HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:51

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:48

Hááát... nem ajánlom. Egy párosításnak van értelme így: kiváló minőségű gitár és kiváló minőségű hangszedő.

Piftuka, a haver rossz minőségű cuccot vett. Neves gyártók is gyártanak piezo hangszedőket, szerintem igenis van értelme egy rendesbe beruházni. Nylon húros gitárnál mondjuk lehet, hogy én egy rendes mikrofont és mikrofonállványt szereznék inkább, de SZVSZ nem elvetélt ötlet egy piezo sem.

Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 16. 11:52 -kor

#142 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 16. 12:05

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:18

Igen,az én cuccom. Az erősítő nem vintage, egy fender blues deluxe full csöves (bár fiatal kora ellenére már kicsit viseltes, kb. 10 éves lehet,), a gitár usa strat plus, lace sensor hangszedőkkel.

Ez igen!  :up: Mondjuk nekem nem túl konvencionális ízlésem van a gitárok terén, mert soha nem szerettem a Fendert (nem a hangját; a hangszer nem tetszik), de elismerem, mint "alapító atyát". :)

Idézet

Tetszik a topic, gondoltam, hogy ide is bejelentkezek, nem csak mindig a számítógép. Ha olyan a téma, szívesen megosztom a tapasztalataimat (30 éve gitározom), hallottam és láttam már egy-két dolgot.

Az jó lenne! :) Melyik együttesben játszol?

Idézet

Ha szeretnének, felteszem a többi gitárom képét is. Üdv: Fender

Várjuk a képeket! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#143 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 16. 12:07

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:51

Piftuka, a haver rossz minőségű cuccot vett. Neves gyártók is gyártanak piezo hangszedőket, szerintem igenis van értelme egy rendesbe beruházni.

Hát erről beszéltem, az előző hozzászólásomban. De amit te írtál, az messze nem tartozik még a "rendes" kategóriába. Egy profi piezo ennél sokkal drágább.

Azt pedig nyilván nem vesz senki egy 20-30.000 Ft-os gityóra. Ergo... :)

#144 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 12:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:46

Hívd fel az üzletet, vagy kérdezd meg Medgyesit, aztán vedd meg máshol :D (Medgyesi állat jó szakember, de drága.)

Ki ez a Medgyesi? Nem ismerem. Amúgy thanks!  :cool:

Egyébként elektroakusztikus gitárban milyen márkák számítanak jónak? (és kb. milyen árkategóriában vannak?) Klasszikus, nylon húros erősítőre köthető gitárra gondolok.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#145 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 12:50

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. április 16, péntek - 13:36

Ki ez a Medgyesi? Nem ismerem. Amúgy thanks!  :cool:

Hát ő: http://www.medgyesi.hu/ !

Idézet

Egyébként elektroakusztikus gitárban milyen márkák számítanak jónak? (és kb. milyen árkategóriában vannak?) Klasszikus, nylon húros erősítőre köthető gitárra gondolok.

Miért akarsz te feltétlenül nylon húros gitárt? Latin zenét játszol? Netán komolyzenét?

Vagy most abszolút kezdő vagy a gitározáshoz (mert ez esetben tényleg az ajánlott, hiszen könnyebb rajta játszani)?

#146 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 13:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 16, péntek - 13:50

Hát ő: http://www.medgyesi.hu/ !

Miért akarsz te feltétlenül nylon húros gitárt? Latin zenét játszol? Netán komolyzenét?

Vagy most abszolút kezdő vagy a gitározáshoz (mert ez esetben tényleg az ajánlott, hiszen könnyebb rajta játszani)?

Már tizenakárhány éve gitározok. Van elektromos gitárom is, meg western gitáron is, de egy ideje rákattantam a nylon húros gitáromra. Spanyolzene, egy-két kellemes jazzes sambás ritmus, ilyenek.  ;)
És szeretném kihangosítani!  :cool:  (nem mikrofonnal, mert az nekem túl statikus.. :) )
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#147 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:58

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Két Yamaha elektroakusztikus (egy fémhúrus és egy nejlonhúros), és egy Aria Pro 2 kb. 25 éves gitár, az első komoly gitárom, még Nszk-ból kaptam, akkor 700 márka volt, (iszonyú pénz volt), Japán gyártmányú, elég különleges hangja van, nem igazán hasonlít semmihez. Ezzel még Hevesi Tamással játszottam itt a Délalföldön, aztán ő sztár lett, én maradtam Szegeden. Tánczenét játszunk, 3 gitár dob felálással, ebből is látszik, hogy a gitár hangzás dominál, talán a legjobbak Shadows-ban vagyunk, de hát egy bálon mindefélét kell játszani, de lakodalmas rockot nem játszunk, arra keressenek másik zenekart.  ;) A fellépéseken a Fendert használom, nagyon univerzális a hangja, sokféle gitárhangzást lehet előaállítani vele, egy bulin kb. 15-20 féle hangot is használok, az effektpedálom pedig:

Kép

Én a magam részéről imádom a gitárokat és az erősítőket, hátva alaki még így van vele, még egy kép az erősítőmről:

Kép

Üdv: Fender

#148 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 09:37

Most egy kicsit irígykedem.  :) Ugyanis a kedvenc akusztikus gitár számomra a YAMAHA.  :respect:
Egyszerűen a formája és a hangja nekem nagyon tetszik. ;)
A legszebb az a hófehár, gyöngyházberakásos APX, Anniversary modell volt, amit egyszer egy újságban láttam.

A fémhúros CPX, a nylonhúros APX, ugye?

Nagyon régóta szeretnék egy ilyen elektro-akusztikus csodát, de hát iszonyú pénzekbe kerül.

Akusztikus gitárban még a TAKAMINE az, ami a szívem csücske.

Ez az Aria Pro II. is nagyon jó hangszer. Ismerem, mert az egyik zenésztársamnak éppen ilyen volt.
Ezek a 20-30 éves japán hangszerek kiváló minőséget képviselnek és az USA hangszerekhez hasonló áron mérik némelyiket. Ezek még akkor készültek, amikor a távol-keleten igazi minőséget készítettek.

Aztán bejött a koreai, kínai stb. piac és hát... egy-két üdítő kivételtől eltekintve, igen ócska cuccok jönnek onnan.

#149 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 11:25

Kinéztem magamnak egy samicket az eldorádóban, de a samick honlapján nincs is rajta... Lehet, hogy kifutó típus vagy esetleg ez egy olyan titkos samick amit egy gagyi leányyválalat készít ?

#150 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 16:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 8:37

Most egy kicsit irígykedem.  :) Ugyanis a kedvenc akusztikus gitár számomra a YAMAHA.  :respect:
Egyszerűen a formája és a hangja nekem nagyon tetszik. ;)
A legszebb az a hófehár, gyöngyházberakásos APX, Anniversary modell volt, amit egyszer egy újságban láttam.

A fémhúros CPX, a nylonhúros APX, ugye?

Nagyon régóta szeretnék egy ilyen elektro-akusztikus csodát, de hát iszonyú pénzekbe kerül.

Akusztikus gitárban még a TAKAMINE az, ami a szívem csücske.

Ez az Aria Pro II. is nagyon jó hangszer. Ismerem, mert az egyik zenésztársamnak éppen ilyen volt.
Ezek a 20-30 éves japán hangszerek kiváló minőséget képviselnek és az USA hangszerekhez hasonló áron mérik némelyiket. Ezek még akkor készültek, amikor a távol-keleten igazi minőséget készítettek.

Aztán bejött a koreai, kínai stb. piac és hát... egy-két üdítő kivételtől eltekintve, igen ócska cuccok jönnek onnan.

A fémhúros cpx 5, a nejlonhúros apx 5. Én is nagyon sokáig végyakoztam arra, hogy legyen egy ilyen gitár kollekcióm, még egy jazz gitárra vágyok, de már nem tudom hová tenni, kicsi a lakás, meg hát igazából nem is kell. A fendert használom, a többi csak van. Az ariát pedig régesrégen egyszer eladtam, majd kb. 5 év múlva a harmadik gazdája eladta, nosztalgiából visszavásároltam. Nem zenéléssel kerestem az árát, (szerintem csak a menők keresnek jól a zenélésből) amúgy teljesen más a főfoglalkozásom. Üdv: Fender

#151 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 17:43

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 17:04

A fémhúros cpx 5, a nejlonhúros apx 5. Én is nagyon sokáig végyakoztam arra, hogy legyen egy ilyen gitár kollekcióm, még egy jazz gitárra vágyok, de már nem tudom hová tenni, kicsi a lakás, meg hát igazából nem is kell.

Ó, hát ezen a problémán könnyen segíthetünk. Én szívesen átveszem tőled a YAMAHA-kat. Közeleg a születésnapom!  :p :)

Idézet

A fendert használom, a többi csak van. Az ariát pedig régesrégen egyszer eladtam, majd kb. 5 év múlva a harmadik gazdája eladta, nosztalgiából visszavásároltam.

Egyre gyanúsabb nekem, hogy ez ugyanaz a gitár, mint amit a zenésztársam használt. Ilyen gittyóból nem lehet sok az országban, így könnyen lehet, hogy hozzá került, miután eladtad. Ha jól emlékszem ő úgy 3-4 éve adhatta el (de ebben nem vagyok biztos).

Idézet

Nem zenéléssel kerestem az árát, (szerintem csak a menők keresnek jól a zenélésből) amúgy teljesen más a főfoglalkozásom. Üdv: Fender

Hát bizony csak a zenéből a "menők" élnek meg, esetleg 1-2 szerencsésebb "lagzizenész".  :rolleyes:  :(

#152 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 17:45

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 12:25

Kinéztem magamnak egy samicket az eldorádóban, de a samick honlapján nincs is rajta... Lehet, hogy kifutó típus vagy esetleg ez egy olyan titkos samick amit egy gagyi leányyválalat készít ?

Kicsit kevés az információ! Mi a típusa annak, amit a hangszerboltban kinéztél?

#153 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 18:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 18:43

Egyre gyanúsabb nekem, hogy ez ugyanaz a gitár, mint amit a zenésztársam használt. Ilyen gittyóból nem lehet sok az országban, így könnyen lehet, hogy hozzá került, miután eladtad. Ha jól emlékszem ő úgy 3-4 éve adhatta el (de ebben nem vagyok biztos).

Nem hiszem, én magam is ismertem még egy ilyen gitárt (aria pro II. cs 400), itt volt Csongrád megyében a gitár Sz. Norbinál, utána pedig Z. Attilánál, akitől végül is megvettem. De itt egy kép a fejéről:

Kép

Jó nagyban csináltam a képet, hogy a sorozatszám is látszódjon. Remélem, hogy nem jelenik meg ilyen nagyként a fórumon.

Üdv: Fender

#154 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 19:49

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#155 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 15:47

A gitár egy samick lk-45a. Fent van az árlistán meg kapni is, de a hivatalos honlapon nincs róla semmi. Pedig még ennél olcsóbb darabok is fenn vannak. Nagyon tetszik, majd ha lesz pénzem meghallgatom és talán megveszem, de elég gáz, hogy a hivatalos siteon nincs róla infó.

#156 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 19. 18:05

Simán lehet egy kifutó széria darabja, vagy akár egy csak erre a piacra (Kelet-Európa) gyártott sorozat tagja. Bár ez utóbbi nem valószínű, mert...

Én is utánanéztem. Az amerikai és koreai honlapon sem található LK sorozat. Ellenben pár NET-es online hangszerbolt kínálatában (orosz, de holland üzlet is) megtalálható.

Bővebb információt csakis a boltban tudsz szerezni róla. Mennyiért adják egyébként? Duncan Design hangszedőkkel van szerelve?

#157 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 18:29

52 pénz és nem duncanos, de tömör fa, kőris tető, groover kulcsok vannak rajta (ha ez mond valamit) Pickupok:  H,S,H, Vintage tremoló Szerintem elég jó ár/érték arány, de ha tudtok újonnan ennyi pénzért jobbat akkor szóljatok, mert mindenképpen újjat szeretnék. Még gondolkozom egy Squrieren (Fender). Meg esetleg Ibanezen ha találok ennek megfelelőt ilyen árban.

#158 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 15:42

Troy Stetina iskoláit keresd! A neten meg lehet találni egy-egy cuccát szkennelve, mp3-as hanganyaggal. Ha tetszik, meg kell venni; sajnos itthon nem nagyon láttam még...

Üdvözlet!

Az Oroszlánbarlangban bármelyiket meghozzák, ha nincs éppen a boltban. 2,5 éve ha emlékezetem nem csal, akkor darabja 7.500 körül volt.

Üdv,

Uridium

#159 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:17

Köszi :)

Mutatok valamit CLICK !
Eleve minden olcsóbb és szinte minden akciós akár 30-40 százalékkal. Remélem ha belépünk az EUba akkor már hozzánk is szállítanak majd... (Ha kell fizetni plusz 20 eurót úgy is megéri)

Szerkesztette: cyberkid 2004. 04. 19. 19:18 -kor

#160 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:42

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 20:17

Mutatok valamit CLICK !

ÁLLAT!  :respect:  :respect:  :respect:

Ezt nézzétek:

Kép

Ibanez S (pl. Frank Gambale vagy Alex Skolnick ilyennel nyomta) alapmodellje Vintage tremolóval, hihetetlen lapos test és nyak, nagyon kényelmes rajta játszani, tekerésre van kitalálva, 225, igen, 225€!!!  :eek:  :eek:  :eek:

Vagy ez:

Kép

Satriani  :respect2: modell, DiMarzio Paf és Fred pickup, Floyd Rose, mindez 800€  :eek: Elképesztően jó árak. Ha szállítanának ide, és nem ma vettem volna hálószoba-bútort, egy JS-t már meg is rendelnék.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.