HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1131 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:04

nah, ma hosszas keresgélés után, többfajta model kipróbálásval,
gitáros ismerőssel sikerült beszerezni egy Aria AF20-at. Meg hozzá egy készlet húrt.
Nem, nem ajándékba  ;)
Ismerős szerint nem szól rosszul eredeti húrral sem, úgyhogy megvárom míg ismét ráér és az első húrcserén csak néző leszek.

szóval nincs más hátra mint beszerezni pár oktató dvd-t és lefektetni az alapokat.

#1132 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:58

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...36018&t=9011219

Nem én vagyok, de hátha találtok közte érdekességeket.

#1133 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 20:17

:think: Érdekes stílusa van a hirdetés feladójának, az egyszer biztos.  :rolleyes:

Mindazonáltal nagyon klassz hangszereket árul.  :up:  Amennyiben valóban mindegyik eredeti, úgy némelyiknek az ára kifejezetten kedvező.

Mert 75.000-ért japán Ibanez, és 85.000-ért japán Fernandes, mindezt a '80-as évek elejéről...

Azt a natúr ESH basszgittyót úgy elfogadnám, ahogy van!  :cool:  :)

(No, és az a fehér CHARVEL is gyakori szereplő volt a '80-as évek "hair metál" bandáinak szirupos videoklipjeiben.  :Đ  )

Szerkesztette: Piftuka 2007. 07. 10. 20:17 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1134 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 08:16

Hangszerboltot keresek Pesten (pontosabban Budán) a Móricz Zs. körtér körül.
Tud valaki?

kösz.: begbie

#1135 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 09:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 21:17

:think: Érdekes stílusa van a hirdetés feladójának, az egyszer biztos.  :rolleyes:

Az a legkevesebb; nagyon klassz hangszerei vannak, korrekt áron.

#1136 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 13:22

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 9:16

Hangszerboltot keresek Pesten (pontosabban Budán) a Móricz Zs. körtér körül.
Tud valaki?

Csak azon a környéken jó?  :think: Mert, ha már az ember hangszert vásárolni készül, akkor járja végig a főbb boltokat. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.

A belváros közepén mindjárt több hangszerboltot is talál az ember (Medgyesi Hangszercentrum, Finkey, Atlantisz Yamaha boltja, stb.).

A Finkey-t ellenben csak fenntartásokkal tudom ajánlani. Tipikus példája annak a boltnak, ahol nem ők vannak érted (a vevőért), hanem fordítva. Hacsak nem hívnak téged Pataki Attilának, vagy Tátrai Tibornak, akkor lehet bármennyi pénzed, érkezhetsz bármilyen komoly vásárlási szándékkal, nem vagy más a szemükben, mint egy csóró egyetemista, aki csak az ő idejüket rabolja, amikor ki akar próbálni egy-egy hangszert.

Medgyesi-éket épen ezért különösen ajánlom. Egyrészt nagy a választék használt és új cuccokból, másrészt ők hatványozottan tudják, hogy a "puding próbája az evés"; vagyis azt, hogy hangszert próbálni és vásárolni csak "testközelből" lehet.

Ezért aztán náluk annyi hangszert, akkor és annyi ideig próbálhatsz ki, amennyit, amikor és ameddig csak akarsz. (S természetesen a személyzet segítőkész.)

#1137 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 13:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 10:04

Az a legkevesebb; nagyon klassz hangszerei vannak, korrekt áron.

Merem remélni, hogy észrevetted... én is ugyanezt írtam. :) (Csak pár mondattal bővebben.)

#1138 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 14:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 14:22

Csak azon a környéken jó?  :think: Mert, ha már az ember hangszert vásárolni készül, akkor járja végig a főbb boltokat. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.

A belváros közepén mindjárt több hangszerboltot is talál az ember (Medgyesi Hangszercentrum, Finkey, Atlantisz Yamaha boltja, stb.).

A Finkey-t ellenben csak fenntartásokkal tudom ajánlani. Tipikus példája annak a boltnak, ahol nem ők vannak érted (a vevőért), hanem fordítva. Hacsak nem hívnak téged Pataki Attilának, vagy Tátrai Tibornak, akkor lehet bármennyi pénzed, érkezhetsz bármilyen komoly vásárlási szándékkal, nem vagy más a szemükben, mint egy csóró egyetemista, aki csak az ő idejüket rabolja, amikor ki akar próbálni egy-egy hangszert.

Medgyesi-éket épen ezért különösen ajánlom. Egyrészt nagy a választék használt és új cuccokból, másrészt ők hatványozottan tudják, hogy a "puding próbája az evés"; vagyis azt, hogy hangszert próbálni és vásárolni csak "testközelből" lehet.

Ezért aztán náluk annyi hangszert, akkor és annyi ideig próbálhatsz ki, amennyit, amikor és ameddig csak akarsz. (S természetesen a személyzet segítőkész.)

A hangszervásárláson túl vagyok :)
Eladtam a régi Jolanámat egy gyűjtőnek, és hosszas keresgélés és utánaolvasás után egy Vintage V100 cherry mellett döntöttem.
Ilyen, csak kicsit erősebb erezettel:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szép tigriscsíkjai vannak, kényelmes, jó nehéz, érezni, hogy van benne anyag. Sok fórumot és tapasztalatot elolvastam mielőtt emelett döntöttem.
Már linkeltem róla ezt a tesztet korábban:
Vintage V100

A hangszerüzlet csak azért kellene, mert akarok venni egy normális hevedert, meg egy 10-es húrkészletet.

#1139 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 11. 14:46

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 15:01

Eladtam a régi Jolanámat egy gyűjtőnek, és hosszas keresgélés és utánaolvasás után egy Vintage V100 cherry mellett döntöttem.

Szép tigriscsíkjai vannak, kényelmes, jó nehéz, érezni, hogy van benne anyag. Sok fórumot és tapasztalatot elolvastam mielőtt emelett döntöttem.

Jól tetted, hogy ezt a hangszert választottad. :)  :up: Az általad felsoroltak közül valóban ez tűnt a legjobb vételnek. Melyik boltban vetted egyébként?

S a Jolana-t mennyiért tudtad eladni?

Egy saját képet a hangszerről szúrjál be a topic-ba légyszíves, amennyiben van erre lehetőségeg!

Idézet

A hangszerüzlet csak azért kellene, mert akarok venni egy normális hevedert, meg egy 10-es húrkészletet.

Mondjuk ilyen esetben is érdemes lehet egy belvárosi üzletet keresni. Azért tömegközlekedéssel Budapest-en sincsenek olyan nagy távolságok. :)

#1140 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 14:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 15:46

Jól tetted, hogy ezt a hangszert választottad. :)  :up: Az általad felsoroltak közül valóban ez tűnt a legjobb vételnek. Melyik boltban vetted egyébként?

S a Jolana-t mennyiért tudtad eladni?

Egy saját képet a hangszerről szúrjál be a topic-ba légyszíves, amennyiben van erre lehetőségeg!

Mondjuk ilyen esetben is érdemes lehet egy belvárosi üzletet keresni. Azért tömegközlekedéssel Budapest-en sincsenek olyan nagy távolságok. :)

A Jolanát 22-ért sikerült eladni. Jó helye lesz, a srác régóta gyűjti és újítja fel a Jolanákat, szinte minden típusból van neki.
Ezt a Vintage-t végülis Sopronból hozattam, az összes pesti üzletben csak más színben volt. Kipróbálni egy tobacco-t próbáltam, de ez a szín jobban tetszett.
Képeket teszek majd fel természetesen.
A beállítással egyelőre még meggyűlt kicsit a bajom, a 12. bundnál nem tudom megszüntetni az E húr zörgését, de biztos csak én vagyok béna, ha fent lesznek az új húrok, újra nekiállok.
Viszont tényleg kell egy széles heveder hozzá, majdnem 5 kiló a gitár :)

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 11. 14:59 -kor

#1141 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 17:53

No, akkor a képek:
Kép
Kép

A koptatót elég gyorsan levettem róla, ehhez a színhez szerintem nem annyira illik, ráadásul így jobban látszanak a szép csíkjai :)

Most esek neki feldobni a 10-es húrkészletet...

#1142 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 17:56

Szép kis hangszer, használd egészséggel! A Jolanáért nagyon jó árat kaptál.

#1143 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 20:45

Nekem is tetszik :) Legyen sok örömöd benne ! ;)  :up:
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1144 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 22:03

Szép, jó vételnek tűnik. :)

#1145 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 22:37

Idézet: spidey - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 23:03

Szép, jó vételnek tűnik. :)

Nagyon sok fórumot elolvastam a témában, ennyi pénzért valóban ez tűnt a legjobb vételnek, a következő kategória az már az Epiphone Standard és Classic lett volna, de az egy jó ötvenessel több lett volna...

Viszont a beállítással továbbra is bénázok... felment a 10-es húrkészlet, próbáltam a nyakat, húrmagasságot állítani, de az E húr a 12. az A húr az 5-6. bundnál zörög kicsit (nem lennék jó asztalos, bárhogy is állítom a nyakat én bizony egy deka ívet nem látok benne :) ). Kénytelen voltam magasabbra állítani a húrokat, de nem hinném, hogy ez a megoldás. Amit próbáltam annak is szépen le lehetett ereszteni a húrjait.
Szóval ha sokáig nem boldogulok vele lehet, hogy elviszem beállítatni, legfeljebb figyelek, hogy legközelebb egyedül is menjen :)

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 11. 22:41 -kor

#1146 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 23:11

Ha a Vintage-be viszed, ragaszkodj a szénné tetovált sráchoz. Fel fogod ismerni, szénné van tetoválva. :D Ő ügyes, jó szaki. Viszont egy fiatal - feltehetően gyakornok - kölyök először megijedt a héthúrosomtól, majd beállította szarul.

Szerkesztette: Satriani 2007. 07. 11. 23:12 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 13:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:11

Ha a Vintage-be viszed, ragaszkodj a szénné tetovált sráchoz. Fel fogod ismerni, szénné van tetoválva. :D Ő ügyes, jó szaki. Viszont egy fiatal - feltehetően gyakornok - kölyök először megijedt a héthúrosomtól, majd beállította szarul.

Hangmester fórumban Lápiembert (Sziebert Tomi) ajánlották. Hétfőn elviszem hozzá, sok jót hallottam róla.

#1148 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 12. 16:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:11

De ha mindenki az öreghez viszi a gitárját, akkor az a szerencsétlen fiatal gyakornok az életben nem tanulja meg a szakma fortélyait.  :)

#1149 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 12. 16:05

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:21

Hangmester fórumban Lápiembert (Sziebert Tomi) ajánlották. Hétfőn elviszem hozzá, sok jót hallottam róla.

Tomi? :)

Jó srác bizony! Innen tőlünk ment fel Budapest-re dolgozni. Anno én is vele állíttattam be a basszusgitáromat.  :)

(Amúgy meglehetősen jó gitáros is, nem csak "hangszerépítő szaki".)

Szerk.: Csatlakozom a többiekhez.

Nagyon szép az a gitár, amit vettél, s már ránézésre is meg lehet állapítani, hogy nem spóroltak rajta, amikor készítették. Szép igényes a lakkozása, ha pedig majd' 5 kiló, akkor a ragasztott nyak és a Wilkinson hangszedők ismeretében már van is némi fogalmam arról, hogyan szólhat.  :cool: Kívánom, hogy sok örömöd leld benne!  ;)

Szerkesztette: Piftuka 2007. 07. 12. 16:07 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 17:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 17:03

De ha mindenki az öreghez viszi a gitárját, akkor az a szerencsétlen fiatal gyakornok az életben nem tanulja meg a szakma fortélyait.  :)

Én szívből kívánom neki, hogy eleget gyakorolhasson, de ha lehet, az én kis szerencsétlen hangszerem legyen má' jól belőve. :)

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.