HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1151 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:11

Voltam ma Lápiembernél a gitárral. Én is csak jókat tudok mondani róla. Igaz, hogy inkább Fenderekkel foglalkozik, de azt mondta nyugodtan vigyem be, megnézi.
"Te, ez egy jó gitár" volt az első reakció, mikor kézbevette, majd megbeszéltük hol vettem, nem járt még nála Vintage. Aztán mikor kipróbálta, akkor jött még a "van benne kraft", illetve az "állat hangja van" :)
A végén volt egy "kurva nehéz" is  :cool:
A beállításról: igazából nem is nyúlt a nyakhoz, csak sikerült "tökegyenesre" beállítani otthon. Két helyen zörög egy-egy bund, abban maradtunk, hogy talán megszűnik a zörgés pár hónap alatt, ha bejátszódik a gitár. Ha mégsem, és még mindig zavar, akkor vigyem be nyugodtan, helyrerakja a bundokat.

Más téma:
Használ valaki közületek Guitar Pro programot? Én főleg gyakorlásra használom kíséretnek (dob, basszus) Az 5.0-tól létezik ez a Realistic Sound Engine (RSE) cucc, amivel sokkal jobb hangzás érhető el. Csak annyi vele a probléma, hogy így viszont néha akad, kiesik a ritmusból. Ha midiben szól a kíséret, akkor a ritmus rendben, csak nagyon ratyi például a lábdob midiben. Egyelőre csak egy alaplapi hangkártyám van.
Most tervezek valami jobbat venni. Amit tudnia kellene:
-külső USB-s
-fel lehessen vele venni, normálisabb minőségben
-az is nagy előny lenne, ha a midik jól szólnának rajta...

Egyelőre ezt néztem:
M-Audio Transit

ismeri valaki? vagy hasonlót tudtok ajánlani 20k körül?

Szerkesztette: begbie 2007. 07. 18. 15:21 -kor

#1152 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:23

Nálam integrált Realtec ALC650 hangkártyával hibátlan volt az RSE-s kíséret is. Szerintem nálad nem ez a baj.

A .gp3 és .gp4 fájloknál ráadásul a RSE gáz tud lenni, mert torzul a hangzás, még Audigy2-vel is. A midi bénábban szól, de nem torzul, szvsz jobb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1153 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:38

http://www.guitareel...it_bizzare.html

#1154 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:08

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 16:11

...
Használ valaki közületek Guitar Pro programot? Én főleg gyakorlásra használom kíséretnek (dob, basszus) Az 5.0-tól létezik ez a Realistic Sound Engine (RSE) cucc, amivel sokkal jobb hangzás érhető el. ...

Milyen az az RSE, mármint hangzásra?

Összevetésként: nálam SB Live!(Emu10k1)+KX driver (ASIO), Cubase VST 5 (régi) van, effektnek meg 1 sima Amplitube (nem olyan rossz), ill. standalone-ban Guitar Rig. Ehhez képest kérdezem, milyen a hangzás esetleg?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1155 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 8:23

Nálam integrált Realtec ALC650 hangkártyával hibátlan volt az RSE-s kíséret is. Szerintem nálad nem ez a baj.

A .gp3 és .gp4 fájloknál ráadásul a RSE gáz tud lenni, mert torzul a hangzás, még Audigy2-vel is. A midi bénábban szól, de nem torzul, szvsz jobb.

Hangmester fórumban olvasgattam a Guitar Pro topicban, ott is mindenkinek problémája volt az RSE-vel, ha mondjuk még valami nyitva volt mellette.
Ha csak a Guitar Pro fut nálam, akkor csak nagyon ritkán esik ki a ritmusból, főleg a gyorsabb szólóknál, nyújtásoknál. Ha csak a dob meg a basszus megy, akkor majdnem jó.

#1156 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:08

Milyen az az RSE, mármint hangzásra?

Összevetésként: nálam SB Live!(Emu10k1)+KX driver (ASIO), Cubase VST 5 (régi) van, effektnek meg 1 sima Amplitube (nem olyan rossz), ill. standalone-ban Guitar Rig. Ehhez képest kérdezem, milyen a hangzás esetleg?  :smoker:

Ebből amit leírtál én körülbelül csak a kulcsszavakat értem :)
Le tudnád írni, hogy mi micsoda azok közül amiket itt felsoroltál?  :Đ

#1157 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 09:54

Arra tudtok valamit mondani, hogy hol lehet átfestetni gitárt?
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1158 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:46

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:54

Arra tudtok valamit mondani, hogy hol lehet átfestetni gitárt?

ITT kérdezz rá szerintem.

#1159 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:02

Idézet: begbie - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:21

Ebből amit leírtál én körülbelül csak a kulcsszavakat értem :)
Le tudnád írni, hogy mi micsoda azok közül amiket itt felsoroltál?  :Đ

Természetesen:

Hangkártya SB Live!, chipkészlete Emu10k1 (ennek az ASIO szempontjából van jelentősége, ugyanis erre a chipkészletre egész jó driverek vannak, s a régi ASIO kártyákon is Emu10k1 volt...)
Hangkártyához van fenn a KX driver (ez veszett jó ASIO kompatibilis driver, összevissza lehet huzalozni a modulokat - ha valaki ismeri pl. a Reason-t (az is egy "emulátor"), az tudja). De nálam tulajdonképpen csak egy gyors interfészt biztosít az effektekhez, kb. 4-5 ms-os válaszidővel (persze effektezve).
Az effekt a lényeg: a Cubase stúdióprogramhoz van 1 pici plugin (tényleg az), az Amplitube. Ez csöves erősítőket hivatott modellezni, kimondottan gitárhoz. Hagyományos és modernebb effektek variálhatók, virtuális készülékeken, erősítőkön, stb. Ha valaki ismeri a hangját, tudja, hogy elég komoly szerkezet, annak ellenére, hogy 3-4 megás csupán (és vagy 5 éves már).
A Native Instruments Guitar Rig egy különálló egész program (tehát nem plugin), ahhoz is ajánlott ASIO. Hangzásra ugyanolyan komoly, mint az Amplitube, effekt viszont több van benne. Modern szerkezet.
Ha valaki megszokta a hagyományos boxokat, akkor kiváló neki az Amplitube. De ha valaki igazán modern hangzásra vágyik, akkor a Rig komolyabb.
Összehasonlításképpen: a gitárom egy Hohner Rockwood lx-90 (Stratocaster-utánzat). Van 1 alap Korg AX-1G-m (1 régi multieffekt), ez valódi szerkezet. Elég "műanyagos" a hangja, kezdőknek jó. Évekig játszottam rajt', akkor még nem nagyon tudtam, milyen egy igazi "csöves" rendszeren játszani.
Azután hallottam (s kicsit játszottam rajt') egy Korg AX-100-ast ha jól emlékszem, lényegesen "jobb", dinamikusabb hangja van.
Szerintem a fenti 2 szoftveres effekt (Amplitube, Rig) még ennél is jóval komolyabb hangzással rendelkezik, ezt nehéz leírni, hallani kell. Ha lesz időm, rakok fel mintákat esetleg.
Napersze a gitártól kezdve a hangszórókig minden eszköz számít, ami a hangzást illeti. Úgyhogy lehet "rosszul" belőni egy profi rendszert is, s lehet kiváló hangzást adni egy egyszerűbb kapcsolással is. Meg persze a játék...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1160 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:54

Köszönöm az alapos leírást, okosodtam :)
Ilyen mélyen nem mentem bele a témába.
Amit én egyelőre szeretnék az a Guitar Pro-val való együtt játszás, gyakorlás, felvétel. Ehhez kellene, hogy normálisan szóljon a kíséret.
Mindezt otthon, teljesen hobbi szinten. Ehhez erősítőnek ezt néztem ki:
Roland Cube 20X
Nem egy "csöves" kategória, de otthonra, szobába illetve az én igényeimnek egyelőre megfelel (audio be/kimenet, beépített effektek, és ami lakásban különösen hasznos az a power squeezer)
Hangkártyának pedig ezt:
M-Audio Transit
ASIO kompatibilis, külső USB-s. Remélem ezzel jobban fog megszólalni a kíséret és felvételre is alkalmas lesz rendesen.

#1161 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:08

Én is kérdezek: mijaza Power Squeezer? (lusta voltam utána nézni, meg egyébként is lusta voltam)  :smoker:

#1162 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 11:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 10:08

Én is kérdezek: mijaza Power Squeezer? (lusta voltam utána nézni, meg egyébként is lusta voltam)  :smoker:

A marketinges duma szerint: "Power Squeezer (teljesítmény vágás) a kis hangerőn történő ütős, kerek megszólalás érdekében"

és ez a gyakorlatban is egész jól működik.

#1163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 07:10

Van 1 Ken Rose gitárom, dobozgitár, hatalmas testtel, már régi, de sajnos elpattant a "H"-húr. Szedném le, erre meglepetten tapasztaltam, hogy az nem is olyan egyszerű. Ezt a gitárt még nem húroztam.
A talp ragasztva van a testhez, kívülről annyi látszik mindössze, hogy a húrok "fix végeinél" kb. 5-6 mm átmérőjű műanyag-gömbök vannak. Benyúltam a belsejébe, s lehetett érezni alulról (<--- nem röhög...), hogy ezek tulajdonképpen műanyag csapok végén vannak, mintha be lennének szúrva a talpba, teljesen fixen, tehát kintről csak 6 db gömfej látszik. Namost a húrok viszont olymódon vannak hozzájuk rögzítve, hogy nem nagyon tudom eltávolítani őket. A csapokat nem nagyon lehet mozgatni (nem akartam erőltetni), kintről annyi látszik a húrvégekből, hogy a gömbök és a talp "találkozásánál", a talp síkjában eltűnnek, alulról annyit "érezni", hogy nincsenek beakasztva sehova, a csapokon sincsenek rajta, szerintem rosszul lett felhúrozva, vagy én vagyok béna mert nem világos. Kérdésem, hogy valaki esetleg látott-e már ilyet? Ugyanis a vastagabb húrok annyira "feszülnek" a talpnál, hogy nem lehet őket mozgatni. Én meg le akarom húrozni, lehetőleg baj nélkül. Nemsokára teszek fel fényképet is.
Egy ideig azt hittem (amíg bele nem nyúltam belülről), hogy a húrok végein levő hurok be van akasztva a csapokba, majd a csap "mellett" egyszerűen kibújik a húr a testből. Csakhogy nincsenek beakasztva, a csapok melletti "rés" tartja az egész húrt, ráadásul mivel ott fel van a húr "tekercselve" kis szakaszon, az a rész most a vastag húroknál rendesen be van szorulva (vastag alatt a felső E-A-D-G-t értem)... Ja, és a húrok végein, a hurkokban benne van az a pici fémtest, ami ugye lyukon történő áthúzást megakadályozza. Olyan az egész, mintha nem is a talpat feszítené felfelé a 6 húr, hanem a testet akarná "felnyitni"... Szóval nemsokára rakok fel képet, ha valaki látott ilyet, megköszönném, ha tudna segíteni lehúrozásban. Nem hittem, hogy 1 sima húrozás ilyen cumi lehet. Már vagy 30-szor húroztam, igaz, csak 3-4 féle gitárt...  :smoker:

ps.: bedobom a képet, remélem működik (kicsit távoli, nem a saját, csak 1 hasonló típus, de a rögzítés jól látszik):

Kép

Tehát annyi látszik belőle a sajáton, hogy a húrok végein levő hurkok nincsenek sehova beakasztva, csak a fehér gömbök MELLETT eltűnnek a talpban... Szabályos ez így?  :(

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 30. 07:25 -kor

#1164 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:18

egy újabb tapping videó, de ezúttal a  :OOO fajtából...

Carlos Vamos plays "Little Wing" acoustic tapping version

#1165 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:37

ehh.. nagyon zsíír én is akarok így játszani csak basszeron :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1166 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 30. 20:31

Egy régi akusztikus gitárhoz milyen húrkészletet tudtok ajánlani? Sajnos nem értek ezekhez a számokhoz, amiket írnak a húrkészletekhez. Pl. ez jó lesz? Elsősorban gyakorláshoz és hobbi szintű gitározáshoz kell.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1167 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:47

Közben kiderült, hogy béna vagyok... Vagy mégsem teljesen?

Ugyanis ismerős mondta, hogy azok a "gombok" kihúzhatók, s alájuk vannak dugva a húrok. Csak amikor megnézte az enyimét, tartotta furának, hogy azok a fránya gombok az istennek se akartak kijönni... Simán be lettek ragasztva, se forgatni, se kihúzni nem lehetett őket, nagyon megerőltetni nem volt kedvünk.  :smoker:

#1168 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 12:27

Hú, nem semmi!  :up: Jó kis cuccod lesz.  :cool: (Én meg kicsit irigykedem. :) )

Jövő hét kedden érkezik meg a cucc, mivel a Hartke ládát csak az USA-ból tudták hozni, bár elég sokat késtek vele. De viszont nagyon jól jártam így utólag, mert tegnap felhívtam a Mezzofort-os srácokat aztán mondták hogy elszúrtak valamit a New York-i raktárban mert nem a Hartke VX410-es ládát csomagolták nekem, hanem a nagyobb tesóját az XL-t ami 115ezer Ft. de mondták mivel ők szúrták el így VX árban megkapom ami 95e Ft, mondom nagyon zsír :)

Már alig várom hogy kipróbálhassam.

Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.

Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?

#1169 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:49

:up:

Egyelőre letettem a kombó vásárlásról, úgy döntöttem otthoni gyakorláshoz, demózgatáshoz jobban járok egy ASIO kompatibilis hangkártyával, és a különböző erősítő szimuláló programokkal.
Úgyhogy egyelőre vettem egy ilyet:

Kép

M-Audio JAmLab

Nem egy csúcsminőség, de olcsó volt és Amplitube-bal, Guitar Rig-gel tökéletesen működik.
A két program közül mintha az Amplitube-nak kicsit jobb hangja lenne, de minden más szempontból sokkal bejövősebb a Gitar Rig 2.
Főleg a Riget használom, és akkor lenne teljes a kép, ha lenne hozzá lábkapcsoló.
Létezik ugye a RIG CONTROL 2 , amiben amellett, hogy lábkapcsoló van beépített ASIO-s hangkártya, nem is rossz minőségben.
Kép

Csak pár probléma van vele :)
1. Itthon nem nagyon lehet kapni
2. Ha lehetne is, eléggé horrorrárban van, csk a külföldi árakat átszámolva 70-75e körül...

A kérdés: létezik olyan lábkapcsoló, amivel tudom vezérelni a Rig-et valahogy költséghatékonyabban? :)

Ezt találtam még, de ez is 40 körül van, és elég lenne nekem egy pedál és kevesebb kapcsoló:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Behringer fcb1010

#1170 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:01

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 18:05

Jövő hét kedden érkezik meg a cucc, mivel a Hartke ládát csak az USA-ból tudták hozni, bár elég sokat késtek vele. De viszont nagyon jól jártam így utólag, mert tegnap felhívtam a Mezzofort-os srácokat aztán mondták hogy elszúrtak valamit a New York-i raktárban mert nem a Hartke VX410-es ládát csomagolták nekem, hanem a nagyobb tesóját az XL-t ami 115ezer Ft. de mondták mivel ők szúrták el így VX árban megkapom ami 95e Ft, mondom nagyon zsír :)

Már alig várom hogy kipróbálhassam.

Az erősítő pedig maradt az Ashdown MAG-300H.

Amúgy mi is a különbség pontosan a papír és az alu membrán között?

Mostmár tudom mi a különbség :)

Estére elvileg feldobom a képeket gépre és megmutatom hogy is néz ki a kicsike..

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.