HWSW Informatikai Kerekasztal: Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acélpatkányok ide, avagy a legjobb sci-fi könyvek a legjobb szerzöktöl. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:00

Tegnap fejeztem be Poul Andersontól A nagy keresztes hadjárat (The High Crusade) című könyvet. Letehetetlen. A történet lényege annyi, hogy egy XII. századi angol falu épp a franciák ellen vívott háborúra készül, amikor leereszkedik egy wersgor űrhajó, hogy elfoglalja a Földet a népe számára. Azonban, mivel úgy látják, hogy primitív civilizáció él a Földön, nincsenek felkészülve az ellenállásra. Közelharcra alkalmas fegyverek híján a falu népe Sir De Tourneville báró vezetésével elfoglalja az űrhajót, és foglyot is ejtenek, aki tudja kezelni a hajót. Az új szerzeményt megpakolják katonákkal, parasztokkal és a családjaikkal, és a franciák ellen indulnának, azonban a fogoly becsapja őket, a hajó automata irányítással a legközelebbi bolygóra, ami  Wersgor Birodalom fennhatósága alá tartozik. Az idegeneket azonban készületlenül éri a középkori angol harcmodor, így a bolygó hamarosan az angolok fennhatósága alá kerül. A nyelvproblémákat leküzdve cselszövéssel és fondorlatokkal elhitetik ellenségeikkel, hogy Anglia egy hatalmas űrbéli birodalom hihetetlenül fejlett technológiával, közben kitanulják a zsákmányolt űrhajók és fegyverek kezelését. A báró szövetségeseket gyűjt, és mivel a Földre nem tudnak visszajutni, mert nem ismerik a szükséges számításokat, inkább az évszázadok alatt megdöntik a Wersgor Birodalmat, és létrehozzák Új Angliát. Lebilincselő, logikusan felépített, izgalmas olvasmány, középkori lovagregény a világűrben, rendesen sajnáltam, hogy már vége. :)

#242 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:06

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 11:00

Tegnap fejeztem be Poul Andersontól A nagy keresztes hadjárat (The High Crusade) című könyvet...

Haha, ez marha jó lehet. :)
Erről Pizarro jut eszembe, ahogy a maroknyi csapatával leigázta az inka birodalmat. (Ez történelem, nem sci-fi. :))
Wherever you go, go with all your heart.

#243 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:29

Én is olvastam, film is készült a regényből, de az sajnos huszadosztályú bóvli lett.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#244 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:34

Andersontól az Időjárőr-sorozat (?) tetszett nekem nagyon. :) Bár a második kötet olyannyira tele volt helyesírási és tördelési hibákkal, hogy már legenda lett belőle. :D

Most Ian Watson teljes Warhammek 40k univerzuma könyvet vettem meg, mert két könyv hiányzott a sorozatból, és sajna beszerezhetetlenek voltak. :(

Szerkesztette: Etele 2006. 11. 30. 11:34 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 11:29

Én is olvastam, film is készült a regényből, de az sajnos huszadosztályú bóvli lett.

És akkor ez még dícséretnek számít.

#246 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 11:48

Hát igen, elég ritka a jó filmadaptáció, pláne sci-fi témában. Másfél órába belesűríteni egy könyvet nagyon nehéz és hálátlan feladat, a sci-fiben meg ráadásul elég sok a körítés, a leírás, amit szinte lehetetlen vászonra vinni, de a történet csonka nélküle. (Lásd: a Dűne régi moziváltozata is elég fura, vontatott lett a monológjaival meg a "hallom a gondolatokat" megoldástól.)

#247 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 14:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 8:11

Akkor már csak idő kérdése.  :D Az 1981-ben megjelent Metagalaktika 2. is borítókat tartalmazott illusztrációkként, többek között benne volt az akkor még a jövő ködébe vesző 100. Galaktika borítója is. Az bejött, tényleg azzal a borítóval jelent meg jó 8-9 év múlva. Remélem, a Rámával nem kell ennyit várni. :Đ

Na Acélpatkányok! :D

Ítram egy mail-t Burger Isvánnak (Galaktika), hogy lesznek-e Ráma könyvek, mivel igéretes előjelnek tekintem a Gibson-könyveket, és Clarke: Idő szeme művét.
Pozitív választ kaptam: a Galaktika eltökélt szándéka, hogy az eddig magyarul meg nem jelent klasszikus műveket megjelenteti. Ez vonatkozik a Ráma ciklusra is. :)  Egy kis türelem kell még, mert előbb Clarke Idő-odisszeáját jelentetik meg (ugye a nyitó könyv az Idő szeme most dec.-ben) és jövőre sor kerül a Rámára is.
Reméljük igy lesz!  :respect:

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 06. 14:46 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#248 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 14:49

:respect:

#249 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:07

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 14:45

Na Acélpatkányok! :D

Ítram egy mail-t Burger Isvánnak (Galaktika), hogy lesznek-e Ráma könyvek, mivel igéretes előjelnek tekintem a Gibson-könyveket, és Clarke: Idő szeme művét.
Pozitív választ kaptam: a Galaktika eltökélt szándéka, hogy az eddig magyarul meg nem jelent klasszikus műveket megjelenteti. Ez vonatkozik a Ráma ciklusra is. :)  Egy kis türelem kell még, mert előbb Clarke Idő-odisszeáját jelentetik meg (ugye a nyitó könyv az Idő szeme most dec.-ben) és jövőre sor kerül a Rámára is.
Reméljük igy lesz!  :respect:

Sőt az Idő-odisszea már nekem itthon is van, de előtte a Dűne vadászait olvasom el... :cool:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#250 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 18:29

Idézet: Fym - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 16:07

Sőt az Idő-odisszea már nekem itthon is van, de előtte a Dűne vadászait olvasom el... :cool:

No elolvastam az Idő-odisszeiát... :omg: A történet maga nagyon jó, de a kiadvány iszonyatos... :omg: :( Döbbenetesen sz@r a tördelés (rengeteg szó egybe van írva), és rengeteg elírás van benne (férni helyett férfi :omg: )... :eek:

#251 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:06

Idézet: Fym - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:29

No elolvastam az Idő-odisszeiát... :omg: A történet maga nagyon jó, de a kiadvány iszonyatos... :omg: :( Döbbenetesen sz@r a tördelés (rengeteg szó egybe van írva), és rengeteg elírás van benne (férni helyett férfi :omg: )... :eek:

Aki az Időjárőr 2-n edződött, annak már nem számít elírás, tördelés. :Đ  :omg:

Szerk: vagy még annál is roszabb a helyzet? :eek: :fear:

Szerkesztette: Thrawn 2006. 12. 12. 12:07 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#252 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:30

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:06

Aki az Időjárőr 2-n edződött, annak már nem számít elírás, tördelés. :Đ  :omg:

Szerk: vagy még annál is roszabb a helyzet? :eek: :fear:

Azt sajnos (vagy hál Istennek :Đ ) nem olvastam... :think: Ráadásul nem tudok felháborodott e-mailt írni, mert a Galaktika oldala nem megy... :reklamacio:

#253 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:05

Idézet: Fym - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:30

Azt sajnos (vagy hál Istennek :Đ ) nem olvastam... :think: Ráadásul nem tudok felháborodott e-mailt írni, mert a Galaktika oldala nem megy... :reklamacio:

No, hát az Időjárőr 2 kreativitásra serkenti az olvasót, ugyanis úgy kell kitalálni a nagyjából helyesnek mondható mondattöredékekből, hogy a többi szöveg mit tartalmazhatott eredeti formájában. :Đ  :omg:

#254 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:45

Idézet: Etele - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 11:34

[...g

Most Ian Watson teljes Warhammek 40k univerzuma könyvet vettem meg, mert két könyv hiányzott a sorozatból, és sajna beszerezhetetlenek voltak. :(

Mekkora egy elborult agyszülemény! Kétszer olvastam már el, elsőre csak a cselekménye figyeltem. Másodszorra már nagyon benne voltam, teljesen beborított ez a sötét, vészterhes világ! Nagyon tetszik.

Jelenleg a Dűne előzményeit olvasom (megint), bár a Corrini csata még nincs meg. Nagyon érdekes őgy olvasni, hogy tudom, évezredek múlva mi lesz azokból, amiket jelenleg olvasok. A fűszer, a zenszuniták (ez különösen tetszik: zen+szunniták, zen+siíták), térhajlítás, Bene Gesserit.  :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#255 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:47

Viszonylag fiatal vagyok, ezért a régi nagy nevekkel, vagy nem találkozom, vagy nem tudnak lekötni (pedig generációmhoz képest sokat olvasom)
Ezért voksomat a Mysterious Universe sorozatra adnám.
Brett Shaw is lehet, megerősítheti véleményem, tényleg York Ketchikan nincs a fórumon ?  :D
Lehet hazafias indíttatás miatt is, de engem jobban megfogott mint a Battletech, Warhammer, Shadowrun, Dune, Star Wars sorozat illetve Asimov, Lem kötetei :)
Személyes kedvenc még:
Alan Dean Foster: Ítélet
Follett: Torus  (bár nem a kimondott Sci-Fi)

#256 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 15:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 8:27

Azért még hozzátenném, hogy kevés olyan írót hordott a hátán a föld, mint Sznyegov. Máig az egyik legfantasztikusabb, legelmebetegebb (pozitív értelemben) "találmánynak" tartom Szenyegov "térből anyag-anyagból tér" elmélelét. :)

az ürhajót is téremésztönek hivták ha jól emlékszem  :think:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#257 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 18:17

Idézet: Gandalf - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 16:28

az ürhajót is téremésztönek hivták ha jól emlékszem  :think:

Valóban úgy hívták, hátul bocsátotta ki a térből átalakított anyagot. Eredeti ötlet, sehol máshol nem találkoztam vele.

#258 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 18:22

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:45

...
Jelenleg a Dűne előzményeit olvasom (megint), bár a Corrini csata még nincs meg. Nagyon érdekes őgy olvasni, hogy tudom, évezredek múlva mi lesz azokból, amiket jelenleg olvasok. A fűszer, a zenszuniták (ez különösen tetszik: zen+szunniták, zen+siíták), térhajlítás, Bene Gesserit.  :)

Nekem az a trilógia nagy csalódás volt. Alig bírtam végigrágni magam rajta. Sajna az első, eredeti Dűne regényhez foghatót még senkinek sem sikerült produkálnia, magának Herbert bácsinak sem - a folytatások szerintem jóval gyengébbek mint az "alapmű".

#259 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:39

Idézet: Etele - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 18:22

Nekem az a trilógia nagy csalódás volt. Alig bírtam végigrágni magam rajta. Sajna az első, eredeti Dűne regényhez foghatót még senkinek sem sikerült produkálnia, magának Herbert bácsinak sem - a folytatások szerintem jóval gyengébbek mint az "alapmű".

Nekem nagyon bejött az összes kötet, most a Dűne vadászait olvastam ki, sajnos a nagy befejezésre még egy évet várni kell...

Szerkesztette: Fym 2007. 01. 15. 20:47 -kor

#260 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 15:17

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:45

Mekkora egy elborult agyszülemény! Kétszer olvastam már el, elsőre csak a cselekménye figyeltem. Másodszorra már nagyon benne voltam, teljesen beborított ez a sötét, vészterhes világ! Nagyon tetszik.

Na végre, én is nagy warhammer 40K fan lettem.
Alig várom a következő Gaunt kötetet. Megvan az összes + az alap Ian Watson sorozat.
Ráadásul igencsak megtetszett a sima warhammer is. Idén sajnos egyiknek se lesz folytatása.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.