HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 19. 20:06

Marha jó ez az oldal, sajnos csak a nyálam csorgatom... Évente egy-egy percre szoktam sajnálni, hogy a térképen nem picit balra pottyantott le a gólya, idén ez az a pár perc :D

Kép

Nagy kedvencem, majdnem ilyet vettem (Epiphone lett volna, de az Ibanezem sokkal jobban szól). 566€.

Kép

Másik hatalmas kedvenc, Jackson Kelly, Marty Friedman játszik ilyennel. Szerintem gyönyörű, és ez is csak 525€... (Itthon már 10 éve 190eFt volt :eek: )

Paul Reed Smith-ek is gyönyörűek, annyi Strat van, hogy választani sem tudnék, RG-k marha jó árban vannak, egyszerűen nem is tudnék választani. Nem is baj, hogy nincs "fölös" 1-2000 euróm :D

#162 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:32

Ha bent leszünk az euban valószínüleg 20euróból meg lehet úszni a szállítást.

Érdemes meggondolni esetleg egy fapados-repülős utat, mert még úgy is megéri jó sok minden. Mellesleg akkora az áruház mint egy fél tesco tele studiókkal és minden hangszertípushoz óriási termek vannak bemutatásra. (Jó ízlésed van Satriani :) )

Tényleg mostmár nem lehet csillagokat kapni ? :D Ittt mindenki megérdemelne egy párat :cool:

Szerkesztette: cyberkid 2004. 04. 19. 21:33 -kor

#163 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 08:45

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 20:32

...

Üdvözlet!

Eredetileg a Musikmessére (2004/1) kiadott katalógusukból akartam beszkennelni Nektek képet, de mivel nagyon vastag, ezért lemondtam róla, de ha valami nem lenne fenn a honlapon, akkor csak kérdezzetek, és utánanézek (Esetleg megpróbálom be is szkennelni, de nem vagyok biztos benne, hogy nagyon jó lesz...). Keselyuu-nek is abból szedtem tippeket, meg már vásároltam is náluk (igaz, hogy csak tokot, de korrekten intézték a reklamációt is, viszont mire kétszer megjárta az utat Kölnbe... bár a haverok vitték, így nem volt postaköltség)

Apropó: keselyuu, hogy állsz a gitárvásárlással? Közeleg az EU-belépés  ;)  .

Üdv,

Uridium

#164 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 12:11

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 20:17

Eleve minden olcsóbb és szinte minden akciós akár 30-40 százalékkal. Remélem ha belépünk az EUba akkor már hozzánk is szállítanak majd... (Ha kell fizetni plusz 20 eurót úgy is megéri)

Ehhez még egy megjegyzés. Tudtommal az EU-s országokban MINDENHOL 0%-os áfa kulcs vonatkozik az exportra (ahogy nálunk is) vagy tárgyi mentes a termékexport, így külföldre áfa nélkül kell számlázniuk. Akkor még olcsóbb lesz kb. 16-17%-kal  :cool: (Nem tudom, konkrétan a németeknél milyen kulcsok vannak...)

SZERK: hatalmas baromságot írtam, ugyanis ez a mostani állapotra igaz :D Ha belépünk, természetesen áfásan kapjuk a cuccot :)

Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 20. 12:13 -kor

#165 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 17:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 20, kedd - 13:11

Ehhez még egy megjegyzés. Tudtommal az EU-s országokban MINDENHOL 0%-os áfa kulcs vonatkozik az exportra (ahogy nálunk is) vagy tárgyi mentes a termékexport, így külföldre áfa nélkül kell számlázniuk. Akkor még olcsóbb lesz kb. 16-17%-kal  :cool: (Nem tudom, konkrétan a németeknél milyen kulcsok vannak...)

SZERK: hatalmas baromságot írtam, ugyanis ez a mostani állapotra igaz :D Ha belépünk, természetesen áfásan kapjuk a cuccot :)

Igen, de az ottani áfával vehetjük meg magánforgalomban, ami (Dániát és Svédországot leszámítva) mindenütt alacsonyabb, mint nálunk, nagyobb értéknél az 5-7 százalék is számíthat.

#166 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 18:55

Ma meghallgattam egy új 50 wattos Marshallt és hát egyáltalán nem voltam elájulva...:confused: (Persze lehet, hogy a gitár...)

Na. Megfejtettem a Samick kérdést. Amióta megvette egy amerikai cég azóta csak a Greg Bennet szériával foglalkoznak nemzetközileg, szóval az LK sorozat ,,helyi kiváltság". Meghallgattam és megnéztem, nem rossz, de még megnézek másmilyeneket is.

Tiszta sokként ért, hogy a single coil hangszedők ilyen zajosak :eek: és állítólag mindegyik (csak a nagyon drágák csendesednek valamennyit), de a humuckerek állítólag zajtalanok. Hogy is van ez? Ha valaki single coilon játszik akkor ott a zajt kivágják a studióban? Vagy csak azért zavar ez, mert csak most találkoztam ezzel és még újdonság? :confused:

#167 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:01

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 20, kedd - 19:55

Ha valaki single coilon játszik akkor ott a zajt kivágják a studióban? Vagy csak azért zavar ez, mert csak most találkoztam ezzel és még újdonság? :confused:

A zajt nem vágják ki, hanem zajszűrőket használnak. Egyébként ha játszol, akkor nem zavaró, csak akkor, ha épp nem játszol. Ja, és a humok is zajosak single állásban; a két tekercs nem zajong annyira, mint egy. Bővebben nem tudom megmagyarázni, agrármérnök vagyok, nem elektroműszerész :)

Engem nem zavar, főleg, hogy egy rendes effektben van zajszűrő. Már alacsonyabb szűrés mellett sem lehet hallani a zajt...

Egyébként lehet, hogy az a gitár volt rosszul beállítva, nem olyan vészes zaj ez általában... Ha a földelése el van szúrva a gitárnak (mondom, agrármérnök :D), akkor tud zajongani.

#168 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:06

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 20, kedd - 18:45

Igen, de az ottani áfával vehetjük meg magánforgalomban, ami (Dániát és Svédországot leszámítva) mindenütt alacsonyabb, mint nálunk, nagyobb értéknél az 5-7 százalék is számíthat.

Így van. Már kollégák nézegetik a kinti ÁFA-törvényeket (én még sajnos nem jutottam odáig), próbálják kideríteni, miért és hova lesz érdemes menni.

Egyébként nem tudom, milyen mértékű vám vonatkozik a hangszerekre, de lehet, hogy megérné gyorsan venni egy gityót. Lejön a tizenegynehány % áfa, hozzájö a vám, lehet, hogy olcsóbb lenne így. (Vámhoz nem értek, lehet, hogy sokkal több a vám ezekre, mint mennyit megspórolnánk az áfán  :think: )

#169 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:17

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 20, kedd - 19:55

Ma meghallgattam egy új 50 wattos Marshallt és hát egyáltalán nem voltam elájulva...:confused: (Persze lehet, hogy a gitár...)

Na. Megfejtettem a Samick kérdést. Amióta megvette egy amerikai cég azóta csak a Greg Bennet szériával foglalkoznak nemzetközileg, szóval az LK sorozat ,,helyi kiváltság". Meghallgattam és megnéztem, nem rossz, de még megnézek másmilyeneket is.

Tiszta sokként ért, hogy a single coil hangszedők ilyen zajosak :eek: és állítólag mindegyik (csak a nagyon drágák csendesednek valamennyit), de a humuckerek állítólag zajtalanok. Hogy is van ez? Ha valaki single coilon játszik akkor ott a zajt kivágják a studióban? Vagy csak azért zavar ez, mert csak most találkoztam ezzel és még újdonság? :confused:

Single coil: mindegyik zajos, főleg, ha torzító is be van kötve. Nagyon függ a búgás mértéke attól, is, hogy hogyan állsz az erősítődhöz képest, már fizikailag milyen szöget zár be az erősítő a gitárral, és milyen messze vagy tőle. Ha nincs erősítő (mondjuk vonalból vesznek fel) nem igazán fog búgni. A zajzár azt csinálja, hogy minél kevesebb a gitárból jövő jel, annál lejjebb veszi az effekt kimenetét, és ha éppen nem játszol, akkor néma az effekt kimenete, azaz nem jön ki belőle a búgás. Gitározás közben a zajzár nem működik, csak a búgást nem lehet hallani a gitár hangjától. A zajmentes single coilnak kinéző hangszedő (pl. Fender Lace Sensor) igazából egy humbucker, aminek egymás alatt, nem pedig egymás mellett vannak a tekercsei. Nekem ugyan ilyen van, de a csöves erősítőmhöz közel állva igencsak búg. Szóval jól van az így, nem baj, ha búg.

#170 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:06

Egyébként nem tudom, milyen mértékű vám vonatkozik a hangszerekre, de lehet, hogy megérné gyorsan venni egy gityót. Lejön a tizenegynehány % áfa, hozzájö a vám, lehet, hogy olcsóbb lenne így. (Vámhoz nem értek, lehet, hogy sokkal több a vám ezekre, mint mennyit megspórolnánk az áfán  :think: )

A vám mellé még a magyar áfát is ki kell fizetni május 1-ig, tehát abszolút nem éri meg, kár is rajta gondolkodni.

#171 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:42

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:19

A vám mellé még a magyar áfát is ki kell fizetni május 1-ig...

...de jó magyar szokás szerint le lehet vonni :)

SZERK: természetesen annak, akinek a zenélés adóalanyiságot eredményez.

Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 20. 19:43 -kor

#172 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:43

Köszönöm a válaszokat. :respect:

Idézet

egy rendes effektben van zajszűrő

Boss pedálokban is van? (konkrétan: Distortion/Overdrive, a típusát nem tudom)

Szerkesztette: cyberkid 2004. 04. 20. 19:45 -kor

#173 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:45

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:43

Boss pedálokban is van? (konkrétan: Distortion/Overdrive, a típusát nem tudom)

Sajnos nem igazán... Mai szokásomhoz híven (meló szempontjából pocsék napom van) pontatlanul fogalmaztam: effektprocesszorokra gondoltam.

#174 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:42

...de jó magyar szokás szerint le lehet vonni :)

SZERK: természetesen annak, akinek a zenélés adóalanyiságot eredményez.

Akinek a zenélés adóalanyiságot eredményez, az a magyar áfát is levonhatja, tehát sehogy sem éri meg ez az áfa dolog  :( .

#175 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 20:19

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:52

Akinek a zenélés adóalanyiságot eredményez, az a magyar áfát is levonhatja, tehát sehogy sem éri meg ez az áfa dolog  :( .

Erre már nem is mondok semmit :D Ez részemről egy ilyen nap, még jó, hogy nem kellett életre szóló döntéseket hoznom...

#176 Felhasználó inaktív   cyberkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:24

Hagyjátok mert csak belehülyültök  :rolleyes: Itthon is lehet normális gitárokat kapni.
És a legfontosabb: Ha nem tudsz játszni akkor nincs az a gitár meg effekt... :rolleyes:
Másik: SZVSZ egy bizonyos pénz (mondjuk 120 ezer) felett már nagyon-nagyon kell tudni, hogy kijöjjön a különbség, de javítsatok  ki ha tévedek. Ha csak erősítítek ezt a ,,depressziós-magyarország feelinget" akkor sose lesz ebből normális ország.

#177 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:51

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 20, kedd - 22:24

Másik: SZVSZ egy bizonyos pénz (mondjuk 120 ezer) felett már nagyon-nagyon kell tudni, hogy kijöjjön a különbség, de javítsatok  ki ha tévedek.

Ez nem így van, én legalábbis semmiképp nem így látom. Pl. a Rage Against The Machine gitárosa marha jól penget a hihetetlen dzsunka cuccán (20 dolláros kombója, kiselejtezett gitárjai is vannak), másrészről a Nirvanán nem segített a Stratocaster sem. Pontos gitáron lehet jó zenét játszani. Természetes, hogy egy igényesebb, finomabb, precízebb hangszeren könnyebb a gyors, tekerős futamokat lejátszani, de a gitárt nem mindenki használja erre.

Idézet

Ha csak erősítítek ezt a ,,depressziós-magyarország feelinget" akkor sose lesz ebből normális ország.

:)

SZVSZ szó sincs ilyesmiről. Csak elgondolkodtunk azon, hogy érdemes lenne-e még a csatlakozás előtt játszani a forintokkal kicsit. Illetve én nem gondolkoztam, fender meg igen :D Nincs itt semmiféle "magyaros" depresszió ;)

#178 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:54

Ja,

Idézet: cyberkid - Dátum: 2004. április 20, kedd - 22:24

Itthon is lehet normális gitárokat kapni.

Persze, csak nem ilyen áron, mint a belinkelt oldalon :) Legalábbis én JS modellt nem láttam még 200eFt környékén, sem egy szép S-t cirka 50 rugóért. Itthon elég érdekes a hangszerboltok árképzése...

#179 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 07:22

Üdvözlet!

Volt valaki tegnap Dave Weckl Band koncerten a Millenárison? Egyébként nem tudom, hogy ki mennyire van képben, de nagyon jó koncertek vannak ott, csak semmi reklámot nem csinálnak neki. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert világhírű jazz-muzsikusok lépnek fel.

Üdv,

Uridium

Szerkesztette: uridium 2004. 04. 21. 07:23 -kor

#180 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 07:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:54

Itthon elég érdekes a hangszerboltok árképzése...

Nem olyan nehéz az: végfelhasználói ár = listaár*n, ahol n egy egynél nagyobb természetes szám  :D  .

Szerkesztette: uridium 2004. 04. 21. 07:26 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.