HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 14. 14:59

Hi! Most találtam meg a topikot, csak győzzem elolvasni.... KIRÁÁLY

Sajnos én a gitártémából kiestem, mert 2 éve amikor feloszlott a banda, azota, a hangszerre sem néztem. Nem a gitár, hanem az együttzenélés hiányzott. Aztán március végén hivott egy egykori "konkurens" zenekar gitárosa, hogy bőgős kell neki... Azt hiszem sejtitek már, hogy aktív segítségetekre lesz szükségem, mert nem követtem a szakmai fórumokat. Aztán mondták a felállást, neveket, én - mint egy veterán westernhős a puskáját - leakasztottam a hangszert a falról aztán ellenőrizni, hogy bírom-e a fekvéseket, pengetéseket és nem utolsó sorban az inhüvelygyuladást :D ...

15-én lesz a második bulink, ami már full éjszakás lesz. :rolleyes:

Mivel itt az EU majdnem határán, dél-Tolna megyében nemigazán lehet köszörült basszushúrokat kapni, ezért küldjetek kis infót, hogy hol lehet kapni, milyen márkájút és mennyiért.  :confused:
Ja és Ti melyiket ajánlanátok?
Előre is kösz... Ja a képen én vagyok látható az első bulinkon (:wc2:  is tőle, de túléltük). Na megyek gyakorolni, mert a szerdai próbán majnem fegyelmit kaptam, hogy nem készültem fel az összes számból.

Kellemes 7végét :rock:  :drocker:  :drummer2:  :reszeg:

Szerkesztette: Gaspitz 2004. 05. 14. 15:09 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:12

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 15:59

Hi!...

Üdv! Ha már nem prübáltok oly' veszettül, gyere vissza írogatni is :) Pl. miket játszotok, milyen hangszereken, stb.

Basszis húrokkal kapcsolatban nem sokat tudok sajnos segíteni, nem értek hozzá... Majd jön Piftuka, biztos tud írni valami használhatót. Gondolom, ugyanaz a szitu, mint gitárhúr esetében: műfaj, hangszer és pénztárca kérdése, mit veszel :)

#203 Felhasználó inaktív   popo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 15. 22:24

Ki ismeri Stanley Jordan különleges balkézzel is pengetős stílusát.Igazi kuriózum a jazz-rock palettán. ;)
AMD XP 2500+ Barton,ASUS A7N8X-E Deluxe,512 MB DDR400Mhz,ATI RADEON 9600XT,LG 8140 CDRW,Sony DRU-510AK -+DVDRW,Samsung 160GB és Seagate Barracuda 120GB HDD

#204 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 16:14

Idézet: popo - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 23:24

Ki ismeri Stanley Jordan különleges balkézzel is pengetős stílusát.Igazi kuriózum a jazz-rock palettán. ;)

Egy zseni. A zenáje is nagyon tetszik, de leginkább a stílusa emeli ki a sűrű mezőnyből. Hihetetlen nézni: gyakorlatilag zongorázik a gitáron, van, hogy egyszerre két hangszeren játszik. Van tőle egy Master Class című videóm, ott elmagyarázza, hogy pusztán kíváncsiságból kezdett el ilyen stílusban játszani, és nem hagyta addig abba a próbálkozást, míg nem sikerült neki. Tényleg valódi zseni, fáradhatatlan szorgalommal és sosem lankadó kíváncsisággal :respect:

#205 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 16:12

Üdv! Ha már nem prübáltok oly' veszettül, gyere vissza írogatni is :) Pl. miket játszotok, milyen hangszereken, stb.

Basszis húrokkal kapcsolatban nem sokat tudok sajnos segíteni, nem értek hozzá... Majd jön Piftuka, biztos tud írni valami használhatót. Gondolom, ugyanaz a szitu, mint gitárhúr esetében: műfaj, hangszer és pénztárca kérdése, mit veszel :)

Üdv Satriani!

Ismerős vagy nekem egy másik topikból. (Nem Te vagy az egyetemi oktató?)

Banda neve ABS, hogy mit jelent nem tudom, de a fékrendszerhez semmi köze. Alapvetően bonyhádi csapat, és bluest és klasszikus rockzenét játszunk. Most még feldolgozásokat ([B]Takács Tamás DBB, HBB, Deep Purple, Dinamit, Bikini, stb), de később sajátra szeretnénk áttérni. Felállás most 1db dob, 1 db gitár, 1db bass, 1db billentyű, 1 db ének = 5 fő.

Ezt viszont meg kell osszam Veletek:
Szombati buli elött 2 órával felhív a gitáros, hogy Csabi a dobosnem tud jönni, mert a neje kórházba került. Gyorsan kerítettünk egy swing dobost helyette, mert hát a bulit lemondani utolsó pillanatban nem lehetett. Épp, hogy elkezdtünk jam-elni, az énekes a közönséget felvilágosította, hogy Csabi már a városban van és felénk tart és a késésének az oka hogy a második - Huba nevü - fia megszületett. Természetessen vastaps, gratuláció, pezsgő. A gyerkőc erős, egészséges és így az éteren keresztül kívánok a Hubának tartalmas és boldog életet.

#206 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 12:29

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 12:59

...(Nem Te vagy az egyetemi oktató?)...

Főiskolai ;)

...bluest és klasszikus rockzenét játszunk...

Melegen ajánlom a Thunder nevű zenekar zenéjét, ha nem ismernéd. Nagyon hangulatos brit hardrock, szerintem 10/10, ugyanis a műfaj összes sablonos eleme hihetetlen eredeti módon jelenik meg a zenéjükben. Olyan az összes nóta, mintha ezerszer hallottad volna, mégsem izzadtságszagú. Nekem nagyon bejön, sőt, Kedves is azt mondta rá, hogy tetszik neki. (Ő amúgy R&B-t hallgat, úgyhogy tőle ez egy gitár alapú, "kettőnégyes" zenére nagy szó ám!)

Gondolom, a környéken játszotok kis kocsmákban, klubokban... Irígyellek picit, imádtam én is :)

Épp, hogy elkezdtünk jam-elni, az énekes a közönséget felvilágosította, hogy Csabi már a városban van és felénk tart és a késésének az oka hogy a második - Huba nevü - fia megszületett.

Megy a gratula innen is :) Isten éltesse a kis Hubát, kövesse az apját és legyen zenész  :cool:

Tényleg, milyen húrt sikerült venned?

#207 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 13:29

Főiskolai ;)

Melegen ajánlom a Thunder nevű zenekar zenéjét, ha nem ismernéd. Nagyon hangulatos brit hardrock, szerintem 10/10, ugyanis a műfaj összes sablonos eleme hihetetlen eredeti módon jelenik meg a zenéjükben. Olyan az összes nóta, mintha ezerszer hallottad volna, mégsem izzadtságszagú. Nekem nagyon bejön, sőt, Kedves is azt mondta rá, hogy tetszik neki. (Ő amúgy R&B-t hallgat, úgyhogy tőle ez egy gitár alapú, "kettőnégyes" zenére nagy szó ám!)

Gondolom, a környéken játszotok kis kocsmákban, klubokban... Irígyellek picit, imádtam én is :)

Megy a gratula innen is :) Isten éltesse a kis Hubát, kövesse az apját és legyen zenész  :cool:

Tényleg, milyen húrt sikerült venned?

Bocs az egyetem miatt. Csak mintha tisztaszoftverrel kapcsoladban emlékesztem Rád.

A Thunderről nem is hallottam, de keresni fogom. Ez a felállás mint írtam márciustól van. Azóta csak 8-án játszottunk egy IGYFK-n (Tankcsapda, P-Mobil mellett), és most 15-én Pakson egy "kávézóba". Az elöbb hívtak, hogy 28-án egy fesztiválon kéne nyomulni, de hogy hol, hánykor, kivel azt passzolom. Folyamatosan írni fogom, hogy mikor hol leszünk, aztán egy-egy jam-re szivesen látunk mindenkit, csak előre egyeztessünk. :rock:

A kis Huba bátyja viszont már  :drummer2: az Amatin. Csak múlt héten az alapom ott volt náluk aztán csak reménykettem, hogy a gyerek nem a hangszórón tanul dobolni...

Húrt nem vettem mert most nem tellik, mert most vettem lakást, festés, költözés, lakásavató stb., mind költséggel jár, de még a nyáron szeretnék, hogy húrszakadás ellen védve legyek. Ezért kértem tőletek infót, hogy mik mennek most, hogy akkor tudjak dönteni.

Szerkesztette: Gaspitz 2004. 05. 17. 13:45 -kor

#208 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 17:23

Üdvözlet!

De leült a társalgás! Volt valaki Mike Stern koncerten? Milyen volt?

Üdv,

Uridium

#209 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:36

UP :cool:

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 17., hétfő - 14:42

A Thunderről nem is hallottam, de keresni fogom.

Nos, találtál?  :confused: Ha nem, ízelítő ;)

Készítettem egy nagyon alapvető kis oldalt, http://satriani.atw.hu/ Webdesigner sem vagyok, látszik is rajta :D Egyelőre csak pár S55 screenshot és patch van fenn, valamint egy Vai album kottája. Szeretnék a későbbiekben két szekciót - egy S55-öst és egy gitárost - kialakítani. Remélem, az utóbbi fejlesztésében majd segítetek tanácsokkal, igényekkel ;)

#210 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:18

Igen-igen-igen!!!
KELL a link nagyon!
Köszi!

Jómagam is basszusoztam, talán nem is rosszul, de Jaco-gyerek az egyik akiért odavagyok!

#211 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:22

Hú vazze, hol vagyok?

#212 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:36

UP :cool:

Nos, találtál?  :confused: Ha nem, ízelítő ;)

Készítettem egy nagyon alapvető kis oldalt, http://satriani.atw.hu/ Webdesigner sem vagyok, látszik is rajta :D Egyelőre csak pár S55 screenshot és patch van fenn, valamint egy Vai album kottája. Szeretnék a későbbiekben két szekciót - egy S55-öst és egy gitárost - kialakítani. Remélem, az utóbbi fejlesztésében majd segítetek tanácsokkal, igényekkel ;)

Király a Thunder :respect:

#213 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 05:46

Hali.
Itt teszem fel a kérdést, mivel a bolhán nem biztos hogy sikerrel járnék :) Szóval egy haverom basszgitárt akar venni július végén/augusztus elején, erősítővel. Kb. 45-50 000 Ft-ot szán rá, tehát mindenképpen használtban gondolkozik. Ha valakinek van és meg akar válni tőle, vagy tud valakit akinek van az szóljon :)
Thx.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#214 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 09:14

Mutatok egy nagyon jó nótát: Andy Timmons - Hirosima. Példás gitárjáték, nagyon tetszik.

#215 Felhasználó inaktív   popo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 12:00

Szerintem is ez az Andy egy nagy tehetség.Roppant lazán játszik.
AMD XP 2500+ Barton,ASUS A7N8X-E Deluxe,512 MB DDR400Mhz,ATI RADEON 9600XT,LG 8140 CDRW,Sony DRU-510AK -+DVDRW,Samsung 160GB és Seagate Barracuda 120GB HDD

#216 Felhasználó inaktív   popo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 22:43

Kedves Sátorjános József !

Remélem nem sértelek meg ezzel a megszólítással.

Keresek olyan anyagot(video vagy egyéb a neten vagy máshol), ahonnan a hardrock és heavy riffeket meg tudná tanulni.

Eddig csak akusztikus gitárom volt, de az egy egészen más műfaj.

Segítségedet előre is köszi!

:respect:

Szerkesztette: popo 2004. 06. 16. 22:45 -kor

#217 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 22:53

Idézet: popo - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 23:43

Kedves Sátorjános József !
[...]
Keresek olyan anyagot(video vagy egyéb a neten vagy máshol), ahonnan a hardrock és heavy riffeket meg tudná tanulni.

Ez én lennék? :D

Majd rakok fel a hevenyészett honlapomra valami okosságot. ;)

#218 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 22:56

tyu-xatriani  :p
bocs a szóviccért :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#219 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 23:01

Gyere máskor is.

#220 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 23:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 0:01

Gyere máskor is.

:nevet:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.