hard sci-fire" ennyire nincs igény? A legtöb jó (értsd: szívemnek kedves :Đ) sci-fi könyv húsz-harmincéves saláta, és van, hogy már fejezeteket loptak ki belőlük. :( Akkor de ideges vagyok.

Ja, eszembe jutott még egy jó regény: az írójára már nem emlékszem, de a címe Hozsánna neked, Leibowitz. Elég ötletes regény, többszáz évvel az utolsó atomháború után játszódik, a kora középkor szintjén élő túlélők egy része szerzetesrendekbe tömörülve őrzi a régi kor tudását. Valamikor újra kiveszem, meg van még egy (tán Ha az Orion felszáll a címe, de nagyon nem rémlik), amit nem bírtam végigolvasni két hosszabbítás után sem, de télen szakítok rá időt. Hasonló a témája, mint az előző regénynek, de jóval vaskosabb, epikusabb.

Az elsőnek Walter M. Miller, a másodiknak Poul Anderson az írója. Két remek darab, de szintén 15-20 éve adták ki őket. Tényleg ránk fér már a frissítés.

#229 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 21:34

Fym, Thrawn gondolatolvasók vagytok, épp most akartam megkérdezni mi van már a Ráma sorozattal. Sajna nem jók az esélyek úgy látom. :( Az uj Galaktikát ma este kezdem el olvasni, ill. ma vettem az antikvárvban Lem: Kiberiáda-ját.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#230 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 21:36

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 11:59

Hát igen, az NG is tele reklámmal de már csak legyintek...a fényes boritó viszont maradt, bár többen kérték, hogy legyen matt.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#231 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 08:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 8:52

A rossz hír, hogy Rámá(k)ról szó nincs a tervekben. A Galaktika Fantasztikus Könyvek kiadási tervei elég képlékenyek ahogy látom, remélem befér a keretbe. Azért a GFK érdekes vonalat követ. Kiadják Gibson Híd trilógiájának 3. kötetét, ami szerintük önállóan is olvasható, de azért jó lett volna az elején kezdeni. :omg:

B@xa meg... :omg: :mad:

Gibson Híd trilógiájának első két része már megjelent magyarul, szerintem nem akartak úgy járni, mint az Ulpius az Átjáróval... :think: Ott kiadták az egész sorozatot, de az első két részt nem vette meg senki, mert mindenki  olvasta már... :omg:

#232 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:13

Idézet: Fym - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:35

B@xa meg... :omg: :mad:

Gibson Híd trilógiájának első két része már megjelent magyarul, szerintem nem akartak úgy járni, mint az Ulpius az Átjáróval... :think: Ott kiadták az egész sorozatot, de az első két részt nem vette meg senki, mert mindenki  olvasta már... :omg:

Most én mondom, hogy B+, na mindegy, már elolvastam a 3. részt. :omg: 
A Rámára visszatérve, a film körül is mélységes csend, pedig az eredeti ütemterv szerint már legalább háromszor látnom kellett volna. :Đ

#233 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:46

Sziasztok!

Helyhiány miatt eladnám könyveimet. Csak egyben, ha megoldható, vagy sokat egyszerre.

Lehet itt hirdetni?

Ha igen, beírom a listát és a kívánt árat.

(Írók: Nemere István (kb 150 kötet) :) Battletech, stb. )
Asztalravissza!

#234 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 12:35

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:46

Sziasztok!

Helyhiány miatt eladnám könyveimet. Csak egyben, ha megoldható, vagy sokat egyszerre.

Lehet itt hirdetni?

1993/1 (148. szám) Galaktikád van?

#235 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 12:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:35

1993/1 (148. szám) Galaktikád van?

Sajnos nincs. :(
Asztalravissza!

#236 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:42

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:46

Sziasztok!

Lehet itt hirdetni?

Szvsz a Bolhán nagyobb kereslet lenne... :think: De azért nekem dobhatnál egy listát... ;)

#237 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:45

Idézet: Fym - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 12:42

Szvsz a Bolhán nagyobb kereslet lenne... :think: De azért nekem dobhatnál egy listát... ;)

Tank ju. Összeírom, majd megy.
Asztalravissza!

#238 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:13

Most én mondom, hogy B+, na mindegy, már elolvastam a 3. részt. :omg: 
A Rámára visszatérve, a film körül is mélységes csend, pedig az eredeti ütemterv szerint már legalább háromszor látnom kellett volna. :Đ

Mindegy, de leaglább a könyvek jönnének. :reklamacio: (Boritótervet már láttunk.  :Đ )

#239 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 08:11

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 19:21

Mindegy, de leaglább a könyvek jönnének. :reklamacio: (Boritótervet már láttunk.  :Đ )

Akkor már csak idő kérdése.  :D Az 1981-ben megjelent Metagalaktika 2. is borítókat tartalmazott illusztrációkként, többek között benne volt az akkor még a jövő ködébe vesző 100. Galaktika borítója is. Az bejött, tényleg azzal a borítóval jelent meg jó 8-9 év múlva. Remélem, a Rámával nem kell ennyit várni. :Đ

#240 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 09:02

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 16:45

Tank ju. Összeírom, majd megy.

Köszi... :up:

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.